fbpx

Publicatie datum: 14 februari, 2023

Door: Jack

Best Geteste Wetsuit

Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

De Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs is voor ons de best geteste wetsuit van 2023. Met deze wetsuit kan je tot wel 2 uur lang o.a. surfen, suppen, zwemmen of bodyboarden. Door middel van het soepeler neopreen op de romp en armen, en de rekbare naden heb je de bewegingsvrijheid die jij nodig hebt. Verder is dit wetsuit ook nog eens goed geprijsd.

Als je op zoek bent naar het beste wetsuit van dit moment, dan weet je dat dit geen makkelijke taak is. Er zijn een aantal punten waar jij als koper goed op moet letten. Je wilt natuurlijk wel lekker kunnen surfen, zwemmen of je triatlon doen zonder dat je last hebt van je wetsuit.

Zo is het belangrijk om te weten dat bij een triatlon het dragen van een wetsuit zelfs verplicht is als de watertemperatuur onder de 16 graden is. Maar ook voor vele andere activiteiten is een wetsuit heel handig.

Daarom hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar op welke criteria je moet letten bij het kopen van een wetsuit. Op basis van een uitgebreide test hebben wij de top 5 beste wetsuits op een rij gezet. Zo zorg jij ervoor dat je de volgende keer met de beste wetsuit het water in duikt!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten Vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wetsuits 

Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

Beste Koop
1. Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

BTTLNS Inferno 1.0 sample wetsuit lange mouw heren

Beste Wetsuit voor Triathlon
2. BTTLNS Inferno 1.0 sample wetsuit lange mouw heren

Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren OWS 4/2 mm

Beste Wetsuit voor Zwemmen
3. Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren OWS 4/2 mm

Surfwetsuit voor heren 900 neopreen 5/4 mm kap

Beste Wetsuit  voor Winter
4. Surfwetsuit voor heren 900 neopreen 5/4 mm kap

Wetsuit voor surfen heren 900 neopreen 4/3 mm zwart

Beste Wetsuit voor Surfen
5. Wetsuit voor surfen heren 900 neopreen 4/3 mm zwart


Top 10 Beste Wetsuits

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Wetsuits! Als je toch naar de uitslag van de beste Wetsuits test wilt kijken, dan raden we je aan om even verder te scrollen.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Wetsuit?

Bij het kopen van een Wetsuit is een miskoop sneller begaan dan je misschien zou denken. Dit komt omdat er veel punten zijn waar je als koper op moet letten. Ook zijn er grote verschillen in kwaliteit en prijs. En om het nog makkelijker te maken is het aanbod behoorlijk groot. 

De beste wetsuits volgens de consumentenbond zijn er helaas niet. Maar gelukkig hebben wij uitgebreide testen en onderzoek gedaan om zo de 5 beste wetsuits op een rij te zetten. Om je alvast op weg te helpen bij het maken van je keuze hebben wij 4 punten op een rij gezet.

Zo kan jij de beste keuze maken!

Dikte / Temperatuur

Een wetsuit heeft meestal een dikte tussen de 2 en 5 mm. Hier moet je goed opletten bij het kopen van een wetsuit. Je wilt het natuurlijk niet te warm krijgen, maar ook zeker niet te koud.

1 mm                              = Watertemperatuur > 21 °C                                                                                                                     2 mm                              = Watertemperatuur 18 °C  –  20 °C                                                                                                       3/2 mm of 4/3 mm        = Watertemperatuur 12 °C  –  17 °C                                                                                                     4/3 mm of 5/4 mm        = Watertemperatuur 8 °C  –  11 °C                                                                                                         5/4 mm of 6/4 mm        = Watertemperatuur < 7 °C 

Maat

Het kiezen van de juiste maat is een heel belangrijk punt bij een wetsuit. Je wilt niet dat je wetsuit te los zit, want dan kan er water door je pak stromen. Goed om te weten is dat er wel en beetje water in het pak mag komen wat daar opwarmt. 

Je wilt ook niet dat je pak te strak zit. Dit kan je belemmeren in je bewegingsvrijheid en je prestaties en plezier verminderen. Kijk daarom altijd goed naar de maattabel van het desbetreffende merk om ervoor te zorgen dat de wetsuit goed om je lichaam aansluit.

Ritssluiting

De kwaliteit van de sluiting is misschien iets waar je niet als eerste aan denkt, maar wat wel heel belangrijk is. Zeker als je de wetsuit gebruikt bij triatlons moet je hier goed op letten.

Bij het wisselen van zwemmen naar de fiets (T1) trek je namelijk met veel kracht de rits open. Dan wil je natuurlijk niet dat je het pak kapot trekt.

Doel

Een wetsuit kan je voor verschillende situaties gebruiken. Kijk dan ook goed voor welke sport je het pak gaat gebruiken. Wij hebben daarom ook per sport gekeken naar de beste wetsuit.


Wat is het Beste Wetsuit?

Nu je weet op welke punten je moet letten bij het aankopen van een wetsuit kunnen we ons best geteste producten op een rijtje zetten. Voor deze lijst hebben we onder andere naar eerder genoemde punten, prijs / kwaliteit en functionaliteit gekeken.

Hieronder staat onze top 5. Hierin staan alleen de allerbeste producten om jou watersport een succes te maken. Dus ben jij op zoek naar de beste wetsuit van 2023? Dan is een van onderstaande producten zeker wat voor jou.

1. Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De OLAIAN Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs is de beste koop voor een wetsuit. Met een dikte van 4/3 mm is hij geschikt voor watertemperaturen van 8 °C tot 17 °C. Hiermee kan je deze wetsuit het merendeel van het jaar dragen, wat jou geld en ruimte in je kast scheelt. 

Ook bied deze wetsuit een bescherming van 2 uur en is hij geschikt voor verschillende sporten zoals surfen, bodyboarden, suppen en zwemmen. Hierdoor geniet je met één pak van verschillende watersporten. De volledige flap onder de rits en het kraagje zorgen voor een extra goede waterdichtheid. 

Kortom, ben jij opzoek naar de beste wetsuit voor verschillende watersporten, en eentje die je in meerdere tijden van het jaar kan dragen? Dan is de OLAIAN Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs de beste koop voor jou.         

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

 • 2 uur bescherming
 • Geschikt voor meerdere sporten zoals surfen, bodyboarden, suppen en zwemmen 
 • Geschikt voor watertemperaturen van 8 °C tot 17 °C. 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Herenwetsuit 500 neopreen 4/3 mm zwart/grijs

 • Minder geschikt voor triatlon

2. BTTLNS Inferno 1.0 sample wetsuit lange mouw heren

BTTLNS Inferno 1.0 sample wetsuit lange mouw heren

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.5

De BTTLNS Inferno 1.0 sample wetsuit lange mouw heren is de beste wetsuit als je deel gaat nemen aan een triatlon. De combinatie tussen drijfvermogen, flexibiliteit en comfort maken dit de beste wetsuit. En dit ook nog eens voor een relatief goedkope prijs vergeleken met andere triatlon wetsuits. 

De duurzame en sterke Pro-YKK rits zorgt ervoor dat de wetsuit heel blijft, ook tijdens de T1 wissel van zwemmen naar fiets. En in het water heb je een stabiel drijfvermogen en krijg je ook nog eens 30% meer lift door de nano-Aerodome panelen.

Benieuwd naar alle specificaties van deze wetsuit en de beste prijs? Klik dan op bovenstaande knop.    

Voordelen BTTLNS Inferno 1.0 sample wetsuit lange mouw heren

 • Super flexibiliteit, verhoogd comfort en maximale bewegingsvrijheid door 39# Cell yamamoto neopreen
 • Duurzame en sterke Pro-YKK rits
 • Stabiel drijfvermogen en 30% meer lift door nano-Aerodome panelen.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen BTTLNS Inferno 1.0 sample wetsuit lange mouw heren

 • Minder geschikt voor andere watersporten

3. Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren OWS 4/2 mm

Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren OWS 4/2 mm

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren OWS 4/2 mm is de beste wetsuit voor open water zwemmen. De ontwikkelaars van dit pak hebben hem speciaal ontwikkeld voor het open water zwemmen waardoor die een uitstekend thermisch comfort heeft.

De wetsuite heeft een GLIDE SKIN neopreen laag van 4 mm en in sommige delen van de romp en buik zelfs 5 mm wat hem perfect maakt in kouder water. Aan de armen is de laag 2 mm dik waardoor je vrij kan bewegen met je schouders. Dit zorgt ervoor dat je vrij en zonder moeite door het water kan bewegen. 

En een leuk feitje van dit pak is dat de stof aan de binnenkant gemaakt is van 45 gerecyclede petflessen.

Voordelen Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren OWS 4/2 mm

 • Geschikt voor kouder water (4 mm)
 • Speciaal ontwikkeld voor open water zwemmen.
 • Uitstekend thermisch comfort
 • Vrij bewegen van je schouders wegens 2 mm neopreen aan de armen.

Nadelen Neopreen wetsuit voor zwemmen in open water heren OWS 4/2 mm

 • Minder geschikt voor warmer water

4. Surfwetsuit voor heren 900 neopreen 5/4 mm kap

Surfwetsuit voor heren 900 neopreen 5/4 mm kap

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je ondanks de kou alsnog je favoriete watersport beoefenen? Dan is de Surfwetsuit voor heren 900 neopreen 5/4 mm kap de beste wetsuit voor jou. Met een dikte van 5/4 mm is hij bestand tegen temperaturen van 12 °C tot minder dan 7 °C.

Ook is deze wetsuit geschikt voor verschillende watersporten zoals surfen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling). Ben je op zoek naar een wetsuit voor zwemmen? Dan is deze helaas iets minder geschikt en kun je beter naar onze nummer 3 in de lijst kijken. 

Door middel van de snelle droging kan je de wetsuite meerdere keren per dag gebruiken waardoor je bijna de hele dag door met plezier kunt watersporten. 

Voordelen Surfwetsuit voor heren 900 neopreen 5/4 mm kap

 • Snel droog en daardoor meerdere keren per dag bruikbaar.
 • Geschikt voor allerlei watersporten
 • Voor sessies tot wel 3 uur
 • Geschikt voor temperaturen van <7 °C tot 12 °C 

Nadelen Surfwetsuit voor heren 900 neopreen 5/4 mm kap

 • Minder geschikt voor zwemmen

5. Wetsuit voor surfen heren 900 neopreen 4/3 mm zwart

Wetsuit voor surfen heren 900 neopreen 4/3 mm zwart

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij een echte surfer en wil je de beste wetsuit hiervoor hebben? Dan is de Wetsuit voor surfen heren 900 neopreen 4/3 mm zwart echt wat voor jou. Door middel van het stretchmateriaal aan de armen en schouders heb je perfecte bewegingsvrijheid voor het surfen.

Ook aan comfort is gedacht bij dit wetsuit. Door de extra binnenstroken die geplaatst zijn heb je minder last van wrijving tussen je lichaam en het pak. Ook is het pak nog makkelijk te openen door de diagonale frontrits en droogt hij snel waardoor jij weer snel verder kan met wat je het liefste doet, surfen.   

Voordelen Wetsuit voor surfen heren 900 neopreen 4/3 mm zwart

 • Makkelijk te openen door de diagonale frontrits
 • Extra comfort door de binnenstroken op de wrijvingszones
 • Bewegingsvrijheid door stretchmateriaal aan armen en schouders
 • Sneldrogend

Nadelen Wetsuit voor surfen heren 900 neopreen 4/3 mm zwart

 • Minder geschikt voor andere sporten

Hoeveel soorten Wetsuits voor Heren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Wetsuits voor Heren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Wetsuits voor Heren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Wetsuits voor Heren zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>