Laatste update: Juni 2021

Door: Johan

Best Geteste HDMI-kabel

Belkin HDMI 2.1 kabel

Belkin HDMI 2.1 kabel

Deze Ultra High-Speed HDMI-kabel van Belkin ondersteunt de hoogste resoluties en verversingsfrequenties en biedt de meest meeslepende kijkervaring en compatibiliteit met Dolby Vision™. Deze geavanceerde high dynamic range-technologie (HDR-technologie) biedt een helderheid, contrast en kleuren die ongeëvenaard zijn. Om hier optimaal van te kunnen profiteren, moet elk apparaat in je systeem Dolby Vision-compatible zijn, van streaming-apparatuur als uw Apple TV 4K tot uw Ultra HDTV of AV-ontvanger en de HDMI-kabel die de apparatuur verbindt.

Ben jij op zoek naar de allerbeste HDMI kabel van dit moment! Gefeliciteerd, je bent op het juiste artikel terecht gekomen! De HDMI kabel is tegenwoordig namelijk niet meer weg te denken uit ons leven, of je nu een PS5, computer of een TV wil gaan gebruiken: de kans is groot dat je een goede HDMI kabel nodig hebt.

Toch kan het kiezen van de beste HDMI kabel best een uitdaging zijn. Door de vele verschillende soorten en maten zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Om jou te helpen bij je aankoop heb ik een uitgebreid onderzoek gedaan naar de best geteste HDMI kabels van dit moment. Zo heb ik 19 HDMI kabels getest op verschillende criteria. 

Benieuwd naar de testresultaten? Lees gauw verder en ontdek welke HDMI kabel het best bij jou past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste HDMI kabels

Belkin HDMI 2.1 kabel

Beste koop van 2021:
1. Belkin HDMI 2.1 kabel
Een van de weinige kabels die HDMI 2.1 heeft, hierdoor ben je klaar voor de toekomst

Beste lange HDMI Kabel
2. LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated
HDMI kabel met internet van maar liefst 15 meter lang

Beste HDMI kabel voor gamen (PS5/PC/XBox)
3. AudioQuest Forest HDMI kabel 1,5m
Dankzij Variable Refresh Rate heb je de hoogst mogelijke verversingssnelheid

Beste HDMI kabel voor je soundbar
4. Ultra High Speed HDMI Kabel UHD
Kabel is slechts 50 CM lang waardoor je soundbar gemakkelijk aansluit

Beste goedkope HDMI kabel
5. Blueqon - 1.4 High Speed HDMI kabel
 Degelijke HDMI kabel geschikt voor kijken van films en series


Top 10 Beste HDMI kabels

Wil je direct weten hoe de top 10 beste HDMI kabels eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een HDMI kabel?

 Voor ik je ga uitleggen wat momenteel de best geteste HDMI kabels van 2021 zijn, wil ik je eerst even wat meer vertellen over waar je op moet letten bij het kopen van een goede HDMI kabel. Zoals ik eerder al aangaf kan het kopen van een HDMI kabel namelijk best lastig zijn.

De HDMI aansluiting is op dit moment een van de meest voorkomende aansluiting op meerdere elektronische apparaten, vroeg of laat ga je waarschijnlijk dus een HDMI kabel nodig hebben.

Waar je dan op moet letten bij het kopen van deze kabel ontdek je hieronder. Dit zijn in mijn ogen de belangrijkste factoren van een goede HDMI kabel.

Lengte van de kabel

Wist je dat er kwaliteitsverlies kan optreden als je apparaten op meer dan 7.5 meter probeert te verbinden met een HDMI kabel?

Het is belangrijk om bij het kopen van een HDMI kabel te letten op de afstand die de kabel moet afleggen. Als je apparaten wilt verbinden op een afstand van minder dan 7.5 meter dan kun je kiezen voor een reguliere HDMI kabel, er zal geen signaalverlies optreden. 

Ga je echter apparaten verbinden op een afstand groter dan 7.5 meter? Dan heb je een signaalversterker of een actieve kabel nodig. Deze hebben een aparte stroombron nodig waardoor de kwaliteit van het beeld gegarandeerd blijft.

Internet 

Wist je dat je ook internet door een HDMI kan laten lopen? Dit wordt steeds vaker gebruikt en kan handig zijn bij het gebruik van een smart TV

Als jij op zoek bent naar een HDMI kabel met internet is het belangrijk hier op te letten. Niet alle HDMI kabels zijn namelijk uitgerust met een ethernet-ondersteuning.

Aansluiten

Het komt vaak voor dat een TV, Soundbar of spelcomputer dicht tegen de muur staat, dit maakt het vaak lastig om de HDMI kabel goed aan te sluiten.

Gelukkig heb je tegenwoordig speciale HDMI kabel met een zogenaamde swivel-connector. Deze kabels kun je in een hoek draaien waardoor je de kabel gemakkelijker aansluit, ook in kleinere ruimtes.

Poorten en ingangen

Check bij het kopen van een HDMI kabel altijd de poorten en ingangen van de apparaten die je aan elkaar gaat koppelen.

Er zijn namelijk verschillende soorten HDMI ingangen en elk apparaat heeft net weer een andere HDMI poort. Door hier van te voren op te letten voorkom je een eventuele miskoop.


Wat is de beste HDMI kabel?

Ik heb het voorrecht gehad om maar liefst 19 verschillende HDMI kabels te testen op kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design. Inmiddels kan ik geen kabel meer zien ha-ha.

In onderstaande sectie heb ik een overzicht gemaakt van de 5 allerbeste HDMI kabels van dit moment. Hierbij heb ik gekeken naar de beste keuze voor verschillende gebruikssituaties. 

Iedereen gebruikt de HDMI kabel namelijk anders en wanneer je een HDMI kabel voor een ander doeleinden gebruikt, zul je hier ook rekening mee moeten houden bij de aanschaf.

Genoeg gepraat! Lees gauw verder en ontdek de beste HDMI kabels van 2021!

1. Belkin HDMI 2.1 kabel

Belkin HDMI 2.1 kabel

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De Belkin HDMI 2.1 kabel is wat mij betreft de beste koop van dit moment. Er was geen enkele HDMI kabel waar m'n beeldkwaliteit zo goed was als bij de Belkin HDMI 2.1 kabel. 

Dit is een sterke HDMI kabel van 2 meter lang, dit geeft je genoeg lengte om apparaten op een langere afstand met elkaar te verbinden.

Deze kabel is ideaal voor mensen die graag willen gamen of films kijken, het kleurcontrast is verbazingwekkend en ook de helderheid is geweldig. Verder biedt deze kabel ondersteuning met 4K HDR en is hij compatibel met Dolby Vision. 

Ook niet geheel onbelangrijk: dit is een van de weinige HDMI kabels die de 2.1 standaard ondersteund, hierdoor zit je voor de komende paar jaar goed.

Een minpuntje van deze kabel? De prijs is wat hoger dan andere uit deze lijst, echter koop je hiermee wel een goede HDMI kabel die jaren mee gaat.

Voordelen Belkin HDMI 2.1 kabel

 • Ideaal voor mensen die graag willen gamen en films willen kijken op de hoogste kwaliteit
 • Een van de weinige HDMI kabels die de 2.1 standaard ondersteund

Nadelen  Belkin HDMI 2.1 kabel

 • Prijs is aan de hoge kant maar je haalt hiermee wel een kabel in huis die jaren mee gaat

2. LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als jij op zoek bent naar een lange HDMI kabel dan kun je het beste kiezen voor de LifeGoods HDMI kabel, deze kabel is namelijk 15 meter lang. 

Ondanks de lengte biedt deze kabel Ultra HD-resolutie en ondersteunt hij 3D-beelden en zelfs 4K beelden. Ook beschikt deze kabel over internet via HDMI, hierdoor is hij dus ideaal voor Smart TV's.

Wat opvalt bij deze HDMI kabel is zijn luxe goude look, de connectoren in de HDMI kabels zijn namelijk verguld. Het voordeel hiervan is dat ze bestand zijn tegen corrosie, dit komt de levensduur ten goede.

Er zit overigens wel een minpuntje aan deze kabel, hij is namelijk redelijk stijf. Dit zorgt ervoor dat het best lastig is om de kabel aan te sluiten, simpelweg omdat hij minder flexibel is.

Voordelen LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

 • Beste lang HDMI kabel (15 meter)
 • Beschikt over internet verbinding waardoor hij ideaal is voor Smart TV's

Nadelen  LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

 • Kabel is stijf, hierdoor sluit je minder makkelijk apparaten aan

3. AudioQuest Forest HDMI kabel 1,5m

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar de beste HDMI kabel voor 4K, 8K en HDR beelden? Kies dan voor de AudioQuest Forest HDMI 2.1. Met deze 1,5 meter lange kabel stuur je zonder problemen de hoogste beelden en audioformaten naar je apparaat.

Ik heb deze HDMI kabel op m'n PS5 geprobeerd en de kwaliteit was super goed. Dit is mijn ogen dan ook de beste HDMI kabel voor gaming.

Zo heeft de kabel een techniek genaamd Variable Refresh Rate, hierdoor heb je hoogst mogelijke verversingssnelheid. Het voordeel hiervan is dat je beeld altijd overeen komt met het beeld op je spelcomputer, hierdoor ben je altijd op tijd. 

De kabel is overigens wel aan de dure kant, dit kan als minpunt ervaren worden.

Voordelen AudioQuest Forest HDMI kabel 1,5m

 • Beste HDMI kabel voor gaming
 • Ideaal voor 4K, 8K en HDR beelden.

Nadelen  AudioQuest Forest HDMI kabel 1,5m

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Ultra High Speed HDMI Kabel UHD

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar de beste HDMI kabel voor je soundbar? Kies dan voor de Ultra High speed HDMI kabel van Ripa connected. 

Ik vind dit de beste HDMI kabel voor je soundbar omdat hij een lengte van slechts 0.5 meter heeft, vaak heb je weinig ruimte achter je TV waardoor een lange kabel niet altijd even handig is. 

Met deze kabel heb je dit probleem niet. Ook dit is een van de beste HDMI kabels met 2.1 ondersteuning. Met HDMI 2.1 bekijk je naast 4K ook 8K en 10K content op zijn scherpst.

Daarnaast is HDMI 2.1 ook voorzien van 48 Gbps ethernet voor een super snelle data-overdracht. Verder vond ik de geluidskwaliteit met deze HDMI kabel super goed, in mijn ogen was er geen andere HDMI kabel die hierbij in de buurt kwam.

Een nadeel van deze kabel? Hij is een beetje stug waardoor het lastig is om de kabel aan de apparaten te koppelen.

Voordelen Ultra High Speed HDMI Kabel UHD

 • De beste HDMI kabel voor je soundbar dankzij korte afstand
 • Ook geschikt voor 4K, 8K en 10K content

Nadelen  Ultra High Speed HDMI Kabel UHD

 • Kabel is een beetje stug

5. Blueqon - 1.4 High Speed HDMI kabel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar een goede voordelige HDMI kabel? Kies dan voor de Blueqon HDMI kabel. Kwa beeld en geluid komt deze kabel niet in de buurt bij de andere producten uit deze lijst, echter is de prijs hier ook naar. 

De High Speed HDMI-kabel is ontworpen om videoresoluties van 1080p en hoger aan te kunnen, waaronder geavanceerde weergavetechnologieën, zoals 4K, 3D en Deep Color.

De kabel is ideaal voor het aansluiten van bijvoorbeeld een Blu-rayspeler met een HDTV. Ik vond dit de minste kabel uit deze lijst echter is dit wel een betaalbaar product.

Voordelen Blueqon - 1.4 High Speed HDMI kabel

 • Goede prijs

Nadelen  Blueqon - 1.4 High Speed HDMI kabel

 • Kwa beeld en geluid niet zo goed als andere uit deze lijst

Hoeveel soorten HDMI kabels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 HDMI kabels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de HDMI kabels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste HDMI kabel is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat het beste HDMI kabel is.

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>