Laatst bijgewerkt: april 2021

Best geteste wasdroger

Zanussi ZDC8200NW - Condensdroger

5/5

De Zanussi ZDC8200NW heeft een vulgewicht van 8 kg, door het strijkvrij programma ben je minder tijd kwijt met het strijken van je was want vouwen en kreukels worden vermindert. Dankzij de XXL-deur is het in- en uitladen van de was erg gemakkelijk, de XXL-trommel zorgt ervoor dat je per keer een grote hoeveelheid was kunt drogen. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is, het programma stopt dan automatisch waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is. Wanneer de droger klaar is geeft hij een geluidssignaal, zodat je precies weet wanneer je je was er uit kan halen.

Wat is de beste wasdroger?

Naast de wasmachine, behoort ook de wasdroger tot één van de meest ingrijpende uitvindingen voor het huishouden. De tijden dat wekelijks alle Nederlandse tuinen vol hingen met te drogen wasgoed is definitief voorbij. Nog steeds drogen mensen hun wasgoed in de tuin of binnen op een wasrek, maar veel huishoudens hebben ook een wasdroger. Maar waar moet je op letten bij aankoop van een wasdroger en wat is de beste wasdroger voor 2021?

Het soort wasdroger is belangrijk. De luchtafvoerdroger is de klassieke wasdroger, maar ook de minst energiezuinige droger. Deze wasdroger dient altijd in de buurt te staan van een open raam of bij een afvoer of een rooster geplaatst te worden. De gebruikte hete lucht wordt namelijk via een flexibele slang naar buiten afgevoerd. De slang kun je dan uit het raam hangen of aansluiten op een afvoer. 

Met een condensdroger ben je niet gebonden aan dit soort eisen. De condensdroger laat de warme lucht condenseren en dit wordt als vocht opgevangen in een opvangbak. Na elk gebruik dien je de opvangbak leeg te gooien. Met een condensdroger ben je flexibeler, want je kunt de droger overal plaatsen, mits er een stroompunt in de buurt is. De zuinige versie van de condensdroger is de warmtepompdroger. De warmtepompdroger staat bekend om het hergebruiken van warme lucht, waarmee je enorm veel energie kunt besparen. Als het gaat om zuinigheid, dan is de warmtepompdroger zeker de beste wasdroger.

Er zijn nog enkele punten waar je op moet letten bij aanschaf van de best geteste wasdroger. Houdt bijvoorbeeld rekening met de gezinsgrootte. Je kunt dan een wasdroger aanschaffen met voldoende trommelinhoud. Gemiddeld zal de trommelinhoud 6 tot 7 kilogram zijn voor een gezin tot vier personen. Bestaat het gezin uit meer dan vier personen? Schaf dan een wasdroger aan met een grotere trommelinhoud.

1. Zanussi ZDC8200NW Condensdroger - beste koop wasdroger

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 84%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Deze wasdroger is de beste koop voor grotere gezinnen, want het is een XXL wasdroger met een trommelinhoud van 8 kilogram. De wasdroger is tevens uitgevoerd met een XXL-deur zodat het in- en uitladen van de was wel heel gemakkelijk wordt. Het is zelfs mogelijk om de deur dusdanig te plaatsen dat deze of links of rechts opent. Met deze wasdroger droog je een grote hoeveelheid wasgoed in één keer en dit scheelt weer dat je ruimte moet hebben om je wasgoed overal neer te hangen. 

Zanussi heeft veel vertrouwen in de motor van de wasdroger, want bij aankoop krijg je maar liefst 10 jaar garantie op de motor. In de condensdroger is een vochtigheidssensor aanwezig. Deze sensor detecteert of je was inmiddels al voldoende droog is. Is dit het geval, dan hoef je niet te wachten tot het hele programma is afgelopen. De wasdroger zal dan automatisch stoppen. Hiermee bespaar je veel energie.

In vergelijking met de andere producten in dit artikel is dit voor ons de beste wasdroger 2021. Als jij op zoek bent naar een goede en energiezuinige wasdroger dan is dit het model dat jij nodig hebt!

Voordelen Zanussi ZDC8200NW Condensdroger

 • Zanussi ZDC8200NW Grote trommelinhoud van 8 kilogram voor het drogen van veel wasgoed.
 • Een speciaal strijkvrij programma voorkomt kreukels in kleding en scheelt veel tijd met strijken.Condensdroger

Nadelen Zanussi ZDC8200NW Condensdroger

 • De wasdroger heeft een hoog energieverbruik en is voorzien van energielabel B.
 • De droger geeft geen tijdsindicatie aan hoe lang een droogprogramma nog duurt.

2. Bosch WTW85462NL Warmtepompdroger - beste wasdroger consumentenbond

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Dit is de beste wasdroger die door de consumentenbond in haar top 10 wasdrogers is geplaatst. En dit is ook geheel terecht, want deze Bosch is momenteel de beste wasdroger van dit merk en is tevens zeer energiezuinig. De wasdroger heeft energielabel A++ en dat is bijna de hoogste energiezuinigheidsklasse. Een belangrijk kenmerk van dit model is dat de wasdroger nagenoeg onderhoudsvrij is. 

Dit komt door de aanwezigheid van een zelfreinigende condensor. Hiermee krijgt het pluizenfilter na ieder programma een grondige spoelbeurt. Regelmatig pluizen verwijderen uit de droger is dan niet meer nodig. Door de aanwezigheid van speciale vochtsensoren hoeft je was nooit langer gedroogd te worden dan nodig. De sensoren detecteren of de was droog genoeg is en het programma wordt dan automatisch uitgeschakeld. Hiermee bespaar je energie en water. Verder heeft de Bosch wasdroger met 8 kilogram trommelinhoud enkele speciale programma’s, zoals een programma voor overhemden en sportkleding.

Voordelen Bosch WTW85462NL Warmtepompdroger

 • Een zeer degelijke en zeer energiezuinige wasdroger.
 • Een uitgebreid aantal programma’s en de wasdroger is ook nog eens erg stil.

Nadelen Bosch WTW85462NL Warmtepompdroger

 • Doordat je je was op lage temperaturen droogt, duurt een programma wat langer.
 • Deze droger zit in de hogere prijsklasse.

3. AEG T7DBN460 7000 Serie SensiDry Warmtepompdroger

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Deze AEG warmtepompdroger is de best geteste wasdroger van maart 2021 volgens de consumentenbond. Het is een droger met een grote trommelinhoud van 8 kilogram en tevens is de wasdroger met een A+++ energielabel uitermate energiezuinig. In de wasdroger is de zogenaamde SensiDry technologie van AEG aanwezig. Dit houdt in dat je de was op een lage temperatuur droogt en de kleding nooit bloot staat aan extreem hoge temperaturen. Kwetsbare stoffen gaan zo langer mee. 

Een programma wordt aangepast aan de hoeveelheid kleding. Zo duurt een programma nooit onnodig lang, wat goed is voor de kwaliteit van de kleding en waarmee je ook energie zult besparen. De AEG wasdroger heeft enkele bijzonder programma’s, zoals een programma voor sportkleding, beddengoed, wol en zijde. Aan de buitenzijde is een handig en helder display bevestigd, zodat je altijd ziet hoelang een programma nog duurt.

 

Voordelen AEG T7DBN460 7000 Serie SensiDry Warmtepompdroger

 • Grote en best geteste wasdroger met een trommelinhoud van 8 kilogram.
 • De wasdroger zorgt met SensiDry voor bescherming van je kleding.

Nadelen AEG T7DBN460 7000 Serie SensiDry Warmtepompdroger

 • Bij sommige programma’s maakt de wasdroger relatief veel lawaai.
 • De droogtijd bij enkele programma’s is langer dan gebruikelijk.

4. Bosch WTG86400NL Serie 6 Condensdroger

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Bosch heeft met deze condensdroger een degelijke wasdroger die voldoet aan alle moderne eisen. Er is rekening gehouden met een groot gezin, want de laadcapaciteit is 8 kilogram. Kom je tijdens het drogen erachter dat je nog een sok of een ander kledingstuk bent vergeten? Je drukt eenvoudig op de pauzeknop en je kunt dan tijdens het programma nog wasgoed toevoegen. Met het DUO-tronic systeem registreert de wasdroger regelmatig het vochtgehalte van het wasgoed. Hierdoor droog je het wasgoed nooit langer dan nodig is en je zult hier veel energie mee besparen. 

Omdat het een condensdroger is, is de droger niet optimaal energiezuinig. De wasdroger is voorzien van energielabel B. Verder is de wasdroger uitgevoerd met een Anti-Vibration design. Dit houdt in dat de droger dusdanig is ontworpen dat deze tijdens het gebruik zeer stil is. Met een geluidsniveau van 64 dB behoort de wasdroger tot één van de meest stille wasdrogers.

 

Voordelen Bosch WTG86400NL Serie 6 Condensdroger

 • Een zeer stille wasdroger, ideaal voor gebruik in gehorige woningen.
 • Het design van de trommel is dusdanig ontworpen dat het meehelpt om kleding te beschermen.

Nadelen Bosch WTG86400NL Serie 6 Condensdroger

 • De condensdroger is minder energiezuinig als de warmtepompdroger van Bosch.
 • Programma’s kunnen er lang over doen om een volledig droge was te bereiken.

5. Bosch WTW8444ENL Serie 6 Warmtepompdroger

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Deze Bosch warmtepompdroger kan zeker behoren tot beste wasdroger voor 2021. In tijden waarin veel rekening gehouden wordt met energiezuinigheid, is deze wasdroger de beste koop. Het is de meest energiezuinige wasdroger die momenteel te koop is met een energielabel A+++. Wanneer je de deur opent van de wasdroger, zal automatisch de trommelverlichting aanspringen. Je hebt de keuze om vocht op te vangen in een opvangbak, maar je kunt de droger ook rechtstreeks op een afvoer aansluiten. Je hoeft dan niet achteraf de opvangbak te ledigen.

Een slang voor de afvoer is meegeleverd. Wil je ondanks dat de wasdroger al zuinig is nog meer energie besparen? Schakel dan EcoPerfect in. Het droogprogramma zal weliswaar wat langer duren, maar zeer zuinig zijn. De SensitiveDrying technologie zorgt ervoor dat de luchtstroom dusdanig wordt geregeld, dat je kleding kreukvrij en zacht weer uit de wasdroger komt. 

Voordelen Bosch WTW8444ENL Serie 6 Warmtepompdroger

 • Een zeer energiezuinige wasdroger van de allernieuwste generatie.
 • Eenmaal in gebruik is de wasdroger erg stil.

Nadelen Bosch WTW8444ENL Serie 6 Warmtepompdroger

 • Met een trommelcapaciteit van 7 kilogram valt de grootte van de wasdroger wat tegen.
 • Doordat je op lagere temperaturen droogt is de droogtijd wat langer.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>