fbpx

Publicatie datum: 27 september, 2023

Door: Thea

Best Geteste Scheerkwast

Muhle Scheerkwast Silvertip Classic Zwart

Voor het aanbrengen van scheerzeep heb je een goede kwast nodig. De Muhle Scheerkwast Silvertip Classic Zwart zorgt ervoor dat jij de scheerzeep zonder al te veel moeite kan aanbrengen op de huid. Deze kwast is gemaakt met silvertip dassenhaar, dit is haar is zorgvuldig geselecteerd zodat alleen de beste haren voor dit product worden gebruikt. Het handvat van deze kwast is in meerdere lagen gepolijst dat zorgt voor een mooie afwerking.

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste scheerkwast? Klik dan snel op de onderstaande knop!  

Als je gezichtshaar hebt of ergens anders haar waar je het wilt aanpakken, dan is een scheerkwast iets voor jou. Voor mannen met een baard is het essentieel gereedschap om de baard in model te brengen. 

Waarvoor kun je een scheerkwast gebruiken? Nou, behalve dat het er geweldig uitziet op je badkamerplank of in het kastje, dient het voornamelijk voor het creëren van het perfecte scheerschuim. 

En nee je hebt het niet nodig om scheerschuim uit een spuitbus aan te brengen, maar voor het aanbrengen van scheerzeep. Deze zeep zorgt ervoor dat het schuim door middel van de gelijkmatig over het gezicht kan worden verdeeld. 

Maar wat is nou de beste scheerkwast? Aan de hand van onze scheerkwast test hebben wij een handige top 5 opgesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Scheerkwasten

Beste koop Scheerkwast
1. Muhle Scheerkwast Silvertip Classic Zwart

Beste Synthetische Scheerkwast
2. Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Fibre Hoorn

Beste Scheerkwast van Dassenhaar
3. Captain Fawcett Badger Shaving Brush

Beste Handgemaakte Scheerkwast
4. Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Ivoor


Beste Budget Scheerkwast
5. Proraso Scheerkwast

Top 10 Beste Scheerkwasten

Wil je direct weten hoe de top 10 scheerkwasten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een scheerkwast?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een goede scheerkwast kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een scheerkwast is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die je kunnen helpen met het aanschaffen van een scheerkwast. Wij raden je dan ook aan om deze punten goed door te lezen om zo een miskoop te voorkomen. 

Als je na het lezen van deze punten toch nog niet helemaal overtuigd bent raden wij je aan om ook nog eens te kijken naar de beste scheerkwast volgens de consumentenbond. 

Haren van de kwast

We weten dat een scheerkwast niet alleen een instrument is, maar een metgezel voor je ochtendroutine. Let op de haartypes. Bijvoorbeeld, dassenhaar staat bekend om zijn zachte en luxe gevoel op de huid. Voor een diervriendelijkere optie kun je synthetische haren overwegen. Ze zijn niet alleen zacht, maar ook duurzaam en drogen snel.

Handgreep

Niets is vervelender dan een glibberige scheerkwast die alle kanten op glipt tijdens het scheren. Kies voor een handgreep die goed in de hand ligt en een stevige grip biedt, zelfs als je handen vochtig zijn.

Kwastgrootte

Grootte doet er toe, vooral als het gaat om het scheren. Een grotere kwast kan meer schuim vasthouden en zorgt voor een gelijkmatigere applicatie. Een kleinere kwast daarentegen biedt precisie en is handiger voor moeilijk bereikbare plekken zoals onder de neus.

Onderhoud van de kwast

Een goede scheerkwast verdient goed onderhoud. Let op de onderhoudsinstructies van de fabrikant om de levensduur te verlengen. Kwasten van hoogwaardige materialen gaan langer mee en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 


Wat is de beste scheerkwast van 2023?

We zijn al weer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5!

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde kwasten nog een keer voorbij. Ditmaal zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Om je nog extra te informeren. 

Ook hebben wij verschillende scheerkwasten geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste scheerkwast tussen zal zitten. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees snel verder en wie weet ontdek je nog een scheerkwast aanbieding! 

1.  Muhle Scheerkwast Silvertip Classic Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de best geteste scheerkwasten van dit moment. Aan de hand van onze uitgebreide test hebben wij de Muhle Scheerkwast Silvertip Classic Zwart geselecteerd als beste scheerkwast 2023! 

Met deze scheerkwast van het merk Muhle zorgt ervoor dat jij je baard goed kan insmeren met scheerschuim. De fijne toelopende haren kunnen een grote hoeveelheid water vasthouden om een dicht schuim te creëren. 

De haren van deze scheerkwast zijn afkomstig van dassen, er wordt gebruikt gemaakt van silvertip dassenhaar. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de kwaliteit van de haren om zo de beste kwaliteit te garanderen. 

Het handvat is in meerdere lagen gepolijst voor een mooie en chique glans. Door deze bewerkingstechniek heeft de kwast een aangenaam gevoel en het zorgt ervoor dat de scheerkwast lang mee gaat. 

Voordelen Muhle Scheerkwast Silvertip Classic Zwart

 • Gemaakt van het beste silvertip dassenhaar
 • Beschikt over een handvat van gepolijst edelhars 
 • De scheerkwast is handgemaakt 
 • Met deze kwast creëer je een dicht, romig schuim 

Nadelen Muhle Scheerkwast Silvertip Classic Zwart

 • De kwast is wat klein

2. Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Fibre Hoorn

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.9

Het gebruik van dassen- of varkenshaar voor scheerkwasten wordt niet door iedereen gewaardeerd. Dit kan komen door een bepaalde levensovertuiging of simpelweg omdat je geen geld hebt voor een kwast met dassenhaar. 

Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een kwast van synthetisch materiaal. Wij hebben dan ook de Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Fibre Hoorn geselecteerd als beste synthetische scheerkwast. 

De haren van deze kwast zijn gemaakt van een hoogwaardig synthetisch materiaal, dat bijna niet van echt haar te onderscheiden is. Gebruikers van deze kwast zijn ook erg tevreden over het materiaal. 

Het dagelijks gebruiken van deze kwast is met de volledig veganistische vezels geen probleem. De haren van deze kwast drogen sneller en zijn bestand tegen meer scheerzepen en crèmes dan natuurlijke haren. 

Voordelen Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Fibre Hoorn

 • Gemaakt met synthetische haren 
 • Vegans kunnen gebruik maken van deze kwast
 • Gebruikers zijn erg tevreden over dit product
 • De kwast is bestand tegen veel scheerzepen en crèmes

Nadelen Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Fibre Hoorn

 • Niet gebruiken met scheerolie

3. Captain Fawcett Badger Shaving Brush

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.5

Net zoals dat niet iedereen fan is van dierlijk haar, is ook niet iedereen fan van synthetisch haar bij scheerkwasten. Gelukkig zijn er heel veel goede scheerkwasten te vinden die gemaakt zijn met dassenhaar. 

Wij zijn daarom ook op zoek gegaan naar een kwast met dierlijk haar en die hebben wij gevonden! Wij hebben namelijk de Captain Fawcett Badger Shaving Brush dit is de beste scheerkwast met dassenhaar.  

Deze scheerkwast van het merk Captain Fawcett is gemaakt van het fijnste dassenhaar. Het dassenhaar zorgt ervoor dat de gezichtsharen goed worden bedekt met schuim voor een optimaal scheer resutlaat. 

Het handvat van deze kwast heeft een ivoor uiterlijk, maar het gebruik van echt ivoor verboden, daarom is dit product gemaakt van imitatie ivoor. Dit zorgt voor de chique uitstraling van de kwast. 

Voordelen Captain Fawcett Badger Shaving Brush

 • Voelt zacht aan en houdt het schuim goed vast
 • Gemaakt van het fijnste dassenhaar
 • Zorgt voor een optimaal glad resultaat
 • Helpt de gezichtsharen te bedekken met schuim 

Nadelen Captain Fawcett Badger Shaving Brush

 • Niet geschikt voor vegans

4. Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Ivoor

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.8

Prijs / kwaliteit

8.8

Tegenwoordig worden er heel veel producten met machines gemaakt, maar dat geldt niet voor de meeste scheerkwasten. Maar niet alle producten die met de hand worden gemaakt zijn van even goede kwaliteit. 

Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een handgemaakte kwast van goede kwaliteit. Wij hebben dan ook de Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Ivoor geselecteerd als beste handgemaakte scheerkwast. 

Deze scheerkwast wederom van het merk Edwin Jagger is gemaakt van het beste silvertip dassenhaar. Door de echte kenners wordt het silvertip dassenhaar beschouwd als de crème de la crème. 

En het merk is ook nog een heel zorgvuldig als het gaat om het selecteren van dassenhaar. Alleen de beste haren worden gebruikt voor de kwast. De kwast zelf wordt helemaal handgemaakt.  

Voordelen Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Ivoor

 • Zal een rijk en zacht schuim produceren
 • De kwast is 100% handgemaakt
 • De haren zijn silvertip dassenharen
 • Ontworpen door Edwin Jagger in Sheffield, Engeland

Nadelen Edwin Jagger Scheerkwast Silvertip Ivoor

 • Duurste optie uit de top 5 

5. Proraso Scheerkwast

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

7.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Wil je graag een scheerkwast kopen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Wij snappen heel goed dat niet iedereen evenveel geld kan uitgeven aan een goede scheerkwast. 

Gelukkig hoeven goede scheerkwasten niet heel duur te zijn. Om die reden hebben wij de Proraso Scheerkwast geselecteerd als beste budget scheerkwast. Je leest het goed, dit is de goedkoopste optie uit de top 5. 

Deze professionele scheerkwast is gemaakt met natuurlijke haren, namelijk varkensharen. Deze haren zijn van nature zeer zacht, waardoor zij prettig aanvoelen op de huid tijdens het aanbrengen van scheerzeep. 

Met de Proraso Scheerkwast ben je in staat om de scheerzeep gelijkmatig te verdelen over het gezicht. Door een dikke laag schuim aan te brengen kun je een professioneel en glad resultaat creëren. 

Voordelen Proraso Scheerkwast

 • Helpt je om scheerzeep goed aan te brengen
 • Goedkoopste optie uit de lijst
 • Gemaakt met varkensharen 
 • Speciaal ontworpen om het beste schuim te creëren

Nadelen Proraso Scheerkwast

 • Redelijk groot en dus minder handig om mee te nemen op reis

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel scheerkwasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 scheerkwasten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de scheerkwasten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scheerkwasten van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>