Laatste update: Mei 2021

Door: Soraya

Best Geteste Scheerapparaat

Philips series 3000 s3333/54

Na een reeks van uitgebreide testen is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen, en is dus bekend welk scheerapparaat de beste is van 2021! Het beste scheerapparaat van 2021 is volgens de consumenten de Philips series 3000 s3333/54! Naast het mooie design beschikt dit scheerapparaat over speciale PowerCut-mesjes die speciaal ontworpen zijn om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen scheren. Je krijgt zelfs een nóg beter resultaat door de flexibele scheerhoofden die meebuigen in 5 verschillende richtingen. Kortom is er geen beter elektrisch scheerapparaat te koop.

Een scheerapparaat is makkelijk voor iedereen. Niet meer uren onder de douche staan of wondjes op je gezicht door je wegwerpmesjes. En dan nog iedere keer weer naar de drogist of supermarkt voor speciaal scheerschuim waar je zo weer een paar euro aan kwijt bent. Al deze problemen en ongemakken zijn verleden .

Om erachter te komen welk scheerapparaat het beste is hebben wij een uitgebreide test gedaan uit veel van de beste beoordeelde scheerapparaten. Deze test stelde meerdere strenge criteria, zoals bijvoorbeeld snelheid, gemak, design en gebruiksvriendelijkheid. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

25

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Scheerapparaten

Beste koop van 2021:
1. Philips series 3000 s3333/54

Beste apparaat voor de gevoelige huid
2. Philips shaver Series 7000

Beste scheerapparaat voor mannen
3. Philips Shaver Series 5000

Beste scheerapparaat voor vrouwen
4.  Philips shaver s9000 Prestige

Beste budget scheerapparaat
5.  Philips OneBlade QP-2520/30


Top 10 Beste Scheerapparaten

Wil je direct weten hoe de top 10 Scheerapparaten eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 Scheerapparaten van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10  wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een scheerapparaat?

Het gemak van zo’n scheerapparaat is nu duidelijk. Maar de grote vraag is: wat maakt nou een goed scheerapparaat? Zoals hierboven genoemd is dat afhankelijk van meerdere belangrijke factoren.

Wat voor handige extraatjes heeft het product? Hoe gemakkelijk is het te bedienen? Wat is de oplaadtijd? En hoe ziet het design eruit? Om de keuze voor jou makkelijker te maken tussen de verschillende soorten scheerapparaten, hebben wij de meest belangrijke factoren voor je op een rijtje gezet.

Oplaadtijd

Een belangrijke factor bij het aanschaffen van een elektrisch scheerapparaat is natuurlijk de oplaadtijd. Stel u heeft spontaan een date met die leuke man of vrouw, of u gaat een avondje stappen met vrienden. Dan kunnen wij ons voorstellen dat u nog even gauw uw benen of baard wil bijscheren. Als de oplaadtijd dan erg lang is, schiet je er nog niks mee op. Daarom is een korte oplaadtijd alleen maar beter voor uw eigen gemak. Houd er rekening mee dat dit dus zo kort mogelijk is en u hem tijdens het opladen door ook kan gebruiken. 

De scheerresultaten

Het resultaat van de scheersessie is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Daarom is het goed om rekening te houden met de scheerresultaten, en nog specifieker het soort messysteem. De mesjes moeten soepel over uw huid glijden en niet zorgen voor onnodige irritaties van de huid. Bij relatief weinig mesjes is de kans hierop groter. Kijk dus goed naar het messysteem en hoeveel mesjes hier aan vast zitten om zo te zorgen voor zoveel mogelijk scheergemak.

Makkelijke reiniging

Goede verzorging van het apparaat is voor uw eigen hygiëne niet te vergeten. Er kunnen haartjes achterblijven in het scheerapparaat bijvoorbeeld. Niet zo fris als deze er geruime tijd in blijven zitten, en bovendien zullen de mesjes na een tijdje ook minder goed zijn werk doen. Je kan daarom het beste een scheerapparaat kiezen waarvan de kop afneembaar is, zodat je deze apart schoon kan maken met wat warm water.

Garantie

De garantie zorgt voor een stukje zekerheid over de kwaliteit van het apparaat. En het biedt natuurlijk ook rust, omdat u zich niet zorgen hoeft te maken als er eventuele complicaties optreden bij het apparaat. De garantie is vaak een indicatie van het vertrouwen van een bedrijf in haar producten. Als bedrijven zeker zijn van een goede kwaliteit geven zij hier een passende garantie bij om deze zekerheid voor de consument te bevestigen. Daarnaast geeft de garantie aan hoe lang een product minimaal mee moet gaan. Handig voor jou, omdat je dan direct weet wat je aan zo’n apparaat hebt en hoe lang deze meegaat. Zorg ervoor dat de garantietermijn daarom minstens één jaar is bij aankoop van een scheerapparaat.


Wat is het beste scheerapparaat van 2021?

Op basis van alle genoemde factoren, en nog veel meer, hebben we een erg uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen hoogwaardige scheerapparaten.

Uit de onderzoeksresultaten is een top 5 van beste scheerapparaten opgesteld, met uitblinkers in verschillende categorieën. Voorbeelden van deze categorieën zijn beste scheerapparaat voor mannen, de beste voor vrouwen en de beste prijs- kwaliteitverhouding. Dus wat is het beste scheerapparaat van 2021 volgens de consumentenbond en de test van Top-X? Hieronder staat de top 5 toetsenborden uit de test van 2021!

1. Best getest: de Philips series 3000 s3333/54

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als beste getest op basis van de verhouding tussen prijs en kwaliteit, is de Philips series 3000. Dit fijne scheerapparaat is in vergelijking met zijn soortgenoten te koop voor een fijne prijs, en de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is echt fenomenaal.

Zo laadt het scheerapparaat binnen een uur volledig op, wat betekent dat snel scheren geen probleem is. Daarnaast beschikt het apparaat over een luxe PowerCut-messysteem en is dit technische snufje contourvolgend aan je huid. Hij heeft een 5D Pivot én flex scheerhoofden. Voor de lage prijs is dit scheerapparaat van Philips echt een uitblinker. 

Voordelen Philips series 3000 s3333/54

 • Goede prijs voor wat je ervoor terug krijg
 • Erg eenvoudig schoon te maken onder de kraan
 • Ligt heel erg goed in de hand

Nadelen Philips series 3000 s3333/54

 • Maakt wel redelijk wat geluid tijdens het scheren

2. Philips shaver Series 7000

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

In Nederland heeft ongeveer 2,5% van de bevolking last van eczeem of een andere soort van gevoeligheid aan de huid. Dit komt neer op ruim 400.000 mensen, en dat zijn een hoop!

Daarom hebben we hier ook goed rekening mee gehouden in de test, en is de Philips shaver series 7000 verkozen tot beste scheerapparaat voor de gevoelige huid. Zo heeft dit apparaat een beschermende SkinGlide- coating. Deze zorgt voor een beschermende laag tussen jouw huid en de scheerkoppen.

Deze heeft tot 2.000 microtech parels per vierkante millimeter (ja, echt zo veel) die de kans op wrijving van de huid tot 25% verminderen, om zo irritatie de minimaliseren. Ook heeft dit apparaat een Motion Control- sensor: een bewegingsdetector die bijhoudt hoe je je scheert, en zich hierop aanpast. Hierdoor kan huidirritatie nóg beter voorkomen worden.

Voordelen Philips shaver Series 7000

 • Makkelijk in gebruik
 • Goed voor gevoeligheden aan de huid
 • Laadt snel op

Nadelen Philips shaver Series 7000

 • Ietwat moeilijk schoon te maken

3. Philips Shaver Series 5000

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Naast het beste scheerapparaat voor vrouwen hebben we ook een uitblinkers gekozen voor de mannen. Waarom? Vrouwen hebben baat bij een soepel scheerapparaat voor bijvoorbeeld de benen, terwijl mannen juist een erg nauwkeurig scheerapparaat nodig hebben voor bijvoorbeeld het scheren van de baard of.

Op basis van de reviews van meerdere mannen is de Philips Shaver Series 5000 verkozen als beste binnen de categorie. Het scheerapparaat wordt namelijk geleverd met een uitklapbare trimmer, om zo precies mogelijk de snor of baard bij te kunnen werken. Ook beschikt dit scheerapparaat over een speciale Power Adapt- sensor.

Deze intelligente sensor meet de haardichtheid 125 keer per seconde (!). Hierdoor past het scheer vermogen zich automatisch aan. Ideaal voor zo nauwkeurig mogelijk scheren.

Voordelen  Philips Shaver Series 5000

 • laadt erg snel op
 • De koppen bewegen goed mee met de huid
 • Mooi design

Nadeel Philips Shaver Series 5000

 • kan niet draadloos opgeladen worden

4.  Philips shaver s9000 Prestige

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Het beste scheerapparaat voor vrouwen is de Philips shaver s9000. Dit is onder andere gebaseerd over een geruim aantal reviews van vrouwelijke gebruikers van dit product. Vrouwen scheren over het algemeen langere en grotere oppervlakte dan mannen zoals de benen.

Daar hoort natuurlijk een scheermes bij dat zo precies mogelijk meebeweegt met de vormen van het lichaam. Dit apparaat heeft speciale SkinComfort- ringen met een anti wrijvingscoating. Dit zorgt ervoor dat het apparaat soepel over uw huid heen glijdt. Daarnaast heeft het apparaat een veersysteem én SkinGlide- coating die ervoor zorgt ook de mesjes soepel meeglijden. 

Voordelen  Philips shaver s9000 Prestige

 • Super handig draadloos op te laden
 • Heel erg mooi design
 • Veel handige extra’s

Nadelen  Philips shaver s9000 Prestige

 • Redelijk prijzig

5. Philips OneBlade QP-2520/30

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Scheerapparaten kunnen vrij prijzig zijn. Wij begrijpen goed dat niet iedereen hier het geld voor heeft/ er voor over heeft. Ben je bijvoorbeeld student, dan geef je je geld liever uit aan een avondje stappen met je vrienden. Daarom hebben wij ook een topper uitgekozen op het gebied van budget.

Dit apparaat is één van de goedkoopste die je kan vinden, van goede kwaliteit. Het mesje hoeft maar eens in de 4 maanden vervangen te worden, en je kan er zowel mee scheren als trimmen met haar van alle lengtes. Je krijgt dan ook drie verschillende opzetbare stoppelkammen meegeleverd van 1mm, 3mm en van 5mm. 

Voordelen Philips OneBlade QP-2520/30

 • het apparaat is draadloos te gebruiken, erg handig
 • Hij is handig te gebruiken onder de douche
 • Leuk design

Nadelen  Philips OneBlade QP-2520/30

 • Scheert niet helemaal glad

ℹ Hoeveel Scheerapparaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 scheerapparaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

★ Waar hebben jullie de Scheerapparaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scheerapparaten van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

✔ Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste scheerapparaten zijn.

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>