fbpx
 • Home
 • /
 • TV
 • /
 • TV scherm schoonmaken op de juiste manier; zo moet het!

TV scherm schoonmaken op de juiste manier; zo moet het!

Door Redactie Top-X

juni 7, 2022


Je TV scherm schoonmaken: hoe doe je dat eigenlijk precies? Om elke seconde van je favoriete programma te zien en je tv in uitstekende staat te houden, moet je je televisiescherm regelmatig schoonmaken. Hierdoor blijft het stof-, vuil- en vingerafdrukvrij.

Het juist schoonmaken van je TV is echter moeilijker dan je op voorhand zou denken. Wist je bijvoorbeeld dat een verkeerde reinigingsmethode je TV permanent kan beschadigen?

Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt. Om deze reden hebben wij bij Top-X een simpel en eenvoudig te volgen stappenplan opgesteld. Door deze stappen te volgen weet jij zeker dat je de TV op de juiste manier schoonmaakt.

Stappenplan tv scherm schoonmaken

Wij zijn ons bewust van jouw investering. Daarom slaan we de handen met jou in elkaar om je de veiligste en de meest effectieve manier en producten aan te bevelen om jouw televisiescherm schoon te maken.

Volg ons stappenplan hieronder om je tv scherm probleemloos schoon te maken. Het zal je een beeld onthullen dat schitterend is om naar te kijken en ook volledig streeploos is.

Stap 1: Zet jouw TV uit

Het maakt niet uit wat voor soort televisie je hebt, zet hem eerst uit. Op een donker scherm zie je het stof en de vegen veel beter.

Stap 2: Verwijder stof

Pak vervolgens een droge, zachte doek. Gebruik geen keukenpapier, want dit kan vezels bevatten die het scherm kunnen beschadigen. Veeg het scherm vervolgens voorzichtig schoon om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt.

Stap 3: Moeilijk te verwijderen vlekken

Als er moeilijk te verwijderen vlekken zijn, bevochtig de doek met een beetje gedestilleerd water. Spuit geen water rechtstreeks op het scherm, dit kan een schok of defecte onderdelen veroorzaken als het de binnenkant van je televisie bereikt. Zijn het echter hardnekkige vlekken? Gebruik dan een product dat speciaal werd gemaakt je  TV scherm schoonmaken.

Voor de meest hardnekkige vlekken kun je proberen met een oplossing van een zeer mild afwasmiddel dat sterk verdund is met water. Belangrijk is dat je het op de doek aanbrengt en niet op de tv zelf.

Misschien ook interessant:

Schoonmaakmiddelen voor je TV

Een TV schermreiniger is een handige accessoires voor in je huishouden. Bij Top-X.nl is het ons doel om consumenten te helpen bij hun aankoopbeslissingen. Ook op het gebied van schoonmaakmiddelen voor de TV hebben we uiteraard een overzicht gemaakt van de beste schoonmaakmiddelen voor je TV.

In onderstaand overzicht vind je 3 producten die super goed zijn voor het schoonmaken van je TV.

Hama Reinigingsspray
Go4Wipe 100ml Professioneel
Go4Wipe 500ml Professioneel

Do’s & Don’ts bij het schoonmaken van je TV

 • Schakel de televisie uit en laat hem wat afkoelen. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken.
 • Gebruik geen keukenpapier om je tv scherm te reinigen
 • Druk niet op het scherm terwijl je het schoonmaakt.
 • Als je niet wilt dat stof en afdrukken van vingers moeilijk te verwijderen zijn, zorg er dan voor dat je het meteen verwijderd of maak je tv wekelijks schoon.
 • Spuit het reinigingsoplosmiddel nooit direct op het beeldscherm. Het kan via spleten de binnenkant bereiken waardoor beschadigingen kunnen worden veroorzaakt.
 • Gebruik geen water om openingen en kabelaansluitingen te reinigen, maar doe het met de zachte borstel van jouw stofzuiger en een lage zuigkracht.
 • Als je televisie nog onder de garantie valt, volg dan de richtlijnen die worden aangegeven door de fabrikant. Doe je dat niet, dan kan alles wat je doet dat hiermee in strijd is, jouw garantie kan doen vervallen.
 • Gebruik geen schadelijke producten, zoals producten met ammoniak, alcohol of aceton. Deze kunnen het beeldscherm beschadigen.

Veelgestelde vragen:


Zijn er speciale handelingen bij een Oled scherm schoonmaken?

Een Oled scherm schoonmaken doe je op dezelfde manier als een led scherm. Dit door gebruik te maken van een zachte doek.

Hoe voorkom je strepen op de TV na het schoonmaken?

Gebruik geen doeken die voorbehandeld zijn met een reinigingsproduct. Deze doeken laten een olieachtige laag achter op het oppervlak, wat uiteraard geweldig is voor het reinigen en onderhouden van houten meubels. Bij beeldschermen veroorzaakt de olieachtige laag echter strepen.

Waar moet ik op letten bij een LED tv scherm schoonmaken?

Stof werkt als schuurpapier op LED-schermen, dus het voorkomen ervan is cruciaal voor het behoud van een scherpe beeldkwaliteit. Verwijder dus eerst het stof en maak nadien schoon met een zachte doek.

Werkt een LCD scherm schoonmaken hetzelfde als andere beeldtechnologieën?

Maak niet de fout te denken dat LCD schermen net zo werken als jouw handige nieuwe iPad of Smartphone. Vermijd het drukken op het scherm, omdat te hard drukken op het scherm de pixels kan breken of kraken.

Mag je een TV scherm schoonmaken met glasreiniger?

Als je een tv scherm hebt dat van glas is dan kan het worden schoongemaakt met een glasreiniger, zoals alle andere glazen voorwerpen in jouw huishouden. Zo niet is het gebruik van een glasreiniger uit den boze.

Redactie Top-X

Over de schrijver

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>