fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Scheermesjes

Best geteste Scheermesje

Gillette Fusion5 scheermesjes 

Het was een super spannende test. Maar zoals ook geldt met iedere wedstrijd kan er uiteindelijk maar één de beste zijn natuurlijk. En in dit geval waren dat overduidelijk de Fusion5 scheermesjes van het welbekende merk Gilette!

En daarmee is deze verkozen tot het beste scheermesje van 2023, en daarnaast ook het beste koop scheermesje. Zo zien deze mesjes er niet alleen erg mooi uit, ze werken ook nog eens hartstikke goed! 

De scheermesjes zijn onder andere voorzien van een precisietrimmer: hierdoor kom je zelfs langs de moeilijkste plekjes voor een optimale scheerbeurt. Daarnaast trekken de microribbels de huid zachtjes glad om de haartjes voor te kunnen bereiden op de scheerbeurt!

Scheren kan een ontzettend vervelende klus zijn, en daarvoor wil je natuurlijk wel goede scheermesjes in huis hebben!

Omdat ontzettend veel mensen vrijwel wekelijks al niet dagelijks gebruik maken van scheermesjes, is het aanbod ontzettend groot. Heel fijn zoveel keuze, maar dat kan natuurlijk ook zorgen voor een overweldigend gevoel.

Hoe kies je dan nog de beste scheermesjes uit? Omdat wij dit overweldigende gevoel goed begrijpen willen wij je daar graag mee helpen.

Daarom hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste scheermesjes. Daarnaast hebben wij in dit artikel tientallen verschillende scheermesjes met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit.

 En als kers op de taart staat je aan het eind van dit artikel een spannende review te wachten met daarin de beste scheermesjes 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Scheermesjes

Best geteste Scheermesje

Beste koop scheermesjes
1. Gillette Fusion5 scheermesjes 

Gillette Mach 3 - 8 stuks - Scheermesjes

Beste goedkope scheermesjes 
2. Gillette Mach 3

Gillette Venus Comfortglide Breeze Scheermesjes Voor Vrouwen - 8 Navulmesjes

Beste scheermesjes voor vrouwen
3. Gilette Venus Comfortglide Breeze scheermesjes

Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl Scheersysteem Voor Vrouwen + 5 Scheermesjes

Beste scheermesjes bikinilijn
4. Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl

Gillette Fusion5 Scheermesjes - 16 Navulmesjes - Brievenbusverpakking

Beste prijs- kwaliteitverhouding scheermesjes
5. Gillette Fusion5 scheermesjes 16 navulmesjes

Top 10 beste scheermesjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste scheermesjes zijn direct de meest verkochte scheermesjes onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van scheermesjes? 

Een scheermesje is dus de ideale manier om af te komen van vervelende haartjes en jezelf te voorzien van een mooie, gladde huid. Omdat deze mesjes erg geliefd zijn is het aanbod natuurlijk ontzettend groot.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste scheermesjes. Zo maak je de zoektocht direct al een stuk makkelijker! 

Het scheersysteem

Scheermesjes die bedoeld zijn voor veelvuldig gebruik hebben een scheersysteem. Dat wil zeggen: de manier waarop het mesje werkt. Het ene scheersysteem heeft bijvoorbeeld weer meer scheermesjes dan de ander. 

Hierbij geldt als vuistregel: hoe meer mesjes het scheersysteem heeft, hoe minder druk er op je huid zal ontstaan. En dat is natuurlijk positief, want hierdoor krijg je bijvoorbeeld minder snel last van irritaties aan de huid.

En veel mensen kennen wel het vervelende probleem van ingegroeide haartjes of scheerwondjes: dat wil je gaan voorkomen. Wanneer jij (zoals heel veel mensen) ook last hebt van een gevoelige huid, kan je beter een mesje aanschaffen met veel mesjes.

Op deze manier verklein je de kans op vervelende irritaties, en kan je toch met een gerust hart je huid scheren. Mocht je hier geen last van hebben, volstaat een scheersysteem met net wat minder mesjes ook. Vaak betaal je hier dan ook minder voor.

Flexibiliteit

Scheermesjes vergelijken? Let dan op de flexibilteit. Naast het scheersysteem met het aantal mesjes, is flexibiliteit ook een erg belangrijk deel van het mesje. Er zijn namelijk speciale mesjes op de markt te krijgen waarbij de flexibiliteit net even iets meer aandacht heeft gehad. 

Hierdoor bewegen de mesjes nóg soepeler langs je huid en komen ze beter langs moeilijke plekjes. Op deze manier blijf je dan niet met vervelende haartjes achter, en voorkom je een 2e scheerbeurt.

Zeker wanneer je je gezicht wil scheren met een scheermesje of je je benen graag scheert kan een scheermesje met een flexibele kop een echte uitkomst zijn. Echter betaal je hier dan vaak ook wat meer voor.

Maak dus bij jezelf de afweging of je hier wat extra geld voor over hebt en in hoeverre je dit nodig vindt.

Garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken is de garantie. Garantie kan je zien als een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product op zijn minst mee moet gaan. 

Wanneer er dan iets mis blijkt te zijn met jouw nieuwe aankoop (en je hier zelf natuurlijk geen invloed op hebt) is de fabrikant verplicht jou verder te helpen. Vaak wordt er dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals een vergoeding van het aankoopbedrag.

Wanneer er dan geen garantie op het product zit dat je wil kopen, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je wil gaan kopen/

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe scheermesje ten minste één jaar is, zodat jij met een gerust hart kan gaan scheren. 


Wat zijn de beste scheermesjes van 2023? 

Aan de hand van bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende scheermesjes, om zo jou te kunnen voorzien van de allerbeste kwaliteit. 

Het was dan ook een zeer spannende test! Erg veel van de scheermesjes gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk hebben een paar van deze scheermesjes een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf. 

Hierbij blinken de mesjes ieder uit in een andere categorie. Voorbeelden hiervan zijn het beste design of de beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar welke producten in deze felbegeerde top vijf scheermesjes test terecht zijn gekomen?

Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste scheermesjes van 2023!

1. Gilette Fusion5 scheermesjes

Best geteste Scheermesje

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Veruit de beste geteste scheermesjes zijn deze van het bekende merk Gilette. Deze waren niet alleen door ons als beste getest, maar deze zijn ook verkozen tot de beste scheermesjes volgens de consumentenbond!

En dat is niet gek. Zo kan je met slechts één verpakking gemiddeld 8 maand lang scheren. Ideaal dus! Daarnaast is er in de mesjes een precisietrimmer aanwezig waardoor moeilijk bereikbare plekken goed worden meegenomen tijdens de scheerbeurt. 

Zo ben jij gegarandeerd van een ontzettend goed scheermesje, die ook nog een speciale microribbels heeft voor een extra zachte huid!

Voordelen Gilette Fusion5 scheermesjes

 • Met één verpakking kan je bijna 8 maand scheren
 • Ingebouwd met een speciale precisietrimmer voor moeilijk bereikbare plekken
 • Micro Ribbels zorgen voor een extra zachte huid van het scheren

Nadelen Gilette Fusion5 scheermesjes

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere scheermesjes

2. Gillette Mach 3

Gillette Mach 3 - 8 stuks - Scheermesjes

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook wanneer je een iets kleiner budget hebt om te besteden zijn er erg goede scheermesjes op de markt. En dan al helemaal deze Gilette Mach 3 mesjes!

Deze mesjes scheren extra dik op de huid, waardoor er minder druk op komt te staan. Hierdoor voorkom je ook eventuele roodheid en vervelende irritaties. Daarnaast is er een speciale gel strip aanwezig die je huid nog net even wat zachter kan maken.

Voordelen Gillette Mach 3

 • Te koop voor een erg goede prijs
 • Scheert dichter op de huid dan normale scheermesjes waardoor je minder last hebt van irritaties
 • Uitgerust met een speciale gel strip voor een extra zachte huid

Nadelen Gillette Mach 3

 • De gelstrip wordt na een paar keer scheren van mindere kwaliteit

3. Gillette Venus Comfortglide Breeze scheermesjes

Gillette Venus Comfortglide Breeze Scheermesjes Voor Vrouwen - 8 Navulmesjes

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je iets meer budget hebt om te besteden wil je dit natuurlijk uitgeven aan goede kwaliteit scheermesjes. En daarvoor zijn deze Comfortglide mesjes uitermate geschikt. 

En de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is onvoorstelbaar! De mesjes glijden namelijk naadloos over je lichaam. Er zitten speciale gelkussentjes op elk scheermesje die worden geactiveerd in water; hierdoor glijden ze soepel bij elke beweging. 

Ook beschermen deze gelkussentjes je huid tegen vervelende irritaties, wondjes en sneetjes. En de kop is extra flexibel gemaakt zodat dit alle contouren van je huid makkelijk kan volgen.

Voordelen Gillette Venus Comfortglide Breeze scheermesjes

 • Heeft een flexibel ontwerp waardoor het mes moeiteloos als je contouren volgt
 • Er zijn speciale gel kussentjes aanwezig die worden geactiveerd in water, deze zorgen voor een extra soepele scheerbeweging
 • Komt in een erg mooie, opvallende paarse kleur

Nadelen Gillette Venus Comfortglide Breeze scheermesjes

 • Duurder dan soortgelijke scheermesjes

4. Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl

Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl Scheersysteem Voor Vrouwen + 5 Scheermesjes

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Veruit het beste design is gevallen op deze Venus Deluxe mesjes van Gillette. Het mesje komt in een prachtig paarse kleur en is voorzien van een soepel motief van licht paarse krullen. 

Dit maakt het scheren nog nét even wat aangenamer. En wat het nog aangenamer maakt is natuurlijk het wederom flexibele ontwerp, waardoor jouw huid contouren feilloos gevolgd worden.

Voordelen Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl

 • Heeft een ontzettend mooi en daarnaast ook opvallend design
 • s uitgerust met een flexibel mechanisme waardoor je contouren goed gevolgd worden
 • De diamantachtige coating zorgt voor een extra gladde huid en neemt meer haartjes in één keer mee

Nadelen Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl

 • Je krijgt slechts 6 opzetstukjes bijgeleverd, normaliter zijn dit er ongeveer 8

5. Gillette Fusion5 scheermesjes 16 navulmesjes

Gillette Fusion5 Scheermesjes - 16 Navulmesjes - Brievenbusverpakking

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En als laatste de beste prijs- kwaliteitverhouding scheermesjes. Wederom de Fusion5 mesjes, maar dan in een extra grote verpakking. Je betaalt hier minder voor dan wanneer je een paar kleine verpakkingen aanschaft.

Het bespaart dus geld, en je krijgt er een goede kwaliteit voor terug. Met deze 16 scheermesjes kan je minstens één jaar lang scheren. Hoef je je daar dus ook niet meer druk over te maken.

Voordelen Gillette Fusion5 scheermesjes 16 navulmesjes

 • Erg goede prijs- kwaliteitverhouding 
 • Je kan met deze mesjes minstens één jaar scheren
 • Uitgerust met de welbekende microribbels voor comfort

Nadelen Gillette Fusion5 scheermesjes 16 navulmesjes

 • Een dure aankoop op korte termijn

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel scheermesjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten scheermesjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de scheermesjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scheermesjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>