Laatste update: december 2021

Door: Jerry van Es

Best Geteste Strandparasol

Beste strandparasol

Bo-Camp Parasol Met Knikarm

Nu de zomermaanden weer in volle bloei zijn en er weer typisch strandweer aan lijkt te komen, hebben we bij Top-X de beste strandparasols getest in onze ultieme strandparasol test; en de duidelijke winnaar van onze test is de Bo-Camp Parasol Met Knikarm! We hebben de Bo-Camp Parasol Met Knikarm benoemd tot beste strandparasol van 2021, mede door de verstelbare steel, waardoor je in alle scenario’s deze strandparasol kunt gebruiken. De Bo-Camp Parasol Met Knikarm is stevig gebouwd en bevat ook alleen maar sterke materialen, waardoor de parasol ook bij iets hardere windkrachten niet zomaar kapot zal gaan. Je kunt hem dus op het strand gebruiken, maar ook in je eigen achtertuin of in het plantsoen. Door al deze redenen is de Bo-Camp Parasol Met Knikarm verkozen tot beste strandparasol van 2021!

De zomer is weer aangekomen en dat gaat bij veel Nederlanders gepaard met de typisch Hollandse drang om een dagje naar het strand te gaan. Niets is zo leuk als de combinatie van zwemmen in de golven van de Noord- of Waddenzee, een boekje lezen tussen het zand en de gezelligheid, en een balletje trappen met elkaar. Maar op de heetste zomerdagen is het op het strand natuurlijk wel erg warm; soms zelfs zo erg dat je niet een paar minuten in de zon kunt liggen zonder te verbranden.

Een ideale oplossing hiervoor is om een goede strandparasol te kopen. Een strandparasol, net als een gewone parasol overigens, beschermt je tegen de zon terwijl je op het strand ligt. Dat maakt het prettiger om te liggen zodat je niet verbrandt, maar ook kun je bijvoorbeeld makkelijker je boekje lezen en wordt je telefoon in de schaduw minder heet door de zon. Dus als je binnenkort van plan bent om de zee op te zoeken, is een goede strandparasol zeker aan te raden.

Maar hoe vind je nou de beste strandparasol? Wat heb je allemaal nodig in een goede strandparasol, en wat is de beste strandparasol volgens de consumentenbond? Het uitkiezen van de beste strandparasol is nog niet zo makkelijk, en daarom hebben we ook een artikel geschreven om je daarmee te helpen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Strandparasols

Beste strandparasol

Beste koop
1.  Bo-Camp Parasol met Knikarm

Beste betaalbare invalzaag
2. Rhene strandparasol

Beste verstelbare strandparasol
3. Summertime strandparasol 

Beste grote strandparasol
4. PimXL Parasol

Beste Luxe strandparasol
5. Parasol Rechthoek grijs

Top 10 beste strandparasols

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste strandparasols!


Waar op letten bij het kopen van een strandparasol?

Dat de beste strandparasol windbestendig is, weten we natuurlijk al. De beste strandparasol beschermt je ook tegen de zon, gaat niet gauw kapot en is groot genoeg voor iedereen die niet vol in de zon wil liggen. Maar wat heb je dan nodig aan een goede strandparasol, en waar moet je op letten bij het kopen van een strandparasol? We noemen hier onder een paar dingen op waardoor je zeker weet dat je alleen maar de beste strandparasol koopt die echt bij jou past!

Diameter

Wil je een grotere strandparasol hebben voor het hele gezin? Of gewoon een kleintje zodat alleen jij je boekje kan gaan lezen terwijl de rest nog in zee zwemt? De diameter van de strandparasol beschrijft hoe groot hij is, en dus ook hoeveel schaduw de strandparasol biedt.

Verstelbaarheid

Is je strandparasol in hoogte verstelbaar? Dat is vaak wel zo handig, omdat een vaste hoogte bijna nooit genoeg speling biedt. Ook is de positie van de zon natuurlijk variabel, en daardoor is het wel zo handig dat je de hoogte van je strandparasol kunt aanpassen.

Knikarm

Een knikarm in een strandparasol is handig om de parasol precies naar de zon toe te richten, om optimale bescherming te bieden in alle situaties. Bij een strandparasol die geen knikarm heeft kan de zon nog wel eens onder de strandparasol heen schijnen.

Bevestiging

Sommige strandparasols komen gewoon met een stok, maar anderen kun je ook bevestigen doormiddel van een grondboor. Hierdoor blijft de parasol ook met stevigere windvlagen aanzienlijk beter staan.


Wat is de beste strandparasol van 2021? 

Aan de hand van de bovenstaande specificaties en dingen waar je op moet letten bij het kopen van een strandparasol, hebben we bij Top-X een test gedaan onder de beste koop strandparasols van 2021. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteit verhouding van de strandparasols, maar ook naar dingen als gebruikersreviews en dus de bovenstaande criteria die de beste strandparasol kunnen onderscheiden van minder goede strandparasols!

1. Bo-Camp Parasol Met Knikarm

Beste strandparasol

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met een keuze uit vijf verschillende kleuren, een verstelbare hoogte en een handige knikarm waardoor je de zon altijd precies goed kunt weren van je zitplek, kunnen we niet anders zeggen dan dat de Bo-Camp Parasol Met Knikarm is verkozen tot de beste koop strandparasol van 2021! De Bo-Camp Parasol Met Knikarm is stevig gebouwd en bevat ook alleen maar sterke materialen, waardoor de parasol ook bij iets hardere windkrachten niet zomaar kapot zal gaan. Je kunt hem dus op het strand gebruiken, maar ook in je eigen achtertuin of in het plantsoen. Door al die flexibiliteit die de Bo-Camp Parasol Met Knikarm te bieden heeft, vinden we het meer dan terecht dat de Bo-Camp Parasol Met Knikarm de winnaar is van onze 2021 strandparasol test!

Voordelen Bo-Camp Parasol Met Knikarm

 • Handige verstelbare hoogte, waardoor je hem altijd goed in de grond kunt krijgen
 • Makkelijk te bevestigen; je drukt de poot gewoon diep in het zand en klaar is Kees
 • De knikarm zorgt er voor dat de Bo-Camp Parasol Met Knikarm altijd goed naar de zon te richten is

Nadelen Bo-Camp Parasol Met Knikarm

 • De Bo-Camp Parasol Met Knikarm wordt geleverd zonder grondboor, dus bij hardere wind zal hij misschien niet ideaal werken

2.  Rhene verstelbare strandparasol oranje met draagtas

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben je op zoek naar de ideale kandidaat om straks mee te nemen naar het strand? De Rhene verstelbare strandparasol oranje met draagtas is echt een hele fijne optie voor een dagje strand. Dat komt onder andere door het vrolijke, oranje design waar je helemaal een strandgevoel van krijgt, maar ook door de handige draagtas die wordt meegeleverd. Zo hoef je de Rhene verstelbare strandparasol niet achter in je kofferbak op te bergen en hopen dat hij niet kapot gaat; hij past makkelijk in de tas en daardoor wordt hij ook nog eens goed beschermd.

Voordelen Rhene verstelbare strandparasol oranje met draagtas

 • Handige draagtas mee begrepen die ook meer stevigheid biedt onderweg naar het strand
 • Vrolijke oranje kleur die echt past bij een dagje naar het strand
 • Uniek bevestigingssysteem die voor zowel zand en grasvelden perfect werkt
 • Anti UV bescherming in de parasol ingebouwd

Nadelen Rhene verstelbare strandparasol oranje met draagtas

 •  De parasol is niet kantelbaar richting de zon

3. Summertime Parasol - stokparasol - 180 cm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een iets goedkoper alternatief voor de vorige strandparasols in onze top 5 strandparasols van 2021, is de Summertime Parasol - stokparasol - 180 cm. De Summertime Parasol - stokparasol - 180 cm is geschikt voor de niet regelmatige strandgangers doordat hij iets minder geld kost. Bij hoge windkrachten is het misschien geen goed idee om de Summertime Parasol - stokparasol - 180 cm op te zetten, maar alsnog verdient het een plekje in onze top 5 dankzij de verstelbare hoogte tot maximaal 180 cm, de stevige parasolpoot die je ook kunt verstellen met een knik in de stang en nog veel meer.

Voordelen Summertime Parasol

 • Van stevig materiaal gemaakt
 • Makkelijk te bevestigen; je drukt de poot gewoon diep in het zand en klaar is Kees
 • De knikarm zorgt er voor dat de Summertime Parasol - stokparasol - 180 cm altijd goed naar de zon te richten is
 • Verkrijgbaar in meerdere vrolijke zomerkleuren

Nadelen Summertime Parasol

 • De Summertime Parasol - stokparasol - 180 cmwordt geleverd zonder grondboor, dus bij hardere wind zal hij misschien niet ideaal werken

4.   PimXL Parasol - Ø200cm – Wit

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De PimXL Parasol - Ø200cm – Wit is de winnaar van onze strandparasol test als het gaat om het beste design. In tegenstelling tot de meeste goede strandparasols is de PimXL Parasol wit, waardoor hij erg elegant uit de verf komt op het strand. Wat ook indruk maakt is de alternatieve vorm met rechtere hoeken en een extra zijltje aan de bovenkant, die ongewenste stoffen afweert maar toch goed laat ventileren. Met de PimXL Parasol - Ø200cm – Wit kun je altijd lekker flaneren op het strand, en hij beschermt nog goed tegen de zon ook. Naast het mooie ontwerp is de PimXL Parasol - Ø200cm – Wit ook nog erg praktisch door de uitschuifbare stok die tot wel 2 meter kan reiken, waardoor hij dus ook prima gebruikt kan worden in je tuin, op je balkon of aan de buitentafel.

Voordelen PimXL Parasol - Ø200cm

 • Mooi design dat opvalt tussen alle andere normale strandparasols
 • Kan ook thuis in de tuin of op het balkon worden opgezet door de hoogte van 2 meter
 • Stevig polyester materiaal dat UV bescherming biedt

Nadelen PimXL Parasol - Ø200cm

 • Door het stevige materiaal van 160 gram per vierkante meter is de parasol wat zwaarder om mee te nemen

5. Parasol Rechthoek Grijs 210 x 140 cm Patmos Madison

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een strandparasol kan voor regelmatige strandgangers erg belangrijk zijn, om je eigen comfort maar ook veiligheid te kunnen garanderen. Als je niet van het strand terug wil komen met brandplekken en een zonnesteek, dan kun je het beste gaan voor de Parasol Rechthoek Grijs 210 x 140 cm Patmos Madison.

Deze handige strandparasol van Madison beschermt ontzettend goed tegen zelfs de krachtige zon van de zomer, en kan zowel met als zonder parasolvoet gebruikt worden. Een goede parasolvoet van beton is natuurlijk niet mee te nemen naar het strand, maar je krijgt van ons de gratis tip er bij dat je een parasolvoet kunt nemen die je kan vullen met water! Zo kun je een bijna gewichtsloze parasolvoet en de Parasol Rechthoek Grijs 210 x 140 cm Patmos Madison mee nemen naar het strand, en daar toch een stevige parasolvoet bij je hebben.

Voordelen Parasol Rechthoek Grijs 210 x 140 cm Patmos Madison

 • Kan zowel met als zonder parasolvoet worden gebruikt (voor strandgangers is een met water vulbare parasolvoet aan te raden)
 • De Parasol Rechthoek Grijs 210 x 140 cm Patmos Madison beschikt over een knikmechanisme en een verstelbare hoogte tot wel 210 cm
 • De diameter van 140 centimeter geeft veel meer bescherming dan de meeste strandparasols in deze top 5

Nadelen Parasol Rechthoek Grijs 210 x 140 cm Patmos Madison

 • Als je niet vaak naar het strand gaat is de Parasol Rechthoek Grijs 210 x 140 cm Patmos Madison misschien wat aan de dure kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel strandparasols hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten strandparasols getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de strandparasols op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste strandparasol op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste strandparasols zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>