Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste RVS Koekenpan

Demeyere Proline Koekenpan 20 cm

Op zoek naar een nieuwe rvs koekenpan als extraatje in je keuken? We hebben bij Top-X de beste koop rvs koekenpannen voor je uitgezocht, en de beste rvs koekenpan 2022 is de Demeyere Proline Koekenpan 20 cm!

Met deze rvs koekenpan kun je rekenen op de hoogste kwaliteit materialen. Hij is dus erg stevig - na honderden pannenkoeken flippen kun je de pan nog steeds blijven gebruiken!

Zoals je al hoopt kan de RVS Koekenpan ook gewoon in de vaatwasser. Geen extra werk na afloop van het koken dus. De gelaste handgreep zorgt zelfs dat er nergens op de pan vuil zal blijven plakken, ideaal dus als je geen zin hebt in vieze handen.

De Demeyere Proline Koekenpan 20 cm is geschikt voor allerlei soorten vlees, aardappels en nog veel meer. Geen anti-aanbaklaag betekent meer hitte en die wordt uitstekend verdeeld door de 7 isolerende bodemlagen van de pan. 

Dit en nog veel meer betekent dat we de Demeyere Proline Koekenpan 20 cm hebben verkozen tot beste RVS koekenpan 2022!

Een lekker eitje bakken, een stukje vlees bereiden of pannenkoeken maken voor het hele gezin: dat doe je allemaal in een goede koekenpan! Wat vaak een probleem is bij de meeste koekenpannen van tegenwoordig, is dat ze niet allemaal even lang mee gaan.

Goedkopere pannen doen het op de korte termijn altijd prima - maar door de lage kwaliteit materialen die gebruikt zijn, kunnen ze binnen een paar maanden kapot zijn. Op die momenten heb je soms spijt dat je niet voor een goede rvs koekenpan bent gegaan!

Een RVS koekenpan is de beste oplossing voor een koekenpan die langer mee gaat dan een paar maanden. Door de RVS laag en de hoogwaardige materialen die er gebruikt zijn, zal een goede RVS koekenpan niet gaan roesten. Ook andere details, zoals losschietende schroefjes of een bruin wordende bodem, zijn verleden tijd bij het kopen van de beste RVS koekenpan 2022!

Om jou te helpen met het kiezen, hebben we bij Top-X de beste RVS koekenpan 2022 uitgezocht! Natuurlijk hebben we streng de kwaliteit gecontroleerd en rekening gehouden met bijvoorbeeld de prijs-kwaliteitverhouding, zodat we de meest aantrekkelijke en beste RVS koekenpan 2022 konden selecteren!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

27

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste RVS Koekenpannen

Beste koop RVS Koekenpan
1.  Demeyere Proline Koekenpan 20 cm

Beste grote RVS koekenpan
2. BK Conical Deluxe Koekenpan 28 cm

Beste hoge RVS koekenpan
3.Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan

Beste RVS koekenpan met anti-aanbaklaag
4. WMF Profi Resist Koekenpan

Beste RVS koekenpan met Thermo-Signal
5. Tefal Virtuoso Koekenpan

Top 10 beste RVS Koekenpannen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste rvs koekenpannen.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een RVS koekenpan?

Een RVS Koekenpan - waar moeten die allemaal aan voldoen? Om de beste koop RVS Koekenpan te kiezen wil je misschien eerst wat meer weten over de beschikbare RVS Koekenpannen. Onze selectie bestaat 100% uit goede RVS Koekenpannen die hoog scoren op de onderstaande specificaties.

Op basis hiervan kun je zelf een aankoopbeslissing maken - de beste RVS Koekenpan kan voor iedereen anders zijn natuurlijk! De criteria hieronder zijn ook getest in de beste RVS koekenpan volgens de consumentenbond test.

Bouwkwaliteit

RVS zegt niet alles. Een goede RVS Koekenpan bestaat niet alleen uit RVS materialen, maar is ook gebouwd met uiterste precisie en gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan.

Hitteverdeling

Een goede RVS Koekenpan heeft altijd de juiste bodemlagen om de hitte in de pan optimaal te verdelen. 

Formaat

Gebruik je de pan om een eitje te bakken of grote vleesstukken te bereiden? Het formaat (diameter) van een RVS Koekenpan is erg belangrijk om op te letten.

Vaatwasmachinebestendig

De RVS Koekenpan die je gaat kopen moet wel in de vaatwasser kunnen - tenzij je die niet hebt! Het scheelt een hoop tijd om een pan niet elke dag met de hand af te moeten wassen.


Wat is de beste RVS Koekenpan van 2021? 

In onze zoektocht naar de top 5 beste RVS Koekenpannen 2022 hebben we geconcludeerd dat er verschillende winnaars zijn! De beste RVS Koekenpan kan voor jou heel anders zijn dan voor je buurman, afhankelijk van wat je er mee gaat doen en wat voor pannen je allemaal al hebt.

We hebben dus een ultieme top 5 beste koop RVS Koekenpannen opgesteld voor je, waaruit je zelf jouw ideale product kunt kiezen!

1. Demeyere Proline Koekenpan 20 cm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om te beginnen gaan we naar de Demeyere Proline Koekenpan 20 cm! Met deze rvs koekenpan kun je rekenen op de hoogste kwaliteit materialen. Hij is dus erg stevig - na honderden pannenkoeken flippen kun je de pan nog steeds blijven gebruiken!

Zoals je al hoopt kan de RVS Koekenpan ook gewoon in de vaatwasser. Geen extra werk na afloop van het koken dus. De gelaste handgreep zorgt zelfs dat er nergens op de pan vuil zal blijven plakken, ideaal dus als je geen zin hebt in vieze handen.

De Demeyere Proline Koekenpan 20 cm is geschikt voor allerlei soorten vlees, aardappels en nog veel meer. Geen anti-aanbaklaag betekent meer hitte en die wordt uitstekend verdeeld door de 7 isolerende bodemlagen van de pan.

Dit en nog veel meer betekent dat we de Demeyere Proline Koekenpan 20 cm hebben verkozen tot beste RVS koekenpan 2022!

Voordelen Demeyere Proline Koekenpan 20 cm

 • Zeer goede bouwkwaliteit
 • 20 cm is het juiste formaat voor gemiddelde keukentaken
 • Kan in de vaatwasser
 • Hitte wordt uitstekend verdeeld door de 7 bodemlagen

Nadelen Demeyere Proline Koekenpan 20 cm

 • Geen anti-aanbaklaag, waardoor ingrediënten kunnen blijven kleven aan de pan

2.  BK Conical Deluxe Koekenpan 28 cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar iets groters? Begrijpelijk! Met de BK Conical Deluxe Koekenpan 28 cm bereid je je heerlijke stukje vlees zonder moeite, en bovenal: zonder roest te creëren aan de pan!

Ook de BK Conical Deluxe Koekenpan 28 cm is een goede RVS koekenpan die geschikt is voor bakken van allerlei verschillende gerechten. Je kan rekenen op grofweg dezelfde (geweldige!) bouwkwaliteit als bij de Demeyere Proline Koekenpan - dan net in een iets groter jasje waardoor er aanzienlijk meer ingrediënten in passen.

Door de reliëfbodem verspreidt bakvet of olie zich erg makkelijk over het oppervlakte van de pan. Dit zorgt ervoor dat je vlees lekker makkelijk en snel dicht kunt schroeien. Ook voor aardappeltjes, groente en allerlei soorten vis en vlees is dit uitermate geschikt.

En het afwassen? Dat hoef je niet meer te doen met de BK Conical Deluxe Koekenpan! Het RVS materiaal gaat niet alleen lang mee, maar is ook prima bestand tegen de vaatwasser. 

Voordelen BK Conical Deluxe Koekenpan 28 cm

 • Reliëfbodem is erg handig voor veel gerechten
 • Kan in de vaatwasser
 • Zeer goede bouwkwaliteit
 • 28 cm is perfect voor grotere vleesgerechten

Nadelen BK Conical Deluxe Koekenpan 28 cm

 • De reliëfbodem maakt de pan minder passend voor het bakken van een eitje of pannenkoeken

3. Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Liever een iets hogere rand in je RVS koekenpan? Dat kan nog al eens handig zijn voor sommige gerechten, denk aan een oosterse Jambalaya of een pasta pesto recept. Voor dit soort toepassingen hebben we de Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan uitgekozen!

De Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan is een RVS koekenpan die jaren, zelfs wel tientallen jaren mee gaat. Dat komt door de hoge bouwkwaliteit en de duurzame materialen die gebruikt zijn.

De hogere randen betekenen niet alleen dat de warmte van meer kanten komt. Ook krijgt de pan op deze manier aanzienlijk meer inhoud. Door de Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan op een hoger pitje te zetten maakt het een goede pan om roerbakrecepten in te bereiden!

Daarnaast is de Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook de oven. De vaatwasser is uiteraard ook geen probleem door de RVS materialen die gebruikt zijn. Dankzij de capsulebodem van 3 lagen, wordt de hitte optimaal verdeeld over de ruimte in de pan. Hierdoor wordt je vlees lekker gauw warm, van binnen en van buiten.

Voordelen Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan

 • Hitte wordt perfect verdeeld
 • Hogere rand, handiger voor roerbakken
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Perfecte bouwkwaliteit

Nadelen Demeyere Restoline 3 RVS Koekenpan

 • Iets aan de zware kant

4. WMF Profi Resist Koekenpan

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Klinkt een anti-aanbaklaag je als muziek in de oren? Begrijpelijk, want niets is irritanter dan een gebruikte pan met de hand moeten schoonmaken doordat er iets is aangekoekt. Met de WMF Profi Resist Koekenpan is dit gelukkig verleden tijd.

De WMF Profi Resist Koekenpan is voorzien van een PermaDur anti-aanbaklaag. Dit is een merk dat erkend wordt door de grote namen in de keukenindustrie, en dat is te begrijpen. De pan is hittebestendig tot liefst 260 graden. Hij bestaat uit drie dikke lagen, van aluminium, roestvrij staal en een extreem hittebestendige buitenkant gemaakt van chroom.

De WMF Profi Resist serie biedt de voordelen van een roestvrijstalen pan gecombineerd met een anti-aanbaklaag. Deze voordelen zijn vooral terug te zien in hoe je sommige soorten vlees kunt bereiden: de dunne onderkant van de pan betekent meer hitte, maar door de anti-aanbaklaag heb je aanzienlijk minder risico op een aangebrand stukje kip.

Ideaal dus voor de liefhebbers van lekker knapperig en toch goed doorbakken eten!

Voordelen WMF Profi Resist Koekenpan

 • RVS pan mét anti-aanbaklaag
 • PermaDur kwaliteit
 • 3 dikke lagen om hitte optimaal te verdelen

Nadelen WMF Profi Resist Koekenpan

 • handvat kan heet worden

5. Tefal Virtuoso Koekenpan

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Is 28 cm het ideale formaat voor jouw nieuwe rvs koekenpan? De Tefal Virtuoso Koekenpan is dan misschien een goede pan voor jou!

De Tefal Virtuoso Koekenpan is geschikt voor alle hittebronnen, dus ook de oven. Doordat de bouwkwaliteit zo ontzettend goed is, durft Tefal maar liefst 10 jaar garantie te geven op de pan - je weet dus zeker dat je de komende tijd geen nieuwe nodig hebt!

Ook een handige functie van de Tefal Virtuoso Koekenpan: De pan is voorzien van een Thermo Signal spot in het midden. Op het plaatje zie je een rode cirkel in het midden van de pan - deze wordt fel rood als de ideale temperatuur voor braden en bakken wordt bereikt! 

Het handvat van de Tefal Virtuoso Koekenpan is lekker stevig vastgeklonken aan de rest van de pan en zal dus in geen jaren loslaten. Al met al een zeer goede RVS koekenpan met een paar handige extra functies!

Voordelen Tefal Virtuoso Koekenpan

 • 10 jaar garantie
 • Hoge rand ideaal voor eenpansgerechten of roerbakken
 • Thermo Signal spot geeft de juiste temperatuur aan

Nadelen Tefal Virtuoso Koekenpan

 • Niet aanbevolen voor de vaatwasser

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel RVS koekenpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten RVS koekenpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de RVS koekenpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste RVS koekenpannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP