Laatste update: december 2021

Door: Sanne

Best Geteste vouwfiets

Wheelerz vouwfiets

De strijd was ontzettend spannend, mar uiteindelijk hebben wij toch een duidelijke winnaar kunnen kiezen. En in dit geval is dat de vouwfiets van Wheelerz! Deze is verkozen tot beste vouwfiets van 2021 en daarmee ook de beste koop vouwfiets.

En daar zijn wij alles behalve verrast over. Deze fiets kan je ten eerste inklappen tot een handzaam pakketje met afmetingen van slechts 36x37 centimeter! Super handig mee te nemen dus.

Daarnaast is het stuur en het zadel makkelijk te verstellen door middel van speciale snel spanners, zodat je altijd comfortabel kan fietsen. En uiteraard zijn er ook maar liefst zes verschillende versnellingen aanwezig op deze vouwfiets. Een topper is het dus zeker!

In Nederland reizen ontzettend veel mensen met de trein of bus naar hun werk, zeker wanneer je nog jong bent en geen auto tot je beschikking hebt. Toch is het dan wel zo fijn dat je bijvoorbeeld vanaf het station in de juiste stad ook daadwerkelijk snel op je werk bent.

Helaas is de realiteit dat de reis vanaf het hoofdstation naar de werkplaats nog langer kan duren dan het treinritje op zichzelf. De bussen rijden natuurlijk maar eens in de zoveel tijd, en dan moet je ook maar net de juiste hebben.

Wil je dan toch graag in beweging blijven en ook zo snel mogelijk op je werk zijn, is daarvoor een goede oplossen. En je raadt waarschijnlijk ook al waar we op doelen: namelijk de vouwfiets.

De vouwfiets is een erg geliefd item onder de forenzen (mensen die niet in dezelfde stad wonen als waar ze werken) en kort de reistijd vaak heel erg in. En je blijft er natuurlijk door in bewegingen, en dat is al helemaal mooi meegenomen natuurlijk!

Doordat de vouwfiets zo’n geliefd item is, schieten de aanbieders van deze handige fietsen als paddenstoelen uit de grond. Niet gek natuurlijk, want daar valt voor hun grote winsten uit te halen.

Hier staat tegenover dat jij als consument ontzettend veel keuze hebt tijdens je zoektocht naar de beste vouwfiets. Echter brengt veel keuze ook een gevaar met zich mee.

Het kan zorgen voor een ontzettend overweldigend gevoel. We kunnen ons voorstellen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je dan nog de beste vouwfiets uit?

Omdat wij dit goed begrijpen, willen wij je met dit artikel graag op weg helpen. Daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste vouwfiets.

En dat is nog niet alles. We hebben ook een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende vouwfietsen, om zo jou te kunnen garanderen van alleen de allerbeste kwaliteit én testresultaten.

En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel ook nog een ultieme review verwachten van de beste vouwfietsen van 2021!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vouwfietsen

Beste vouwfiets
1. Wheelerz vouwfiets

Beste luxe vouwfiets
2. Montaque Allstone 21

Beste budget vouwfiets
3. Popal F200- b

Beste prijs- kwaliteitverhouding vouwfiets
4. Montaque Allstone 19

Beste design vouwfiets
5. Mbm Kangaroo fiets

Top 10 beste vouwfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste vouwfietsen , dit zijn direct de meest verkochte vouwfietsen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een vouwfiets? 

Een vouwfiets is dus de ideale manier om wat meer te bewegen én het reizen naar je werk sneller te maken. Vervelende overstappen van trein op bus zijn dan niet nodig, waardoor je lekker wat langer in bed kan blijven liggen.

Omdat er ontzettend veel mensen naar hun werk reizen, zijn zulke vouwfietsen dan ook ongekend populair. Hierdoor schieten de aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Hoe kies je dan nog de beste vouwfiets uit?

Omdat wij snappen dat dit kan zorgen voor een overweldigend gevoel hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste vouwfiets.

Gewicht

De meeste vouwfietsen wegen tussen de 11 en de 14 kg. Om hem comfortabel te kunnen dragen raden we aan om een vouwfiets te nemen van 14kg of minder. Een goede vouwfiets mag niet teveel wegen, anders krijg je deze moeizaam mee.

Het levert je op die manier niet meer gemak op, maar maakt de reis juist nog ingewikkelder. En je wil juist een vouwfiets aanschaffen om het allemaal net wat makkelijker en sneller te maken. Kies daarom voor een vouwfiets van minder dan 14 kilo voor extra gemak.

Versnellingen

Net zoals een normale fiets komt een vouwfiets ook met versnellingen. Hierbij hebben sommige modellen slechts twee versnellingen, en anderen weer een stuk of 5- 6. Het hangt hierbij maar net af van wat je persoonlijke voorkeur is.

Moet jij tijdens je reis naar werk veel hellingen befietsen bijvoorbeeld, dan kan je beter een vouwfiets nemen met meer versnellingen. Hierdoor kan je makkelijker jezelf verplaatsen en ben je ook nog net wat sneller.

Wanneer je maar een klein stuk hoeft te fietsen of over een vlak terrein moet fietsen is het hebben van zes versnellingen niet per sé een must. Maak dus bij jezelf de afweging of je dit belangrijk vindt.

Spatborden

Niet alle vouwfietsen hebben spatborden. Echter zijn spatborden natuurlijk wel handig, omdat deze jou en je kleding beschermen tegen vuil van modder of water dat op de grond ligt.

En je wil natuurlijk niet wanneer je een pak draagt na je werk aankomen met moddervlekken erin! Dat is zonde, en lijkt ook niet echt professioneel natuurlijk.

Let er daarom goed op of het spatbord dat je voor ogen hebt wel uitgerust is met een spatbord. Zo voorkom je teleurstellingen en kom jij netjes en verzorgd aan op je werk.

Bagagedrager

Hierbij geldt hetzelfde verhaal als bij de spatborden. Het ligt er maar net aan waarvoor je de vouwfiets wil gebruiken.

Ben jij van plan zware boodschappen te doen met je vouwfiets, dan kan je beter eentje aanschaffen die uitgerust is met een bagagedrager. Zo hoef je niet al het gewicht zelf te dragen. Vaak zijn deze wel net wat duurder.

Als je de fiets puur voor werk gebruikt is dit alweer minder belangrijk. Dan is een vouwfiets zonder bagagedrager meer dan prima. Deze zijn dan ook weer goedkoper.

Maak dus bij jezelf de afweging of je het waard vindt om net wat meer te betalen voor een vouwfiets met bagagedrager, of dat je prima kan leven met eentje zonder.


Wat is de beste vouwfiets van 2021? 

Op basis van bovenstaande punten (en nog veel meer natuurlijk) hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende vouwfietsen, om zo jou te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit.

Uiteindelijk hebben een paar van deze vouwfietsen een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf. Ben jij ook benieuwd naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste vouwfietsen van 2021!

1. Wheelerz vouwfiets

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot de allerbeste vouwfiets is deze van het merk Wheelerz. Er zitten dan ook ongelooflijk veel voordelen aan de fiets!

Zo kan je eigenlijk alles aan de fiets afstellen: het stuur, het zadel, de remmen en zelfs de eventuele versnellingen. Hierdoor kan je deze vouwfiets precies zo afstellen naar hoe jij het fijn vindt.

Daarnaast zijn er maar liefst 6 versnellingen aanwezig, waardoor de reis net wat minder moeite zal kosten.

Voordelen Wheelerz vouwfiets

 • Heeft zes versnellingen
 • Vrijwel alles is verstelbaar
 • Goede prijs

Nadelen Wheelerz vouwfiets

 • Kortere garantietermijn

2. Montaque Allstone 21

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb je wat meer budget en wil je dit besteden aan een extreem goede kwaliteit vouwfiets? Dan is deze van Montaque wel wat voor jou. De fiets komt met alle luxe die je ervan verwacht.

Denk aan een mechanisch schijfremsysteem, maar liefst 11 (!) versnellingen en een licht gewicht van slechts 13 kilo. Echt waard voor je geld bij deze vouwfiets!

Voordelen Montaque Allstone 21

 • Weegt slechts 13 kilo
 • Heeft 11 versnellingen
 • Mechanisch schijfremsysteem

Nadelen Montaque Allstone 21

 • Vrij duur in verhouding met andere vouwfietsen

3. Popal F200-b

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook wanneer je minder budget hebt om te besteden zijn er erg goede vouwfietsen op de markt, zo ook deze van het merk Popal. De fiets is te koop voor een zacht prijsje, en je krijgt er maar liefst 6 versnellingen én een bagagedrager voor terug!

Voordelen Popal F200-b

 • Is uitgerust met een bagagedrager
 • Heeft maar liefst 6 verschillende versnellingen
 • Te koop voor een scherpe prijs in verhouding met andere vouwfietsen

Nadelen Popal F200-b

 • Geen spatbord aanwezig

4. Montaque Allstone 19

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Nog een topper van het merk Montaque! Deze scoorde het beste op het gebied van de verhouding tussen prijs en kwaliteit. De fiets levert ongelooflijk goede kwaliteit en weegt erg weinig. Daardoor is deze ook onderweg makkelijk mee te nemen en te dragen.

Voordelen Montaque Allstone 19

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Lichtgewicht
 • Ziet er mooi uit

Nadelen Montaque Allstone 19

 • Enigszins prijzig

5. Mbm Kangaroo fiets

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Veruit het beste en slimste design had deze fiets. De fiets is uitgerust met een bagagedrager en óók een handig fietsmandje voorop. Daarnaast is de uitvoering in een mooie, blauwe kleur met zes versnellingen.

Voordelen Mbm Kangaroo fiets

 • Uitgerust met een handig fietsmandje
 • Uitgerust met een bagagedrager voor extra draagruimte
 • Heel erg mooi design in een opvallende, blauwe kleur. Daardoor ook makkelijk terug te vinden

Nadelen Mbm Kangaroo fiets

 • Is zwaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel vouwfietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten vouwfietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de vouwfietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste vouwfietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP