• Home
 • /
 • Outdoor
 • /
 • Beste Nordic Walking Stokken [Test 2022]

Laatste update: april 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Nordic Walking Stokken

Abbey Nordic Walking Stokken - Telescopisch Verstelbaar - Paar - Zwart

Abbey Nordic Walking Stokken

De best geteste nordic walking stokken van 2022 zijn de Abbey Nordic Walking Stokken! Dit is uit de ultieme nordic walking stokken test gebleken. De Abbey Nordic Walking Stokken zijn verstelbaar van 86 tot 140 centimeter. Hierdoor is het door bijna elk persoon te gebruiken.

De handvatten zijn gemaakt van rubber en hebben een anatomische vorm. Dit zorgt voor zeer comfortabele grip. Er zit ook nog klittenband op zodat de stokken bij je blijven als je ze loslaat.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat zijn de beste nordic walking stokken? Er zijn veel soorten verschillende nordic walking stokken die allemaal hun eigen functies en specialiteiten hebben.  Het is daarom moeilijk om een goede keuze te maken!

De voordelen van nordic walking zijn eindeloos. Zo is het een sport met een lage kans op blessures, ben je lekker buiten, belast je dankzij de stokken je knieën, enkels en rug veel minder dan bij gewoon wandelen of hardlopen en gebruik je ongeveer 90 procent van al je spieren!

Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in nordic walking stokken. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende wandelstokken en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Nordic Walking Stokken

Abbey Nordic Walking Stokken - Telescopisch Verstelbaar - Paar - Zwart

Beste Koop Nordic Walking Stokken
1. Abbey Nordic Walking Stokken

EasyTrek® Trekking Poles - Nordic Walking Stokken - Wandelstokken - Telescopisch, Opvouwbaar - Sterk, Lichtgewicht - Aluminium 7075 - Kurk Handvat - Zwart

Beste Opvouwbare Nordic Walking Stokken
2. EasyTrek® Nordic Walking Stokken

tectake - Nordic walking stokken - 2 paar - antishock – zwart – 401976

Beste Antischock Nordic Walking Stokken
3. Tectake Nordic Walking Stokken 401976

Silva Ex Pole - Nordic Walking Stok - Variabel

Beste Multifunctionele Nordic Walking Stokken
4. Silva Ex Pole Nordic Walking Stokken

Nordic Walking stokken, verstelbaar, antishock blauw 401503

Beste Budget Nordic Walking Stokken
5. Tectake Nordic Walking Stokken 401503

Top 10 Beste Nordic Walking Stokken

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire nordic walking stokken bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top wandelstokken bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van Nordic Walking Stokken?

Het kopen van goede nordic walking stokken is moeilijk aangezien het een best moeilijk product is om te vinden. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste nordic walking stokken. 

Voordat je nordic walking stokken koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Handvat

Nordic walking stokken hebben andere handvatten dan gewoonlijk. Ze zijn langer en hebben ze een bepaalde mate van flexibiliteit die ideaal is voor nordic walking. Soms zit er ook een andere punt aan. Ga dus goed voor jezelf na wat voor handvatten je fijn vind.

Materiaal

Poles worden gemaakt van carbon (al dan niet gecombineerd met glasfiber) of aluminium. De carbonstokken zijn over het algemeen wat duurder, maar vangen de schokken wat beter op dan de aluminiumversie. Er zijn echter ook aluminium stokken te krijgen met een speciaal antischoksysteem. Mocht je lichamelijke klachten hebben dan is dit iets om op te letten, anders kun je waarschijnlijk ook prima uit de voeten met reguliere stokken gemaakt van aluminium.

Lengte

Verder is de lengte van de stokken belangrijk. Deze is globaal te berekenen door jouw lichaamslengte te vermenigvuldigen met 0,68 (met een marge van ongeveer 5 centimeter). Andere factoren die meespelen bij het bepalen van de juiste lengte stokken voor jou zijn onder andere de lengte van je passen en je arm- en beenlengte. Bij de aanschaf van poles let je verder op de strap/lus, het handvat (kurk/kunststof) en de punt.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de nordic walking stokken. Dit kan soms variëren van een scherpe prijs tot een hoge prijs. Ga dus goed voor jezelf na welk budget je aan nordic walking stokken wil uitgeven. Op deze manier voorkom je een miskoop.


Wat zijn de beste Nordic Walking Stokken van 2022? 

Wat zijn de beste nordic walking stokken van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten nordic walking stokken getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste wandelstokken  in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke nordic walking stokken het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Abbey Nordic Walking Stokken

Abbey Nordic Walking Stokken - Telescopisch Verstelbaar - Paar - Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste nordic walking stokken van 2022? Dan zijn de Abbey Nordic Walking Stokken wat voor jou! Dit is de beste koop van nordic walking stokken in 2022.

Deze aluminium stokken van het merk Abbey zijn in lengte verstelbaar van 86 tot 140 centimeter en daarmee geschikt voor veel mensen. Ze hebben een anatomisch gevormd handvat dat gemaakt is van een kurkcomposiet. De stokken hebben een comfortabele strap.

De punt is een schoenvormige eindstop en er wordt een plastic ring bijgeleverd voor extra grip in modder of sneeuw. Andere mensen die deze stokken kochten zijn enthousiast over het lichte gewicht (580 gram) en hoe eenvoudig het aanpassen van de lengte gaat. Deze stokken zijn geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht tot 100 kilogram.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Abbey Nordic Walking Stokken

 • Goed verstelbaar
 • Extra grip
 • Niet zwaar

Nadelen Abbey Nordic Walking Stokken

 • Geen

2. EasyTrek® Nordic Walking Stokken

EasyTrek® Trekking Poles - Nordic Walking Stokken - Wandelstokken - Telescopisch, Opvouwbaar - Sterk, Lichtgewicht - Aluminium 7075 - Kurk Handvat - Zwart

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij opvouwbare nordic walking stokken? Dan zijn de EasyTrek® Nordic Walking Stokken wat voor jou! Dit zijn de beste opvouwbare nordic walking stokken van 2022.

De EasyTrek® Nordic Walking Stokken zorgen ervoor dat je comfortabeler gaat hiken. Het is een lichtgewicht en kan door bijna iedereen gedragen worden. De handvatten zijn gemaakt van kurk waardoor je goede grip hebt. Dit is wel zo fijn als je aan het wandelen bent!

Deze wandelstokken zijn makkelijk en komen met een gehele set. Het is ook sterker dan carbon vezel (wat de meeste nordic walking stokken hebben). Dit kan cruciaal zijn op rotsachtige gebieden of voor mensen die wat zwaarder zijn. Al met al zeer goede nordic walking stokken.

Voordelen EasyTrek® Nordic Walking Stokken

 • Ook voor zwaar gewicht
 • Inclusief set

Nadelen EasyTrek® Nordic Walking Stokken

 • Minder flexibel in lengtes

3. Tectake Nordic Walking Stokken 401976

tectake - Nordic walking stokken - 2 paar - antishock – zwart – 401976

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Vind jij het fijn om met antishock nordic walking stokken te lopen? Dan zijn de Tectake Nordic Walking Stokken 401976 wat voor jou! Dit zijn de beste antishock nordic walking stokken van 2022.

De Tectake Nordic Walking Stokken 401976 hebben in- en uitschakelbare antischokopvanging. Dat is wel zo fijn zodat je zelf kan beslissen of je dit aan wil hebben. Verder kan het gemakkelijk aangepast worden door 2 verstelbare lengte aanpassingen (tot wel 68 centimeter).

Dit zijn ook nog zeer goede voor beginners. Beginners van nordic walking beschouwen dit als een fijn en vertrouwd product. Het is een opstap product naar het echte werk. Verder weegt het slechts 572 gram. Hierdoor is het makkelijk te dragen en mee te nemen.

Voordelen Tectake Nordic Walking Stokken 401976t

 • Stalen veiligheidstip
 • Inclusief 2 asfaltpads

Nadelen Tectake Nordic Walking Stokken 401976

 • Geen extra producten

4. Silva Ex Pole Nordic Walking Stokken

Silva Ex Pole - Nordic Walking Stok - Variabel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste multifunctionele nordic walking stokken? Dan zijn de Silva Ex Pole Nordic Walking Stokken wat voor jou! Dit zijn de beste multifunctionele nordic walking stokken van 2022.

De Silva Ex Pole Nordic Walking Stokken is van een Zweeds outdoormerk. De stokken zijn verstelbaar van 105 centimeter tot 140 centimeter. Dit betekent dat het voor de meeste mensen te gebruiken is. De handvatten zijn van kurk en de polsband heeft reflectors. Hierdoor ben je goed zichtbaar in het donker.

De reflectoren zorgen er ook voor dat de nordic walking stokken te gebruiken zijn in verschillende omstandigheden. De handvatten zitten zo comfortabel dat het bijna geen energie kost om het vast te blijven houden. Deze stokken zijn dus vertrouwelijk en ze hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen Silva Ex Pole Nordic Walking Stokken

 • Rubber tips
 • In meerdere kleuren

Nadelen Silva Ex Pole Nordic Walking Stokken

 • Niet de beste nordic walking stokken

5. Tectake Nordic Walking Stokken 401503

Nordic Walking stokken, verstelbaar, antishock blauw 401503

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste goedkope nordic walking stokken? Dan zijn de Tectake Nordic Walking Stokken 401503 wat voor jou! Dit zijn de beste budget nordic walking stokken van 2022.

Deze nordic walking sticks zijn, net als de andere stokken van Tectake, gemaakt van duralumin. Deze aluminiumlegering is zeer stevig en heeft een hoge hardheid. De stokken wegen zo’n 286 gram per stuk en zijn instelbaar van 65 tot 138 centimeter. Je stelt de juiste lengte heel eenvoudig in, omdat er cijfers op de stokken gedrukt zijn.

Zo hoef je niet iedere keer te zoeken als je eenmaal de juiste stand hebt gevonden. Het antischoksysteem op deze nordic walking sticks is aan en uit te schakelen. Je kunt de nylon polslussen eenvoudig verstellen. Een combinatie van kurk en kunststof vormt de ergonomisch gevormde handvaten.

De stokken zijn voorzien van een stalen veiligheidspunt en je krijgt er ook twee asfaltpads en zes opzetbare plaatjes bij. Andere kopers vinden het een product van goede kwaliteit en handig in gebruik.

Voordelen Tectake Nordic Walking Stokken 401503

 • Goed merk
 • Anti shock

Nadelen Tectake Nordic Walking Stokken 401503

 • Geen extra producten

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel nordic walking stokken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten nordic walking stokken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de nordic walking stokken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste nordic walking stokken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>