Laatste update: juni 2022

Door: Sanne

Best geteste maaltijdbox 

Best geteste

Hello Fresh 

Na een spannende strijd is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen: de Hellofresh maaltijdbox is verkozen tot de beste uit de test! Volgens consumenten is deze maaltijdbox veruit de beste van 2022. En dat is natuurlijk niet zo maar. Voordelig, snel in huis en nooit hoeven te twijfelen over wat er op tafel komt te staan. Voor menig werkend mens is dit dé uitkomst. Daarnaast zijn de producten die geleverd worden altijd vers!

Nederlanders zijn altijd druk. We werken veel, gaan in het weekend erop uit en hebben soms ook nog kinderen om voor te zorgen. En het laatste waar je naar uitkijkt na een hele dag werken is óók nog zelf eten te moeten koken. Als oplossing voor dit probleem kwamen de maaltijdboxen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Het ene na het andere bedrijf kwam met zijn eigen box op de markt.

Na een reeks van uitgebreide testen is de maaltijdbox van Hello Fresh de winnaar geworden. Maar om te kunnen achterhalen welke maaltijdbox de beste is, hebben we gekeken naar verschillende factoren. Zo is het natuurlijk erg belangrijk dat alle producten vers zijn, het eten op tijd wordt aangeleverd en er ook een variatie in de recepten zit. En niet te vergeten dat het dan ook lekker smaakt.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

9

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 beste maaltijdboxen

Best geteste

Beste maaltijdbox
1.  Hello Fresh box 

marley spoon

Beste maaltijdbox voor studenten
2.  Marley Spoon box
Kortingscode: H4T10TIKO €40,- korting in totaal

eko menu

Beste biologische maaltijdbox
3.  De Eko menu box

familiebox

Beste maaltijdbox voor gezinnen
4. De familiebox

de krat

Beste meest duurzame maaltijdbox
5.  De krat box


Waar op letten bij het kopen van een maaltijdbox?

Zoals eerder gezegd is er een ontzettende vraag naar maaltijdboxen. Ze maken het leven nét wat makkelijker, zodat je na een lange werkdag lekker rustig aan kan doen. Echter wil je dan niet alsnog naar de supermarkt toe moeten omdat het eten niet goed is. Of omdat er beschimmelde producten bij zitten. Dan kost het alleen maar meer werk, en dat wil natuurlijk niemand.

De belangrijke vraag hierbij is waar je dan precies op moet letten bij het kopen van een maaltijdbox. En om deze keuze extra makkelijk voor je te maken, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Levertijd

Een van de eerste belangrijke criteria die we in dit artikel bespreken is de levertijd. Wanneer je een maaltijdbox in huis wil halen, is flexibiliteit natuurlijk fijn. Je wil niet dat de bezorger voor de deur staat terwijl jij er niet bent. En je wil natuurlijk ook niet dat je met lege handen staat bij het avondeten, omdat de maaltijdbox niet optijd bezorgd is. Het is daarom verstandig om bij het bestellen van een maaltijdbox te kijken of je zelf kan kiezen voor een bezorgtijd. Lekker flexibel, en scheelt ook een hoop stress.

Versheid van de producten

Wanneer je wil koken, wil je natuurlijk gebruik maken van verse producten. Dit is het lekkerste én het gezondste. Wanneer je in de supermarkt producten haalt zul je ook merken dat deze (soms) minder vers zijn, en dus ook automatisch van slechtere kwaliteit. Kijk dus goed op de website van de leverancier van de maaltijdboxen of zij ook verse producten gebruiken. Zo ben je verzekerd van een goede kwaliteit.

Prijs

Een ander punt om rekening mee te houden is de prijs. Het moet namelijk wel logisch én schappelijk zijn. Wanneer je een maaltijdbox besteld voor het maken van stamppot, moet dit natuurlijk niet €50 euro kosten. Dat staat niet in verhouding met wat je ervoor terugkrijgt. Helaas maken sommige leveranciers achter de maaltijdboxen hier misbruik van. Ze kopen het eten goedkoop in, en vragen er vervolgens drie keer zoveel voor. Dat is natuurlijk zonde van je geld.

Garantie

Garantie is een soort middel waarmee het bedrijf kan bewijzen dat zij overtuigd zijn van de kwaliteit van hun product. Wanneer er geen garantie op een product zit, kan je je dus afvragen waarom dat zo is. En zeker met boodschappen is dit erg belangrijk. Als jij beschimmelde, verkeerde of niet smakelijke ingrediënten krijgt aangeleverd in je maaltijdbox wil je hier natuurlijk een compensatie voor. Het hoort immers allemaal lekker te zijn! Kijk dus goed in de algemene voorwaarden of je ook recht hebt op een vergoeding/ vervanging van ingrediënten van slechte kwaliteit.


Wat is de beste maaltijdbox van 2022?

Op basis van de bovenstaande criteria en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide gedaan. Deze test is gedaan onder tientallen maaltijdboxen. En op basis van de uitslag van deze test hebben wij de ideale top 5 samengesteld van beste maaltijdboxen.

Elk van deze boxen heeft zijn eigen kwaliteiten en blinkt uit in één bepaald onderdeel. Deze kwaliteiten zijn onder andere de beste maaltijdbox voor gezinnen, de beste maaltijdbox voor studenten en de beste biologische maaltijdbox. Ben je nu nieuwsgierig en wil je weten welke maaltijdboxen in de felbegeerde top vijf zijn beland? Dan presenteren wij je graag de top 5 beste maaltijdboxen van 2022!

1. Hello Fresh box

Best geteste

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Verkozen tot beste maaltijdbox is die van Hello Fresh. Super makkelijk in gebruik, met goedkope recepten en iedere week keuze uit 25 verschillende opties. Ook hebben ze een handige app ontworpen waarop je zelf je box samen kan stellen. En dat zelfs mét extra’s! Daarnaast worden de porties precies uitgemeten om verspilling tegen te gaan. Ook goed voor het milieu dus.

Voordelen Hello Fresh box

 • Snel geleverd
 • Verse producten
 • Veel opties

Nadelen Hello Fresh box

 • App loopt soms vast

2.  Marley Spoon box

marley spoon

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Veruit de beste maaltijdbox voor studenten is die van Marley Spoon. Deze maaltijdbox heeft namelijk de ruimste keuze van recepten per week: zo houd je iedereen in het huis tevreden! Keuze uit maar liefst 30 recepten, en daarnaast ook nog voor een zeer lage prijs. Ideaal voor de drukke studerende studenten, en zo heb je ook direct een goede bodem tijdens een gezellige avond uit. Een win- win situatie dus.

Voordelen Marley Spoon box

 • Heel erg veel keuze
 • Snel thuis bezorgd
 • Lekker verse ingrediënten

Nadelen Marley Spoon box

 • Blijft soms iets teveel over

3. Eko menu box

eko menu

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

 De naam zegt het al: Eko menu is verkozen tot de beste biologische maaltijdbox. Alle ingrediënten in de boxen zijn biologisch en komen rechtstreeks van de boeren. Daarnaast zijn de maaltijden samengesteld door een reeks diëtisten. Zo weet je zeker dat je verantwoord eten op tafel hebt staan, wat ook nog eens goed is voor de planeet. Daarnaast is de prijs vergelijkbaar aan die van dezelfde producten in de supermarkt, dus ben je ook niet duurder uit.

Voordelen Eko menu box

 •  Super verse producten
 • Alles is biologisch
 •  Duidelijke stappen voor tijdens het koken

Nadelen  

Eko menu box

 • Wel aan de iets prijzige kant

4. Familiebox

familiebox

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je kinderen hebt dan herken je dit probleem vast en zeker: ze zijn erg kieskeurig als het om eten gaat. Nieuwe dingen proberen is moeilijk en groenten gaan er maar moeilijk in. Gelukkig is hiervoor de familiebox. Je hebt keuze uit twaalf verschillende recepten per week.

En wat deze recepten zo bijzonder maakt is dat ze kindvriendelijk zijn. Dit houdt in dat ze speciaal zijn samengesteld om ook de jongsten in het gezin tevreden te houden.

Voordelen Familiebox

 • Goed afgestemd op kinderen
 • Niet duur
 • Snel thuisbezorgd

Nadelen Familiebox

 • Niet veel keuze tussen recepten

5. Krat box

de krat

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tegenwoordig is duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Het gaat niet heel goed met ons klimaat, en het is erg belangrijk om daar rekening mee te houden. De maaltijdbox van de krat is hier speciaal voor gemaakt. Zo zijn de producten seizoensgebonden, wat betekent dat er met het seizoen meegekookt wordt. Dit is een stuk duurzamer qua inkopen! Daarnaast maken ze gebruik van vrijwel alleen lokale producten, lekker gezond én verantwoord.

Voordelen Krat box

 • Lekkere lokale producten
 • Snelle levering
 • Veel variatie in gezond eten

Nadelen Krat box

 • Prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel maaltijdboxen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 8 Maaltijdboxen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de maaltijdboxen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste maaltijdboxen van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste maaltijdboxen zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>