fbpx
 • Home
 • /
 • Sfeer
 • /
 • Droogbloemen kopen bij Loviy; onze ervaring

Publicatie datum: 28 september, 2022

Door: Redactie Top-X

Een bloemetje in huis ziet er altijd gezellig uit. Maar verse bloemen hebben natuurlijk een beperkte levensduur. Dit los je eenvoudig op als je droogbloemen gaat kopen. De kleur stem je helemaal af op je eigen interieur en daar kun je lang van genieten. Waar let je op als je droogbloemen gaat kopen en waar koop je die eigenlijk? Je leest het hier.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

9

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

8+

bloemenwinkels vergeleken


Op top-X vergelijken en testen we dagelijks producten en diensten zodat we de Nederlandse consument goed advies kunnen geven. Na meerdere droogbloemen shops te hebben vergeleken kunnen wij Loviy.nl adviseren. Loviy is een webshop die gespecialiseerd is in droogbloemen en kunstbloemen. In dit artikel delen we informatie over droogbloemen in zijn algemeenheid + onze ervaringen met Loviy.

Ook laten we een aantal foto's zien van de bloemen die wij getest hebben.

Wat zijn droogbloemen?

Bij droogbloemen denk je misschien aan gedroogde rozen of takken lavendel. Maar onder droogbloemen valt nog veel meer. Want behalve bloemen kun je ook granen en grassoorten drogen. Vaak worden de gedroogde natuurlijke materialen in een vaas gezet. Toch zijn er nog meer mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld een gekleurde mix van verschillende droogbloemen in een decoratieve glazen stolpfles. Of je kiest voor droogbloemen op een krans.

Droogbloemen kopen of zelf samenstellen?

Een boeket droogbloemen uit eigen tuin klinkt heel aantrekkelijk. Dus waarom zou je een boekt droogbloemen kopen? Op zich kun je natuurlijk zelf je bloemen drogen. Maar kopen heeft toch wel een aantal voordelen.

Kant-en-klaar kopen

Omdat je een boeket droogbloemen langere tijd kunt laten staan, wil je een boeket hebben dat mooi bij je interieur past. Een kant-en-klaar boeket zoek je dus uit op kleur en ook op de samenstelling van het boeket. Hierdoor krijg je gedroogde bloemen in je boeket die je zelf niet in je tuin hebt staan, maar die toch de blikvanger van het boeket zijn. De kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd en de samenstelling is heel divers.

Zelf droogbloem pakket samenstellen

Ben je zelf creatief dan kun je ook losse droogbloemen kopen om een boeket samen te stellen. Combineer verschillende kleuren gedroogd gras met bijpassende bloemen, voor een boeket in een bepaalde kleurtoon. Of maak een bont gekleurd boeket voor een vrolijke noot in huis. Het voordeel van een boeket kopen bij een specialist, vergeleken met het zelf maken van een boeket droogbloemen, is dat de kwaliteit van de gekochte droogbloemen hoog is.

Bovendien kun je direct de gewenste bloemen bestellen, terwijl je bij het zelf drogen afhankelijk bent van de verschillende droogtijden die iedere bloem- en grassoort heeft. De droogbloemen die je koopt, gaan daarnaast langer mee dan bloemen die je zelf hebt gedroogd. En de kleuren zijn helder.

Droogbloemen foto 1

Kunstbloemen foto 1

Kunstbloemen foto 2


Verschillende soorten droogbloemen bij Loviy

Door de gevarieerde samenstelling van een droogboeket heb je veel keuze uit diverse soorten bloemen en kleuren. Er is dus altijd wel een boeket droogbloemen dat bij jouw smaak en interieurstijl past.

Warme kleuren

Met warme kleuren haal je gezelligheid in huis. Een boeket als Shining Lights geeft dan ook sfeer in huis. De combinatie van rood en oranje benadrukt dit nog extra. Deze boeketten bevatten veel verschillende soorten droogbloemen, grassen en granen waardoor je een prachtige volle bos in huis hebt staan.

Stijlvol en elegant

Houd je van kleur, maar wil je geen uitbundig kleurpalet in je boeket droogbloemen? Dan is de collectie droogbloemen met zachte tinten als oudroze, beige en wit iets voor jou. Door de combinatie met een zwart gassoort, heb je een stijlvol droogboeket dat heel goed past in een modern interieur.

Speels en vrolijk

Ieder jaargetijde heeft zijn charme, zoals bijvoorbeeld de lente. Met een vrolijk lente boeket haal je het voorjaar dan ook in huis. Door de speelse samenstelling van verschillende soorten droogbloemen en grassen en de toepassing van de diverse kleuren doet het denken aan een plukboeket, waar je in deze vorm extra lang van kunt genieten.

Droogbloemen vs Kunstbloemen

Je ziet niet alleen vaker droogbloemen in de huiskamers staan. Ook kunstbloemen worden steeds populairder als alternatief voor een vers boeket. Behalve het materiaal waar deze boeketten uit bestaan, zijn er nog een aantal verschillen tussen droogbloemen en kunstbloemen. Dit moet je weten als je gaat kiezen tussen droogbloemen kopen of kunstbloemen.

Kenmerken droogbloemen

voorbeeld droogbloemen 1
 • Lang houdbaar. Droogbloemen blijven ongeveer zes maanden goed. Je geniet dus lang van je droogboeket, maar je kunt na een half jaar ook nieuwe droogbloemen kopen die bij het seizoen passen.
 • Afval is composteerbaar. Het boeket bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Je kunt de bloemen dus gewoon bij het groenafval weggooien.
 • Kwetsbaar voor aanrakingen. Doordat de bloemen brozer worden na het drogen, moet je vermijden dat je de droogbloemen aanraakt.
 • Kunnen minder goed tegen zonlicht. De kleuren van de droogbloemen kunnen veranderen bij fel zonlicht. Het is dus beter het boeket niet in de zon te zetten.
 • Natuurlijke uitstraling. De grillige vormen van de natuur blijven ook na het drogen zichtbaar bij de bloemen en grassoorten. Dit geeft het boeket een natuurlijke uitstraling.

Kenmerken kunstbloemen

 • Minder natuurlijke uitstraling. Hoewel de bloemen van hoge kwaliteit zijn, is niet te voorkomen dat je kunt zien dat het geen echte bloemen zijn.
 • Gevoelig voor zonlicht. De kleuren van de zijden bloemen kunnen vervagen als de bloemen blootgesteld worden aan zonlicht. Vermijd dus direct zonlicht.
 • Kunnen vaak niet met water schoongemaakt worden. Als de bloemen stoffig worden, is het niet raadzaam om deze met een vochtig doekje schoon te maken. Dit kan vlekken geven of de kleuren laten vervagen. Gebruik een föhn om het stof weg te blazen.
 • Gaan zeer lang mee. Ben je op zoek naar een boeket dat heel lang staat, dan zijn kunstbloemen ideaal. Houd je van afwisseling een paar keer in het jaar, dan zijn kunstbloemen minder geschikt.
 • Afval is niet composteerbaar. De materialen die in de kunstbloemen zijn verwerkt, zijn niet recyclebaar.

Loviy Review

Loviy review

Onze score

De boeketten droogbloemen die je bij Loviy.nl kunt kopen, zijn van hoge kwaliteit. Bovendien heb je heel veel keuze uit verschillende kleuren en bloemsoorten, zodat je altijd een boeket vindt dat bij jouw smaak en stijl past.

Wil je het geheel helemaal compleet maken, kies dan voor een bijpassende vaas uit het ruime assortiment. Ben je toch op zoek naar losse droogbloemen dan is dat ook geen probleem. Met de collectie losse droogbloemen en grassen maak je zelf ook een kleurrijk boeket droogbloemen.


Veelgestelde vragen over droogbloemen

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Droogbloemen kun je ongeveer zes maanden goed houden. Het is dus een boeket dat lang staat, maar dat je ook kunt vervangen als er een nieuw seizoen aanbreekt. Zo heb je bijvoorbeeld zowel in het voorjaar als in de winter een sfeervol boeket in huis dat past bij het jaargetijde.

Waar koop ik mooie droogbloemen?

Voor een mooi boeket droogbloemen moet je natuurlijk bij een specialist zijn. Koop je bij Loviy.nl dan weet je zeker dat de droogbloemen van hoge kwaliteit zijn en dat je er dus lang van kunt genieten. Bovendien heeft Loviy.nl een zeer gevarieerd assortiment van boeketten, kransen en andere decoraties met droogbloemen.

Hoe kun je zelf bloemen drogen?

Wil je zelf proberen om bloemen te drogen dan pluk je de bloemen van je voorkeur. Deze leg je tussen keukenpapier en vervolgens plaats je er een paar zware boeken op. Bepaalde bloemsoorten kun je ook hangend drogen. Na ongeveer een maand zullen de bloemen gedroogd zijn.

Waar vind ik een droogbloem aanbieding?

Bij Loviy.nl koop je niet alleen mooie droogbloemen, je profiteert ook nog eens van aantrekkelijke aanbiedingen. Verwen jezelf met een kleurrijk boeket droogbloemen of geef een feestelijk boeket cadeau. Je hebt volop keuze uit verschillende samengestelde boeketten in een grote vaas, een compositie van meerdere kleine vazen of een prachtige krans.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>