Laatste update: januari 2023

Door: Thea

Best Geteste Topdekmatras

Beste topper

Emma Flip Topper

De Emma Flip Topper is onze favoriete topper van 2023. Draai de topper om voor jouw persoonlijke keuze: óf stevig óf zacht toegevoegd comfort als je slaapt Verder zorgt deze topper voor een ergonomische steun en is de kwaliteit enorm goed. Verder voegt deze topper extra veerkracht en steun toe aan je matras waardoor je beter zal slapen dan ooit.

Als jij op zoek bent naar een goed topdekmatras dan is dit je geluksdag. In dit artikel vind je namelijk een overzicht van de beste topdekmatrassen.

Om te bepalen wat momenteel de beste topper van dit moment is hebben we meerdere populaire toppers vergeleken. Hierbij hebben we o.a. gekeken naar de prijs / kwaliteit, de duurzaamheid, de dikte en hardheid en natuurlijk het vochtregulerende vermogen. 

Op basis hiervan hebben we de 5 beste opties van dit moment op een rijtje gezet. Kortom, wil jij geen miskoop doen? Lees dan gauw verder en ontdek welke toppers het beste uit onze test zijn gekomen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Topdekmatrassen

Beste topper

Beste koop Topper
1.  Emma Flip Topper

Beste Topdekmatras van traag schuim
2.Nasa Visco Topper

Beste luxe topdekmatras
3. Toppet traagschuim 

Topdekmatras - Topper Koudschuim - HR- 7CM - 140x200 cm

Beste betaalbare topdekmatras
4. Topper Sleeptech

Beste topdekmatras in verschillende formaten
5. Topper traagschuim

Top 10 beste topdekmatrassen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste topdekmatrassen!


Waar moet je op letten bij het kopen van een topdekmatras?

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed topdekmatras? Zoals eerder benoemd in dit artikel is een topdekmatras super handig wanneer je de kwaliteit van je standaard matras zo lang mogelijk wil waarborgen. Naast dat het zorgt voor meer slaapcomfort kan je zo nog jaren langer doen met je matras!

Maar net zoals op de markt van matrassen, is de markt van topdekmatrassen een interessante. Er zijn namelijk erg veel aanbieders van zulke producten. De kans is dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet, omdat er zoveel verschillende te koop zijn.

Maar, vrees niet! Daarvoor zijn wij er. Waar moet je precies op letten bij het kopen van een topdekmatras? Wij hebben om de zoektocht voor jou makkelijker te maken de belangrijkste factoren op een rijtje gezet.

Zo kan je, wanneer je twijfelt, heel makkelijk het lijstje bij langsgaan om zo het perfecte topdekmatras uit te kunnen kiezen! Daarnaast is het slim om websites als de consumentenbond te bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld wat het beste topdekmatras is volgens de consumentenbond.

Soort Topper

We horen je al denken: topper? Ja! het materiaal van een topdekmatras is aan de binnenkant vaak gemaakt van een soort schuim. 

We hebben onderstaand alle soorten materialen op een rijtje gezet waar zo’n matrasje van gemaakt kan zijn. Dan kan je zelf kiezen wat je het fijnste vindt. Handig toch?

Topper koudschuim: dit materiaal heeft een open celstructuur en een duurzame kern die er samen voor zorgen dat de vochtafvoer en ventilatie goed verlopen. Hierdoor voelt het matras langer als nieuw aan, en het past zich aan aan de temperatuur van de kamer. 

Topper traagschuim: het verschil tussen traag- en koudschuim is dat traagschuim zich vormt naar jouw lichaam. Het heeft een dichte celstructuur en houdt makkelijk ruimte vast. Dit matras is extra fijn voor mensen met lichamelijke klachten of koude slaap nachten.  

Topper bamboe: weer wat anders: namelijk een topdekmatras gemaakt van bamboe. Bamboe absorbeert erg goed en neemt dan ook veel vocht op. Het is ook bacterie bestrijdend en erg geschikt voor mensen die s nachts zweten of last hebben van een huisstofmijt allergie. 

Split topper koudschuim: dit is een tweepersoons topmatras waarvan de twee helften afzonderlijk versteld kunnen worden. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld samenwoont. 

Split topper traagschuim: deze variant van de split is bedoeld voor een elektrisch verstelbare boxspring. Wanneer je zo’n bed in huis hebt staan is deze veruit het meeste aan te raden. 

Vlinder topper traagschuim: en dan de laatste. Dit wordt ook wel simpel koudschuim genoemd. Dit is vergelijkbaar aan het split topper koudschuim, alleen kan je dan het matras aan zowel de boven- als onderkant verstellen. 

Garantie

Allereerst is garantie een belangrijk punt om rekening mee te houden. De garantie is namelijk een indicatie vanuit de fabrikant hoe lang het product ten minste mee moet gaan. En heeft geeft natuurlijk naast een stukje rust ook zekerheid over de kwaliteit van het product. 

Wanneer er wat mis is met het product,  kan je altijd terugvallen op de garantie en zal de fabrikant je verder (moeten) helpen. Super fijn natuurlijk, kan jij met een gerust hart slapen!

Echter, wanneer een product géén garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Zoals gezegd is het een indicatie vanuit de fabrikant over de minimale levensduur van het product. Als deze indicatie er niet is, hoe betrouwbaar is de fabrikant dan? 

Houd er dus rekening mee wanneer je een topdekmatras aanschaft dat de minimale garantie twee jaar is. Zo is zowel jij als je matras beschermd tegen ongemakkelijkheden.

Formaat

Het laatste puntje dat we in dit artikel bespreken is misschien wel de meest voor de hand liggende, namelijk het formaat. Zeker wanneer je besluit een topdekmatras online te kopen, is het handig om te kijken in welk formaat ze beschikbaar zijn. Waarom? 

Dat kan namelijk nogal uiteen lopen. En je wil natuurlijk niet een te klein of juist een te groot topdekmatras in huis hebben. Meet dus ook eerst even op wat de afmetingen zijn van je standaard matras.


Wat is het beste topdekmatras van 2023? 

Op basis van eerder genoemde factoren, en nog vele andere criteria, is er een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende topdekmatrassen. Dit hebben wij zo breed mogelijk gedaan om op deze manier jou de beste resultaten te kunnen garanderen. 

Aan de hand van de uitslag van deze spannende test hebben wij een top vijf samengesteld van de beste topdekmatrassen. Deze matrassen hebben ieder hun eigen kwaliteiten waarin ze uitblinken, en verdienden hierdoor een plekje in deze top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel nou ook nieuwsgierig geworden naar de matrassen in deze top vijf? Dan presenteren we je vol trots en glorie de top vijf beste topdekmatrassen van 2023!

1. Emma Flip Topper

Beste topper

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Net zoals bij elke wedstrijd kan er natuurlijk, maar 1 de beste zijn. Dit geldt ook voor onze topper test. In onze topdekmatrassen test is de Emma Flip Topper als beste uit de test gekomen.

Dit topdekmatras excelleert op verschillende aspecten. Zo is hij allereerst ontzettend goed geprijsd, voor deze prijs zijn wij eerlijk gezegd geen betere optie tegen gekomen.

Daarnaast is het merk Emma ontzettend goed. Emma produceert hoogwaardige producten die voldoen aan alle nieuwste kwaliteitseisen.

Een ander voordeel van deze topper is dat je zelf kunt bepalen of je een zachte of harde ondergrond wilt. Door het topdekmatras simpelweg om te draaien bepaal je namelijk de hardheid.

Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt. 

Voordelen Emma Flip Topper

 • Door het topdekmatras te draaien kun je bepalen of je een harde of zachte ondergrond wilt
 • Enorm goede prijs / kwaliteit
 • Zorgt voor betere en rustigere nachten slaap
 • Gemaakt van hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Emma Flip Topper

 • Geen

2.  NASA Visco Topper Topdekmatras

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Eerder in dit artikel zijn we de verschillende materialen bij langs gegaan die gebruikt worden bij het maken van een topdekmatras. Wanneer je graag een topdekmatras wil dat gemaakt is van traagschuim is de NASA Visco van Matrassen- World veruit de beste. 

Dit matras heeft een schuine kern van maar liefst 4 cm en een totale dikte van 7 cm. Ook is dit matras geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Ook is deze super makkelijk te onderhouden en wordt ook niet gauw vies. 

Voordelen NASA Visco Topper Topdekmatras

 • Ligt ontzettend lekker, houdt je ook warm als het koud is
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • is niet te dik, waardoor je tijdens het slapen vrijwel niet merkt dat er een topdekmatras over het standaard matras heen zit

Nadelen NASA Visco Topper Topdekmatras

 • Korte garantietermijn

3. Toppet traagschuim van Matras company

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Hou je van luxe en heb je een iets ruimer budget om uit te besteden? Dan is het topdekmatras van de Matras Company een hele goede keuze. Zeker wanneer je bijvoorbeeld last heb van een huisstofmijt allergie: daar is deze tegen beschermd!

Ook is het matras wol- en latexvrij, mocht je hier niet goed tegen kunnen. Het is een tweepersoons topdekmatras, dus ideaal voor zowel jou als je partner. 

Voordelen Toppet traagschuim van Matras company

 • Vrij van heel veel soorten materialen en daardoor ook geschikt voor mensen met een allergie
 • Je krijgt echt waar voor je geld door de goede kwaliteit
 • Het topdekmatras is erg licht, waardoor je er niks van merkt tijdens het slapen

Nadelen Toppet traagschuim van Matras company

 • Er zit een duurder prijskaartje aan dan bij vergelijkbare matrassen

4. Topper koudschuim HR 

Topdekmatras - Topper Koudschuim - HR- 7CM - 140x200 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

We hadden het over een groter budget, maar er zijn natuurlijk ook veel geschikte topdekmatrassen voor mensen met een kleiner budget. En op de lange termijn bespaart het natuurlijk geld omdat je langer met je standaard matras vooruit kan!

Deze van Matrassen- Express is de beste. Goedkoop, zonder het terug te merken aan de kwaliteit.

De hoes van het topdekmatras (die je gratis meegeleverd krijgt) is wasbaar op 40 graden en makkelijk te verwijderen. Ook ondersteunt dit matras je extra goed door het koudschuim dat gebruikt is. 

Voordelen Topper koudschuim HR 

 • Het koudschuim materiaal vormt zich naar je lichaam waardoor je verzekerd bent van een comfortabele nacht
 • Erg goede prijs- kwaliteitverhouding en lekker goedkoop
 • Hoes is makkelijk te verwijderen en te wassen zodat het topdekmatras schoon blijft

Nadelen Topper koudschuim HR 

 • Korte garantietermijn

5. Topdekmatras HR van Comfort Bedding

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je nou met een ontzettend moeilijke maat bed zit en je geen formaat kan vinden dat perfect aansluit op jouw huidige matras, zit je met dit topdekmatras helemaal goed. Dit topdekmatras is namelijk beschikbaar in maar liefst 22 (!) verschillende formaten. 

Kans is dus groot dat het juiste formaat voor jou er dan wel tussen zit. Ook is het te koop voor een lekker scherp prijsje én is het matras antiallergie. Heb je dus last van een huisstofmijt allergie? Ook dan zit je goed.

Voordelen Topdekmatras HR van Comfort Bedding

 • Verkrijgbaar in veel verschillende maten en past daardoor perfect op ieder matras
 • Redelijk goed in vergelijking met soortgelijke topdekmatrassen
 • Makkelijk te wassen hoes op slechts 30 graden

Nadelen Topdekmatras HR van Comfort Bedding

 • Structuur van het topdekmatras is even wennen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel topdekmatrassen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten topdekmatrassen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de topdekmatrassen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste topdekmatras op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste topdekmatras zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP