Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Beste geteste slowjuicer

Philips QuickClean HR1916/70 

5/5

Met de Philips HR1916/70 sapcentrifuge maak je eenvoudig lekker vers sap uit fruit en groenten. De sapcentrifuge heeft een krachtige motor van 900 W. Door de XXL-vultrechter kun je ook hele stukken fruit in het apparaat stoppen en tot sap maken. Dankzij de eenvoudig schoon te maken gladde zeef en de ingebouwde pulpcontainer is hij in een handomdraai weer te reinigen.

Waarom zou je een slowjuicer kopen?

De laatste jaren is gezond eten steeds belangrijker geworden voor mensen. Een gezond dieet aanhouden kan geholpen worden door een slowjuicer. Met een slowjuicer kun je namelijk gemakkelijk gezonde sappen maken, van niet alleen fruit maar ook harde groenten, bladgroenten, noten en kruiden.

Die laatste ingrediënten kun je alleen met een slowjuicer verwerken, dankzij de langzame persmethode die een slowjuicer gebruikt. Een slowjuicer is ook veel efficiënter dan een sapcentrifuge; het haalt meer sap uit dezelfde hoeveelheid groenten en fruit en laat weinig afval achter.

Bovendien is een slowjuicer ook economisch in gebruik. Behalve sappen is het ook mogelijk om babyvoeding met slowjuicers te maken en sommige horizontale slowjuicers hebben zelfs de optie om groenten pasta te maken.

Daarnaast kun je het restafval ook hergebruiken in koken. Klinkt dat interessant? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af: Wat is de beste slowjuicer? Naar dat en naar wat de best geteste slowjuicer is, kijken we op deze pagina.

Waar moet je op letten bij een slowjuicer?

Wat is de best geteste slowjuicer? En wat is de beste slowjuicer voor jou? Dat hangt van je persoonlijke wensen af. Wat wil je juicen, wie gaat hem gebruiken en hoeveel tijd wil je besteden aan de voorbereiding en het schoonmaken van de machine achteraf?

Sommige slowjuicers zijn beter voor bepaalde producten, zo is een horizontale slowjuicer beter voor vezelige producten als sellerie, en zijn twin gear slowjuicer beter voor als je vooral voor de groene sappen gaat. Veiligheid is een ander punt waar je op moet letten.

Als je bijvoorbeeld je kinderen ook de slowjuicer wilt laten gebruiken kun je beter eentje nemen met een kleinere vultrechter, omdat bij een grotere vultrechter kinderen het risico lopen met hun handen in de machine te komen.

Aan de andere kant zijn slowjuicers met grote vulopeningen wel weer handig als je vooral voor snelheid kiest, aangezien de grote opening betekent dat je niet eerst tijd hoeft te besteden aan het voorsnijden van de producten die je wilt gebruiken in je sap.

Een andere mogelijkheid tot tijdsbesparing zijn slowjuicers die ontworpen zijn om zo makkelijk mogelijk schoon te krijgen, zoals een slowjuicer die een voorspoel programma heeft of een waar alle onderdelen in de vaatwasser kunnen.

Top 10 Slowjuicer

Wil je direct weten hoe de top 10 slowjuicers eruit ziet? Hieronder bekijk je direct de beste slowjuicers van dit moment!

1. Philips QuickClean HR1916/70

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De QuickClean van Philips is een grote verticale slowjuicer. Dit model is in de eerste plaats ontworpen om tijd te besparen, zowel tijdens de voorbereiding als achteraf tijdens het schoonmaken van het apparaat.

Het is een krachtige slowjuicer met een grote vultrechter die ervoor zorgt dat je minder tijd kwijt bent aan het voorbereiden van de producten, omdat je ze er heel in kunt doen. Ook aan schoonmaken ben je minder tijd kwijt met deze slowjuicer.

Dankzij de ingebouwde pulpcontainer en het druppelstop systeem blijft je aanrecht schoon en na gebruik is hij binnen 5 minuten weer helemaal schoon. Het schoonmaaksysteem is dan ook het grootste voordeel aan deze slowjuicer. Dankzij de voorspoel functie kun je het apparaat snel schoonspoelen, en door water in de stamper te schenken spoel je snel restanten weg.

Als er dan nog iets schoon te maken valt, kun je alles in de vaatwasser stoppen, want alle onderdelen zijn vaatwasbestendig. Daardoor is dit de beste slowjuicer om in 2020 meer tijd te besteden aan gezond eten zonder extra tijd kwijt te zijn aan schoonmaken.

Wat wel een nadeel aan deze machine is hoeveel ruimte hij in beslag neemt. Zeker in een kleinere keuken kan dat een probleem zijn.

Voordelen Philips QuickClean HR1916/70

 • Grote vultrechter
 • Ideaal druppelstop systeem waardoor je aanrecht schoon blijft
 • Voorspoelfunctie om apparaat snel door te spoelen.

Nadelen Philips QuickClean HR1916/70

 • De slimme thermostaat is niet draadloos, dit is meer werk met installeren.
 • Het aansluiten van de thermostaat kan wat lastig zijn.

2. Princess VitaPure 202041

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De VitaPure is de slowjuicer die de beste koop is voor mensen die met juicen willen beginnen. Het grootste voordeel aan deze horizontale slowjuicer is de betaalbare prijs en hoe gemakkelijk hij te gebruiken is; dit is de beste slowjuicer om 2020 een gezonder jaar dan 2019 te maken.

Het nadeel is dat dit apparaat gebruiken vrij tijdrovend is. De VitaPure heeft een krachtige motor, maar een kleinere vultrechter. Dit betekend dat je meer tijd kwijt bent aan het voorbereiden van de ingrediënten die je wilt juicen. Je zult ze namelijk eerst in kleinere stukken moeten snijden om goed resultaat te krijgen van het juicen, zeker als je vezelrijke groenten wilt gaan gebruiken.

Na het persen moet je het schuim handmatig scheiden van het sap. Ook het reinigen van deze slowjuicer neemt wat tijd in beslag. Om dit apparaat schoon te maken moet je hem eerst helemaal uit elkaar halen en alle onderdelen een voor een reinigen. Gelukkig zijn alle onderdelen dan wel weer vaatwasbestendig.

Voordelen Princess VitaPure 202041

 • Gemakkelijk te betalen
 • Betaalbare prijs

Nadelen Princess VitaPure 202041

 • Reinigen duurt iets langer

3. Taylor Swoden Slow Joy 900060

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Slow Joy is een veelzijdige verticale slowjuicer. Het apparaat geleverd met twee opzetstukken, een voor grotere stukken groenten en fruit en een voor kleinere soorten groenten en fruit. Behalve deze twee opzetstukken heeft deze slowjuicer een uniek voordeel, hij wordt namelijk geleverd met een apart filter waarmee je zelf gemakkelijk thuis een heerlijke sorbet kunt maken. De Slow Joy is erg efficiënt en levert meer sap op dan andere vergelijkbare apparaten. 

Het nadeel daaraan is dat je wel je groenten en fruit goed moet voorbereiden om optimaal resultaat te bereiken. Je zult alles eerst in erg kleine stukjes snijden en zelf de pitten verwijderen, om het beste sap te persen. Daardoor is deze slowjuicer toch wat meer tijdrovend dan andere slowjuicers. Ook moet deze machine moet uit elkaar gehaald worden om hem te reinigen, maar gelukkig kan alles gewoon in de vaatwasser.

Voordelen Taylor Swoden Slow Joy 900060

 • Inclusief aparte filter waardoor je een sorbet kan maken met de slowjuicer
 • Levert meer sap op dan andere vergelijkbare modellen

Nadelen Taylor Swoden Slow Joy 900060

 • Groenten en fruit dient eerst heel klein gesneden te worden

4. Philips Viva HR1836/00

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Dit is een stijlvolle verticale slowjuicer. Dit is de beste slowjuicer voor jou als je weinig ruimte hebt, maar stijl belangrijk vindt. Dankzij zijn moderne vormgeving en opvallende helderrode kleur is dit model een echte blikvanger die mooi staat in elke keuken. Maar natuurlijk is het ook een functionele slowjuicer. Deze juicer is compact maar heeft toch ook een ruime capaciteit van wel 1 liter. Ook is het apparaat relatief stil. Het grootste voordeel is dus dat dit een model is dat speciaal ontworpen is om mooi te staan in de kleinere keuken. 

Het nadeel daaraan is dat vanwege zijn compacte ontwerp, de slowjuicer een kleinere vulopening heeft. Dat betekent je de producten die je wilt juicen in hele kleine stukjes moet snijden om te voorkomen dat de machine vastloopt. Het apparaat heeft hij ook geen ingebouwde schuimscheider, dus dat zul je handmatig moeten doen. Ook neemt het schoonmaken veel tijd in beslag, want hoewel deze is ontworpen om makkelijk en snel uit elkaar te halen, moet je wel alle onderdelen met de hand reinigen. Daarmee faalt deze slowjuicer dus de test voor snelheid in gebruik.

Voordelen Philips Viva HR1836/00

 • Compact maar toch ruime capaciteit
 • Speciaal ontworpen voor kleinere keukens

Nadelen Philips Viva HR1836/00

 • Geen ingebouwde schuimscheider
 • Schoonmaken neemt veel tijd in beslag

5. Princess 202045 Easy Fill

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Deze verticale slowjuicer is ontworpen om het voorbereiden van sappen extra makkelijk te maken. Deze slowjuicer kan de test van gebruikersvriendelijkheid aan.

Dankzij de extra grote vulopening, die bovendien ook nog eens te kantelen is, kun je je ingrediënten in een keer in toevoegen. Je bent dus minder tijd kwijt aan de voorbereiding want met de Easy Fill is voorsnijden niet nodig.

Deze makkelijke en snelle manier van sap klaarmaken is dan ook het grootste voordeel aan deze machine, en wat de Easy fill slowjuicer de beste koop maakt voor mensen die vooral snel sappen klaar willen maken. Het enige aan het juicen dat wat tijd in beslag neemt met deze machine is het feit dat de Easy Fill geen schuimscheider heeft. Wel heeft deze slowjuicer een druppelstop en een pulp opvanger om alles zo netjes mogelijk te houden.

Hoewel alle onderdelen los gereinigd moeten worden, is alles wel vaatwasbestendig, en kun je zo toch nog wat tijd besparen. Ondanks de extra grote opening is dit toch ook een compacte slowjuicer die weinig ruimte in beslag neemt in de keuken.

Voordelen Princess 202045 Easy Fill

 • Grote vulopening waardoor je veel producten in één keer kan toevoegen
 • Voorsnijden is niet nodig met deze slowjuicer
 • Neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen Princess 202045 Easy Fill

 • Niet heel makkelijk uit elkaar te halen

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>