fbpx

Publicatie datum: 4 april, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste SUP Board

beste supboard

LifeGoods SUP Board

Met het LifeGoods SUP board heb jij een lekkere dag op het water. Het grote 320 x 81 x 15 cm SUP board komt als volledige set. Pomp het SUP board in 5 minuten op met de meegeleverde pomp. De aluminium peddels zijn 175 - 215 uitschuifbaar. Het board weegt maar 8,5 kg en is makkelijk mee te nemen in de rugzak. Het board is gemaakt van stevig EVA-foam en houdt tot 135 kg.

Wat is het beste SUP board van 2023? Het is een vraag die we voornamelijk in de zomer vaak voorbij zien komen. Niet zo gek overigens: SUPPEN wordt steeds populairder en is een mooie en leuke manier om te bewegen. 

Maar hoe kies je nu het beste SUP board en welke SUP boards zijn het beste? Bij Top-X hebben wij een uitgebreide SUP board test gedaan waarbij we onderzoek hebben gedaan naar de beste SUP boards van 2023.

In totaliteit hebben we meer dan 20 SUP boards vergeleken en beoordeeld op een aantal criteria. Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 samengesteld met de allerbeste keuzes. Kortom, als jij op zoek bent naar een goed SUP board: lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

3

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste SUP Boards

beste supboard

Beste koop SUP board
1.  LifeGoods SUP Board

Beste betaalbare SUP Board
2.SUP Board Waikiki van Kazaxl

Beste Professionele SUP Board
3. P21 Dragon Sports Sup 

Beste SUP Board design
4. Funwater Tiki Roze sup board

Beste opblaasbare SUP Board
5. Opblaasbaar Sup Board van Premiumxl24nl

Top 10 beste SUP Boards

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste SUP Boards!


Waar op letten bij het kopen van een SUP Board?

Zoals we eerder in dit artikel al een beetje besproken hebben, is suppen een leuke sport om te beoefenen. En voor het suppen heb je natuurlijk een goed sup board nodig. Zo weet je zeker dat je op het water optimaal kan genieten, zonder je zorgen te maken dat er iets aan de hand is met je nieuwe aankoop.

Omdat suppen tegenwoordig steeds populairder wordt, neemt het aantal aanbieder van sup boards ook exponentieel toe. Heel fijn om een ruime keuze te hebben, maar dit kan soms ook wat overweldigend zijn. 

Want hoe weet je dan welke van al die boards een goede is? Misschien zie je door de bomen het bos wel niet meer! Dit begrijpen wij maar al te goed.

Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste factoren om rekening mee te houden tijdens het kopen van een sup board op een rijtje gezet. Handig toch? 

Ook is het slim om te kijken naar websites zoals de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat het best geteste sup board volgens de consumentenbond is.

Benieuwd naar deze factoren? Lees dan vooral verder!

Verschillende soorten paddle boards

Verschillende soorten? Ja! Je hebt paddle boards in verschillende uitvoeringen. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te houden hebben we ze onderstaand even op een rijtje gezet.

 • All around sup board: handig voor beginners, kunnen onder alle omstandigheden gebruikt worden en komt ook het meeste voor.
 • Surf sup board: goede keuze voor matige tot gevorderde sup boarders. Deze variant is iets minder stabiel op het water, maar daar tegenover makkelijk te keren en manoeuvreerbaar 
 • Touring sup board: goede keuze voor zeer ervaren supboarders, maar ook te gebruiken voor beginners. Deze zijn ontworpen voor lange afstanden in de open oceaan. 
 • Race sup board: ontworpen speciaal voor waterraces of wedstrijden. Uitdagend voor beginners, maar te gebruiken voor professionals als dummy’s.
 • Yoga sup board: de naam zegt het al, deze is bedoeld voor yoga of fitness. Deze is gebouwd voor extra stabiliteit en heeft een uitgestrekt dekmat.

De maat van het sup board

Naast het model, is het ook belangrijk om rekening te houden met het formaat van je toekomstige sup board. Dit is vast te stellen aan de hand van je eigen gewicht en je ervaring met het suppen.

Hierbij moet je kijken welk volume dan voor jou ideaal is. De vuistregel die hierbij geldt, is: hoe breder, langer en dikker het board, hoe meer volume het heeft. En hoe meer volume, hoe stabieler op het water.

Beginnende suppers nemen hierbij vaak een board met meer volume, omdat je dan op het water meer evenwicht hebt. Als dan je ervaring toeneemt, kan je overstappen op een kleiner board met minder volume. En ervaren suppers kunnen dus beter voor een laag volume gaan.

Hardboard of opblaasbaar?

Nadat je hebt gekeken naar de maat en de soort sup board die je wil, is er nog een belangrijke keuze te maken.

Namelijk die tussen een opblaasbaar of hardboard. Vaak kiezen beginners voor een opblaasbaar paddle board, omdat dit goedkoper is en makkelijker is om op te staan. Meer ervaren supper kiezen daar tegenover vaak voor een hardboard.

Garantie

Garantie is natuurlijk super belangrijk wanneer je zo’n grote aankoop doet als een sup board. Deze dingen kosten natuurlijk niet niks, en dan wil je niet dat deze binnen een jaar al niet meer bruikbaar is.

Daarom is het belangrijk om te kijken naar de garantie van je sup board. Bedrijven bieden vaak garantie, dit is een indicatie van hoe lang hun producten ten minste mee moeten gaan zonder complicaties. 

Wanneer een bedrijf geen garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit dan zo is. Je hebt dan namelijk ook niks om op terug te vallen wanneer er wat mis blijkt te zijn met je sup board. 

Zorg er dan ook voor dat de garantie van je sup board ten minste twee jaar is, zodat je onbezorgd kan genieten van je aankoop.


Wat is het beste SUP Board van 2023? 

Wat is het beste SUP board van 2023? Welk SUP board past bij mij? Het zijn vragen die we vaak voorbij zien komen. Om deze reden hebben wij een SUP board test 2023 uitgevoerd.

Op basis van bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende sup boards. Dit hebben wij gedaan om zo jou te kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit sup boards.

Zo weet je zeker dat je achteraf geen spijt krijgt van je aankoop! De test was dan ook enorm spannend, en er waren heel erg veel goede kandidaten. Maar uiteindelijk konden er maar vijf in de top vijf zitten.

Na veel wikken en wegen over de resultaten is er een ultieme top vijf samengesteld! Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar deze top vijf? Dan presenteren we je vol trots de top vijf beste sup board van 2023!

1. LifeGoods SUP Board

beste supboard

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de beste zijn. Als jij op zoek bent naar het beste SUP board van 2023 dan is het LifeGoods SUP Board momenteel je beste keuze.

Dit SUP board is namelijk geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Bovendien wordt het board geleverd in een complete set waardoor je direct alle benodigdheden in huis hebt om goed te kunnen suppen.

Dit board is binnen 5 minuten op te pompen en weegt slechts 8 kilogram. Hierdoor is hij ontzettend goed mee te nemen en kun je ook makkelijk verplaatsen met het board mocht dat nodig zijn.

Het materiaal van dit SUP board is zeer stevig, er zitten 3 vinnen aan de onderkant waardoor je stabiel staat en hij beschikt over een antislip gedeelte waardoor je niet snel wegglijdt. Kortom, het beste SUP board van 2023 is wat ons betreft het LifeGoods SUP Board.

Voordelen LifeGoods SUP Board

 • Beste paddle board voor beginners en gevorderden
 • Heel erg stabiel om op te staan door de drie vinnen aan de onderkant
 • weegt maar 8,5 kg en is makkelijk mee te nemen in de rugzak
 • 135 kg draaggewicht

Nadelen LifeGoods SUP Board

 • Geen

2.  SUP Board Waikiki van Kazaxl

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Suppen wordt over het algemeen gezien als een redelijk dure sport. Maar ook wanneer je minder te besteden hebt zijn er goede board verkrijgbaar! Hierbij is het Waikiki sup board een echte winnaar.

Naast dat dit sup board te koop is voor een ontzettend scherp prijsje, ziet deze er ook nog eens leuk uit. En dat is dan ook nog niet alles. Hij wordt geleverd met alle basis toevoegingen zodat je direct kan beginnen.  

En ook is er nog gedacht aan een speciale anti-slip bekleding voor optimale grip én comfort. En het mooie hierbij is ook nog dat de vin afneembaar is!

Voordelen SUP Board Waikiki van Kazaxl

 • Afneembare vin waardoor je zelf het evenwicht kan bepalen
 • Erg goede prijs voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt
 • Ziet er leuk uit

Nadelen SUP Board Waikiki van Kazaxl

 • Kortere garantietermijn

3. P21 Dragon Sports Sup

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je nou al wat meer ervaren als het om suppen gaat, en ben je op zoek naar een sup board dat hier goed op aansluit? Dan is het Dragon Sports sup board een echte kanjer.

Dit board heeft een functioneel design, wat handig is als je er al wat meer verstand van hebt. Geen poespas met bloemetjes of iets anders. Daarnaast wordt het geleverd met allemaal handige extra’s, zodat je direct weer vooruit kan. Ook is het model hydrodynamisch.

Voordelen P21 Dragon Sports Sup

 • Erg functioneel design
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Komt met alles wat je nodig hebt

Nadelen P21 Dragon Sports Sup

 • Opblaasbaar, meestal handiger voor beginners

4. Funwater Tiki Roze sup board

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij nou een enorme fashionista, of hou je heel erg van een mooi design en wil je dit ook op het water laten zien? Dan is het Funwater sup board zeker weten wat voor jou!

Dit sup board komt in een heel mooie rozet iki design, en het roze is ook terug te vinden aan de zijkanten en onderkant van het board. Hiermee val je zeker weten op!

Daarnaast is het board natuurlijk voorzien van alle gemakken en wordt het geleverd met de benodigde extra’s. Ook krijg je maar liefst drie vinnen meegeleverd die je los of samen aan je sup kan monteren.

Voordelen Funwater Tiki Roze sup board

 • Heel erg mooi design, valt goed op
 • Wordt geleverd met alles wat je nodig hebt
 • Goede kwaliteit

Nadelen Funwater Tiki Roze sup board

 • Verkrijgbaar in slechts twee kleuren

5. Opblaasbaar Sup Board van Premiumxl24nl

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste in de top vijf, maar zeker niet de minste, is het sup board van Premiumxl24nl. Dit board is te koop voor een goede prijs in verhouding met vergelijkbare sup boards, en je hoeft niets in te leveren op de kwaliteit.

Daarnaast is het board uitgerust met hoge druk schroefventielen. Hierdoor is deze super snel op te blazen of leeg te laten lopen. Wel zo praktisch. Ook krijg je een handige handpomp meegeleverd, en is dit board zowel UV als lekbestendig.

Voordelen Opblaasbaar Sup Board van Premiumxl24nl

 • Een goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Heel erg makkelijk op te blazen
 • Kan lang meegaan door bescherming tegen de zon

Nadelen Opblaasbaar Sup Board van Premiumxl24nl

 • Pomp aansluiten is enigszins stroef de eerste paar keren

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel SUP Boards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten SUP boards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de SUP Boards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste SUP boards op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste SUP Boards zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>