fbpx

Publicatie datum: 25 juli, 2023

Door: Jack

Best Geteste Rubberboot

Intex Explorer Pro 200 - Opblaasboot

Ben jij nog op zoek naar een goede rubberboot voor op vakantie? Dan kunnen wij je de Intex Explorer Pro 200 - Opblaasboot aanraden! Deze rubberboot is namelijk uit onze test gekomen als beste rubberboot 2023! Deze rubberboot beschikt over drie verschillende luchtkamers die je afzonderlijk van elkaar moet opblazen. De boot is geschikt voor twee personen en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilo. Het product is dus geschikt voor 2 kinderen en 1 volwassenen. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste rubberboot? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

De zomervakantie is weer in volle gang en ook al is het weer in Nederland niet geweldig op de vakantie bestemming kan dat heel anders zijn. Bij warm weer is het natuurlijk ideaal om verkoeling te zoeken in de zee of het zwembad. 

Natuurlijk is het heerlijk om te zwemmen, maar dat kan snel gaan vervelen en zeker bij kinderen. Om je kinderen te entertainen is het leuk om een opblaasbare rubber boot aan te schaffen.

Je kinderen kunnen dan in de boot zitten terwijl ze door de golven het strand weer opgeduwd worden. Alleen, hoe weet je nou of je een boot aanschaft die je de hele vakantie kan gebruiken. 

Om die reden hebben wij van Top-x een rubberboot test uitgevoerd. De test resultaten hebben wij samengevoegd in een handige top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Rubberboten

Beste Koop Rubberboot
1. Intex Explorer Pro 200 - Opblaasboot

Beste Rubberen Kayak
2. Intex Explorer K2 Kayak

Beste Rubberboot met peddels
3. Intex Seahawk Opblaasboot

Beste vierpersoons Rubberboot 
4. Intex Excursion 4 Opblaasboot

Beste Rubberboot voor jonge kinderen
5. Frozen - Opblaasbare boot

Top 10 Beste Rubberboten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste rubberboten. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de rubberboot test 2023!

Misschien ook interessant:


Waar moet op je letten bij het kopen van rubberboot? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een rubberboot kopen om mee te nemen op je volgende vakantie. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een rubberboot is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om jou te helpen met het vinden van een goede rubberboot hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. 

Als je na het lezen van deze punten nog wat extra informatie wil over een goede boot, raden wij je aan om te kijken naar de beste rubberboot volgens de consumentenbond. 

Soort rubber

Allereerst is het belangrijk om te controleren van welke soort rubber de boot is gemaakt. De meeste rubberboten zijn gemaakt van vinyl. Vinyl is een stevig materiaal wat tegen een stootje kan. Ook kan dit materiaal goed tegen de warmte op je vakantiebestemming. 

Belastbaar gewicht

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het belastbaar gewicht. Het belastbaar gewicht wil zeggen hoeveel de boot kan dragen tot dat deze zinkt. Het belastbaar gewicht kan per soort boot sterk verschillen. Het belastbaar gewicht is meestal minimaal 120 kilo en maximaal 400 kilo, dit is uiteraard afhankelijk van het type boot. 

Capaciteit

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de rubberboot. De capaciteit laat zien hoeveel personen in de rubberboot passen. De meeste rubberboten hebben plek voor twee personen, maar er zijn ook boten die een capaciteit hebben voor 4 personen. 

Aantal luchtkamers

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar het aantal luchtkamers de boot heeft. De luchtkamers zijn de compartimenten van de boot die je moet opblazen met lucht. Zo hebben de meeste rubberboten 3 luchtkamers. Dat is zijn want als er iets gebeurd is niet meteen de hele boot lek. Het aantal luchtkamers is afhankelijk van het type rubberboot. 


Wat is de beste rubberboot van 2023? 

W zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij. Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende type rubberboten geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste rubberboot tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Intex Explorer Pro 200 - Opblaasboot

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de best geteste rubberboten van dit moment. De Intex Explorer Pro 200 - Opblaasboot is uit onze test gekomen als beste rubberboot van 2023!

Deze boot is gemaakt van Vinyl, dit is een sterke en stevige soort rubber. Ook heeft het drie verschillende soorten luchtkamers. Deze kamers zul je afzonderlijk van elkaar moeten opblazen.

Aan de voorkant van de boot zit een handvat met een stuk touw zodat je de boot gemakkelijk door het water kan bewegen. Ook zitten er touwen rondom de boot zodat je er makkelijker in kan klimmen. 

De boot is geschikt voor twee personen en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilo. Het product is dus geschikt voor 2 kinderen en 1 volwassenen. 

Voordelen Intex Explorer Pro 200 - Opblaasboot

 • Is heel erg licht
 • Makkelijk te dragen door middel van de touwen
 • Speelplezier gegarandeerd
 • Wordt geleverd met een opblaaspomp

Nadelen Intex Explorer Pro 200 - Opblaasboot

 • Exclusief peddels 

2. Intex Explorer K2 Kayak

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ga je binnenkort op vakantie, maar ben je geen type die de hele dag op het strand gaat liggen? Als je wat actie wil is het kopen van een rubberen boot een prima optie, maar is een standaard boot goed genoeg? 

Voor de echte avonturiers hebben wij de Intex Explorer K2 Kayak geselecteerd als beste rubberen kayak. Deze kayak is ideaal voor recreatieve trip op een rustig meer of in een rustige zee. Ook in rivieren kan je deze kayak gebruiken. 

De kayak zelf is gemaakt van een sterk vinyl, hierdoor is dit product erg sterken duurzaam. Als het rubber goed wordt onderhouden gaat het lang mee. Ook zit er een reparatieset bij dit product. 

De capaciteit van de kayak is 2 personen en is daarom uit uitgerust met twee verstelbare opblaasbare stoelen met rugleuning. Ook worden er twee aluminium peddels bij deze kayak geleverd. 

Voordelen Intex Explorer K2 Kayak

 • Uitgerust met twee verstelbare opblaasbare stoelen
 • Accessoires worden meegeleverd 
 • Geschikt voor meren en medium rivieren
 • Gestroomlijnd design 

Nadelen Intex Explorer K2 Kayak

 • De peddels zijn net ietsjes te kort

3. Intex Seahawk Opblaasboot

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een rubberen boot komen is een leuk idee, maar als je graag wil gaan roeien zul je op moeten letten. Niet iedere rubberen boot wordt namelijk geleverd met peddels. Als je deze niet in huis hebt, is dat onhandig. 

Gelukkig hebben wij een rubberboot gevonden die wordt geleverd met peddels. De Intex Seahawk Opblaasboot is daarom geselecteerd als de beste rubberboot met peddels. 

Deze boot is zeer geschikt voor iedereen die de zee op wil gaan. De boot is namelijk gemaakt van een extra dik vinyl. Door het extra dikke vinyl is de boot bestand tegen olie, zout water of felle zon. 

Ook is dit product zeer geschikt voor vissers. De rand van de boot is namelijk voorzien van 2 vishengelhouders, ook is er een bevestigingspunt voor een buitenboordmotor. 

Voordelen Intex Seahawk Opblaasboot

 • Wordt geleverd met twee peddels
 • Gemaakt van extra dik vinyl
 • Bestand tegen olie, zout water of felle zon
 • Beschikt over 2 vishengelhouders

Nadelen Intex Seahawk Opblaasboot

 • Niet geschikt voor twee volwassenen

4. Intex Excursion 4 Opblaasboot

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je een groot gezin hebt, is het kopen van rubberboot voor twee personen niet ideaal. Je hebt op vakantie natuurlijk geen zin om de hele dag te controleren of iedereen eerlijk met de boot omgaat. 

Geen zorgen, wij hebben tijdens het samenstellen van onze top 5 rekening gehouden met grote gezinnen. Wij hebben daarom de Intex Excursion 4 Opblaasboot geselecteerd als beste vierpersoons rubberboot.

Deze opblaasboot is extra breed, waardoor er genoeg ruimte is voor twee personen per stoel. De boot is voorzien van twee stoelen die geschikt zijn voor 2 personen. De stoelen zijn comfortabel en hebben een rugleuning. 

Ook is er genoeg beenruimte zodat je de hele dag prima kan zitten tijdens het varen. Ook worden er twee aluminium peddels bij deze boot geleverd en een handpomp om de boot mee op te pompen. 

Voordelen Intex Excursion 4 Opblaasboot

 • Beschikt over een bevestigingspunten voor buitenboordmotor
 • De boot is erg duurzaam 
 • Heeft een opblaasbare bodem voor extra comfort
 • Geschikt vier personen

Nadelen Intex Excursion 4 Opblaasboot

 • Met vier volwassenen kan de boot wat krap zijn 

5. Frozen - Opblaasbare boot

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

We zijn al weer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5. Wees niet getreurd als je nog heel enthousiast bent over de andere opties kan het zomaar zijn dat dit de rubberboot is die jij zoekt. 

Wij hebben tijdens het samenstellen van onze top 5 rekening gehouden met jonge kinderen. Wij hebben daarom de Frozen - Opblaasbare boot geselecteerd als beste rubberboot voor jonge kinderen. 

Deze boot is zeer geschikt voor kinderen tot een jaar of 6 die nog te klein zijn voor de andere opties uit onze top 5. Deze boot heeft genoeg ruimte voor een kind en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 25 kilo. 

De boot zelf is gemaakt van een thermisch verzegeld pvc, door dit materiaal is de boot erg sterk en stabiel. Kortom, met dit bootje heeft jouw kind veel plezier tijdens de vakantie.

Let op: Kinderen zonder zwemdiploma moeten bij gebruik van de boot altijd onder begeleiding zijn van een volwassenen en zwembandjes dragen. 

Voordelen Frozen - Opblaasbare boot

 • Zeer geschikt voor jonge kinderen 
 • In Frozen thema
 • Maximaal belastbaar gewicht van 26 kilo
 • Gemaakt van thermisch verzegeld pvc

Nadelen Frozen - Opblaasbare boot

 • Niet geschikt voor 2 kinderen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel rubberboten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten rubberboten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de rubberboten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste rubberboten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>