Laatste update: juni 2022

Door: Sam

Best Geteste USB-C Kabel

beste USB-c kabel

Drivv. USB-C kabel

Ben jij op zoek naar de beste USB-C Kabel van 2022? Zoek dan niet verder en kies voor de USB-C kabel van Drivv. Geen enkel product kwam zo goed uit onze USB-C test als deze kabel. Zo haal je voor een zeer schappelijke prijs een enorm sterke en snelle USB-C kabel in huis. Deze kabel is verkrijgbaar in 2m en 3m waardoor hij extra lang is, laadt tot wel 5x sneller op dan een normale USB-c kabel en biedt bescherming tegen oververhitting en overladen. Dankzij het stevige materiaal is deze kabel bovendien enorm duurzaam en gaat hij super lang mee. Benieuwd naar de prijs van deze kabel? Klik hier of op op de knop hieronder!

Wat is de beste USB-C kabel? Elk jaar worden er steeds meer nieuwe devices uitgebracht. Deze worden steeds beter en mensen blijven het kopen. Deze devices moeten na een tijdje weer opgeladen worden. De meeste devices hebben een nieuwe ingang gekregen. Dat is de USB-C omgang!

Dat betekent dat steeds meer mensen tegen deze kabels nodig hebben. Je zal het probleem vast kennen. De kabels kunnen redelijk prijzig zijn en het is moeilijk om een goede USB-C kabel uit te zoeken. Dit komt omdat alles op elkaar lijkt en dat ze vaak andere uitgangen hebben.

Daarom hebben wij verschillende producten getest en een ultieme Top 5 gemaakt. In deze lijst staan alle producten omschreven met een korte review. Dit is aangevuld met voor- en nadelen. Op deze manier kan je de juiste USB-C kabel kiezen!

Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste USB-C Kabels

beste USB-c kabel

Beste Koop USB-C Kabel
1.Drivv. USB-C naar USB Kabel 

LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel - 2.4A Snellader Kabel - 2 Meter - Fast en Quick Charge Oplaadkabel - Type C Naar USB-A - Oplaadsnoer Telefoon - Laptop - Gevlochten Nylon - Zwart

Beste USB-C Kabel Stevig
2. LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel

InfinityLab InstantConnect USB-C-naar-USB-C kabel, fast charger oplaadkabel, 1.5m kabel - Zwart

Beste USB-C Kabel Fast Charge
3. InfinityLab InstantConnect USB-C Kabel

iPhone oplader kabel 3 Meter - iPhone kabel - USB C lightning kabel - iPhone lader kabel geschikt voor Apple iPhone 6,7,8,9,X,XS,XR,11,12,13

Beste USB-C Kabel Apple
4. DutchOne USB-C Lightning Kabel

Samsung datakabel - oplaadkabel - USB-C - 1.5m - Zwart

Beste USB-C Kabel Samsung
5. Samsung USB-C Datakabel

Top 10 Beste USB-C Kabels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 Beste USB-C kabels. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de USB-C kabels test 2022.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een USB-C Kabel kabel?

Het is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen voordat je een aankoop doet. Je moet namelijk eerst goed naar de kabel kijken. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste USB-C kabel volgens de consumentenbond. Dit zijn vragen die we vaak voorbij hebben zien komen.

Daarom hebben we dit artikel omschreven en hieronder hebben we een aantal belangrijke criteria gezet. Het is belangrijk om deze punten goed door te nemen aangezien het je kan helpen bij het koopproces. Je kan makkelijker op zoek gaan en de kans is groot dat je een goede aankoop doet! Wie wil dat nou niet?

Lengte

De lengte is één van de vier punten dat goed is om te bekijken. Zo zijn er kabels met een lengte van 1 meter maar je ze kunnen ook een formaat hebben van 5 meter. De voorkeuren verschillen voor iedereen. Daarom is het handig om jezelf af te vragen wat je met de kabel wil doen. Wil je het meenemen naar je werk? Wil je de kabel thuis houden? Denk hier goed over na.

Materiaal

Het is ook heel belangrijk om te kijken naar het materiaal van de kabel. De kabel moet natuurlijk wel lang mee gaan. Goedkopere kabels zijn vaak heel flexibel en hebben een buitenkant die gemaakt is van stof. Ze zijn goedkoper maar ze gaan dus wel langer mee. De stevige kabels knakken minder snel en gaan daardoor langer mee. Ze hebben een ook dikkere buitenkant. 

Type

Niet elke USB-C kabel is hetzelfde en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Sommige hebben een USB-A uitgang terwijl andere weer twee USB-C uitgangen hebben. Het is verstandig om te kijken welke uitgang je devices hebben. Op deze manier kan je de juiste kabel vinden. Daarnaast is het goed om te kijken naar die verschillende uitgangen omdat daar de kabels het vaakst kapot gaan.

Snelladen

Het is altijd fijn als je devices snel opgeladen kunnen zijn. Je kan er dan weer sneller gebruik van maken. Sommige USB-C laders hebben een speciale technologie waardoor alles sneller wordt opgeladen. Dit is vaak voor producten van Apple en Samsung (wordt ook wel fast charging genoemd) Wil jij dit ook? Neem hier dan een kijkje naar! De prijzen liggen hier wel vaker wat hoger. 


Wat is de beste USB-C kabel van 2022? 

Maar welke USB-C kabel is het beste en welke USB-C kabel past het beste bij mij? Antwoorden op deze vragen ga je ontdekken in de volgende sectie. Wij van Top-X hebben namelijk een uitgebreide test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen kabels met elkaar vergeleken. 

Uiteindelijk hebben wij alleen de allerbeste USB-C kabels van dit moment opgenomen in onze top 5. Hieronder hebben wij voor elk model een korte product omschrijving geschreven. We hebben ook andere reviews meegenomen. Hiernaast hebben ze ook nog een beoordeling gekregen op belangrijke categorieën.

Benieuwd naar de beste USB-C kabels van dit moment en welke het meest geschikt is voor jou? Ontdek dan de antwoorden hieronder!

1. Drivv. USB-C naar USB Kabel 

beste USB-c kabel

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Snelheid

9.8

Prijs / kwaliteit

9.8

Op nummer 1 van onze top 5 beste USB-C kabels vinden we de Drivv. USB-C naar USB Kabel. Geen enkele kabel kwam zo goed uit onze USB-C kabel test als deze kabel van het merk Drivv.

Allereerst is dit een USB-C kabel die enorm goed scoort op prijs / kwaliteit, voor een zeer schappelijke prijs haal je een hele goede kabel in huis.

Een ander voordeel van deze kabel is dat hij beschikbaar is in zowel 2 meter als 3 meter, dit betekent dat je een ontzettend lange kabel hebt en dus ook verder van het stopcontact kunt zitten terwijl je bijvoorbeeld de telefoon aan het opladen bent.

Bovenstaande is natuurlijk leuk maar de grootste reden dat deze USB-C kabel op nummer 1 staat? De snelheid! Geen enkele USB-C kabel was zo snel als deze kabel. Met deze kabel laadt je tot wel 5x sneller je apparaten op. 

Verder is deze kabel geschikt voor alle USB-c apparaten, is hij veilig in gebruik en voorkomt het gevlochten nylon dat er irritante knopen in de kabel komen.

Benieuwd geworden naar deze USB-C kabel? Goed nieuws! Via deze link bekijk je direct de beste prijs van de kabel en vind je extra informatie over de kabel. Ook lees je de (positieve) ervaringen van andere consumenten!

Voordelen Drivv. USB-C naar USB Kabel 

 • Ontzettend goede prijs / kwaliteit
 • Laadt tot wel 5x sneller op dan andere USB-C kabels
 • Dankzij gevlochten nylon zal de kabel niet snel in de knoop komen te zitten
 • Met 2 en 3 meter een kabel die langer is dan de gemiddelde kabel

Nadelen Drivv. USB-C naar USB Kabel 

 • Geen

2. LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel

LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel - 2.4A Snellader Kabel - 2 Meter - Fast en Quick Charge Oplaadkabel - Type C Naar USB-A - Oplaadsnoer Telefoon - Laptop - Gevlochten Nylon - Zwart

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Snelheid

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Ben jij op zoek naar de beste USB-C kabel 2022? Neem dan de LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel! Het is de beste koop die je kan hebben.

De LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel beschikt over de modernste technologie. Zo kan je er niet alleen je telefoon mee opladen maar je kan ook heel snel belangrijke documenten overplaatsen. Het heeft namelijk een snelheid van 480 MB per seconde. Daarnaast wordt je telefoon ook heel snel opgeladen. Het beschikt over een Fast Charge technologie waardoor alles 40% sneller wordt opgeladen.

Het heeft een USB-C uitgang maar aan de andere kant zit een USB-A uitgang. De USB-A uitgang kan je gemakkelijk gebruiken om in je computer te zetten. Bijna alle tussenstukjes beschikken over een USB-A ingang. Verder is het nog een flexibel product. Je kan het makkelijk meenemen en het is heel erg sterk. Daardoor gaat het lang mee aangezien het ongeveer 10.000 keer gebogen kan worden.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel

 • In verschillende lengtes
 • Snellaad technologie
 • Stevig materiaal
 • Gaat gemakkelijk in een apparaat

Nadelen LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel

 • Alleen in het zwart te verkrijgen

3. InfinityLab InstantConnect USB-C Kabel

InfinityLab InstantConnect USB-C-naar-USB-C kabel, fast charger oplaadkabel, 1.5m kabel - Zwart

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Snelheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij een druk leven en wil je graag dat al je devices snel worden opgeladen? Ga dan voor de InfinityLab InstantConnect USB-C Kabel!

De InfinityLab InstantConnect USB-C Kabel is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren: wit, zwart en blauw. Iedereen heeft z'n eigen smaak en hierdoor heb je meer keuze waardoor je het bij je andere devices kan laten passen. Het is ook een product dat heel erg lang meegaat. Zo is het bestemd tegen 35.000 verschillende buigingen! Het draad is gemaakt van sterk materiaal waardoor de kwaliteit niet afneemt.

Verder is het een milieuvriendelijk product. Zo is de verpakking gemaakt van recyclebaar materiaal. Daardoor is het een duurzame verpakking waardoor je ook nog mee helpt aan een betere wereld. De kabel is gemaakt om verschillende devices heel snel op te laden. Denk aan telefoons, laptops maar ook verschillende spelconsoles. Het is dan ook een zeer sterke kabel waardoor het lang mee gaat.

Voordelen InfinityLab InstantConnect USB-C Kabel

 • In 3 verschillende kleuren
 • Fast Charge
 • Gaat 35.000 buigingen mee

Nadelen InfinityLab InstantConnect USB-C Kabel

 • Loopt niet naar een USB-A uitgang

4. DutchOne USB-C Lightning Kabel

iPhone oplader kabel 3 Meter - iPhone kabel - USB C lightning kabel - iPhone lader kabel geschikt voor Apple iPhone 6,7,8,9,X,XS,XR,11,12,13

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Snelheid

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Heel veel mensen hebben een iPhone of andere Apple producten. Daarom hebben we hier ook onderzoek naar gedaan en is de DutchOne USB-C Lightning Kabel de beste optie voor Apple producten!

De DutchOne USB-C Lightning Kabel is 3 meter lang. Daardoor kan je het goed plaatsen in je huis. Het is redelijk lang waardoor je nog rond zou kunnen lopen terwijl je telefoon aan het opladen is. Het is geschikt voor alle iPhones, zelfs voor de iPhone 6! Hiernaast is het te verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Het zijn allebei redelijk witte kleuren maar daardoor kan je wel de juiste keuze maken voor jezelf. 

Zo kan je de kleur kiezen die het best bij je iPhone past. Je kan het gebruiken op meerdere plekken. Zo kan je het meenemen naar je werk. Dan kan je het in de computer plaatsen of je kan een tussenstukje gebruiken. De meeste nieuwe Apple producten hebben ook een USB-C ingang waardoor je mee gaat met de tijd. Al met al een goede kabel van een uitstekend merk die altijd voor een goede kwaliteit zorgt!

Voordelen DutchOne USB-C Lightning Kabel

 • 3 meter lang 
 • Voor alle iPhones

Nadelen DutchOne USB-C Lightning Kabel

 • Dure optie

5. Samsung USB-C Datakabel

Samsung datakabel - oplaadkabel - USB-C - 1.5m - Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Snelheid

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek in deze Top 5 is weggelegd voor de Samsung USB-C Datakabel. Er zijn veel mensen die Samsung producten hebben en dit is de beste Samsung USB-C kabel van 2022!

De Samsung USB-C Datakabel is ook nog is de beste budget optie in de lijst. USB-C kabels kunnen best prijzig zijn maar dit product doet zeer goed z'n werk! Samsung is ook een merk dat al heel lang bestaat en betrouwbare producten maakt. Deze kabel valt daar ook onder. Het is geschikt voor Samsung apparaten en heeft nog een andere UBC-A uitgang. Daardoor kan je het goed gebruiken om apparaten op te laden.

Het is kabel van 1,5 meter lang. Daardoor kan je het goed op je bed of bureau plaatsen. Je zal de kabel niet voelen waardoor je met gemak op je telefoon kan zitten. Verder hoef je het niet alleen te gebruiken om je telefoon ermee op te laden. Je kan het namelijk goed combineren met een lichtnet adapter. Daarmee kan je data overzetten zodat je alles op het juiste apparaat hebt. Wie wil dat nou niet?

Voordelen Samsung USB-C Datakabel

 • Goedkoopste optie uit de lijst
 • Trek en buig bestendig

Nadelen Samsung USB-C Datakabel

 • Contact leggen kan soms moeizaam gaan

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel USB-C kabels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 13 soorten USB-C kabels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de USB-C kabels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste USB-C kabels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>