• Home
 • /
 • Vervoer
 • /
 • Stella Fietsen Review (Ervaringen en Info)

Laatste update: mei 2022

Door: Sanne

Wil je graag een nieuwe (elektrische) fiets aanschaffen en wil je weten of Stella Fietsen een betrouwbare e-bike specialist is? Dan ben je aan het juiste adres. In deze Stella review delen we alle informatie die je nodig hebt. We delen de feiten, de mogelijkheden en ook ervaringen van bestaande klanten. Wacht dus ook niet langer en lees wat we te melden hebben.

Op top-X vergelijken we niet alleen honderden verschillende consumentenproducten, we informeren je ook graag van objectieve informatie over verschillende aanbieders van diensten en goederen.


Stella Fietsen
in het kort

stella fietsen review1

Stella was een van de eerste partijen in Nederland die zich specifiek richtte op enkel de verkoop van E-bikes. Alle e-bikes die door Stella Fietsen worden aangeboden zijn zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Door het gehele productie en ontwikkelingsproces in eigen handen te nemen kunnen zij in de meeste gevallen hun fietsen voor een lagere prijs aanbieden dan de bekendere merken (Gazelle, Batavus, etc.)  Mede dankzij de vele vestigingen door het hele land is Stella nu een van de grootste verkopers van elektrische fietsen in heel Nederland. 

Ieder jaar worden er wel een of meerdere modellen uit het assortiment beoordeeld tot beste koop van het jaar of beste e-bike.

Waarom wel (of niet) een fiets kopen bij Stella E-bikes?

Voor we je meer vertellen over Stella en de ervaringen die klanten met het bedrijf hebben gaan we dieper in op waar het daadwerkelijk om gaat; de prijs EN kwaliteit van de fietsen en het aanbod. Bekijk hieronder de belangrijkste onderdelen uit onze Stella review; 

Kwaliteit

Vaak zijn we erg sceptisch wanneer een onafhankelijk merk de markt betreed. Of het nou gaat om fietsen, auto's of andere producten. In veel gevallen gaat het om goedkope producten die duidelijk gebaseerd zijn op het design van populaire modellen, echter dan van veel mindere kwaliteit.  

Gelukkig is dit bij Stella fietsen niet het geval. 


Zowel het frame als alle onderdelen bestaan uit de meest kwalitatieve A-merken. Zo worden de motoren geleverd door Bosch, de grootste en meest ervaren speler op het gebied van e-bike motoren. Ook op het gebied van de banden (Vredestein en Schwalbe) en versnellingen (Shimano) is er niet gekozen voor goedkope Chinese alternatieven.

Aanbod

Jaren geleden begon Stella Fietsen met een zeer beperkt aanbod. De e-bike specialist had een herenmodel en een vrouwenmodel in het assortiment. Nu, jaren later, is de keuze veel uitgebreider. Inclusief alle aanpassingsopties biedt het bedrijf bijna 40 verschillende modellen aan! 

Van moederfietsen, tot mountainbikes of sportieve hybride modellen. Voor de prijsbewuste consument zijn er meerdere modellen met voorwiel motor. Echter zijn er ook genoeg e-bikes die over een middenmotor beschikken (over het algemeen vinden de meeste mensen dit het prettigst rijden). 

O.a. in het aanbod;

 • Stella Morena
 • Stella Livorno
 • Stella Muto
 • Stella Vicenza

Garantie

Iedereen die wel eens pech gehad heeft bij de aankoop van een fiets weet hoe belangrijk een goede garantie kan zijn. Ook Stella heeft dit goed begrijpen. In tegenstelling tot veel concurrerende aanbieders biedt Stella jarenlange garantie op zowel de fiets zelf als op de accu. Op de accu zit 3 jaar garantie, op de fiets zelf zelfs 5 jaar. Naar eigen zeggen bieden ze dit aan omdat ze weten dat de fietsen van topkwaliteit zijn.

Service 

Gebeurt er toch wat waardoor er een reparatie of iets nodig is? Dan is het heel vervelend als je allerlei fratsen uit moet halen om je fiets weg te brengen. Stella biedt echter een stukje service wat anderen niet kunnen of willen bieden. Namelijk: service aan huis.

Prijs / Kosten 

Hoewel Stella zich vaak presenteert als een veel goedkoper alternatief dan andere A-merken, is dit niet altijd het geval. Ja, over het algemeen betaal je voor een Stella E-bike minder dan een vergelijkbare fiets van Gazelle of Batavus. Het gaat hier echter niet om vele honderden euro's. 

Besef echter wel dat in gevallen waar je wel veel goedkoper uit bent, dit ook te merken is in de kwaliteit.

Waarom een proefrit inplannen bij Stella?

 • Volledig vrijblijvend
 • Vriendelijk personeel
 • Door het hele land (zowel aan huis als bij de winkel)
 • Grootste E-bike specialist van Nederland
 • Meer dan 7 verschillende modellen (heren, dames, lage instap, etc.)

Een proefrit is altijd gratis en je bent nooit verplicht om tot een aankoop over te gaan!

elektrische fiets proefrit maken

Samenvattend

Voordelen
 • Groot aanbod (meer dan 40 modellen)
 • Gratis proefrit of Gratis brochure aan te vragen
 • Service ook aan huis
 • Kwalitatieve onderdelen van A-merken
 • Fietsen worden in Nederland samengesteld
Nadelen
 • Goed geprijsd maar niet zo extreem als ze suggereren
 • Niet zo populair als Gazelle en Batavus
Op top-X vergelijken we niet alleen honderden verschillende consumentenproducten, we informeren je ook graag van objectieve informatie over verschillende aanbieders van diensten en goederen.

Stella ervaringen

Bij Top-X geloven we dat je er niet veel aan hebt door enkel van ons te horen wat er wel en niet goed is aan een product/bedrijf/dienst. Vandaar dat we in deze Stella review ook de Stella ervaringen van bestaande klanten tonen. Deze zijn vaak nog waardevoller. 

Is Stella betrouwbaar? We delen een aantal positieve ervaringen en negatieve ervaringen, zodat je een goed beeld kunt vormen. Op moment van schrijven wordt het bedrijf met een 8.5 beoordeeld over bijna 10.000 klanten reviews.  

Positieve klantervaringen

"Prettige ervaring"

In juli 2 nieuwe fietsen gekocht erg blij mee en erg goed en vriendelijk geholpen door Patrick. Je kan er rustig even fietsen om te kijken wat je prettig vind erg fijn.Wat ik wel jammer vind is dat je wel tekent voor een fietsverzekering wat je ook weer kan afzeggen als de fiets geleverd wordt, maar je weet niet wat voor een verzekering het is en welk bedrag er precies aan vast zit.

Angela

"Geweldig concept"

Vandaag in de Stella store in Ridderkerk een stella livorno grey mat gekocht. Geweldig geholpen met goed advies door Perry! M en P veel succes!

Martijn

"Super vriendelijk geholpen"

Voor mijn allereerste Stella ervaring ben ik naar deze winkel gegaan.Al meteen merkte ik dat er een vriendelijke sfeer aanwezig was.Ik ben door alle aanwezige medewerkers super vriendeijk geholpen. De deskundigheid en advies vind ik ook erg goed!

Tineke

Negatieve klantervaringen

"Nog even afwachten"

Twee fietsen bij Stella Nuth gekocht en een afspraak gemaakt omtrent de levering die op het thuis adres zou plaatsvinden. Prima alles volgens afspraak afgeleverd. Na 3 maanden valt van een fiets de fietsenstandaard spontaan van de fiets af.

Bernadine

"Garantievoorwaarden..."

 Plannen servicebeurt na eerste 3 maanden verloopt moeizaam door werkverplichtingen en vakantie. medewerker servicedesk geeft dan aan dat niet hebben servicebeurt gevolgen kan hebben voor garantie. Niet meedenken in oplossingen en mogelijkheden, geen empathie of klantgerichtheid, maar botweg dreigen met garantiebeperkingen. teleurstellend!

Lisandro

"Fiets geweldig, service minder"

De fiets is geweldig. Niks op aan te merken. De service omtrent de levering heb ik klacht over ingediend. Bij onvoorziene vertraging werd ik als klant niet op de hoogte gehouden.

Magda

Stella ervaringen

Gratis brochure aanvragen

 • Volledig vrijblijvend
 • Direct in je mailbox
 • Bekijk alle modellen

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>