fbpx
 • Home
 • /
 • Hond
 • /
 • Top 5 beste vezelrijke hondenbrokken [Test 2023]

Publicatie datum: 8 november, 2023

Door: Sanne

Wat zijn de beste Vezelrijke Hondenbrokken?

Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

beste geperste hondenbrokken

Uit onze test is gebleken dat 'Honderd For Life Adult' de beste vezelrijke hondenbrokken zijn van 2023. Ze bevatten 24% ruwe eiwitten die ervoor zorgen dat honden zich goed vol voelen. 

Met de Honderd Adult for Life: Rund & Zalm heb jij de ideale hondenbrokken gevonden voor het afvallen van je hond. Doordat ze veel vezels bevatten zal je hond minder willen eten, terwijl ze juist zo lekker zijn. De brokken bevatten alleen de beste ingrediënten. Zo zitten de brokken vol met eiwitten maar ook de benodigde ruwe vetten (10%).

Kortom, met deze brokken ben jij blij en je hond zal weer helemaal fit zijn.


Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een
gratis proefpakket! De voorraad hiervan is beperkt dus wees er snel bij.

Een probleem wat veel voorkomt bij honden is dat ze te dik zijn. Dat heeft te maken dat ze te weinig bewegen of ze eten te veel voer. Een oplossing hiervoor is vezelrijke hondenbrokken. Doordat er veel vezels in het voer zitten raakt je hond sneller vol en eet hij minder.

Elke hond heeft natuurlijk een eigen smaak, daarom is het belangrijk dat ons testpanel uit verschillende honden bestaat. De vezelrijke hondenbrokken hebben we niet alleen getest op voedzaamheid, maar we keken tevens of de maaltijd genoeg energie leverde gedurende de dag.

Natuurlijk is het ook belangrijk hoe de brokken smaken. Want als iets heel gezond is, maar niet te eten zal jij het waarschijnlijk ook niet eten.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Vezelrijke hondenbrokken vergeleken

18

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vezelrijke Hondenbrokken

beste geperste hondenbrokken

Beste Getest - Algemeen
1. Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

Royal Canin Gastro Intestinal hond

Dieët brokken
2. Royal Canin Gastro Intestinal hond

Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

Heerlijke zalmsmaak
3. Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

Eukanuba Dog Adult Large Breed

Voor grote honden
4. Eukanuba Dog Adult Large Breed

Bonzo Menubrokken Adult

Goedkope brokken
5. Bonzo Menubrokken Adult


Top 10 Beste Vezelrijke Hondenbrokken

Wil je direct weten hoe de top 10 vezelrijke hondenbrokken op andere websites eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de meest verkochte producten op andere websites.


Waar moet je op letten bij het kopen van vezelrijke hondenbrokken?

Vezelrijke hondenbrokken zijn beschikbaar in diverse varianten en formaten, wat de keuze ervan tot een uitdaging kan maken. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden? De meest voortreffelijke vezelrijke hondenbrokken overtreffen niet alleen in hun ingrediëntensamenstelling, maar voldoen eveneens aan andere eigenschappen die bijdragen aan het welzijn van je hond. Ze zorgen ervoor dat je trouwe viervoeter zich in topconditie voelt en vol energie is na het nuttigen van deze hondenbrokken.

Ingrediënten

De kwaliteit en aard van de ingrediënten zijn van cruciaal belang. Zoek naar vezelrijke hondenbrokken met hoogwaardige vezelbronnen, zoals volkoren granen, groenten en fruit. Deze bronnen van vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering en algehele gezondheid. Het is ook belangrijk dat de brokken voldoende dierlijke eiwitten bevatten, zoals vlees of vis, omdat honden van nature carnivoren zijn.

Vezelgehalte

Het vezelgehalte is een belangrijke factor bij vezelrijke hondenbrokken. Idealiter moet het vezelgehalte tussen 3% en 5% liggen. Te veel vezels kunnen leiden tot spijsverteringsproblemen, terwijl te weinig vezels de doelstelling van vezelrijke voeding tenietdoen.

Het is daarom zeer belangrijk om de voedingswaardes te bekijken op de zijkant van de verpakking. Zo zorg je ervoor dat je de juiste brokken haalt.

Allergenen en intoleranties

Als je hond bekend is met voedselallergieën of intoleranties, vermijd dan ingrediënten waar hij gevoelig voor is. Populaire allergenen zijn tarwe, soja en bepaalde eiwitten. Kies vezelrijke hondenbrokken die geschikt zijn voor honden met specifieke voedselgevoeligheden.

Dierenartsadvies

Raadpleeg je dierenarts voor advies, vooral als je hond speciale voedingsbehoeften heeft vanwege gezondheidsproblemen of leeftijd. Je dierenarts kan aanbevelingen doen op basis van de individuele behoeften van je hond.

Leeftijd en activiteitsniveau

Overweeg de leeftijd en het activiteitsniveau van je hond bij het selecteren van vezelrijke brokken. Puppies, volwassen honden en senioren hebben verschillende voedingsbehoeften. Kies vezelrijke hondenbrokken die aansluiten op de levensfase en activiteitsniveaus van je hond om ervoor te zorgen dat hij de juiste voedingsondersteuning krijgt.

Ons onderzoek naar de beste vezelrijke hondenbrokken

Om te bepalen wat de beste vezelrijke hondenbrokken zijn hebben we meerdere hondenbrokken laten testen door verschillende honden. We hebben daar 5 categorieën bij gemaakt met de beste vezelrijke hondenbrokken. Alleen de beste van de beste brokken staan in deze lijst. 

Benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder!

1. Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

beste geperste hondenbrokken

9.2

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

9.4

Voedingswaarden

9.2

Prijs / kwaliteit

8.9

Met de Honderd Adult for Life: Rund & Zalm is je hond binnen de kortste keren op het juiste gewicht. De formule van de brokken bestaat uit ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit. Hierdoor heeft je hond niet alleen een hele voedzame maaltijd, maar ook nog een lekkere. Dit is natuurlijk wel belangrijk. Door de brokken zal je hond ook nog eens een gezonde en glanzende vacht krijgen. Naast dat het zorgt dat je hond afvalt, zorgt het er ook direct voor dat de spijsvertering weer goed is want er moet natuurlijk ook gepoept worden.  Ongetwijfeld het beste hondenbrokken merk van dit moment!

Update:
Na onze review te hebben gelezen heeft Honderd contact met ons opgenomen en mogen we onze lezers iets leuks aanbieden; een gratis proefpakket! Klik hier om deze aan te vragen.

Voordelen Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

 • Hoogwaardige ingrediënten en daardoor voedzaam
 • Smaakvolle brokken
 • Rijk aan eiwitten

Nadelen Honderd Adult for Life: Rund & Zalm

 • Geen. We konden geen nadelen ontdekken.

2. Royal Canin Gastro Intestinal hond

Royal Canin Gastro Intestinal hond

8.7

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.9

Voedingswaarden

8.5

Prijs / kwaliteit

8.8

Moet jouw hond echt gaan afvallen? Dan zijn de Royal Canin Gastro Intestinal hondenbrokken de ideale brokken voor je hond. Deze brokken hebben een zeer hoge energiedichtheid. Dit betekent dat als hij minder gaat eten nog steeds genoeg voedingsstoffen binnen krijgt om lekker te kunnen rennen en spelen. Een ingrediënt waar deze brokken helemaal vol mee zitten zijn omega 3-vetzuren. De darm en maagkanalen worden hiermee geholpen.

Voordelen Royal Canin Gastro Intestinal hond

 • Goed voor een dieet
 • Heeft een hoge energiedichtheid
 • Rijk aan omega 3-vetzuren

Nadelen Royal Canin Gastro Intestinal hond

 • Niet voor honden met een laag vetgehalte

3. Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

8.6

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.3

Voedingswaarden

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

Een groot voordeel van de Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin is dat hij zeer lekker smaakt. Al onze testhonden vonden deze brokken heerlijk smaken. Dit komt natuurlijk door de zalmsmaak. Naast dat dit een lekker product bevat het enorm veel eiwitten wat weer zorgt voor herstel en groei van de spieren. Door het eten van deze brokken krijgt je hond een gezonde huid en glanzende vacht.

Voordelen Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

 • Geen kunstmatige toevoegingen
 • Bevat enorm veel eiwitten door de zalm
 • Formule gebaseerd op de wetenschap

Nadelen Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

 • Niet elke hond kan fan zijn van de zalmsmaak

4. Eukanuba Dog Adult Large Breed

Eukanuba Dog Adult Large Breed

8.3

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.4

Voedingswaarden

8.8

Prijs / kwaliteit

7.9

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker voeding wordt. Dit is ook het geval bij honden. De hondenbrokken van Eukanuba Dog Adult Large Breed ze daarom speciaal ontwikkeld voor grote honden. Grote honden zoals Duitse herders hebben veel voedingsstoffen nodig om gezond te blijven leven.

Tijdens het eten wordt niet alleen de reservetank met voedingsstoffen aangevuld, maar ook het gebit gereinigd. Door deze brokken vermindert de opbouw van tandsteen tot maar liefst 80%

Voordelen Eukanuba Dog Adult Large Breed

 • Geschikt voor grote honden
 • Het gebit wordt ook gereinigd
 • Gemaakt in samenwerking met dierenartsen

Nadelen Eukanuba Dog Adult Large Breed

 • Niet geschikt voor kleinere honden

5. Bonzo Menubrokken Adult

Bonzo Menubrokken Adult

8.1

Eindbeoordeling

Houdbaarheid

8.6

Voedingswaarden

7.5

Prijs / kwaliteit

8.1

We zijn bij de laatste plaats aangekomen in deze top 5. De Bonzo Menubrokken Adult staan misschien op de laatste plaats, maar hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een hond kan een dure hobby zijn en het kan zijn dat je wat geld wilt bezuinigen. Met deze brokken help je niet alleen je portemonnee, maar ook je hond. De brokken bestaan uit een combinatie van kip, rund en groenten.

Voordelen Bonzo Menubrokken Adult

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Helpt de natuurlijke afweer
 • Bron van hoogwaardige eiwitten

Nadelen Bonzo Menubrokken Adult

 • Niet de hoogste kwaliteit brokken

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>