fbpx

Publicatie datum: 19 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste vouwfiets

Wheelerz Vouwfiets

Wheelerz vouwfiets

Met de Wheelerz vouwfiets kan jij overal je fiets mee naar toe nemen. Doordat het een zeer klein pakketje wordt die je makkelijk mee kunt nemen in het ov. De hoogte van het zadel en stuur is makkelijk af te stellen waardoor je altijd met een goede houding fietst. Er zitten maar liefst 6 versnellingen op de fiets waardoor je overal kunt fietsen. Met de stevige achterdrager kun je allerlei dingen meenemen. Kortom, onze favoriete vouwfiets van 2023!

Als je nog geen geld hebt voor de auto of je vindt het zonde dan zal je al snel met het ov naar je werk of school gaan. Om vanaf het station naar je bestemming te komen kan je gaan lopen, maar dat kan soms best ver zijn. Daarom is er een vouwfiets die je overal mee naar toe kan nemen.

In dit artikel gaan we antwoord geven op de vraag: wat is de beste vouwfiets van 2023? Het aanschaffen van een vouwfiets klinkt misschien heel simpel, maar er komt toch meer bij kijken dan je denkt.

Hierom hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. In deze Top 5 komen alleen de beste vouwfietsen naar voren! Ze hebben allemaal een eigen beoordeling gekregen en het is aangevuld met een korte review.

Hier worden ook de voor- en nadelen behandeld. Als je dus benieuwd bent, dan raden we aan om verder te lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vouwfietsen

Wheelerz Vouwfiets

Beste vouwfiets
1. Wheelerz vouwfiets

Pacto Three Vouwfiets

Beste luxe vouwfiets
2. Pacto Three Vouwfiets

France Blois Vouwfiets

Beste budget vouwfiets
3. France Blois Vouwfiets

Roxx G1 Elektrische Vouwfiets

Beste Elektrische Vouwfiets
4. Roxx G1 Elektrische Vouwfiets

Mbm Kangaroo - Fiets

Beste Design Vouwfiets
5. Mbm Kangaroo fiets

Top 10 beste vouwfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste vouwfietsen , dit zijn direct de meest verkochte vouwfietsen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een vouwfiets? 

Een vouwfiets is dus de ideale manier om wat meer te bewegen én het reizen naar je werk sneller te maken. Vervelende overstappen van trein op bus zijn dan niet nodig, waardoor je lekker wat langer in bed kan blijven liggen.

Omdat er ontzettend veel mensen naar hun werk reizen, zijn zulke vouwfietsen dan ook ongekend populair. Hierdoor schieten de aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Hoe kies je dan nog de beste vouwfiets uit?

Omdat wij snappen dat dit kan zorgen voor een overweldigend gevoel hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste vouwfiets.

Gewicht

De meeste vouwfietsen wegen tussen de 11 en de 14 kg. Om hem comfortabel te kunnen dragen raden we aan om een vouwfiets te nemen van 14kg of minder. Een goede vouwfiets mag niet teveel wegen, anders krijg je deze moeizaam mee.

Het levert je op die manier niet meer gemak op, maar maakt de reis juist nog ingewikkelder. En je wil juist een vouwfiets aanschaffen om het allemaal net wat makkelijker en sneller te maken. Kies daarom voor een vouwfiets van minder dan 14 kilo voor extra gemak.

Versnellingen

Net zoals een normale fiets komt een vouwfiets ook met versnellingen. Hierbij hebben sommige modellen slechts twee versnellingen, en anderen weer een stuk of 5- 6. Het hangt hierbij maar net af van wat je persoonlijke voorkeur is.

Moet jij tijdens je reis naar werk veel hellingen befietsen bijvoorbeeld, dan kan je beter een vouwfiets nemen met meer versnellingen. Hierdoor kan je makkelijker jezelf verplaatsen en ben je ook nog net wat sneller.

Wanneer je maar een klein stuk hoeft te fietsen of over een vlak terrein moet fietsen is het hebben van zes versnellingen niet per sé een must. Maak dus bij jezelf de afweging of je dit belangrijk vindt.

Spatborden

Niet alle vouwfietsen hebben spatborden. Echter zijn spatborden natuurlijk wel handig, omdat deze jou en je kleding beschermen tegen vuil van modder of water dat op de grond ligt.

En je wil natuurlijk niet wanneer je een pak draagt na je werk aankomen met moddervlekken erin! Dat is zonde, en lijkt ook niet echt professioneel natuurlijk.

Let er daarom goed op of het spatbord dat je voor ogen hebt wel uitgerust is met een spatbord. Zo voorkom je teleurstellingen en kom jij netjes en verzorgd aan op je werk.

Bagagedrager

Hierbij geldt hetzelfde verhaal als bij de spatborden. Het ligt er maar net aan waarvoor je de vouwfiets wil gebruiken.

Ben jij van plan zware boodschappen te doen met je vouwfiets, dan kan je beter eentje aanschaffen die uitgerust is met een bagagedrager. Zo hoef je niet al het gewicht zelf te dragen. Vaak zijn deze wel net wat duurder.

Als je de fiets puur voor werk gebruikt is dit alweer minder belangrijk. Dan is een vouwfiets zonder bagagedrager meer dan prima. Deze zijn dan ook weer goedkoper.

Maak dus bij jezelf de afweging of je het waard vindt om net wat meer te betalen voor een vouwfiets met bagagedrager, of dat je prima kan leven met eentje zonder.


Wat is de beste vouwfiets van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten (en nog veel meer natuurlijk) hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende vouwfietsen, om zo jou te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit.

Uiteindelijk hebben een paar van deze vouwfietsen een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf. Ben jij ook benieuwd naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste vouwfietsen van 2023!

1. Wheelerz vouwfiets

Wheelerz Vouwfiets

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de allerbeste vouwfiets is deze van het merk Wheelerz. Er zitten dan ook ongelooflijk veel voordelen aan de fiets!

Zo kan je eigenlijk alles aan de fiets afstellen: het stuur, het zadel, de remmen en zelfs de eventuele versnellingen. Hierdoor kan je deze vouwfiets precies zo afstellen naar hoe jij het fijn vindt.

Daarnaast zijn er maar liefst 6 versnellingen aanwezig, waardoor de reis net wat minder moeite zal kosten.

Voordelen Wheelerz vouwfiets

 • Heeft zes versnellingen
 • Vrijwel alles is verstelbaar
 • Goede prijs

Nadelen Wheelerz vouwfiets

 • Kortere garantietermijn

2. Pacto Three Vouwfiets

Pacto Three Vouwfiets

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een betrouwbare vouwfiets? Dan zit je met de Pacto Three Vouwfiets aan het goede adres. Deze fiets is iets duurder dan de gemiddelde vouwfiets, maar dan heb je wel een betrouwbare fiets.

Het materiaal dat gebruikt is voor de bouw van de fiets is aluminium. Dit materiaal heeft 2 grote voordelen. Ten eerste is aluminium zeer licht en daarom perfect voor onderweg. Als laatste roest aluminium niet. Waardoor je fiets niet snel iets gaat mankeren.

De vouwfiets beschikt over veel versnellingen waardoor het makkelijk is om overal te fietsen. Dit in combinatie met de goede V-brakes en je kan makkelijk in de stad fietsen.

Mocht je haast hebben kan je de fiets makkelijk en snel opvouwen. Hierdoor zal je niet snel een trein missen.

Voordelen Pacto Three Vouwfiets

 • Gemaakt van aluminium
 • Veel versnellingen 
 • Beschikt over V-brakes
 • Makkelijk en snel op te vouwen

Nadelen Pacto Three Vouwfiets

 • Geen snelbinders

3. France Blois Vouwfiets

France Blois Vouwfiets

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een goedkope vouwfiets? Dan is de France Blois Vouwfiets zeker de moeite waard om te bekijken. Deze vouwfiets beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Een groot voordeel van deze vouwfiets is dat hij voor mannen en vrouwen te gebruiken is. Mocht je partner even snel een fiets nodig hebben dan kan hij of zij hem zo pakken.

Je kunt overal gemakkelijk fietsen doordat je 6 versnellingen hebt die je helpen om makkelijker te fietsen. Dit is natuurlijk wel zo fijn als je nog de hele dag moet.

Voordelen France Blois Vouwfiets

 • Een unisex model
 • Heeft maar liefst 6 verschillende versnellingen
 • Weegt maar 14,9 kg
 • Een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen France Blois Vouwfiets

 • In een kleur maar beschikbaar 

4. Roxx G1 Elektrische Vouwfiets

Roxx G1 Elektrische Vouwfiets

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats staat de Roxx G1 Elektrische Vouwfiets. Deze vouwfiets is elektrisch aangedreven waardoor hij zeer fijn is als je even geen zin hebt om te fietsen.

Je ziet steeds meer elektrische fietsen op straat. Dat is natuurlijk niet gek hoe fijn, die fietsen zijn. Je hoeft amper te trappen en je gaat al megasnel. Daarom is er ook een elektrische vouwfiets waarmee jij overal snel bent.

Deze fiets is voor mannen en vrouwen waardoor je hem makkelijk kunt uitlenen aan het andere geslacht. Dit is natuurlijk altijd een fijn idee dat het kan.

Op de fiets zitten 7 versnellingen die je kunt gebruiken. Dat zijn niet de standen van hoe hard de accu helpt.

Voordelen Roxx G1 Elektrische Vouwfiets

 • Wordt elektrisch aangedreven
 • Een unisex model
 • 7 versnellingen

Nadelen Roxx G1 Elektrische Vouwfiets

 • In de duurdere prijsklasse

5. Mbm Kangaroo fiets

Mbm Kangaroo - Fiets

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Veruit het beste en slimste design had deze fiets. De fiets is uitgerust met een bagagedrager en óók een handig fietsmandje voorop. Daarnaast is de uitvoering in een mooie, blauwe kleur met zes versnellingen.

Voordelen Mbm Kangaroo fiets

 • Uitgerust met een handig fietsmandje
 • Uitgerust met een bagagedrager voor extra draagruimte
 • Heel erg mooi design in een opvallende, blauwe kleur. Daardoor ook makkelijk terug te vinden

Nadelen Mbm Kangaroo fiets

 • Is zwaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vouwfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vouwfietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vouwfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vouwfietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>