Laatste update: Mei 2021

Door: Soraya

Best Geteste Epilator

Braun Silk-épil 9 SkinSpa

5/5

De Silk-épil 9 is de best geteste epilator van Braun. Epileren is voor velen een pijnlijke ervaring waar we nogal tegenop zitten, maar door de Silk-épil 9 van Braun is dit verleden tijd. Het epileren met dit apparaat is vrijwel pijnloos door verschillende factoren. Zo zorgt het voor pulserende vibraties die het ongemak van het epileren beperken, maar ook kan je het apparaat onder de douche gebruiken waardoor het epileren na een tijdje vrijwel pijnloos wordt. Verder heeft deze epilator een extra opzetstuk waardoor de huid tijdens het epileren als het ware gemasseerd wordt, en ook dit helpt mee aan het voorkomen van pijn.

Jij bent op zoek naar de beste epilator van het moment, en om je hierbij te helpen hebben we je al dat zoekwerk bespaart en een lijst gemaakt onze epilator test waarin we de vijf beste ontharingsapparaten bespreken die op dit moment op de markt beschikbaar zijn.

Vooral de epilators van Braun zijn erg geliefd bij gebruikers, en je zal daarom zien dat we meerdere apparaten van Braun zullen bespreken. Ben je bang voor een pijnlijke ervaring? Dan wil ik je verblijden met het goede nieuws dat epileren in 2021 niet is zoals tien of twintig jaar geleden.

De technologie heeft niet stilgestaan, en daardoor zijn de ontharingsapparaten voortaan voorzien van verschillende functies waardoor het voortaan een fluitje van een cent is om je huid te ontharen. Epileren gaat sneller en eenvoudiger, en door de Wet & Dry functie die we bij alle epilators terugzien wordt het een plezierige ervaring.


Product

1. De Braun Silk-épil 9​

Best getest overall

4.5/5

2. Braun Silk-épil 9 9-661v Skin Spa

4/5

3. Braun Silk-épil SensoSmart 5-890

4/5

4. Philips Satinelle BRE632/00 - Advanced Wet & Dry​

4/5

5. Braun Silk-épil 5-547​

4/5

Top 10 Epileerapparaten

Wil je direct weten hoe de top 10 epileerapparaten eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste epileerapparaten van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10  wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. De Braun Silk-épil 9

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De beste epilator van 2021 (Beste epilator 2021) is de Silk-épil 9 SkinSpa van Braun. Deze epilator heeft hetzelfde systeem als de Silk-épil 9 die we daarnet besproken hebben, maar is voorzien van nog meer accessoires waardoor je thuis een echt spa-moment voor je huid kunt creëren.

Zo heeft het een massage-opzetstuk waardoor je de huid kan masseren zodat de huid er beter uit zal zien. Verder vind je in dit pakket twee scrub-borstels waarmee je de huid kan scrubben. Ook dit zorgt voor een gezondere huid maar helpt tevens bij het voorkomen van ingegroeide haartjes.

De scrub-borstels en het massage-opzetstuk zijn natuurlijk ook te gebruiken op andere delen van het lichaam en dit zorgt voor een heerlijk spa moment tijdens het douchen of als je in bad zit.

Voordelen De Braun Silk-épil 9

 • Onder de douche te gebruiken
 • Behandeling is pijnloos
 • Huid blijft lang glad

Nadelen De Braun Silk-épil 9

 • Geen

2. Braun Silk-épil 9 9-961v SkinSpa

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Als je op zoek bent naar de beste koop epilator, dan raden wij de Silk-épil SensoSmart 5-890 aan van Braun. Je betaalt namelijk minder voor dit apparaat dan de vorige ontharingsapparaten van Braun, maar kunt toch profiteren van vele voordelen.

Zo is deze epilator is waterbestendig en dus ook onder de douche te gebruiken. Het is voorzien van een extra opzetstuk om het epileren minder pijnlijk te maken en een trimopzetstuk waardoor je het apparaat ook als scheerapparaat kunt gebruiken. Verder is deze epilator voorzien van het SensoSmart systeem waardoor er een rood lichtje zal gaan branden als je teveel druk uitoefent tijdens het epileren.

Dit zorgt ervoor dat er meer haartjes in één beweging verwijderd worden en dus voor betere resultaten. Het grotere verschil tussen deze epilator en de Silk-épil 9 uitvoeringen is de breedte van de kop. Deze epilator heeft een minder brede kop en dat betekent dat je er langer over zal doen om de huid te epileren. Verder mis je hier ook het massage-opzetstuk en de scrub-borstels, maar dat scheelt je natuurlijk wel aardig wat in de prijs.

Voordelen Braun Silk-épil 9 9-961v SkinSpa

 • Inclusief handig massage-opzetstuk
 • Bevat handige scrubborstel
 • Te gebruiken in bad of douche

Nadelen Braun Silk-épil 9 9-961v SkinSpa

 • Prijs is aan de hoge kant

3. Braun Silk-épil SensoSmart 5-890

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Alhoewel Philips niet zo’n uitgebreid assortiment heeft als Braun als het gaat om ontharingsapparaten, heeft het bedrijf toch verschillende epilators te bieden waaronder de Satinelle BRE632/00. Deze epilator heeft veel weg van de Silk-épil 9 van Braun.

Het heeft een goedwerkend systeem waardoor zelfs korte haartjes goed meegenomen worden, en net als de Silk-épil heeft het een speciaal opzetstuk waardoor het epileren een minder pijnlijke ervaring wordt. Het apparaat is waterbestendig en dus ook onder de douche te gebruiken, en het is voorzien van een opti-light waardoor ook lichte haartjes goed zichtbaar zijn en dus makkelijker te verwijderen. 

Verder heeft deze epilator ook een trimhoofd en daardoor is het ook als scheerapparaat te gebruiken voor onder andere je oksels en bikinilijn. Als extraatje heeft dit apparaat een snelle laadfunctie, en dit zorgt ervoor dat het binnen vijf minuten alweer gebruikt kan worden. De prijs van deze epilator is aantrekkelijker dan die van de Braun Silk-épil 9. Wel moet er gezegd worden dat de reviews van de Silk-épil gemiddeld een 4.5 zijn en de reviews van de Satinelle 3.7. Je betaalt dus minder maar zal daar wel wat voor in moeten leveren qua gebruiksgemak. Desondanks zijn veel gebruikers nog steeds erg blij met het apparaat en is het een goede hulp voor een gladde en mooie huid.

Voordelen Braun Silk-épil SensoSmart 5-890

 • Waterbestendig
 • Behandelingen doen weinig pijn

Nadelen Braun Silk-épil SensoSmart 5-890

 • Iets minder brede kop waardoor epileren langer duurt

4. Philips Satinelle BRE632/00 - Advanced Wet & Dry

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Last but not least bekijken we ook nog de Silk-épil 5-547 van Braun. Deze epilator van Braun heeft een gemiddelde beoordeling van 4.8 sterren en is dus erg geliefd bij gebruikers. 

Dit komt door de combinatie van zijn aantrekkelijke prijs en het feit dat alle belangrijke basisfuncties aanwezig zijn. Het apparaat verwijdert zelfs korte haartjes en zorgt daardoor voor een gladde huid waar je lang van kunt genieten. Ook is het epileren pijnloos, onder andere door het extra opzetstuk dat de huid tijdens het epileren licht masseert en de wet & dry functie waardoor je het apparaat ook tijdens het douchen kunt gebruiken. 

Verder heeft het een scheer- en trimmerkop en dus is het apparaat een complete hulp bij jouw ontharingsroutine. Vergeleken met de Braun Silk-épil SensoSmart 5-890 die we eerder besproken hebben, heeft het geen SensoSmart systeem en zal het apparaat het je dus niet aangeven als je teveel druk uitoefent. 

Wel is het voorzien van een Smartlight waardoor zelfs lichte haartjes goed te zien zijn en je makkelijker alle haartjes goed verwijdert. Wat verder ook nog mist bij deze epilator is de handige etui waar je de verschillende accessoires kunt bewaren, en dus is de Silk-épil SensoSmart 5-890 praktisch gezien een betere koop dan ddeze Silk-épil 5-547. Toch is ook het design voor velen belangrijk, en daarom verdient ook deze epilator van Braun een plekje in onze “Beste epilator” review.

Voordelen Philips Satinelle BRE632/00 – Advanced Wet & Dry

 • Waterbestendig
 • Snel op te laden

Nadelen Philips Satinelle BRE632/00 – Advanced Wet & Dry

 • Gebruiksgemak is niet top

5. Braun Silk-épil 5-547

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Braun Silk-épil 5 Wet & Dry epilatiestarterskit verwijdert de korte haartjes die wax niet kan grijpen voor een langdurig gladde huid, tot 4 weken lang. De innovatieve SensoSmart technologie is ideaal voor nieuwe gebruikers: hij begeleidt je ontharing zodat je de juiste druk zet en verwijdert nóg meer haartjes in één beweging. Deze snoerloze en 100% waterbestendige Wet & Dry epilator kan in bad of in de douche gebruikt worden voor een zachte ontharing. Met 5 extra’s; inclusief massagerollers, een huidcontactopzetstuk, een scheerapparaat en trimmer voor gevoelige zones als de bikinilijn, en een etui.

Voordelen Braun Silk-épil 5-547 

 • Wet & dry te gebruiken
 • Ideaal voor nieuwe gebruikers
 • Beschikt over SensoSmart

Nadelen Braun Silk-épil 5-547

 • Niet bruikbaar tijdens het laden

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>