fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Beste Frituurpan 

Best geteste Frituurpan

Inventum Friteuse GF431S

De test was weer ongelooflijk spannend. Maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de allerbeste zijn. En in dit geval is dat overduidelijk de frituurpan van het welbekende merk Inventum! 

Deze is dan ook verkozen tot de beste frituurpan van 2023 en is hiermee ook de beste koop frituurpan. En dat zonder onze verbazing!

Zo is deze pan te koop voor een zacht prijsje, zeker in vergelijking met andere frituurpannen. Maar dat is natuurlijk niet alles. Deze frituurpan beschikt ook over een zogenaamde ‘koude zone’. 

Daarnaast is de frituurpan beschermd tegen oververhitting en kan je snacks die uit de vriezer komen regelrecht in de frituur doen zonder enige problemen. De speciale thermostaat voelt gelijk aan dat de temperatuur van het frituurvet zakt, en zorgt dat dit weer op de juiste temperatuur komt!

Er zijn super veel frituurpannen verkrijgbaar, waardoor je dan als consument ruim de keuze om te kiezen tussen alle pannen.

Echter schuilt hier ook een valkuil achter, want teveel keuze kan ook zorgen voor een overweldigend gevoel. Hoe kies je dan nog de beste frituurpan uit?

Omdat wij dit gevoel goed begrijpen, hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste frituurpan. Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende frituurpannen met elkaar vergeleken.

En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel ook nog een ultieme review verwachten. Daarin komen de allerbeste frituurpannen naar voren.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste frituurpan

Best geteste Frituurpan

Beste frituurpan
1. Inventum Friteuse GF431S

Beste budget frituurpan
2. Tomado TDF2501B frituurpan

Beste dubbele frituurpan
3. Tomado TDF6001B dubbele frituurpan

Beste prijs- kwaliteitverhouding frituurpan
4. Tefal Super Uno

Beste luxe frituurpan
5. Princess 18500

Top 10 beste frituurpannen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste frituurpannen, dit zijn direct de meest verkochte frituurpannenbij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een frituurpan? 

Een frituurpan is dus zoals eerder benoemd de perfecte manier om jou en je gasten te voorzien van lekkere snacks tijdens een feestje.

Hierdoor stil je niet alleen je honger na een paar biertjes: het bespaart je op lange termijn ook nog eens geld doordat je geen eten hoeft te bestellen. 

Omdat de frituurpan zo geliefd is, is het aanbod ook enorm. Dit kan zorgen voor een overweldigend gevoel, wat de zoektocht naar de beste frituurpan 2023 nog moeilijker maakt. 

Omdat wij dit overweldigende gevoel goed begrijpen willen wij je hier graag mee op weg helpen. Daarom hebben wij speciaal voor jou zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste frituurpan!

Capaciteit

Het eerste punt dat we willen bespreken is de capaciteit. Wanneer jij van plan bent je frituurpan met enige regelmaat te gebruiken is het handig om van tevoren te bepalen voor hoeveel personen je ongeveer gaat frituren.

Frituurpannen komen namelijk in verschillende maten. Wanneer jij in een huis woont met bijvoorbeeld 6 man, is een grotere frituurpan veel handiger. Je kan dan sneller en meer bakken, zodat ook iedereen daadwerkelijk tegelijk kan eten.

Wanneer je alleen woont of samenwoont volstaat een kleinere frituurpan. Je hebt dan minder ruimte nodig. Kleinere frituurpannen kosten ook minder geld dan grotere.

Hetelucht of olie?

Binnen de ‘parapluterm’ frituurpan zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Hierbij gaat het dan om een hetelucht frituurpan of een olie/ vet frituurpan. 

Bij een frituurpan die werkt op olie of vet is het eten sneller klaar. Het wordt dan ook sneller warm en werkt het makkelijkste. Deze optie is vaak ook goedkoper dan een hetelucht frituurpan.

Echter heeft een hetelucht frituurpan ook voordelen. Het frituren van snacks in vet is misschien makkelijker en ietwat sneller, maar daarmee ook een stuk ongezonder. 

Een frituurpan die werkt op hetelucht is een stuk gezonder! Daarnaast laat dit ook geen vervelende vet lucht achter wanneer je klaar bent met het frituren. 

En natuurlijk kan frituurvet ook opspatten, wat kan zorgen voor nare brandwonden. Maak dus bij jezelf de afweging welke optie je liever hebt, en hou hier ook rekening mee in je budget.

Garantie

Het laatste niet te vergeten punt dat we nog willen bespreken is de garantie. Dit moet je zien als een soort indicatie van hoe lang het product ten minste mee moet gaan volgens de fabrikant. 

Wanneer er dan geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe frituurpan ten minste twee jaar is. Zo ben jij verzekerd van een goede frituurpan.

En wanneer er dan iets niet goed blijkt te zijn met de frituurpan is de fabrikant verplicht jou verder te helpen. Er wordt dan samen met jou gekeken naar een een passende oplossing.


Wat is de beste frituurpan van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten en nog veel meer hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze beste frituurpan test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende frituurpannen, om zo jou te kunnen garanderen van de beste kwaliteit. 

De frituurpan vergelijken was ook super interessant. En daarmee ook de beste testresultaten! 

De test was dan ook super spannend, en er gingen erg veel frituurpannen gelijk aan elkaar op. Maar uiteindelijk waren er een paar die veruit boven de anderen uit kwamen.

Deze scoorden het beste op verschillende categorieën zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar welke frituurpan in deze felbegeerde top vijf is belandt? Welke frituurpan is het beste? Je ontdekt het hieronder.

Dan presenteren wij je bij deze graag vol trots de top vijf beste frituurpannen van 2023!

1. Inventum Friteuse GF431S

Best geteste Frituurpan

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Zoals met iedere wedstrijd óók zo is, kan er uiteindelijk maar eentje de beste zijn. En in dit geval is dat overduidelijk de frituurpan van Inventum! 

Deze is daarnaast ook verkozen tot de beste frituurpan volgens de consumentenbond. En dat zonder onze verbazing! De frituurpan is uitgerust met een speciale koude zone, waardoor je optimaal kan frituren.

Daarnaast is de pan ook beveiligd tegen oververhitting waardoor je deze extra veilig kan gebruiken, ook wanneer je kinderen hebt! Oh, en moeite met het schoonmaken? Deze frituurpan kan heel simpel in de vaatwasser!

Voordelen Inventum Friteuse GF431S

 • Is uitgerust met een speciale 'koele zone' voor optimaal frituurgebruik
 • De frituurpan is beveiligd tegen oververhitting waardoor de pan ook geschikt is in de buurt van kleine kinderen
 • Deze pan is makkelijk schoon te maken in de vaatwasser

Nadelen Inventum Friteuse GF431S

 • Het snoer van de frituurpan is niet erg lang

2. Tomado TDF2501B frituurpan

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je een klein budget hebt om te besteden zijn er erg goede frituurpannen beschikbaar. En dan al helemaal deze van Tomado! 

Ondanks de goedkope prijs doet deze frituurpan alles wat je ervan verwacht. Zo heeft deze pan een spectaculaire inhoud van maar liefst 2,5 liter. Daardoor is deze goed geschikt voor zowel een gezin als alleenstaanden.

En dat is nog niet alles: de pan heeft een vaste binnenpan slimme anti- aanbaklaag en ook een handige uitschenkopening. En het speciale anti- reukfilter zorgt dat het probleem met vervelende geurtjes na het frituren ook eindelijk voorbij is!

Voordelen Tomado TDF2501B frituurpan

 • De frituurpan is uitgerust met een speciaal anti- reukfilter waardoor vervelende frituur geurtjes buiten de deur blijven
 • Is te koop voor een scherpe prijs in vergelijking met andere frituurpannen
 • De pan bestaat uit een vaste binnenpan met een slimme anti- aanbaklaag mét een handige uitschenkopening

Nadelen Tomado TDF2501B frituurpan

 • De frituurpan moet schoongemaakt worden met de hand en is dus niet vaatwasserbestendig

3. Tomado TDF6001B dubbele frituurpan

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je op zoek bent naar een goede dubbele frituurpan is deze perfect voor jou. Zo heeft de pan een inhoud van maar liefst 6 liter, verdeeld over 3 liter per pan. Deze is dus perfect om te gebruiken op een feestje.

Daarnaast is er bij deze frituurpan een koude zone aanwezig waardoor je op een gezondere en verantwoordelijke manier kan frituren. En dat alles met een vermogen van 3600 Watt! Hiermee ben je verzekerd van een lekkere frituur maaltijd.

Voordelen Tomado TDF6001B dubbele frituurpan

 • Is uitgerust met een speciale koele zone waardoor je op een verantwoordelijke en gezondere manier kan frituren
 • De frituurpan heeft een groot vermogen van maar liefst 3600 Watt
 • De dubbele pan heeft een inhoud van maar liefst 6 liter, verdeeld over de twee individuele pannen

Nadelen Tomado TDF6001B dubbele frituurpan

 • Door het grote formaat heeft deze frituurpan een sterke ondergrond nodig om op te staan, zodat deze stabiel blijft

4. Tefal Super Uno 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over deze frituurpan van Tefal. De pan heeft een verbazingwekkende inhoud van maar liefst 2,5 liter en een permanent anti reukfilter.

Hierdoor voorkom je vervelende geurtjes in je huis en kan je genieten van een heerlijk gefrituurde maaltijd. En daarnaast kan je deze frituurpan ook nog zelf instellen tot een temperatuur van 190 graden.

Voordelen Tefal Super Uno

 • In te stellen op een temperatuur tot 190 graden 
 • Heeft een speciaal ingebouwd, permanent reukfilter
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding frituurpan

Nadelen Tefal Super Uno

 • Vermogen van 1800 Watt, dat is niet erg veel in vergelijking met andere frituurpannen

5. Princess 18500

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Verkozen tot de beste luxe frituurpan is deze van het bekende merk Princess. De pan is super makkelijk schoon te maken en de losse delen kunnen in de vaatwasser. 

Deze frituurpan is daarnaast ook nog eens extra ruim: de inhoud is maar liefst 5 liter! Zo zit je altijd goed, zelfs wanneer er vrienden over de vloer komen. Door het grote vermogen van de pan (3270 Watt) is de pan binnen 5 minuten op temperatuur!

Voordelen Princess 18500

 • Binnen vijf minuten op temperatuur door het grote vermogen
 • Enorm grote inhoud van maar liefst 5 liter
 • De pan is heel erg makkelijk te onderhouden

Nadelen Princess 18500

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere frituurpannen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel frituurpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten frituurpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de frituurpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste frituurpannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>