fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste displayport kabel

Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

Zoek je een goede displayport kabel, maar heb je geen tijd om onderzoek te doen naar de beste displayport kabel 2023? Dan ben je op het goede adres beland!

De beste displayport kabel 2023 is volgens onze test deze Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz. Deze kabel is voorzien van alles wat een kabel nodig heeft om goed te werken en lang mee te gaan.

Haperend beeld is verleden tijd dankzij de hoge bouwkwaliteit van de Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz. Dankzij hoogwaardige materialen aan zowel de buitenkant (kunststof) als de binnenkant. 

Met de Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz kijk je films of game je in 8K met een verversingssnelheid van 60Hz. Dankzij deze snelheden mis je dus nooit meer een moment en ben je altijd voorzien van het beste beeld!

Als je nog een nieuwe displayport kabel nodig hebt, heb je misschien al gemerkt dat dit soort kabels niet zo makkelijk te onderscheiden zijn. Hoe weet je welke displayport kabel is het beste is voor jou? En welke displayport kabels gaan het langste mee?

De beste displayport kabel volgens de consumentenbond hoeft niet altijd de beste displayport kabel te zijn voor jou. Er zijn immers grote verschillen in kwaliteit, maar ook de andere specificaties van een displayport kabel kunnen het verschil maken. Welke displayport kabel is het beste? Die vraag gaan we zo goed mogelijk beantwoorden in onze testresultaten.

Als je dus nog op zoek bent naar de beste displayport kabel 2023, nodigen we je uit om verder te lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 beste displayport kabels

Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

Beste koop displayport kabel
1.  Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

Beste premium displayport kabel
2. BlueBuilt DisplayPort 1.4 Kabel 3 Meter

Beste displayport kabel 1m 
3.ACT DisplayPort 1.4 Kabel

Beste displayport kabel 8K
4. 1.4 Displayport Kabel

Beste budget displayport kabel
5. Vues Displayport kabel

Top 10 beste displayport kabels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste displayport kabels.


Waar moet je op letten bij het kopen van een displayport kabel?

Het kopen van de beste displayport kabel is lastiger dan je zou verwachten. Ze lijken allemaal precies op elkaar, maar de onderlinge verschillen kunnen het verschil maken tussen een kabel die na een jaar kapot gaat of een duurzame kabel die nog jaren mee kan. Om een goede displayport kabel te kopen raden we je aan onze tips hieronder door te lezen!

Duurzaamheid

Een goede displayport kabel gebruik je het liefst zo lang mogelijk. Duurzamen materialen en een stevige bouw zijn hierbij doorslaggevend.

Lengte

De lengte van je displayport kabel bepaalt hoe ver weg je computer of laptop kan staan van je monitor. Een te lange kabel kan in de weg zitten, maar meet wel altijd na hoe lang je displayport kabel moet zijn van te voren!

Resolutie

Niet alle displayport kabels ondersteunen dezelfde resolutie en verversingssnelheid. Dit is afhankelijk van de versie en kwaliteit.

bandbreedte 

Een goede bandbreedte bepaalt hoeveel beeldjes per seconde (fps) je kan halen met je displayport kabel. 


Wat is de beste displayport kabel van 2023? 

Door ons onderzoek goed door te lezen kom je er zo snel mogelijk achter op welke displayport kabels je kan vertrouwen, en welke je beter niet kunt kopen. Dit zijn de beste displayport kabels 2023, gekozen uit onze displayport kabel test!

1. Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste displayport kabel 2023 is volgens onze test deze Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz. Deze kabel is voorzien van alles wat een kabel nodig heeft om goed te werken en lang mee te gaan. Ook kun je bij het aanschaffen van deze beste koop displayport kabel kiezen uit 3 verschillende snoerlengte, namelijk 2, 3 en 5 meter.

Haperend beeld is verleden tijd dankzij de hoge bouwkwaliteit van de Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz. Dankzij hoogwaardige materialen aan zowel de buitenkant (kunststof) als de binnenkant.

Met de Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz kijk je films of game je in 8K met een verversingssnelheid van 60Hz of resolutie van 4K met een verversingssnelheid van 144Hz. Dankzij deze snelheden mis je dus nooit meer een moment en ben je altijd voorzien van het beste beeld!

Voordelen Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

 • Duurzaam materiaal
 • 8K resolutie
 • tot 144Hz refresh rate
 • In 3 verschillende lengte verkrijgbaar

Nadelen Drivv. Displayport Kabel - 8K 60Hz

 • Kabel is relatief dik

2.  BlueBuilt DisplayPort 1.4 Kabel 3 Meter

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je een lange kabel nodig van 3 meter? De BlueBuilt DisplayPort 1.4 Kabel is een lange displayport kabel die voldoet aan al onze eisen voor een goede displayport kabel die lang mee gaat.

Zo is deze kabel niet van kunststof gemaakt, maar is de hele kabel gevlochten in een duurzame stof. Dit betekent dat de kabel flexibeler is en minder snel kapot gaat.

De BlueBuilt DisplayPort 1.4 Kabel is dus een kabel waar je op kunt rekenen. Ook is de lengte van drie meter erg handig voor bredere computer setups of bureaus. 

Beelden tot 4K resolutie in 120Hz worden ondersteund door de BlueBuilt DisplayPort 1.4 Kabel. Zo kun je dus in hoge kwaliteit gamen of films kijken, zonder vertraging of haperend beeld.

Voordelen BlueBuilt DisplayPort 1.4 Kabel 3 Meter

 • 4K 120Hz resolutie
 • gevlochten kabel
 • Erg flexibel
 • 3 meter lang

Nadelen BlueBuilt DisplayPort 1.4 Kabel 3 Meter

 • Geen haakjes mechanisme, dus kabel zit niet super goed vast

3. ACT DisplayPort 1.4 Kabel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De ACT DisplayPort 1.4 Kabel is de volgende op onze lijst. Deze kabel is wat korter dan de voorgaande displayport kabels in onze test, maar springt boven de rest uit op het gebied van kwaliteit.

De ACT DisplayPort 1.4 Kabel is een relatief dunne kabel, maar op een of andere manier ondersteunt hij toch een resolutie van 8K. Beelden kunnen verzonden worden tot 120Hz, zonder enige vertraging.

Deze ACT DisplayPort 1.4 Kabel is gemaakt van duurzaam plastic dat niet gauw kapot kan gaan. Ook kan de ACT DisplayPort 1.4 Kabel prima tegen buigen en bochten in het systeem.

Voordelen ACT DisplayPort 1.4 Kabel

 • Tot 8K resolutie
 • 120 Hz en HDR ondersteund
 • Gaat niet gauw kapot
 • Buigen en bochten? Geen probleem

Nadelen ACT DisplayPort 1.4 Kabel

 • Geen haakse aansluiting

4. OPlay Cables 1.4 Displayport Kabel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een gold plated 1.4 Displayport Kabel die in staat is om 32 Gbps te verzenden en ontvangen? Van drie meter lang, en gemaakt van een stevige stof? Dat kan tegenwoordig al voor een zeer lage prijs!

De OPlay Cables 1.4 Displayport Kabel is een extreem krachtige kabel. Dankzij de hoge bandbreedte van 32 Gbps kun je 8K beelden verzenden tot 60 Hz, maar 4K beelden zelfs tot en met 144 Hz.

Dat is dus meer frames per seconde dan iedere andere kabel in onze test, en we kunnen bevestigen dat het ook echt werkt. Zonder enige problemen!

De sterke PVC mantel is flexibel en kan dus in iedere setup gebruikt worden, ook als je hem door lastige hoeken en gaten van je bureau heen moet halen. Zo kun je een clean PC setup maken met deze OPlay Cables 1.4 Displayport Kabel!

Voordelen OPlay Cables 1.4 Displayport Kabel

 • Flexibel
 • Erg krachtige kabel
 • Perfect voor gamers

Nadelen OPlay Cables 1.4 Displayport Kabel

 • Geen haakse aansluiting

5. Vues Displayport kabel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot een budget vriendelijke displayport kabel voor iedereen die het liefst niet al te veel uitgeeft aan een displayport kabel voor hun nieuwe setup. De Vues Displayport kabel ondersteunt dezelfde snelheid als de meeste 8K kabels, en doet dat voor een veel lager prijsje.

Je krijgt een kabel van twee meter opgestuurd die voorzien is van gold plating. Goud geleidt beter dan aluminium en daardoor kun je dus meer beelden over deze kabel heen versturen.

De Vues Displayport kabel heeft een gevlochten kabel die dus erg flexibel is. Resoluties worden tot 8K ondersteund, met 120Hz mogelijkheid bij 4K. Voor deze prijs ga je geen betere Displayport kabel vinden!

Voordelen Vues Displayport kabel

 • Hoge resoluties ondersteund
 • Niet te duur
 • 2 meter lang

Nadelen Vues Displayport kabel

 • Zit niet altijd even goed vast

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel displayport kabels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten displayport kabels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de displayport kabels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste displayport kabels getest op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>