Laatste update: mei 2022

Door: Thea

Best Geteste Schoonmaakmiddel

Dettol Power & Fresh - Allesreiniger Spray - Katoenfris - 6 x 500 ml

Dettol Power & Fresh

Het best geteste schoonmaakmiddel van 2022 is de Dettol Power & Fresh! Dit is uit onze ultieme test gebleken. Het wordt verkocht in een handige spray vorm.  Ook heeft het een diedubbele werking. Zo verwijdert het vet, maar ook voedselresten en ruil. 

Met dit schoonmaakmiddel krijg je alle vlekken eruit en het zorgt ervoor dat je huis er fris uitziet. Het is dan ook geschikt om gebruikt te worden op alle harde oppervlaktes.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste schoonmaakmiddel? Schoonmaken is een bezigheid waar je niet aan kan ontkomen. Eens in de zoveel tijd moet het een keer gebeuren. Het is nooit leuk om te doen en daarom is het van groot belang om een goede schoonmaakmiddel fles te kopen.

Schoonmaakmiddelen lijken heel erg op elkaar en daarom is het moeilijk om de juiste keuze te maken. Je vraagt je dan vast af: welke schoonmaakmiddel is het beste? Dit kan namelijk weer verschillen per oppervlakte. Kortom, het is voor iedereen een moeilijke keuze.

Daarom hebben wij van Top-X verschillende producten getest. Hier is uiteindelijk een ultieme Top-5 gevormd. Bij deze producten staat een korte review met voor- en nadelen. Op deze manier kan je voor jezelf de meest geschikte uitkiezen. Ben jij benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Schoonmaakmiddelen

Dettol Power & Fresh - Allesreiniger Spray - Katoenfris - 6 x 500 ml

Beste Koop Schoonmaakmiddel
1. Dettol Power & Fresh

Swiffer WetJet - Reinigingsmiddel - Voordeelverpakking 4 x 1,25 L

Beste Schoonmaakmiddel Voor Laminaat
2. Swiffer WetJet

Andy Lotus & Acacia Allesreiniger - 6 x 1L - Voordeelverpakking

Beste Schoonmaakmiddel Natuurlijk
3. Andy Lotus & Acacia

Andy Vertrouwd Allesreiniger - 6 x 1 liter - Voordeelverpakking

Beste Schoonmaakmiddel Auto
4. Andy Vertrouwd

Glorix Hygiënische Badkamer Foamspray - 6 x 500 ml - Voordeelverpakking

Beste Schoonmaakmiddel Badkamer
5. Glorix Badkamer Foamspray

Top 10 Beste Schoonmaakmiddelen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire schoonmaakmiddelen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top schoonmaakmiddelen bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van Schoonmaakmiddel?

Schoonmaakmiddelen zijn producten dat je altijd in huis moet hebben. Het liefst wil je natuurlijk ook goede schoonmaakmiddelen. Dat is soms lastig aangezien de meeste producten op elkaar lijken. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste schoonmaakmiddelen. 

Voordat je schoonmaakmiddel koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Oppervlakte

Het is belangrijk om te kijken naar oppervlakte dat je wil schoonmaken. Sommige schoonmaakmiddelen zijn alleen geschikt voor bepaalde oppervlaktes. Dat hebben ze dan ook vaak omschreven. Het is dan ook goed om dit eerst door te lezen.

Inhoud

Als tweede punt is het belangrijk om te kijken naar de inhoud. Dit kan variëren van 500 ml tot 1 liter. Als je het vaak gebruikt is het beter om een schoonmaakmiddel te kopen met een grotere inhoud. Daardoor hoef je het dan minder vaak aan te schaffen.

Specialisatie

De specialisatie hangt eigenlijk samen met de oppervlaktes. Zo zijn sommige schoonmaakmiddelen alleen geschikt voor de badkamer. Dit terwijl andere juist het best zijn voor in de auto. Lees je van te voren goed in zodat je ook gerichter op zoek kan. gaan.

Budget

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar je budget. Je kan de prijs namelijk zelf bepalen. Er zijn heel veel verschillende schoonmaakmiddelen die allemaal andere prijzen hebben. Als je een budget bepaald kan je beter op zoek gaan.


Wat is het beste Schoonmaakmiddel van 2022? 

Wat is het beste schoonmaakmiddel van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten schoonmaakmiddelen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste schoonmaakmiddelen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Dettol Power & Fresh

Dettol Power & Fresh - Allesreiniger Spray - Katoenfris - 6 x 500 ml

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We beginnen de schoonmaakmiddel test 2022 met de Dettol Power & Fresh. Dit is dus het beste schoonmaakmiddel en daarmee de beste koop.

De Dettol Power & Fresh zorgt voor een goede hygiëne in je huis. Zo beschikt het over een driedubbele werking. Daardoor worden vet, voedselresten en vuil aangepakt. Het is een spray waardoor goed gericht kan schoonmaken. Met de inhoud van 500 ml kan het wel even mee.

Verder zorgt het voor een krachtige reiniging. Daardoor is het ook geschikt voor meerdere oppervlaktes. Denk aan de badkamer maar het kan ook voor de gootsteen gebruikt worden. De frisse geur zorgt er dan voor dat je huis weer lekker ruikt. Vuil is met dit product toch echt verleden tijd!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Dettol Power & Fresh

 • Zit in een spray verpakking
 • 3 dubbele werking
 • Komt een frisse geur

Nadelen Dettol Power & Fresh

 • Niet in grotere verpakking dan 500 ml

2. Swiffer WetJet

Swiffer WetJet - Reinigingsmiddel - Voordeelverpakking 4 x 1,25 L

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je echt op zoek bent naar een laminaat schoonmaakmiddel, dan is de Swiffer WetJet wat voor jou! Het zorgt ervoor dat vlekken gemakkelijk verwijderd worden.

Je hoeft het alleen maar op een doekje te plaatsen en het schoonmaakmiddel doet z'n werk. Het doekje neemt dan alles goed op zodat het vuil niet eraf valt. Je kan het dan ook uiterst goed gebruiken op laminaat. Dat komt omdat het hardnekkig te werk gaat zodat alles weer fris wordt.

De Swiffer WetJet gaat redelijk lang mee. Dit komt omdat je er per keer maar weinig van hoeft te gebruiken. Verder ruikt het nog redelijk goed. Hierdoor hoef je er niet nog een spray overheen te doen. Kortom, dit schoonmaakmiddel kan oppervlaktes zeer goed schoonmaken met een kleine hoeveelheid.

Voordelen Swiffer WetJet

 • Vuil blijft goed zitten op het doekje
 • Voor elk vloertype

Nadelen Swiffer WetJet

 • Minder bekend merk

3. Andy Lotus & Acacia

Andy Lotus & Acacia Allesreiniger - 6 x 1L - Voordeelverpakking

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het is altijd fijn als een schoonmaakmiddel een natuurlijke werking heeft. Bij de Andy Lotus & Acacia is dat zeker het geval! Je huis wordt verfrist met een krachtige reiniging.

De Andy Lotus & Acacia heeft dus een 100%  natuurlijke kracht. Het zorgt er dan ook voor dat je huis er stralend uitziet. Met een natuurlijke uitstraling kan het hele huis schoongemaakt worden. Zo werkt het in badkamer aangezien het ook geschikt is voor hardnekkig vuil.

Het product is ook een duurzame optie. Als je dat belangrijk vindt is dit dus zeker een goede aanrader. De 'Lotus & Acacia van Andy laat ook een frisse geur achter. De naam zegt het ook ook al. Al met al een goede schoonmaakmiddel van een gewaardeerd merk.

Voordelen Andy Lotus & Acacia

 • Bekend merk
 • Heeft een EU Ecolabel

Nadelen Andy Lotus & Acacia

 • Niet geschikt voor kinderen

4. Andy Vertrouwd

Andy Vertrouwd Allesreiniger - 6 x 1 liter - Voordeelverpakking

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij veel op de weg? Dan is de Andy Vertrouwd echt wat voor jou! Dit is namelijk het beste schoonmaakmiddel 2022 op het gebied van auto's.

Het merk Andy heb je al eerder voorbij zien komen. Dit komt omdat het een bekend merk is. Hiernaast maakt het goede producten en de 'Vetrouwd' variant is niet anders. Het schoonmaakmiddel kan je makkelijk meenemen in je auto. Hierdoor hoef je minder vaak naar de carwash!

Naast je auto kan je het ook gewoon gebruiken in het huis. Dit komt omdat het vuil kan weghalen. Daarom is het voor meerdere oppervlaktes geschikt. Na het schoonmaken zie je gelijk het verschil waardoor je de week goed kan beginnen. Met de Andy Vetrouwd hoef je dan ook niet zo vaak schoon te maken.

Voordelen Andy Vertrouwd

 • Duurzame optie
 • Uiterst geschikt voor hardnekkig vuil

Nadelen Andy Vertrouwd

 • Kan alleen 6 flessen ervan krijgen

5. Glorix Badkamer Foamspray

Glorix Hygiënische Badkamer Foamspray - 6 x 500 ml - Voordeelverpakking

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een badkamer is een plek dat vaak vies wordt en daarom moet het ook vaak schoongemaakt worden. De Glorix Badkamer Foamspray is hiervoor uiterst geschikt!

In deze handige spray zit een inhoud van 500 ml. Daardoor kan het een redelijke tijd meegaan. De spray zorgt er dan ook voor dat je niet veel verspild. Het schoonmaken van de badkamer gaat met groot gemak en zeer snel. Je hebt het gevoel dat je telkens weer een nieuwe badkamer hebt.

Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij de verpakking. Dit laat zien hoe je de Glorix Badkamer Foamspray het effectiefst kan gebruiken. Het is ook veilig te gebruiken op verschillende vloertypes. Denk aan keramiek, glazuur of hout. Het zorgt er dan niet voor dat de kwaliteit wordt aangetast.

Voordelen Glorix Badkamer Foamspray

 • Extra stabiliteit
 • Scheurbestendig

Nadelen Glorix Badkamer Foamspray

 • Dikte kan te weinig zijn

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel schoonmaakmiddelen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten schoonmaakmiddelen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de schoonmaakmiddelen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste schoonmaakmiddelen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>