• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Wijnkoelkast [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Yara

Best Geteste Wijnkoelkast

Wine Klima D21 

5/5

Deze wijnklimaatkast heeft ruimte voor 21 bordeaux flessen en beschikt over twee verschillende temperatuurzones. Hierdoor bewaar je zowel witte, rode als rosé wijnen in de koelkast. De glazen deur bevat een UV-filter, zodat de wijn door daglicht niet in kwaliteit achteruit gaat. Verder is deze koelkast stil in gebruik waardoor je weinig geluidsoverlast van de koelkast zal ervaren.

Overweeg jij een wijnkoelkast of wijnklimaatkast te kopen voor in huis? Goed idee! 

Als jij een echte wijn connaisseur bent dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om wijn goed te laten rusten in een omgeving die de juiste temperatuur heeft.

Een wijnkoelkast is hier de ideale oplossing voor en zorgt ervoor dat je je wijn ontzettend makkelijk kunt bewaren. Toch kan het kopen van een geschikte wijnkoelkast best lastig zijn.Er zijn namelijk veel verschillende soorten wijnklimaatkasten en deze zijn lang niet allemaal even goed.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste wijnkoelkast van dit moment. In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een wijnklimaatkast en wat de beste opties zijn.


Product

1. Wine Klima D21
Best getest (21 flessen)

4.5/5

2. Wine Klima D12 Wijnklimaatkast
Beste kleine wijnkoelkast (12 flessen)

4/5

3. Haier WS50GA
Beste grote wijnkoelkast ( 51 flessen)

4/5

4. Bosch Wijnkoelkast KSW38940
Beste premium koelkast

4/5

5. MOA 33G
Beste betaalbare wijnkoelkast

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een Wijnkoelkast?

Hieronder vind je de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kopen van een goede wijnkoelkast. Door met deze dingen rekening te houden verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk.

Allereerst is het van belang om te kijken naar de hoeveelheid wijnflessen die je van plan bent te bewaren in de wijnklimaatkast. De keuze van een goede wijnkoelkast hangt hierbij af van de ruimte die je beschikbaar hebt in huis en de grootte van je wijncollectie. 

Wanneer je meer dan 41 wijnflessen kwijt kan in een wijnkoelkast dan wordt de koelkast gezien als grote wijnkoelkast.

Bestaat je wijncollectie uit zowel witte als rode wijnen? Kies dan voor een wijnkoelkast die beschikt over meerdere temperatuurzones.

Rode wijn moet namelijk op een andere temperatuur bewaard worden dan witte wijn. Wijnklimaatkasten met meer dan 1 temperatuurzone zijn hier een ideale oplossing voor. Zo kun je per zone de temperatuur anders instellen waardoor je zowel witte als rode wijn goed kunt laten rusten.

Als je wijncollectie alleen uit witte of rode wijn bestaat dan is dit uiteraard niet nodig en kun je voor een normale wijnkoelkast gaan.

Wijnkoelkasten zijn er in veel verschillende prijsklasses. De kosten van een goede wijnkoelkast kunnen hoog oplopen en je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Om die reden is het goed om op voorhand een budget te bepalen voor je wijnkoelkast. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk niet te veel geld uitgeeft aan je koelkast.

Als laatst is het belangrijk om te kijken naar het energielabel van je wijnklimaatkast. Omdat een wijnkoelkast altijd aan staat is het van belang om hier rekening mee te houden. In onze ogen kun je dan ook het best kiezen voor een koelkast die minimaal beschikt over energieklasse A. Hierdoor weet je zeker dat je de meest zuinige wijnkoelkast hebt en bespaar je jaarlijks tot wel 40 euro op je energierekening.

Top 10 Beste Wijnkoelkasten

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Wijnkoelkasten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de Beste Wijnkoelkast?

Goed, je weet nu waar je op moet letten bij het kopen van de beste wijnkoelkast. Ook weet je dat er veel verschillende soorten wijnkoelkasten zijn.

Daarom is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: de top-5 beste wijnklimaatkasten van dit moment.

Een antwoord op de vraag: “wat is de beste wijnkoelkast?” is in onze ogen lastig te geven. Een goede wijnkoelkast sluit aan bij jouw persoonlijke wensen en behoeften. 

Deze wensen en behoeften zijn anders voor iedereen. Wat voor de ene persoon een goede wijnkoelkast is, is voor de andere misschien niet de juiste keuze.

Om die reden hebben we hieronder per gebruikssituatie de beste wijnkoelkast uitgezocht. Door voor deze opties te kiezen weet je zeker dat je de beste wijnkoelkast van dit moment in huis haalt.

1. Wine Klima D21

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Na uitgebreid onderzoek hebben wij besloten om de Wine Klima D21 Wijnkoelkast te bekronen tot best geteste wijnkoelkast van dit moment.

Zo is deze wijnkoelkast geschikt voor zowel witte als rode wijnen, kun je er tot 21 flessen in kwijt en maakt deze koelkast amper geluid.

De wijnkoelkast is geproduceerd door het merk Wine Klima, dit merk is een ware autoriteit binnen de markt van wijnkoelkasten en staat bekend om de hoge kwaliteit producten die zij produceren.

Verder is deze wijnkoelkast opgedeeld in een bovengedeelte waar je 6 flessen kunt bewaren op 7 tot 18 graden en een ondergedeelte waar je 15 flessen kunt bewaren tussen de 10 en 18 graden. Dankzij de 2 temperatuurzones kun je dus zowel witte als rode wijnen bewaren in deze koelkast.

Deze wijnklimaatkast maakt gebruik van Peltier koeling. Er is dan ook geen milieuschadelijke koudevloeistof aanwezig. Door deze speciale techniek is deze wijnklimaatkast zeer stil en vrij van trillingen. Dit komt de kwaliteit van je wijnen ten goede.

Nieuwsgierig geworden naar deze wijnklimaatkast? Klik hier voor de beste prijs!

Voordelen Wine Klima D21

 • Geschikt voor rode en witte wijn
 • Luxe design
 • Enorm stil in gebruiker

Nadelen Wine Klima D21

 • Geen

2. Wine Klima D12 Wijnklimaatkast

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Ben je op zoek naar de beste kleine wijnkoelkast? Kies dan voor de luxe Wine Klima D12. Deze wijnkoelkast heeft een hoogte van slechts 54 cm en is maar 34 cm breed.

Hierdoor is hij perfect voor kleine keukens. Ook deze wijnkoelkast beschikt over 2 temperatuurzones waardoor je zowel witte, rode als rosé wijnen kunt bewaren. In totaal kun je 12 flessen in deze koelkast bewaren.

Ook beschikt deze koelkast over een blauw LED scherm voor de temperatuurweergave. Wat direct in het oog springt is de blauwe verlichting aan het binnenpaneel van de wijkoelkast, dit geeft een mooi effect in de keuken of woonkamer. 

Nadeel van dit model is dat grotere flessen minder goed in de koeler passen. Dit heeft uiteraard te maken met het kleine formaat.

Interesse in deze wijnklimaatkast? Klik hier om direct de laagste prijs op Bol.com te zien.

Voordelen Wine Klima D12 Wijnklimaatkast

 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • Bewaar rode, witte en rosé wijnen tegelijk
 • Stil

Nadelen Wine Klima D12 Wijnklimaatkast

 • Door kleine formaat passen grote flessen wat moeilijker

3. Haier WS50GA

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben je op zoek naar een grotere wijnkoelkast? Kies dan voor de Haier WS50GA. Deze wijnkoelkast biedt namelijk ruimte tot 50 flessen. Met deze stijlvolle wijnkast haal je een ware eye catcher in huis.

Zo beschikt hij over houten leggers en is de temperatuur instelbaar van 6 tot 18 graden. Door je wijnen in deze kast te bewaren weet je zeker dat de kwaliteit niet achteruit gaat.

Ook is deze wijnkoelkast gemakkelijk te bedienen en voorzien van een uitneembare waterbak om eventueel vochtigheid op te vangen. 

Enige nadeel van deze wijkoelkast is het feit dat hij niet beschikt over meerdere temperatuurzones. Je kunt dus maar in soort wijn bewaren in deze koelkast.

Bekijk de laagste prijs hier!

Voordelen Haier WS50GA

 • Beste grote wijnkoelkast (tot 50 flessen)
 • Uniek en stijlvol design

Nadelen Haier WS50GA

 • Beschikt niet over. meerdere temperatuurzones waardoor je maar 1 soort wijn kunt bewaren

4. Bosch Wijnkoelkast KSW38940

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Wie op zoek is naar de beste premium wijnkoelkast kan het best kiezen voor de Bosch KSW38940. Dit is een grote wijnklimaatkast die beschikt over een netto-inhoud van  368 liter.

Je kunt maar liefst 198 flessen wijn kwijt in deze koelkast. Uiteraard beschikt deze koelkast over twee regelbare temperatuurzones waardoor je meerdere soorten wijn kan bewaren. 

Leuk detail van deze koelkast zijn de opklapbare houten planken. Hierdoor kun je open flessen mooi presenteren. De prijs van deze koelkast is wel wat hoger maar hier krijg je natuurlijk wel een hoop luxe en comfort voor terug.

Benieuwd geworden naar deze topper? Klik hier voor de beste prijs.

Voordelen Bosch Wijnkoelkast KSW38940

 • Beste premium wijnkoelkast
 • Beschikt over 2 temperatuurzones
 • Tot 198 flessen bewaren

Nadelen Bosch Wijnkoelkast KSW38940

 • Prijs is aan de hoge kant

5. MOA 33G

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben jij op zoek naar de beste betaalbare wijnkoelkast? Kies dan voor de MOA 33G. Deze kleine koelkast is zeer aantrekkelijk geprijsd en biedt ruimte tot 12 flessen. 

Er is een compartiment die instelbaar is van 12 tot 18 graden. Het maakt de wijnkoelkast geschikt voor zowel rosé, witte en rode wijn. 

Nadeel van deze wijnkoelkast is dat hij meer geluid maakt dan verwacht echter hadden we dit wel verwacht voor deze prijs. Al met al een goede wijnkoelkast voor een leuke prijs.

Klik hier voor de prijs!

Voordelen MOA 33G

 • Goede prijs
 • Geschikt voor meerdere wijnsoorten

Nadelen MOA 33G

 • Maakt meer geluid dan reguliere wijnkoelers

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>