Laatste update: december 2022

Door: Sam

Best Geteste Zwemhorloge

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Wat is het beste zwemhorloge van dit moment? Uit onze beste zwemhorloge test is gebleken dat dat de Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm is. Dit goede zwemhorloge beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt en is uiteraard water resistent. Verder heeft hij de beste prijs-/kwaliteitsverhouding en daarom door ons uitgeroepen tot het beste koop zwemhorloge van dit moment.

Enkele handige functionaliteiten waarover de Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm beschikt zijn bijvoorbeeld de ingebouwde GPS-ontvanger, inzichten in jouw gezondheid dankzij meerdere sensoren en het contactloos betalen Garmin Pay systeem.

Wil je meer weten over dit beste koop zwemhorloge? Klik dan op de button hieronder!

Zwemhorloges zijn ideaal om inzicht te verschaffen in verschillende interessante gegevens. Zo kun jij na afloop van het zwemmen meerdere gegevens terugzien en ook tijdens het zwemmen kun jij hier inzicht in verschaffen. Deze zwemhorloges zijn water resistent waardoor jij hem altijd kunt blijven dragen. 

Zwemhorloges zijn daarom erg populair. Je kunt tegenwoordig uit ontzettend veel verschillende modellen kiezen. Helaas beschikken niet alle modellen over de gewenste kwaliteit. Het komt dus regelmatig voor dat mensen een miskoop doen. Wij helpen jou daarom graag bij het voorkomen van een miskoop en het vinden van de beste optie.

In dit artikel ontdek je daarom de resultaten uit onze beste zwemhorloge test. Hierbij hebben wij tientallen modellen met elkaar vergeleken in onze ultieme beste zwemhorloge test. Aan de hand van deze resultaten hebben wij een handige top 5 beste opties opgesteld.

Benieuwd wat het beste zwemhorloge van 2022 is en waar je op moet letten bij aanschaf van een zwemhorloge? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

34

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

49

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zwemhorloges

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Beste koop zwemhorloge
1. Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Fitbit Sense Grijs

Beste sporthorloge zwemmen
2. Fitbit Sense Grijs

Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud

Beste goedkope zwemhorloge
3. Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud

Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

Beste activity tracker zwemmen
4. Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

Polar Grit X Pro

Beste premium zwemhorloge
5. Polar Grit X Pro


Top 10 Beste Zwemhorloges

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste zwemhorloges! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwemhorloge?

Ga jij een zwemhorloge kopen? Dan kan het verstandig zijn om met enkele criteria rekening te houden. Niet alle zwemhorloges zijn namelijk even goed en een miskoop is daarom snel gemaakt. Om dat te voorkomen hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze beste zwemhorloge test voor je op een rijtje gezet.

Door rekening te houden met deze criteria haal jij gemakkelijk de beste optie in huis. Deze criteria zijn namelijk ook getest in het beste zwemhorloge volgens de consumentenbond test. Ga dus niet zomaar voor een zwemhorloge aanbieding maar vergelijk meerdere opties kritisch. Alleen op die manier haal jij de beste optie in huis!

Waterdichtheid

Uiteraard is de belangrijkste criteria uit onze test het testen van de waterdichtheid van een zwemhorloge. Sommige horloges claimen namelijk zwemwaterdicht te zijn maar zijn alleen spatwaterdicht. Het gevolg hiervan is dat een horloge het snel zal gaan begeven wanneer hij tijdens het zwemmen gebruikt wordt.

Om dit te voorkomen hebben wij ieder horloge getest op de waterdichtheid van het model. Om er achter te komen of een horloge daadwerkelijk waterdicht is, is het belangrijk om naar het ATM te kijken van een model. ATM 3 is hierbij spatwaterdicht en ATM 5 is douche en zwemwaterdicht.

Je vindt deze gegevens vaak in de product omschrijving van een zwemhorloge.

Functionaliteiten

Een tweede en niet onbelangrijke criteria is het kijken naar de functionaliteiten van een zwemhorloge. Je wilt het horloge waarschijnlijk omhouden omdat jij inzicht wilt verschaffen in verschillende gegevens. Het is daarom belangrijk dat je bij het kiezen van een zwemhorloge goed naar de functionaliteiten van een model kijkt.

De functionaliteiten van een zwemhorloge zijn vrijwel altijd in de product omschrijving te vinden. Zo kun je kijken naar ingebouwde sensoren zoals hartslagmeter, stress meter, ademhalingen per minuut, zuurstofniveau etc. Bedenk dus goed wat voor sensoren jij gebruikt van wilt maken en of het gewenste model hier ook over beschikt.

Formaat

Het formaat is ook een belangrijke criteria wanneer er gekeken wordt naar een zwemhorloge. Omdat je vrij wilt kunnen bewegen is het belangrijk dat het horloge niet te groot en ook zeker niet te zwaar is. Deze criteria blijft echter persoonsvoorkeur gebonden.

Om die reden hebben wij in onze top 5 verschillende soorten zwemhorloges opgenomen. Hierbij hebben wij grotere- en kleine modellen opgenomen met ook verschillende gewichten.

Compatibiliteit

Als laatste is het belangrijk om naar de compatibiliteit van een zwemhorloge te kijken. Zo zijn niet alle zwemhorloges met elk type besturingssysteem te verbinden. Bekijk dus goed of het gewenste model ook te compatibel is met jouw besturingssysteem van jouw telefoon.

Sommige zwemhorloges zijn namelijk alleen compatibel met IOS of Android terwijl andere horloges met beide gekoppeld kunnen worden.


Wat zijn de beste zwemhorloges?

Vaak kregen wij de vraag: ''Welk zwemhorloge is het beste?''. Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze test hebben wij namelijk een handige top 5 opgesteld. Hieronder vind je de 5 beste zwemhorloges uit verschillende prijsklassen en categorieën.

Om jou te helpen bij het kiezen van de beste optie hebben wij elk model voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van ieder model voor je op een rijtje gezet. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze testresultaten en reviews van andere consumenten.

Benieuwd welk zwemhorloge het beste bij jou past? Je ontdek het hieronder!

1. Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Uit onze beste zwemhorloge test is gebleken dat de Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm de allerbeste optie van dit moment is. Dit beste koop zwemhorloge beschikt namelijk over ontzettend goede specificaties en een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo kun je bij aanschaf van dit horloge ook kiezen uit 3 kleuren en 2 formaten.

Met de Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm kan jij je portemonnee gerust thuislaten doordat hij beschikt over het Garmin Pay systeem waarmee jij contactloos kunt betalen via jouw horloge. Verder is hij ontzettend goed bestand tegen water en heeft hij sensoren zoals een hartslagmeter, meet hij jouw ademhaling en kan hij jouw zuurstofniveau meten.

Met de Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm heb jij dus een all round zwemhorloge in bezit dat over enorm veel voordelen beschikt. Andere handige functies zijn bijvoorbeeld de ingebouwde muziekspeler, ingebouwde GPS-ontvanger en de mogelijkheid tot het installeren van verschillende apps.

Voordelen Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

 • Geschikt voor iOS en Android
 • In twee formaten en 3 kleuren verkrijgbaar
 • Ontzettend lange batterijduur
 • Inclusief oplaadkabel

Nadelen Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

 • LCD scherm is vrij donker

2. Fitbit Sense Grijs

Fitbit Sense Grijs

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij de Fitbit Sense Grijs opgenomen in onze top 5 beste zwemhorloges. Dit goede zwemhorloge is namelijk ontzettend licht, heeft een goede prijs-/kwaliteitsverhouding en heel veel verschillende functionaliteiten. Ook kun je bij aanschaf van dit model kiezen uit de kleuren grijs, wit en groen.

De Fitbit Sense Grijs kan ook als bundel worden aangeschaft met een oplader, deze ontvang je er namelijk niet gratis bij. De Fitbit Sense Grijs heeft een batterijduur van wel 144 uur, is compatibel met zowel iOS als Android en heeft een contactloos betalen systeem. Verder is hij waterdicht tot wel 50 meter diepte, ideaal dus als zwemhorloge.

Functies die de Fitbit Sense Grijs ook heeft zijn de GPS functie, hartslagmeter en EDA scanner om inzicht te krijgen in jouw stressniveau. Dit goede zwemhorloge ontvangt ook berichten. Je kunt zelfs op deze berichten reageren doordat je dit horloge ook kunt gebruiken als telefoon door er mee te bellen.

Voordelen Apple Watch Series 7

 • Batterijduur van 144 uur
 • Beschikt over contactloos betalen
 • Heeft een EDA scanner
 • Waterdicht tot 50 meter diepte

Nadelen Apple Watch Series 7

 • Niet compatibel met Huawei P8 en P9

3. Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud

Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud opgenomen in onze top 5. Dit zwemhorloge heeft namelijk ook een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Dit model is namelijk de goedkoopste uit onze lijst maar beschikt toch over ontzettend veel voordelen en functies.

Zo kun je bij aanschaf van de Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud al kiezen uit 5 verschillende kleuren en 2 verschillende product breedtes. Verder kan hij ook als bundel gekocht worden met draadloze oortjes, draadloze oplader en één extra horlogeband.

De Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud heeft een batterijduur van 40 uur en verschillende sensoren zoals een ECG hartslagmeter en optische hartslagmeter. Ook heeft hij een ingebouwd GPS systeem en kun jij jouw favoriete apps gebruiken dankzij het handige Wear OS besturingssysteem.

Voordelen Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud

 • Beschikt over meerdere sensoren
 • Je kunt jouw favoriete apps downloaden
 • GPS systeem ingebouwd
 • Inclusief handleiding en USB kabel

Nadelen Samsung Galaxy Watch4 40 mm Roségoud

 • Niet compatibel met iOS toestellen

4. Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Garmin Venu 2 Zwart/Zwart opgenomen in onze top 5. Dit zwemhorloge kan in ontzettend veel verschillende uitvoeringen worden aangeschaft. Hierbij kan gekozen worden uit verschillende kleuren, afmetingen en met/zonder oplader levering.

De Garmin Venu 2 Zwart/Zwart heeft ook een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo geeft dit goede zwemhorloge jou een goed inzicht in je gezondheid dankzij de Health Snapshot functie. Verder gaat de batterij van dit model tot wel 11 dagen mee waardoor jij hem niet vaak hoeft op te laden.

Ook is hij compatibel met zowel iOS als Android toestellen. De Garmin Venu 2 Zwart/Zwart heeft een ingebouwde GPS functie, zelfstandige muziekspeler en maakt app downloaden mogelijk. Verder kun jij met dit horloge jouw sportieve prestaties verbeteren dankzij een persoonlijk trainingsplan van Garmin Coach.

Voordelen Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

 • Inclusief handleiding, oplaadkabel en horlogeband
 • Geschikt voor Android en iOS
 • Beschikt over de belangrijkste functies

Nadelen Garmin Venu 2 Zwart/Zwart

 • Ook niet compatibel met Huawei telefoons

5. Polar Grit X Pro Premium Outdoor

Polar Grit X Pro

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste horloge in onze top 5 hebben wij gekozen voor de Polar Grit X Pro Premium Outdoor. Dit model is namelijk de duurste uit onze lijst, maar beschikt ook wel over ontzettend veel handige functies. Ook heeft hij een uitstekende kwaliteit en kan je bij aanschaf van dit model kiezen uit 3 verschillende kleuren.

Zoals gezegd is de Polar Grit X Pro Premium Outdoor de duurste optie uit onze lijst en daarom ook echt een premium versie zwemhorloge. Voor dit geld ontvang je dan wel een zwemhorloge dat geschikt is voor diepzee duiken (100 ATM), een batterijduur heeft van 40 uur (wanneer GPS aanstaat) en verschillende sensoren heeft.

Zo kun jij met de Polar Grit X Pro Premium Outdoor inzicht verschaffen in jouw hartslag, heeft hij een hoogtemeter, geeft hij inzicht in jouw slaapkwaliteit en slaapfases en is hij geschikt voor iOS en Android. Verder heeft hij een notificatie ontvanger en muziekbediening. Ook kun je met dit model bellen wanneer jij jouw telefoon in de buurt hebt.

Voordelen Polar Grit X Pro Premium Outdoor

 • Beste premium zwemhorloge
 • Geschikt voor diepzee duiken
 • Geschikt voor iedere sport

Nadelen Polar Grit X Pro Premium Outdoor

 • Vrij prijzig

Hoeveel soorten zwemhorloges hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 zwemhorloges getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de zwemhorloges op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste zwemhorloges zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP