Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Pannenkoekenpan

Beste Pannenkoekenpan

Tefal Unlimited

De Tefal Unlimited is de best geteste pannenkoekenpan van 2022. Wij hebben een uitgebreide test gedaan en dit is onze nummer 1. Deze pannenkoekenpan heeft een anti-aanbaklaag waardoor je alles er makkelijk uit kan halen.

Hiernaast is het geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie en de oven. De pan is slechts 0,9 kilogram waardoor je er goed pannenkoeken mee kan flippen.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste pannenkoekenpan? Als je lekker pannenkoeken wil maken is het wel handig om een goede pan te hebben. Daar kan je een normale pan voor gebruiken maar een pannenkoekenpan zorgt toch voor extra goede pannenkoeken.

Met zo'n pan kan je zelf bepalen hoe groot de pannenkoek wordt. Hiernaast zijn ze vaak ook nog licht waardoor je het goed kan flippen. Je kan die pan natuurlijk ook voor andere kookkunsten gebruiken. Het is dus een goede aanschaf voor in de keuken en je kan indruk maken op je familie.

Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in pannenkoekenpannen. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende pannen en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pannenkoekenpannen

Beste Pannenkoekenpan

Beste Koop Pannenkoekenpannen
1. Tefal Unlimited

GreenPan Essentials Pannenkoekenpan - Ø24 cm - PFAS-vrij - Inductie

Beste Pannenkoekenpan Inductie
2. GreenPan Essentials

Tefal Expertise Pannenkoekenpan - Voor alle warmtebronnen, ook inductie - Ø 25 cm

Beste Functionele Pannenkoekenpan
3. Tefal Expertise

DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan - Ø 24 cm

Beste Ijzeren Pannenkoekenpan
4. DeBuyer Mineral B Element

Tefal Cook Right Pannenkoekenpan - Ø 25 cm ( niet voor inductie)

Beste Budget Pannenkoekenpan
5. Tefal Cook Right

Top 10 Beste Pannenkoekenpannen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire pannenkoekenpannen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top pannen bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Pannenkoekenpan?

De pannenkoekenpan test 2022 bestaat uit verschillende producten. Deze zijn het best geteste en kan je goed gebruiken in de keuken. Maar het kopen van een pannenkoekenpan blijft moeilijk aangezien er zoveel zijn. Ook van van verschillende merken. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste pannenkoekenpannen. 

Voordat je een pannenkoekenpan koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Warmtebronnen

Het is zeer belangrijk om te kijken naar de warmtebronnen van de pan. Dit is elektriciteit, gas, halogeen, inductie, keramisch en oven. De pan moet natuurlijk wel op jou warmtebron te werk kunnen gaan. Anders heb je er niets aan. Bekijk dit dus goed. 

Merk

Hiernaast is het goed om te kijken naar het merk van de pannenkoekenpan. Er zijn een aantal merken die ervaren zijn in het maken van pannen. Deze leveren vaak ook hoge kwaliteit. Ga deze dus na om ervoor te zorgen dat je een goede koop hebt.

Afmeting

Pannenkoekenpannen hebben verschillende afmetingen. De ene is groter dan de andere. Daarom is het goed om jezelf af te vragen: Hoe groot je de pannenkoeken bakken? Bak je voor jezelf of voor meerdere mensen? Als je dit weet kan je goed gericht op zoek gaan.

Anti-aanbaklaag

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de anti-aanbaklaag van de pan. De meeste pannenkoekenpannen hebben deze laag maar het is wel goed om het te controleren. Pannenkoeken blijven namelijk vaak plakken en dan kan je het minder goed flippen.


Wat is de beste Pannenkoekenpan van 2022? 

Wat is de beste pannenkoekenpan van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten pannen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste pannen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Tefal Unlimited

Beste Pannenkoekenpan

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Je vraagt je dan vast af: maar welke pannenkoeken is het beste? Wij hebben een test gedaan en dat is de Tefal Unlimited! Dit is de beste koop voor je keuken.

De Tefal Unlimited kleurt rood wanneer de goede baktemperatuur bereikt is. Op deze manier weet je precies wanneer je de pannenkoek moet bakken en kan het bijna niet misgaan. Het is gemaakt van titatium coating en hierdoor plakken de pannen niet. Daardoor komen er ook geen krassen.

Verder is de pan nog geschikt voor verschillende warmtebronnen. Denk aan gas, elektriciteit, keramisch, inductie en oven. Hierdoor is het bijna altijd geschikt voor je keuken. Ook heeft het nog een goede afmeting van 25 centimeter waardoor je grote pannenkoeken kan maken.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Tefal Unlimited

 • Geschikt voor meerdere warmtebronnen
 • Uitstekende anti-aanbaklaag
 • Geeft aan wanneer de juiste temperatuur bereikt is.

Nadelen Tefal Unlimited

 • Geen

2. GreenPan Essentials

GreenPan Essentials Pannenkoekenpan - Ø24 cm - PFAS-vrij - Inductie

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De nummer 2 in onze lijst is de GreenPan Essentials. Dit is de best geteste pannenkoekenpan voor inductie. Het hoort zeker in het rijtje thuis van de 'beste pannenkoekenpan'.

Deze pan is een duurzame variant en pannenkoeken worden ook gebakken met minimale vetstof. Het is duurzaam op alle verschillende warmtebronnen aangezien het een energiebesparende bodem heeft. Ook warmt de pan snel op waardoor je een hele stapel kan bakken. 

De GreenPan Essentials kan makkelijk in de vaatwasser zodat je het goed schoon kan houden. Het is wel aan te raden om het met een zoek schoon te maken aangezien het dan langer meegaat. Verder is de pan ook nog bestand tegen metalen keuken producten.

Voordelen GreenPan Essentials

 • Duurzame pan
 • Optimaal grillen

Nadelen GreenPan Essentials

 • Je krijgt er geen deksel bij

3. Tefal Expertise

Tefal Expertise Pannenkoekenpan - Voor alle warmtebronnen, ook inductie - Ø 25 cm

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een functionele pannenkoekenpan? Dan is de Tefal Expertise wat voor jou! Dit is de beste pannenkoekenpan op het gebied van multifunctionaliteit. 

Deze pan heeft een dikke anti-aanbaklaag waardoor de pannenkoeken niet blijven plakken. Hierdoor is het ook geschikt voor andere gerechten. Ook is het gemaakt van hoge kwaliteit en gaat het lang mee. Je hebt bij het bakken bijna geen boter of olie nodig.

Verder heeft de Tefal Expertise een sterke RVS bodem. Hierdoor vervormt de pan niet en wordt de warmte geleidelijk verdeeld over de pan. Hiernaast is het ook geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen. Al met al een zeer goede pannenkoekenpan met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen Tefal Expertise

 • Gaat 3x langer mee dan gemiddeld
 • Hele gladde pan

Nadelen Tefal Expertise

 • Minder geschikt voor de oven

4. DeBuyer Mineral B Element

DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan - Ø 24 cm

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij toch liever een ijzeren pannenkoekenpan? Dan is de DeBuyer Mineral B Element wat voor jou. Deze zit heel lekker in de hand en je kan er grote pannenkoeken mee maken.

De DeBuyer Mineral B Element is gemaakt van goed materiaal waardoor je krokante pannenkoeken krijgt. Je kan goed zien wanneer de pan te oud wordt aangezien het dan van kleur veranderd. Ook deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen.

Verder is deze pan uiterst geschikt voor grote families. Met een afmeting van 24 centimeter kunnen er veel pannenkoeken gemaakt worden. Hiernaast kan je het ook gebruiken voor andere gerechten zoals een eitje of vis. Dat is toch handig als je een pan kooptt

Voordelen DeBuyer Mineral B Element

 • PFAS-vrij
 • Geschikt voor grote pannenkoeken

Nadelen DeBuyer Mineral B Element

 • Er zit geen warmte indicatie op

5. Tefal Cook Right

Tefal Cook Right Pannenkoekenpan - Ø 25 cm ( niet voor inductie)

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen de beste pannenkoekenpan 2022 lijst met de Tefal Cook Right. Dit is de best geteste budget pannenkoekenpan van 2022.

Je hebt het merk 'Tefal' al 2 keer eerder gezien in deze lijst. Dat komt omdat ze uitstekende pannen maken en de Tefal Cook Right valt daaronder. Dit is een duurzame variant van het merk. Dus als je een bijdrage wil leveren aan een betere wereld is dit een goede optie.

Deze pan heeft een lage rand waardoor je goed pannenkoeken kan maken. Je hebt nauwelijks olie of boter nodig. Hierdoor kook je nog gezonder en blijft niets aan de pan plakken. Verder is de pan nog geschikt voor alle warmtebronnen. Kortom, een uitstekende budget pannenkoekenpan.

Voordelen Tefal Cook Right

 • Scherpe prijs
 • Goede anti-aanbaklaag

Nadelen Tefal Cook Right

 • Niet geschikt voor inductie

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel pannenkoekenpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten pannenkoekenpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de pannenkoekenpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pannenkoekenpannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP