• Home
 • /
 • TV
 • /
 • Beste 4K TV [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Sam

Beste 4k TV

LG OLED65C16LA

LG OLED55C16LA

In onze beste 4K TV test van 2022 was het even spannend, maar uiteindelijk hebben we een duidelijke winnaar gevonden – de LG OLED65C16LA! Dat is niet zomaar  het geval. De LG OLED65C16LA beschikt over een prachtig, kleurrijk 4K display van 65 inch, en dankzij het OLED systeem wordt elke pixel zo helder of donker als je maar zou willen. 

Met de geweldige HDR classificatie heeft deze TV een uitstekende reputatie volgens de experts als het op kleurenweergave uitkomt, en ook de kijkhoeken van deze TV zijn geweldig. De slimme apps en handige snufjes die deze TV heeft hebben we dan nog niet eens besproken; al met al is dit de beste koop 4K TV van 2022!

Wat is de beste 4K tv volgens de consumentenbond, en waarom? Hoe weet je nou wat een goede 4K tv maakt? Veel vragen over 4K TV’s die we op deze pagina allemaal gaan beantwoorden. Een mooie 4K TV in huis halen is de droom van iedere televisie liefhebber. Niet alleen kan je op zo’n goede 4K TV je favoriete TV programma’s kijken, maar ook kan je in geweldige kwaliteit en met ontzettend veel gemak andere dingen doen. Netflix kijken, series van NPO Start of Videoland binge watchen en zelfs de mooiste natuurdocumentaires kijken is allemaal mogelijk met zo’n mooie 4K TV. De term 4K staat voor de resolutie, namelijk 3840 keer 2160 pixels – dat is ruim vier keer zoveel beeldkwaliteit als een gemiddeld YouTube filmpje en zelfs op zo’n grote TV wordt het lastig om de pixels uit elkaar te halen.

In onze beste 4K TV test zoeken we uit wat de beste 4K TV’s van 2022 zijn, en waarom. We kijken natuurlijk naar een heleboel aspecten als we de beste 4K TV’s uitkiezen, zoals de reviews van gebruikers, en natuurlijk de prijs. Ook kijken we naar wat echte experts te zeggen hebben over de televisies, en naar de belangrijkste specificaties die de beste 4K TV’s nodig hebben.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste 4k TV's

LG OLED65C16LA

Beste koop 4k TV
1. LG OLED65C16LA

Samsung QD OLED 55S95B (2022)

Beste QLED 4k TV
2. Samsung QD OLED 55S95B (2022)

CHiQ U43G7PF

Beste prijs / kwaliteit 4k TV
3. CHiQ U43G7PF

Philips The One (43PUS8807)

Beste 4k TV met ambilight
4. Philips The One (43PUS8807)

Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020)

Beste betaalbare 4k tv
5. Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020)

Top 10 beste 4k TV's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste 4k TV's , dit zijn direct de meest verkochte 4k TV's bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een 4k TV?

Maar welke specificaties zijn dit dan precies, waar je zo op moet letten om te voorkomen dat je een minder goede 4K TV koopt? We zetten een paar van de belangrijkste aspecten van een tv voor je op een rij, en zorgen er voor dat je weet waar je naar moet zoeken als je zo een van de beste 4K TV’s wil hebben die er maar beschikbaar zijn.

Uiteraard kun ook kijken naar websites zoals de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat de beste 4k TV is volgens de consumentenbond.

Beeldformaat

Natuurlijk is het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe TV, het formaat van zo’n groot ding. Een 4K TV is bijna altijd wel erg groot, om maximaal te kunnen genieten van de geweldige beeldkwaliteit. Maar zorg dus wel altijd dat de TV boven je Tv-meubel past, of in ieder geval in je huiskamer!

HDR

Een vaak vergeten aspect van 4K TV’s is de ondersteuning voor HDR-beelden. HDR staat voor High Dynamic Range en is belangrijk om meerdere redenen – het zorgt er voor dat de kleuren in je beeld veel dynamischer en levendiger over komen, en ook de duistere scènes van films, series en games zien er geloofwaardiger uit met een HDR beeldscherm.

OLED

Wil je een OLED scherm op je TV, of wil je dat niet? OLED schermen zorgen voor een nog groter dynamisch bereik en dus meer contrast tussen de donkere scènes in films en series, en de lichtere of kleurrijkere beelden er na. OLED is in principe altijd beter dan een LCD display, maar vaak wel een stuk duurder.

Bekijk hier de top 5 beste OLED TV's

Smart TV

Bij zo’n grote en goede 4K TV is het wel zo leuk dat je ook content op de TV af kan spelen, die in de geweldige beeldkwaliteit van een 4K TV beschikbaar is! Dat is bijvoorbeeld Netflix of Prime Video, maar om dat te kunnen tonen op je 4K TV heb je wel een Smart TV nodig. Er zijn veel verschillende soorten Smart TV’s, en de meeste 4K TV’s hebben wel een smart besturingssysteem geïnstalleerd – maar dus niet allemaal!


Wat is de beste 4k TV van 2022? 

Nu je een idee hebt waar je allemaal op moet letten als je binnenkort een 4K TV aan gaat schaffen, kunnen we verdergaan met onze top 5 beste 4K TV’s van 2022! Volgens onze uitgebreide 4K TV test hebben we dus meerdere 4K TV’s op een rijtje gezet, en beoordeeld op verschillende criteria.

Vervolgens hebben we de beste koop 4K TV’s uit gekozen en in verschillende prijsklassen en categorieën ingedeeld, zodat jij je niet meer druk hoeft te maken om de lastige keuze voor een goede 4K TV!

1. LG OLED65C16LA

LG OLED65C16LA

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.4

De LG OLED65C16LA is volgens de test van top-X de beste koop 4K TV van de markt! Deze topper van LG beschikt over een prachtig OLED scherm, waardoor je vanuit alle hoeken van de kamer kunt genieten van het schitterende 4K beeld. De kleurenweergave heeft dus ondersteuning voor HDR waardoor iedere game, film of serie er geweldig uit ziet.

Precies zoals de regisseur het had bedoeld. De LG OLED65C16LA beschikt over het vlugge en overzichtelijke smart TV besturingssysteem van LG, en ook kun je ideaal gamen met de ingebouwde Game Mode en een ondersteuning voor 100 Hz video input!

Voordelen LG OLED65C16LA

 • Geschikt om op te gamen dankzij 4K 100 Hz video input in de HDMI ingangen
 • HDR en OLED is een ideale combinatie waarmee je perfecte kleuren en hele donkere zwartbeelden krijgt
 • De processor in de TV zorgt niet alleen voor snelle navigatie door de menu’s, maar ook voor nog beter geoptimaliseerde beelden
 • Beschikbaar in genoeg formaten zodat er in iedere huiskamer deze TV past

Nadelen LG OLED65C16LA

 • OLED is nog erg nieuw en daardoor de prijs niet voor iedere koper waard

2. Samsung QD OLED 55S95B (2022)

Samsung QD OLED 55S95B (2022)

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plaats hebben wij de Samsung QD OLED 55S95B (2022) geplaatst in onze top 5. Niet voor niets heeft deze TV deze plek geclaimd. De beeldkwaliteit van deze Samsung TV is uitstekend en de verversingssnelheid heeft 100 Hz.

De Samsung QD OLED 55S95B (2022) is beschikbaar in veel verschillende formaten, die allemaal dezelfde resolutie en HDR-technologie ondersteunen. Verder hebben Samsung TV’s over het algemeen erg goede ingebouwde speakers, waardoor je niet allemaal extra kosten krijgt van de speakersets of soundbars die je er bij moet kopen om goed geluid te krijgen bij je films. Ook aan gamers heeft Samsung gedacht, want met de ingebouwde game modus kun je met een minimale vertraging tussen de controller en de TV je games in 4K kwaliteit spelen.

Voordelen Samsung QD OLED 55S95B (2022)

 • Geschikt om op te gamen dankzij de game mode die de input vertraging minimaliseert
 • HDR en OLED is een ideale combinatie waarmee je perfecte kleuren en hele donkere zwartbeelden krijgt
 • De processor in de TV zorgt niet alleen voor snelle navigatie door de menu’s, maar ook voor nog beter geoptimaliseerde beelden
 • Beschikbaar in genoeg formaten zodat er in iedere huiskamer deze TV past

Nadelen Samsung QD OLED 55S95B (2022)

 • Beschikt niet over One Connect Box

3. CHiQ U43G7PF

CHiQ U43G7PF

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben wij de CHiQ U43G7PF geplaatst in onze top 5. Deze 4K TV beschikt namelijk ook over uitstekende prestaties en specificaties voor een hele lage prijs. Ook kun je bij aanschaf van dit model kiezen uit een 32, 40, 43 en 50 inch model.

De CHiQ U43G7PF heeft een frameloos design en een ingebouwde Smart Android systeem. Hierdoor kun jij met de CHiQ U43G7PF jouw favoriete streamingsdiensten gebruiken. Ook heeft hij een stembediening waardoor jij de TV kunt bedienen door middel van jouw stem.

Met de ingebouwde Dolby Vision en HDR10 autokwaliteit en beeldkwaliteit creëer jij een echte bioscoop sfeer in jouw woonkamer. De CHiQ U43G7PF zorgt dus gegarandeerd voor een ultieme kijkervaring. Dit model beschikt tevens over 2+8 GB geheugen.

Voordelen CHiQ U43G7PF

 • Prachtig ontworpen, echt een indrukwekkend design waar je mee op kan scheppen
 • Beschikt over Ultra HD/4k ondersteuning
 • In meerdere formaten verkrijgbaar
 • 3x een HDMI ingang om meerdere apparaten op de TV aan te sluiten

Nadelen CHiQ U43G7PF

 • Er komt niet veel bass geluid uit deze TV

4. Philips The One (43PUS8807)

Philips The One (43PUS8807)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Een leuke feature aan deze sowieso al goede 4K TV van Philips is dat er op de achterkant van de TV allemaal lichten gemonteerd zitten. Deze lichten kun je zelf zo instellen als je wilt. Ze kunnen onder andere het beeld automatisch volgen, zodat je muur ook blauw op licht als je in de geweldige beeldkwaliteit een Orka uit de zee ziet opstijgen – of je zet het licht aan terwijl de TV uit staat voor een prettige sfeerverlichting op de achtergrond.

Naast deze leuke bijkomstigheid die echt wat toevoegt aan je kijkervaring, is de kwaliteit van het beeld van deze TV ook uitstekend – je hebt dan misschien geen OLED kwaliteit, maar wel een 4K HDR TV die de kleuren alsnog geweldig weergeeft, en dat allemaal voor een aanzienlijk lagere prijs. Ook een leuke bonus is dat deze TV gebruik maakt van het Android TV platform, een smart TV besturingssysteem gebaseerd op Android telefoons waarop je ontzettend veel apps kunt gebruiken.

Voordelen Philips The One (43PUS8807)

 • Handige Android TV besturingssysteem, waarop je meer apps kunt draaien dan op alle andere TV’s
 • Goede kleurweergave
 • Veel goedkoper dan OLED of QLED varianten, maar doet weinig onder wat betreft de  beeldkwaliteit
 • Leuke Ambilight functie waardoor je hele kamer verkleurd als er een andere scène in beeld komt, ook leuk als sfeerverlichting in de woonkamer

Nadelen Philips The One (43PUS8807)

 • Beschikt niet over een draaibare voet waardoor je de tv op jouw kijkpositie kunt richten 

5. Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020)

Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020)

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Nu zijn 4K TV’s natuurlijk sowieso niet heel goedkoop, maar alsnog is het begrijpelijk dat je zo min mogelijk uit geeft en er zo veel mogelijk voor terug wil krijgen. Dat bereik je volgens onze 4K TV test het beste met de Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020).

De Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020) beschikt over een prachtige, 4K display en heb je een prima Smart TV platform van Samsung in handen. Met Samsung Smart Hub heb je veel overzicht door live tv, streaming content zoals Netflix en internet. Door het ontbreken van QLED op deze TV zou je denken dat de beeldkwaliteit tegen valt, maar voor deze prijsklasse is dat helemaal niet heel erg.

Voordelen Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020)

 • Veel waar voor je geld
 • Een handig besturingssysteem van de Smart TV met Samsung Smart Hub
 • Je kunt gebruik maken van de Apple TV app waarmee je zelfs je iTunes bibliotheek kunt bekijken vanaf je TV
 • Mooie HDR display voor een lagere prijs

Nadelen Samsung Crystal UHD 43TU7020 (2020)

 • Geen QLED of OLED functie
 • TV beschikt niet over een ingebouwde bluetooth functie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel 4k TV's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten 4k TV's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de 4K TV's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste 4k TV's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste 4k tv's zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>