Laatst bijgewerkt: Februari 2021

Best Geteste Duo kinderwagen

X-Adventure Xline Tweeling Kinderwagen 

5/5

De X-Adventure Xline Duo Kinderwagen is een praktische kinderwagen welke zowel geschikt als tweeling kinderwagen (2 kindjes van dezelfde leeftijd) en als duo kinderwagen (2 kindjes van verschillende leeftijden).Het voordeel van deze duo kinderwagen is dat je niet breed bent en dus gemakkelijk door elke deuropening kan.De X-line duo kinderwagen wordt geleverd inclusief 2 reiswiegen waardoor je deze direct vanaf de geboorte kan gebruiken.

Als je zwanger bent, heb je veel spullen nodig die je allemaal moet uitzoeken en kopen voor je baby. Denk aan kleertjes, een kinderwagen, een wiegje, flesjes, speentjes en nog veel meer. 

Als je een tweeling verwacht, moet je van alles twee keer zoveel kopen. Ook zul je een ander soort kinderwagen nodig hebben, want je gaat twee kindjes vervoeren in plaats van één. 

Gelukkig zijn er heel veel verschillende mogelijkheden voor een buggy voor je tweeling. Tweelingkinderwagens kunnen daarnaast ook handig zijn als je twee kinderen hebt die niet veel in leeftijd verschillen. Voordat je een keuze maakt, kun je het beste goed bedenken wat je precies wilt. 

In dit artikel lees je op welke zaken je moet letten bij het kopen en uitzoeken van een kinderwagen.


Product


1.X-Adventure Xline ​
Best getest

5/5

2. Kekk Xinn Twin

4/5

3. Quax Buggy

4/5

4. Topmark 2 Combi Duo

4/5

Welke soorten kinderwagens voor een tweeling zijn er?

Je wil een model dat praktisch is in gebruik en geschikt is voor elke situatie. Maar wat is nou de beste tweeling kinderwagen? Er zijn drie soorten modellen voor tweelingkinderwagens. Wagens waar de kinderen naast elkaar zitten, achter of tegenover elkaar zitten of schuin boven elkaar zitten. Elk model heeft zo zijn voor en nadelen.

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je je kleintjes goed kunt zien en dat de wagen door smalle straten en steegjes kan, dan is het model waarbij de kinderen tegenover, voor en achter elkaar kunnen zitten het meest geschikt. Dit model wordt ook wel een tandem tweelingkinderwagen genoemd. Nadeel van dit model is dat het wat moeite kan kosten de wagen in te klappen, omdat hij vrij lang is.

Het model waarbij kinderen naast elkaar zitten, wordt ook wel een side-by-side wagen genoemd. Dit type kinderwagens is vrij breed en je kinderen hebben allebei even veel ruimte. Ook zien ze beiden even veel. Dat is ook gelijk één van de voordelen. Ze zijn constant met elkaar in contact.

Vaak is het ook mogelijk de stoeltjes te veranderen van richting. Nadeel is dat de wagen breed is en dus niet overal doorheen zal passen zoals deuren of doorgangen.

De kinderwagen waarbij kinderen schuin boven elkaar zitten is nog vrij nieuw, maar al wel op de markt. Bij dit type zit één kind net wat hoger dan het andere. Voordeel hiervan is dat er veel ruimte wordt bespaard, zowel op straat als bij het inklappen en opbergen.

Voor het kopen van de beste duo kinderwagen moet je dus goed bedenken wat voor jou belangrijk is bij het vervoer van je kinderen. Ter inspiratie lees je hieronder de top vier best geteste tweeling kinderwagens en kom je erachter welke de beste koop is. Ook krijg je een tip voor een goede regenhoes.

1. X-Adventure Xline Tweeling Kinderwagen

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De eerste in de lijst van beste duo kinderwagen is direct ook een voorbeeld van het derde type wat hierboven besproken is. De X-Adventure Xline is een kinderwagen waar de kinderen schuin boven elkaar zitten. Deze wagen is zowel geschikt voor tweelingen als voor twee kinderen die niet veel in leeftijd verschillen. 

Een van de grootste voordelen van de duo wagen is dat je niet bang hoeft te zijn dat je niet door deuren of smalle gangen past. Bij bestelling worden er twee reiswiegjes meegestuurd. Deze zijn ideaal om pasgeboren baby’s mee te vervoeren. Wanneer je kleintjes wat groter zijn, is het mogelijk de wagen te blijven gebruiken. Je haalt de reiswiegjes er gemakkelijk uit en vervangt deze door wandelwagenstoeltjes. 

Nog een groot voordeel is dat het frame van aluminium is. Hierdoor weegt de wagen maar 17 kilo. Het frame is daarnaast ook heel compact op te vouwen. Verder voldoet de wagen aan alle veiligheidseisen. Wel kan het zijn dat door de opstelling van de wagen de voorwielen minder wendbaar en soepel zijn en je zult moeten wennen aan deze nieuwe manier van voortduwen. De kinderwagen is verkrijgbaar voor €355,18.

Voordelen X-Adventure Xline Tweeling Kinderwagen

 • Stijlvol design
 • Verschillende standen

Nadelen X-Adventure Xline Tweeling Kinderwagen

 • Zonder automatische vochtingsmodus
 • Geen luchtreinigingsfunctie

2. Tweeling Kinderwagen Kekk Xinn Twin Antraciet Leder

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De kinderwagen Kekk is de best geteste tweeling kinderwagen in de side-by-side categorie. De kinderen zitten naast elkaar en daardoor is de wagen breder. In totaal heeft de wagen een breedte van 78 centimeter, waarmee hij gelukkig wel door iedere deur kan. De kinderwagen is geschikt voor zowel een tweeling als twee kinderen van verschillende leeftijden. 

Het handige van de wagen, is dat de stoeltjes elk apart kunnen worden ingesteld. Als één kind slaapt kan het stoeltje plat, terwijl het andere kind terwijl hij of zij wakker is rechtop kan blijven zitten. Wanneer het nodig is de wagen op te klappen en op te bergen, kan dat heel gemakkelijk. Door het gewicht van maar 9.5 kilo is de wagen totaal niet zwaar. De duwer is met foam bekleed en de gordels voor de kinderen voldoen aan de veiligheidseisen. 

Tevens is er voor de zitjes een kap met een luikje, zodat ze als het regent gewoon naar buiten kunnen kijken. Een boodschappenmand voor de wagen wordt meegeleverd in de doos. De voetsteun en voorbeugel zijn verstelbaar. Al met al een kinderwagen die zeer gebruiksvriendelijk is. De aanschafprijs is €359

Voordelen Tweeling Kinderwagen Kekk Xinn Twin Antraciet Leder

 • Kan door iedere deur
 • Stoeltjes kunnen apart van elkaar ingesteld worden
 • Licht in gewicht

Nadelen Tweeling kinderwagen Kekk Xinn Twin antraciet leder

 • Geen

3. Quax Buggy – Compact XL – Tweeling – Linen Grey

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Deze wagen staat in de lijst van best geteste duo kinderwagen en is qua prijs-kwaliteitverhouding ook nog eens de beste koop. Voor €279,99 schaft u de wagen aan. De kleur van de wagen is grijs. Door het extreem lichte gewicht van de wagen, maar 8,3 kilo, is de kinderwagen geschikt voor kinderen vanaf zes maanden tot drie jaar. 

Ook deze kinderwagen is een side-by-side model. Het merk Quax staat bekend om zijn speciale ontwerp en voor zijn garantie voor veiligheid. De Quax buggy heeft twee massieve zwenkwielen aan de voorkant en twee vaste, massieve wielen aan de achterkant. Hierdoor zul je veel gemak ervaren tijdens het besturen van de wagen.

 Enig nadeel zou kunnen zijn dat zowel de voetsteun als de handgrepen niet verstelbaar zijn. Ook de zittingen kunnen niet worden omgedraaid. Wel kunnen de rugleuningen worden verstelt, waardoor je kindjes in de wagen kunnen slapen. Voor uw kinderen zal deze wagen zeer comfortabel zijn, aangezien er in de kap ventilatiegaten zitten. Voor jezelf is de wagen ook zeer gebruiksvriendelijk. Door de geplooide zitjes is de wagen op een simpele en snelle manier in te klappen. Een boodschappenmand voor onderin de kinderwagen zit bij het pakket inbegrepen.

Voordelen Quax Buggy – Compact XL – Tweeling – Linen Grey

 • Extreem licht
 • Massieve zwenkwielen waardoor je gemakkelijk kunt sturen
 • Ventilatie boven aan de kap

Nadelen Quax Buggy – Compact XL – Tweeling – Linen Grey

 • Wieltjes zijn niet echt gericht op off road

4. Topmark 2 Combi Duo Kinderwagen – Black 2018

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Dit model is een van de beste duo kinderwagens voor kinderen van verschillende leeftijden, maar geldt ook als de beste kinderwagen voor een tweeling. Het is wel de duurste wagen in deze lijst, maar voor de prijs van €499 krijg je zeker waar voor je geld. De 

Topmark 2 is een tandem kinderwagen waarbij de kinderen achter elkaar zitten. De wagen heeft een frame van aluminium en heeft een adapterset waarop twee Maxi-Cosi’s kunnen worden bevestigd. Ook is er ruimte voor een boodschappenmand. De zitjes kunnen zowel in dezelfde rijrichting worden geplaatst als tegenover elkaar. 

Een andere handigheid van de kinderwagen is dat de kunstleren duwbeugel in hoogte verstelbaar is. Hierdoor is de buggy geschikt voor kinderen tot 36 maanden met een gewicht van maximaal 15 kilo. De achterwielen zijn voorzien van lucht, wat zorgt voor extra rijcomfort. De afmeting van de wagen als die uitgeklapt is, is 105 centimeter lang, bij 105 centimeter hoog en 55 centimeter breed. 

Wanneer je de wagen inklapt, wordt deze gereduceerd tot 96 bij 50 bij 28 centimeter. Ideale afmetingen dus als je de wagen ergens moet opbergen of mee moet nemen in de auto.

Voordelen Topmark 2 Combi Duo Kinderwagen – Black 2018

 • Handig in gebruik
 • Sterk frame van aluminium
 • Verstelbare duwbeugel

Nadelen Topmark 2 Combi Duo Kinderwagen – Black 2018

 • Prijs is aan de hoge kant

Handige accessoires: Reer Regenhoes voor tweeling buggy’s en duo kinderwagens

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Als je voor jezelf de beste tweeling kinderwagen hebt uitgekozen en er wordt niet automatisch een regenhoes bij geleverd, dan is de Reer Regenhoes een goede optie. Dit regenscherm is universeel voor kinderwagens voor tweelingen van het model side-by-side. De afmetingen zijn 10 bij 5 bij 23 centimeter. Het beschikt voer ventilatiegaten aan de zijkanten, is eenvoudig te bevestigen en vrij van PVC. 

Ook beschikt de hoes over grote kijkgaten, waardoor je kinderen lekker naar buiten kunnen kijken, ook als het regent. Verder is de hoes ideaal als je het voor de zekerheid mee wilt nemen naar buiten. Hij weegt namelijk maar 300 gram en zal daardoor niet in de weg zitten. De aanschafprijs is €17,90.

Voordelen Reer Regenhoes voor tweeling buggy’s en duo kinderwagens

 • Handig in gebruik
 • Fraai design
 • leuke prijs

Nadelen Reer Regenhoes voor tweeling buggy’s en duo kinderwagens

 • Geen

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>