fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Wijnkoelkast

Best Geteste Wijnkoelkast

MOA WC70

De MOA WC70 is de best geteste wijnkoelkast van 2023! Dit is uit de ultieme wijnkoelkast test gebleken van 2023. Deze wijnklimaatkast heeft ruimte voor 24  flessen en beschikt over 1 temperatuurzone. Er zit een garantie van 2 jaar op.

Hierdoor bewaar je zowel witte, rode als rosé wijnen in de koelkast. De koelkast bevat uitschuifbare plankjes waardoor je zelf kan kiezen hoeveel erin gaat. Verder is deze koelkast stil in gebruik waardoor je weinig geluidsoverlast van de koelkast zal ervaren.

Wat is de beste wijnkoelkast? Als jij een echte wijn connaisseur bent dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om wijn goed te laten rusten in een omgeving die de juiste temperatuur heeft.

Een wijnkoelkast is hier de ideale oplossing voor en zorgt ervoor dat je je wijn ontzettend makkelijk kunt bewaren. Toch kan het kopen van een geschikte wijnkoelkast best lastig zijn.Er zijn namelijk veel verschillende soorten wijnklimaatkasten en deze zijn lang niet allemaal even goed.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste wijnkoelkast van dit moment. In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een wijnklimaatkast en wat de beste opties zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wijnkoelkasten

Best Geteste Wijnkoelkast

Beste Koop Wijnkoelkast
1. MOA WC70

MOA WC50 - Wijnkoelkast - Wijnkoeler - 15 flessen

Beste Kleine Wijnkoelkast
2. MOA WC50

Haier WS50GA - Wijnkoelkast - 50 flessen

Beste Grote Wijnkoelkast
3. Haier WS50GA

Klarstein Vivo Vino - Wijnkoelkast - 36 flessen

Beste Compacte Wijnkoelkast
4. Klarstein Vivo Vino

MOA WC40 - Wijnkoelkast - Wijnkoeler - 12 flessen

Beste Budget Wijnkoelkast
5. MOA WC40

Top 10 Beste Wijnkoelkasten

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire wijnkoelkasten bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de koelkasten bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Wijnkoelkast?

Het kopen van een goede wijnkoelkast is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste wijnkoelkasten. 

Voordat je een wijnkoelkast koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Hoeveel wijnflessen wil je gaan bewaren?

Allereerst is het van belang om te kijken naar de hoeveelheid wijnflessen die je van plan bent te bewaren in de wijnklimaatkast. De keuze van een goede wijnkoelkast hangt hierbij af van de ruimte die je beschikbaar hebt in huis en de grootte van je wijncollectie. 

Wanneer je meer dan 41 wijnflessen kwijt kan in een wijnkoelkast dan wordt de koelkast gezien als grote wijnkoelkast.

Temperatuur zones

Bestaat je wijncollectie uit zowel witte als rode wijnen? Kies dan voor een wijnkoelkast die beschikt over meerdere temperatuurzones.

Rode wijn moet namelijk op een andere temperatuur bewaard worden dan witte wijn. Wijnklimaatkasten met meer dan 1 temperatuurzone zijn hier een ideale oplossing voor. Zo kun je per zone de temperatuur anders instellen waardoor je zowel witte als rode wijn goed kunt laten rusten.

Als je wijncollectie alleen uit witte of rode wijn bestaat dan is dit uiteraard niet nodig en kun je voor een normale wijnkoelkast gaan.

Budget

Wijnkoelkasten zijn er in veel verschillende prijsklasses. De kosten van een goede wijnkoelkast kunnen hoog oplopen en je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt.

Om die reden is het goed om op voorhand een budget te bepalen voor je wijnkoelkast. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk niet te veel geld uitgeeft aan je koelkast.

Energielabel

Als laatst is het belangrijk om te kijken naar het energielabel van je wijnklimaatkast. Omdat een wijnkoelkast altijd aan staat is het van belang om hier rekening mee te houden. In onze ogen kun je dan ook het best kiezen voor een koelkast die minimaal beschikt over energieklasse A. Hierdoor weet je zeker dat je de meest zuinige wijnkoelkast hebt en bespaar je jaarlijks tot wel 40 euro op je energierekening.


Wat is de beste Wijnkoelkast van 2023? 

Wat is de beste wijnkoelkast van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten wijnkoelkasten getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste wijnkoelkasten in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke wijnkoelkasten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  MOA WC70

Best Geteste Wijnkoelkast

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op de eerste plek staat de MAO WC70. Dit is de best geteste wijnkoelkast van 2023. Met deze koelkast kan je alle wijnen op de juiste temperatuur houden. Dit is een van de redenen waarom dit de beste koop is van een wijnkoelkast.

De wijnkoelkast is geproduceerd door het merk MOA, dit merk is een ware autoriteit binnen de markt van wijnkoelkasten en staat bekend om de hoge kwaliteit producten die zij produceren. Er kunnen 24 flessen in bewaard worden tot een inhoud van 63 liter.

Verder is deze wijnkoelkast opgedeeld in een bovengedeelte, middengedeelte en ondergedeelte. De lades kunnen eruit gehaald worden als je dat wil. De koelkast is instelbaar van 12 tot 18 graden graden. Hierdoor kunnen  er flessen rosé, witte en rode wijn in.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen MOA WC70

 • Laag geluidsniveau
 • Meerdere wijnsoorten die erin kunnen
 • Gewaardeerd merk

Nadelen MOA WC70

 • Geen

2. MOA WC50

MOA WC50 - Wijnkoelkast - Wijnkoeler - 15 flessen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je weinig ruimte hebt maar je wil toch een wijnkoelkast. Dan is de MOA WC50 wat voor jou! Dit is de best geteste kleine wijnkoelkast van 2023. 

Deze wijnkoelkast heeft een hoogte van slechts 55 cm en is maar 36cm breed. Hierdoor is hij perfect voor kleine keukens. Ook deze wijnkoelkast beschikt over 1 temperatuurzone waardoor je zowel witte, rode als rosé wijnen kunt bewaren. In totaal kun je 15 flessen in deze koelkast bewaren.

Ook beschikt deze koelkast over een blauw touchscreen scherm voor de temperatuurweergave. Wat direct in het oog springt is de blauwe verlichting aan het binnenpaneel van de wijkoelkast, dit geeft een mooi effect in de keuken of woonkamer. Hierdoor past het mooi in je keuken.

Voordelen MOA WC50

 • Touchscreen
 • Inclusief LED-verlichting

Nadelen MOA WC50

 • Minder liters dan gewoonlijk

3. Haier WS50GA

Haier WS50GA - Wijnkoelkast - 50 flessen

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Maar heb jij een groot huis en wil je een grote wijnkoelkast? Dan is de Haier WS50GA wat voor jou! Dit is de best geteste grote wijnkoelkast van 2023.

Deze wijnkoelkast biedt ruimte tot 50 flessen. Met deze stijlvolle wijnkast haal je een ware eye catcher in huis. Zo beschikt hij over houten leggers en is de temperatuur instelbaar van 6 tot 18 graden. Door je wijnen in deze kast te bewaren weet je zeker dat de kwaliteit niet achteruit gaat.

Ook is deze wijnkoelkast gemakkelijk te bedienen en voorzien van een uitneembare waterbak om eventueel vochtigheid op te vangen. Verder is het een mooie, moderne wijnkoelkast die goed in een huis past. Met deze wijnkoelkast maak je ook indruk op anderen.

Voordelen Haier WS50GA

 • Kunnen veel flessen
 • Inclusief ventilatiesysteem

Nadelen Haier WS50GA

 • Draaideur is niet aanpasbaar

4. Klarstein Vivo Vino

Klarstein Vivo Vino - Wijnkoelkast - 36 flessen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste compacte wijnkoelkast? Dan is de Klarstein Vivo Vino wat voor jou! Dit is de beste compacte wijnkoelkast van 2023.

Dit is een grote wijnklimaatkast die beschikt over een netto-inhoud van  78 liter. Je kunt maar liefst  36 flessen wijn kwijt in deze koelkast. Uiteraard beschikt deze koelkast over 1 regelbare temperatuurzone waardoor je meerdere soorten wijn kan bewaren. 

Leuk detail van deze koelkast zijn de opklapbare houten planken. Hierdoor kun je open flessen mooi presenteren. De prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed. Met deze koelkast krijg  je natuurlijk wel een hoop luxe en comfort. Al met al een goede wijnkoelkast!

Voordelen Klarstein Vivo Vino

 • Vrijstaand
 • Weinig geluid

Nadelen Klarstein Vivo Vino

 • Beschikbaar in 1 kleur

5. MOA WC40

MOA WC40 - Wijnkoelkast - Wijnkoeler - 12 flessen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de MOA WC40. Dit is de best geteste budget wijnkoelkast van 2023. Met deze koelkast haal je een vertrouwelijke product in huis voor een scherpe prijs.

Deze kleine koelkast is zeer aantrekkelijk geprijsd en biedt ruimte tot 12 flessen. Er is een compartiment die instelbaar is van 12 tot 18 graden. Het maakt de wijnkoelkast geschikt voor zowel rosé, witte en rode wijn.  Dat is toch fijn als je van meerdere wijnsoorten houdt.

Verder is de koelkast ook nog zeer gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk te installeren en er zit een duidelijke handleiding bij. Er zit ook nog een touchscreen op de wijnkoelkast. Hier staat het aantal graden op en kan je dat aanpassen naar je eigen wensen.

Voordelen MOA WC40

 • Duidelijke handleiding
 • Moderne ontwerp

Nadelen MOA WC40

 • Niet de beste wijnkoelkast

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel wijnkoelkasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wijnkoelkasten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wijnkoelkasten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wijnkoelkasten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>