fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Thea

Wat zijn de beste wasmachine merken? Niets is fijner dan kleding uit de was aan te trekken. Het is helemaal lekker fris en schoon. Je kunt weer met je mooiste outfit over straat lopen. Het ruikt weer helemaal lekker waardoor je met een gerust hart naar buiten kan gaan.

Daarom gaan wij in dit artikel verschillende wasmachine merken behandelen. Zo weet jij zeker dat je er eentje koopt van een goede kwaliteit! Daarnaast gaan we je ook nog vertellen waar je op moet letten tijdens het kopen van een wasmachine, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan achteraf!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wasmachine merken

Miele

Beste Koop Wasmachine Merk
1. Miele

Siemens

Beste Wasmachine Merk Duurzaam
2. Siemens

Bosch

Beste Wasmachine Merk Energieverbruik
3. Bosch

Samsung

Beste Prijs-kwaliteit Wasmachine Merk 
4. Samsung

AEG

Beste Wasmachine Merk voor 4 personen
5. AEG


Waarom je het best kan kiezen voor een A merk wasmachine?

Wij kijken in dit artikel alleen naar A merken, maar hoezo doen wij dat? Het kiezen voor een A merk heeft meerdere redenen. De kans is groter dat de levensduur van een A merk wasmachine veel langer is dan een B merk. Dat betekent dat je er een langere tijd van kan genieten. Waardoor je niet om de 2 jaar een nieuwe moet halen. Dus op de langere termijn bespaar je juiste geld met een A merk.

Maar dat is nog niet alles. Naast de langere levensduur speelt betere garantie ook een rol. Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wasmachines van een A merk zijn vaak van betere kwaliteit, waardoor ze dus ook langer meegaan. Logischerwijs is de garantietermijn dan ook langer.

De kwaliteit van A merk wasmachines is een zeer goede reden. Vaak hebben duurdere wasmachines veel extra functies om je kleding te wassen. Dit is niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor je portemonnee. A merk wasmachines gebruiken veel minder water en energie waardoor je daar op bespaart. Daarnaast maakt een A merk de kleding beter schoon! De belangrijkste functie van een wasmachine natuurlijk.

Wasmachine

Waar op letten bij het vergelijken van wasmachine merken?

Goed, tot slot willen we nog even ingaan op de factoren waar je op moet letten tijdens het vergelijken en uitkiezen van een wasmachine merk. Zo weet jij zeker dat je met het juiste merk in zee gaat en krijg je geen spijt achteraf!

Garantie

Ten eerste is de garantie die een wasmachine merk kiest natuurlijk erg belangrijk. Garantie is een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product mee moet gaan tegen de beloofde prestaties. Als er binnen deze periode dan iets niet goed blijkt te zijn, heb je recht op deze garantie.

Het is belangrijk wanneer je een wasmachine koopt dat het merk ook een goede garantie biedt. Een wasmachine is een aankoop voor op lange termijn, en daar hoort een goede garantietermijn bij. Wanneer de garantie slechts zeer kort is, kan je je afvragen wat dit zegt over de kwaliteit van het merk en de wasmachines.

Ervaringen van andere klanten

Een ander punt waar je op moet letten tijdens de zoektocht naar de perfecte wasmachine is de ervaring van andere klanten. Zij zijn jou voor geweest en hebben al een wasmachine van dit merk aangeschaft. Wat vinden zij van de kwaliteit?

En hoe denken zij over de prestaties van de wasmachines? Wanneer de ervaringen van andere klanten zeer positief zijn is dit een goede indicatie dat het merk betrouwbaar is. Dan voorkom je dat je spijt krijgt achteraf.

Goede klantenservice

Tot slot de klantenservice. Vaak wordt er onderschat hoe belangrijk een goede klantenservice is, voor zowel het bedrijf als voor de consument aan de andere kant van de lijn. Wanneer er iets niet goed is met je wasmachine of je vragen hebt is het van belang dat je hierbij geholpen kan worden.

Je wil dan niet een week hoeven wachten tot je reactie krijgt op je mail. Of een uur in de wachtrij staan aan de telefoon voor je een medewerker kan spreken. Zorg er dus voor dat je een merk uitkiest met een goede klantenservice waar je op kan rekenen.


Wat zijn de beste Wasmachine merken van 2023?

We zijn nu aangekomen bij de beste wasmachine merken van 2023. Wij hebben 5 van de beste merken geselecteerd die nu volop actief zijn op de wasmachine markt. Doordat een wasmachine een grootte en belangrijke aankoop is wil je natuurlijk een merk hebben waar je op kan vertrouwen.

Al de onderstaande merken worden goed beoordeeld door de consumentenbond. Alle merken hieronder zijn je geld zeker waard omdat ze betrouwbaar zijn!

1.  Miele

Miele

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Miele is al jaren een van de grootte spelers in de wasmachine markt. Het merk wordt al jaren als beste uitgeroepen door de consumentenbond. Je weet dus zeker dat je met een Miele wasmachine een goed product hebt.

De wasmachines van Miele hebben verschillende speciale standen. De handigste stand is de QuickPowerWash. Bij deze stand is al je vuile was binnen 60 minuten perfect schoon. Bij andere merken maakt de korte was programma toch minder goed schoon.

Er is een groot assortiment van Miele wasmachines. Hierdoor is er voor iedereen wel een wasmachine die in zijn of haar budget past. Doordat er een garantie is van 2 jaar heb je twee jaar lang geen kosten aan het onderhoud van de wasmachine.

Door de nieuwste technieken heb je steeds minder wasmiddel nodig. Je doet al snel teveel en dit kan na een langere tijd gaan stinken of voor vlekken gaan zorgen. Door het automatisch doseringssysteem van Miele genaamd de TwinDos gebruikt de wasmachine altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel.

Voordelen Miele

 • Speciale standen
 • Een breed assortiment
 • Garantie van 2 jaar
 • Automatische dosering

Nadelen Miele

 • Vaak wat duurder

2. Siemens

Siemens

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Siemens is een merk gespecialiseerd in het maken van producten voor het huishouden. Het merk is al jaren lang een grootte naam in de markt. De producten van Siemens staan bekend dat ze zeer duurzaam zijn. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor de natuur.

Wasmachines gebruiken enorm veel energie door al het water wat er gebruikt wordt. Om aan te geven of ze zuinig zijn er energieklasse. Bijna alle wasmachines van Siemens hebben het energielabel A. Dat zijn de zuinigste producten op de markt.

Alle modellen van Siemens hebben duurzame of besparende technologieën om te zorgen dat de was zo'n klein mogelijke impact heeft op de aarde. Dat is zeker belangrijk in deze tijd waar het steeds slechter gaat met het klimaat.

Het katoen programma van de Siemens modellen is zeer goed. Hij zorgt ervoor dat al het katoen er brandschoon eruit komt te zien. Hierdoor heb jij altijd schone kleding zonder vlekken.

Voordelen Siemens

 • De meeste modellen hebben energieklasse A
 • Hebben duurzame of besparende technologieën 
 • Het katoenprogramma wast goed schoon

Nadelen Siemens

 • De designs zijn aan de simpele kant

3. Bosch

Bosch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Onder de categorie ‘beste wasmachine merken’ vallen ook absoluut die van Bosch. Dit bedrijf is een bekend bij een grote groep mensen doordat het al jaren actief is. De wasmachines staan er bekend om zeer energiezuinig te zijn

De wasmachines van Bosch vallen bijna allemaal in de energieklasse A. Dat is niet alleen goed voor de natuur maar ook voor je portemonnee. Bij een wasbeurt gebruikt een wasmachine enorm veel stroom waardoor de kosten ook oplopen. Doordat de modellen allemaal zuinig met energie omgaan bespaar je een hoop geld.

De wasmachines hebben een antivlekken-systeem. Hiermee herkent de wasmachine uit zichzelf 16 van de meest hardnekkige vlekken zoals bloed of wijn. Je hoeft hier zelf niks voor te doen. Ideaal toch?

Ben je toevallig een sok vergeten in de was te doen? Geen probleem door de bijvulfunctie. Je kan tijdens de was even snel het kledingstuk dat je vergeten bent erin doen. Scheelt weer een hoop tijd.

Voordelen Bosch

 • Heeft AntiVlekken-systeem
 • Zijn zeer energiezuinige wasmachines
 • Beschikken over een bijvulfunctie

Nadelen Bosch

 • De was duurt wat langer 

4. Samsung

Samsung

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Je kent Samsung waarschijnlijk van de telefoons en televisies, maar het merk is een zeer grote speler op het gebied van wasmachines. De producten van Samsung staan bekend om de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Doordat Samsung een bedrijf is dat veel met technologie bezig is, zie je dit ook terug in de wasmachines. Je kunt namelijk vanaf een app de programma's instellen die gedaan moet worden. Ideaal als je even ergens mee bezig bent. 

Een ander technologie die elke Samsung-wasmachine heeft, is de EcoBubble functie. Met deze functie wordt er ook op lage temperaturen goed schoon gemaakt door de schuimbellen. Dit scheelt weer kosten voor het verwarmen van water. 

Samsung wilt niet alleen een praktisch product maken, het moet er ook wel een beetje mooi uitzien. De designs van de wasmachines zien er zeer goed uit en door allemaal technologieën als touchscreen zijn ze zeer gebruiksvriendelijk.

Voordelen Samsung

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • Mooie designs
 • Heeft EcoBubble technologie
 • Kies een programma via de Samsung wasmachine app

Nadelen Samsung

 • Geen

5. AEG

AEG

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.0

En het laatste merk dat nog een plekje verdiende tussen de beste wasmachine merken is AEG. Dit merk is zeer gespecialiseerd voor de kleiner huishoudens. Volgens de consumentbond heeft het merk de beste wasmachines voor huishoudens met minder dan 4 personen.

Doordat je met een kleiner huishouden niet altijd een volle wasmand hebt, hoeft het programma in de wasmachine niet altijd voor een volle was. Dit doet de wasmachine automatisch. Hij past het programma aan naar de hoeveelheid was dat erin zit.

Je hebt af en toe van de kleding dat een beetje muf ruikt, maar geen volle was nodig heeft. Daarvoor heeft EAG de prosteam functie bedacht. Bij deze functie wordt de kleding gestoomd waardoor het weer lekker ruikt. Het verbruikt maar 2 liter water en is ook nog eens vriendelijker voor je kleding.

Voordelen EAG

 • Beste wasmachines voor 4 personen volgens de consumentenbond
 • Past automatisch het programma aan
 • Beschikt over de Prosteam functie

Nadelen AEG

 • Gebruikt redelijk wat energie

Bespaar op kosten, maar niet op kwaliteit!

Wij kunnen ons voorstellen dat je een wasmachine een best dure aankoop vindt. Het kan immers een behoorlijke investering zijn. Daarnaast kunnen de prijzen per specialist nogal van elkaar verschillen. Hoe vind je dan de beste wasmachine?

Dit doe je door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo verzeker jij jezelf van de beste deal. En wij kunnen je daarbij helpen. Wanneer je via onze website je gegevens en wensen achterlaat, ontvang je binnen 24 uur tot maximaal 4 offertes in je mailbox voor installateurs van wasmachines zonder buitenunit. Je weet dan zeker dat je de goede specialist krijgt voor de klus!


Veelgestelde vragen:

 Hoeveel wasmachine merken hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wasmachine merken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wasmachine merken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wasmachine merken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP