fbpx
 • Home
 • /
 • Sfeer
 • /
 • Beste Railverlichting [Test 2023]

Publicatie datum: 17 juli, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Railverlichting

Smart railsysteem met drie spots van Jeana

Smart railsysteem met drie spots van Jeana

De beste railverlichting van 2023 is het railsysteem van Jeana. Deze verlichting heeft drie spotjes en een rail die in totaal 100 centimeter lang is. De lichtsterkte kun je bedienen via een app op je telefoon! Daarnaast kun je de lichtwarmte aanpassen én je kunt instellen wanneer de lamp aan of uit moet. Ideaal als je thuis wilt komen in een verlichte woning en energie wilt besparen. Een zeer goede keus dus!

Ben je opzoek naar railverlichting voor in huis? Dan raden we je aan vooral verder te lezen. In dit artikel zetten we vijf verschillende lampen op een rij die in een railverlichting test als beste naar voren zijn gekomen. Wil je dus railverlichting kopen, dan vind je hier inspiratie en ideeën waar je zeker wat aan hebt! Tijdens de test hebben we vooral gelet op de beste koop, de specificaties, het ontwerp en het gebruik.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Railverlichtingen

Smart railsysteem met drie spots van Jeana

Beste Koop Railverlichting
1. Smart railsysteem met drie spots van Jeana

Smart railsysteem met 5 spots van Jeana

Beste Smart Railverlichting
2. Smart railsysteem met 5 spots van Jeana

Railsysteem met 5 spots van Jeana

Beste design Railverlichting
3. Railsysteem met 5 spots van Jeana

Railsysteem met 10 spots van Jeana

Beste 10 Spots Railverlichting
4. Railsysteem met 10 spots van Jeana

Smart railspot met 1 lichtbron van Jeana

Beste 1 Spot Railverlichting
5. Smart railspot met 1 lichtbron van Jeana

Top 10 beste Railverlichtingen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste railverlichtingen.


Waar op letten bij het kopen van Railverlichting?

Railverlichting is verlichting aan een rail. Dit heeft allerlei handige voordelen. Zo wordt dit type verlichting veel gebruikt in winkels en bedrijven. Daar komt het vooral van pas, omdat je gemakkelijk de lichtrichting ermee kunt aanpassen of de lampen los van elkaar aan of uit kunt zetten. De rails zijn in verschillende soorten en vormen te verkrijgen, maar het meest gangbare is één rechte rail. De laatste tijd zie je dit soort lampen veel in woningen terug komen. Het heeft een hip en modern uiterlijk en de voordelen komen ook thuis goed van pas.

Als je van plan bent railverlichting te kopen, zijn er een aantal punten die je van te voren goed moet bekijken. Zo heb je de keus tussen 1-fase of 3-fase verlichting, is het belangrijk na te gaan hoeveel licht je precies nodig hebt en moet je een keus maken tussen verschillende soorten lichtbronnen. Lees vooral verder, want alleen op deze manier zul je de beste keus maken tijdens het beantwoorden van de vraag welke railverlichting is het beste in jouw woning?

1-fase of 3-fase?

Zoals je kon lezen, kun je bij railverlichting kiezen voor een systeem met 1-fase of 3-fase. 1-fase betekent dat alle lichtbronnen op dezelfde voeding zijn aangesloten. Je kunt de lampen dus niet afzonderlijk van elkaar aanzetten of dimmen. Bij 3-fase is dat precies andersom. Hierbij worden er drie verschillende lichtgroepen aangelegd, zodat iedere lamp apart te bedienen is. Wel zo handig voor grote ruimtes of als je licht in één bepaalde hoek nodig hebt.

Hoeveel verlichting en lichtbronnen heb je nodig?

Afhankelijk van hoeveel licht je nodig hebt, moet je de grootte van je railverlichting kiezen. Verder heb je de keus tussen lichtbronnen die dimbaar zijn, wat goed van pas komt in bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer. Ook kun je kiezen voor lichtbronnen die vanaf een afstand met een app te bedienen zijn. Daarnaast kan railverlichting heel handig zijn als je een bepaalde hoek of object in je huis extra wilt belichten, bijvoorbeeld een schilderij of de keuken.

Waar hang je de railverlichting op?

In principe is dit soort verlichting in iedere ruimte van een woning mogelijk, behalve in de badkamer. Dit komt door de vochtige omgevingen die voor dit soort lampen niet ideaal is. Railverlichting is uitermate geschikt voor ruimtes met een hoog plafond. Ook zijn dit soort lampen ideaal voor een balkenplafond, een puntdak of een schuin oplopend plafond.


Wat is de beste Railverlichting van 2023? 

Nu je wat meer weet over hoe dit type verlichting precies werkt en waar je op je moet letten als je de beste railverlichting wilt kopen, is het tijd voor de uitslag van de railverlichting test. We hebben een aantal van deze producten getest en daar is de volgende ultieme top 5 railverlichting uitgekomen. Lees snel verder en laat je inspireren!

1. Smart railsysteem met drie spots van Jeana

Smart railsysteem met drie spots van Jeana

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben je op zoek naar een goed betaalbare, mooie én handige railverlichting, dan is het smart railsysteem van Jeana perfect voor jou. De lamp wordt inclusief lichtbronnen geleverd, welke beschikken over wifi. Via een app op je telefoon kun je de lampjes veranderen qua lichtsterkte en lichttemperatuur. Daarnaast kun je instellen wanneer de lamp aan of uit moet.

Er zijn drie verschillende lichtpunten, verdeeld over 100 centimeter. Deze zijn verstelbaar in de rail. Dat is erg handig, want op deze manier kun je zelf bepalen waar het licht naartoe schijnt. Het enige wat men als nadeel van deze lamp kan beschouwen, is dat deze functioneert met een 1-fase. Dat betekent dat de drie spotjes niet apart van elkaar te bedienen zijn.

Voordelen Smart railsysteem met drie spots van Jeana

 • De lichtbronnen worden meegeleverd
 • De spotjes zijn via wifi op je telefoon te bedienen
 • De lamp is duurzaam, omdat je ze op afstand aan of uit kunt zetten

Nadelen Smart railsysteem met drie spots van Jeana

 • De railverlichting beschikt over 1-fase en je kunt de lampen dus niet individueel bedienen

2. Smart railsysteem met 5 spots van Jeana

Smart railsysteem met 5 spots van Jeana

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het tweede product is het broertje van het smart railsysteem van Jeana en daarmee ook de beste railverlichting van 2023. Deze lamp is een stuk groter met maar liefst 286 centimeter lengte. De verlichting heeft vijf verschillende spots die allemaal wifi hebben. Zo kun je de dimmer, lichtsterkte en lichtkleur bedienen met je telefoon.

Door de afmeting van de railverlichting is deze lamp ideaal voor grotere ruimtes. Een andere handigheid is dat deze lamp niet alleen in een rechte lijn te installeren is. Je kunt er ook voor kiezen de rail in een bocht aan het plafond te installeren. Het enige nadeel is dat ook dit een 1-fase lamp is. De vijf spotjes kun je dus niet individueel bedienen.

Voordelen Smart railsysteem met 5 spots van Jeana

 • Deze railverlichting is ideaal voor grote ruimtes en bestaat uit vijf spots
 • De lamp is met je mobiele telefoon te bedienen
 • De lamp is zowel recht als in een bocht aan het plafond te installeren

Nadelen Smart railsysteem met 5 spots van Jeana

 • Door het 1-fase systeem zijn de lampen niet individueel te bedienen

3. Railsysteem met 5 spots van Jeana

Railsysteem met 5 spots van Jeana

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het oog wil ook wat. Daarom komt deze mooie railverlichting als beste uit de test als het gaat om ontwerp. Het gaat om een railsysteem met vijf spots van Jeana. De lamp bestaat uit aluminium en staal. Hij wordt geleverd in het zwart en heeft een gouden rand.

De totale lengte van de rail is 300 centimeter en is zowel recht als in een bocht te installeren. De spots zijn individueel in een richting te draaien. Wel functioneert deze lamp met een 1-fase. Een dimmer wordt niet bij de lamp meegeleverd.

Voordelen Railsysteem met 5 spots van Jeana

 • De lamp beschikt over een hip en modern ontwerp
 • Door de lengte van de rail kun je deze in een bocht installeren
 • De spots zijn individueel verstelbaar

Nadelen Railsysteem met 5 spots van Jeana

 • De dimmer wordt niet meegeleverd

4. Railsysteem met 10 spots van Jeana

Railsysteem met 10 spots van Jeana

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je thuis een erg grote ruimte en heb je moeite de juiste verlichting vinden? Dan kun je het beste een railverlichting kopen met 10 spots. Deze lamp van Jeana komt daarbij als beste uit de test. De rail heeft een lengte van maar liefst 500 centimeter en je kunt deze op alle mogelijke manieren en vormen installeren. Door de strakke afwerking van de lamp past deze in ieder interieur.

De lamp werkt met een 1-fase, waardoor de lampen allemaal tegelijkertijd aan of uit staan. De lichtbronnen worden niet meegeleverd. Net als de dimmer moet je deze apart kopen.

Voordelen Railsysteem met 10 spots van Jeana

 • Ideaal voor grote ruimtes
 • De lampen zijn individueel te draaien
 • Tijdloos ontwerp dat in elk interieur past

Nadelen Railsysteem met 10 spots van Jeana

 • Dimmer en lichtbronnen zijn niet inbegrepen

5. Smart railspot met 1 lichtbron van Jeana

Smart railspot met 1 lichtbron van Jeana

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We hebben het al gehad over railverlichting voor grote ruimtes. Nu is de beurt aan een exemplaar voor mensen die niet veel verlichting nodig hebben voor de kleine ruimtes in hun woning. De Smart railspot met 1 spot van Jeana komt naar voren als beste railverlichting van 2023 voor kleine ruimtes.

Net als de andere smart lampen, is ook deze door wifi met je telefoon te bedienen. Ben je dus op zoek naar een kleine railverlichting, dan is dit jouw lamp. Het enige nadeel is dat de dimmer niet bij de lamp wordt meegeleverd.

Voordelen Smart railspot met 1 lichtbron van Jeana

 • Perfect als je maar één spot nodig hebt
 • Door de wifi in de lampen kun je het licht met je telefoon bedienen
 • Ideaal voor kleine ruimtes

Nadelen Smart railspot met 1 lichtbron van Jeana

 • Een dimmer is niet inbegrepen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel railverlichting hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten railverlichting getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de railverlichting op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste railverlichting op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>