fbpx

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Door: Jack

Best Geteste Surfboard

Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

De Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen komt als beste uit onze test. Hij is geschikt voor alle niveau surfers en daarom perfect om je surf skills te verbeteren. Het surfboard heeft een perfecte mix tussen veiligheid, draagvermogen en wendbaarheid. Ook zijn de vinnen makkelijk te bevestigen met één schroefmaat. Hierdoor vergis jij je nooit meer bij het vastmaken van de vinnen en kan je zo snel mogelijk het water op.

Op zoek naar het beste surfboard van 2023? Dan zit je hier goed! In dit artikel ontdek je namelijk de top 5 beste surfboards van dit moment. 

Ga je voor het eerst de uitdaging met de golven aan of doe je dit al jaren? Voor beide gevallen en alles daar tussenin is het van belang dat je het beste surfboard hebt om je nog makkelijker door het water te laten bewegen. Maar waar moet je nu allemaal op letten?

Benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder!  


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten Vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Surfboards 

Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

Beste Koop
1. Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

Foamboard 100 8'2" Geleverd met een leash en drie vinnen.

Beste Surfboard voor Beginners
Foamboard 100 8'2" Geleverd met een leash en drie vinnen

Surfboard 500 Hybride 7' met 3 vinnen

Beste Surfboard voor Gevorderde
3. Surfboard 500 Hybride 7' met 3 vinnen

Compact opblaasbaar surfboard 500 7'6"

Beste Opblaasbare Surfboard
4. Compact opblaasbaar surfboard 500 7'6"

Shortboard 900 6'1" 33 l. Geleverd met 3 FCS2-vinnen

Beste Surfboard Ervaren
5. Shortboard 900 6'1" 33 l. Geleverd met 3 FCS2-vinnen


Top 10 Beste Surfboards

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Surfboards! Als je toch naar de uitslag van de beste Surfboards test wilt kijken, dan raden we je aan om even verder te scrollen.


Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Wetsuit

Top 5: Beste SUP Board

Waar moet je op letten bij het kopen van een Surfboard?

Surfboard of surfplank? Hoe je het ook noemt, surfen is hartstikke leuk om te doen. En een surfboard is hierbij natuurlijk noodzakelijk. Als je een beetje rond hebt gekeken naar verschillende surfboards dan zal je er een hele hoop voorbij hebben zien komen. Allemaal in verschillende soorten en maten. Maar welk surfboard is nou het beste voor jou?

Om je hiermee zo goed mogelijk te helpen hebben wij een aantal punten op een rij gezet waar je op moet letten bij het kopen van een surfboard. Word dit je eerste surfboard of heb je er al meer ervaring mee? Dit en nog meer zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een surfboard.

De consumentenbond heeft helaas nog geen tips over het beste surfboard. Lees daarom snel onze factoren waar je op moet letten. 

Niveau

Beginner

In het begin kan surfen best lastig zijn. Kies in het begin dan ook voor een groter surfboard. Dit geeft meer stabiliteit en maakt het makkelijker om op te staan en te peddelen waardoor je sneller progressie kan maken. 

Gevorderd

Heb je het surfen al meer onder de knie? Dan wil je wat grotere golven gaan pakken en meer bochten gaan maken. Kies dan voor een surfboard met meer volume.

Expert

Voel jij je helemaal thuis op een surfboard en pak je met gemak de mooiste golven? Kijk dan ook vooral naar de volgende punten om te bepalen welk board bij jou stijl past.

Softtop of Hardboard

Softtop 

Een soft top board is perfect voor de beginnende surfer. Maar ook voor de ervaren surfer kan dit nog een goede optie zijn. Een soft top surfoard is veiliger voor jezelf en andere. Door het zachtere polystyreenschuim val je minder hard en komt het bij een ander ook zachter aan. Ook de soft edge vinnen zorgen ervoor dat je jezelf minder snel bezeerd.

Hardboard

Bij een hardboard is de binnenkant gemaakt van piepschuim. De buitenkant is gemaakt van een hard materiaal als epoxy of glasvezel waardoor je scheper kan sturen. Ook is het board duurzamer omdat de buitenkant minder snel beschadigt dan bij een softtop. Ook zijn ze beschikbaar in meerdere vormen.

Maat

De groote van een surfboard wordt vaak benoemd in feet en inches. Eerder hadden we het al over de volume van een surfboard. Dit is de lengte, breedte en dikte aangegeven in liters. 

Hoe meer volume hoe stabieler en makkelijker het surfboard te besturen is. Als je afbouwt in volume wordt dit dus minder maar wordt het surfboard wendbaarder en sneller in de bochten. 


Wat is het Beste Surfboard?

Wat is het beste Surfboard van 2023? Welk Surfboard is geschikt voor mij? Vragen waar jij mee in je hoofd kan zitten. En dat snappen wij al te goed. Om deze reden hebben wij verschillende Surfboards getest.

Hieronder zie je onze top 5 Surfboards van 2023. Op basis van onder andere bovenstaande criteria, prijs / kwaliteit en beoordelingen zijn wij tot de allerbeste Surfboards gekomen.

1. Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als best getest staat de Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen bovenaan in onze top vijf. Het surfboard is geschikt voor verschillende niveaus. Het mooie hieraan is dat het surfboard mee kan groeien in jouw ontwikkeling naar een top surfer. 

De vinnen zijn makkelijk te bevestigen met de meegeleverde kunststof sleutel. Een ander voordeel is dat ze maar één schroefmaat hebben waardoor je je nooit meer vergist bij het opzetten van de vinnen. Zo kan jij snel het water op en je surf kunsten laten zien. 

De vinnen hebben een zachte rand waardoor je jezelf en andere veel minder snel bezeert. De round tail op het board zorgt voor een goede wendbaarheid op het water. En met twee jaar garantie kan jij onbezorgd op pad. 

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

 • Eenvoudige montage door één schroefmaat
 • Geschikt voor surfers van elk niveau
 • 3 vinnen met zachte rand en round tail zorgt voor een goede wendbaarheid 
 • 2 jaar garantie

Nadelen Foam surfboard 500 7'8" geleverd met 1 leash en 3 vinnen

 • Bekleding kan loskomen bij langdurige blootstelling in de zon

2. Foamboard 100 8'2" Geleverd met een leash en drie vinnen

Foamboard 100 8'2" Geleverd met een leash en drie vinnen.

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.5

 De Foamboard 100 8'2" Geleverd met een leash en drie vinnen is het ideale surfboard voor de beginnende surfer. Het bord heeft een hoog volume van 100L en is groot van formaat (8'2) waardoor je een goede stabiliteit hebt en makkelijker kan opstappen. 

Ook het peddelen is makkelijk te leren door de uitholling in het board. Hierdoor lig je in de juiste houding en leer je op een natuurlijke manier om goed op het board te liggen. 

Het transport van het surfboard wordt ook makkelijk gemaakt door de ingewerkte draaggreep. Hierdoor kan jij hem makkelijker tillen en zo met minder moeite het water op. 

Ook is dit board geschikt voor alle volwassenen tussen de 60 en 100 kilo. Dus wil je beginnen met surfen of ben je net begonnen? En wil je hier het beste surfboard voor. Klik dan hier boven om de beste prijs te zien.  

Voordelen Foamboard 100 8'2" Geleverd met een leash en drie vinnen

 • Groot board en hoog volume waardoor die geschikt is voor beginners 
 • Uitholling zorgt voor juiste houding om te peddelen
 • Ingewerkte draaggreep
 • Geschikt voor volwassenen tussen de 60 en 100 kilo

Nadelen Foamboard 100 8'2" Geleverd met een leash en drie vinnen

 • Minder geschikt voor gevorderde en ervaren surfers

3. Surfboard 500 Hybride 7' met 3 vinnen

Surfboard 500 Hybride 7' met 3 vinnen

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb je al kennis gemaakt met een foam board en wil je progressie maken in het surfen? Dan is het Surfboard 500 Hybride 7' met 3 vinnen echt iets voor jou. Met dit board ben je een stuk wendbaarder en kan je golfen vroeg oppikken en zo na elkaar bochten maken bovenop de golf.

Als je steeds beter wordt in het surfen is het met dit surfboard ook nog mogelijk om hogere golfen mee te nemen. Let wel op, het board is niet gemaakt om holle golven mee te nemen.

Ondanks dat het een surfboard is voor de meer ervaren surfer maakt de brede nose en weinig rocker het makkelijker om te peddelen en je tacke-off te doen.

Kortom, als je na het foam board opzoek bent naar een nieuw board om vooruitgang te maken dan is dit het beste surfboard voor jou. Klik hier boven op de button om de beste prijs te zien!

Voordelen Surfboard 500 Hybride 7' met 3 vinnen

 • Peddelen en take-off vergemakkelijkt door de brede nose en weinig rocker
 • Lichtgewicht (4,2 kg zonder vinnen)
 • Smalle round tail en thrusterconfiguratie maken het board wendbaar
 • Ideaal surfboard om vooruitgang te maken

Nadelen Surfboard 500 Hybride 7' met 3 vinnen

 • Niet geschikt voor hele holle golven

4. Compact opblaasbaar surfboard 500 7'6"

Compact opblaasbaar surfboard 500 7'6"

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een surfboard, maar wil je hem ook makkelijk mee kunnen nemen? Dat kan! Het Compact opblaasbare surfboard 500 7'6" past met zijn compacte formaat zelfs in een rugzak. Zo neem je het surfboard makkelijk mee naar je favoriete surfbestemming zonder gedoe!

Het surfboard is binnen 2 minuten volledig opgeblazen tot 19 PSI. En de versterkte drop stitch van 2"9/16 " (6,5 cm) zorgt ervoor dat, ondanks dat hij opblaasbaar is, het board alsnog een uitstekende stijfheid heeft. 

Met de dunnen pads in EVA op de bovenkant heb jij altijd optimale grip. Dit surfboard is geschikt voor de gevorderde surfer. Lijkt de Compact opblaasbare surfboard 500 7'6" wat voor jou? Klik dan op bovenstaande button voor de beste prijs.   

Voordelen Compact opblaasbaar surfboard 500 7'6"

 • Opgevouwen past het board in een rugzak van 67X47X24 cm.
 • In minder dan 2 minuten opgepompt
 • Goede grip met dunne pads in EVA op de bovenkant
 • Extra stevigheid door de robuuste schokbestendige constructie met verstevigde dropstitch en gelijmd pvc. 

Nadelen Compact opblaasbaar surfboard 500 7'6"

 • Pomp en leash niet bijgeleverd

5. Shortboard 900 6'1" 33 l. Geleverd met 3 FCS2-vinnen

Shortboard 900 6'1" 33 l. Geleverd met 3 FCS2-vinnen

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Het Shortboard 900 6'1" 33 l. Geleverd met 3 FCS2-vinnen is hét basisboard van je quiver als jij een shortboarder bent. Het board is het meest geschikt voor golven tussen de 80 cm en de 2 meter hoog. Verder is hij geschikt voor de meeste omstandigheden.

Door gebruik te maken van Epoxyhars, lagen glasvezel, houten stringers en Inegra-verstevigingen heeft dit board een goede stevigheid. Ook word hij geleverd met 3 FCS2-vinnen van 4.5".     

 Het board heeft een goede wendbaarheid vanwege de Thruster-opstelling met 3 vinnen, squash tail en dubbele concave met V achteraan.

Voordelen Shortboard 900 6'1" 33 l. Geleverd met 3 FCS2-vinnen

 • Geschikt voor de meeste omstandigheden tot golven van 2 meter
 • Geleverd met 3 FCS2-vinnen van 4.5" 
 • Goede stevigheid door Epoxyhars, lagen glasvezel, houten stringers en Inegra-verstevigingen.
 • Goede wendbaarheid door de Thruster-opstelling met 3 vinnen. Squash tail. Dubbele concave met V achteraan.

Nadelen Shortboard 900 6'1" 33 l. Geleverd met 3 FCS2-vinnen

 • Iets minder geschikt voor golven onder de 80 cm

Hoeveel soorten Surfboarden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Surfboarden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Surfboarden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Surfboarden zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>