fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Noise Cancelling Headphone

Beste Noise Cancelling Headphones

Bose QuietComfort 35 serie II - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

Op zoek naar de best geteste noise cancelling headphone van dit moment dan zoek jij de Bose QuietComfrot 32 serie II. Deze koptelefoon beschikt over een ontzettend zuiver geluid met verschillende noise cancelling standen. Daarnaast kun je hem draadloos verbinden met je telefoon dankzij de ingebouwde bluetooth en NFC functie.

Ook beschikt deze koptelefoon over een goede batterij die tot wel 20 uur luisterplezier geeft. De koptelefoon wordt geleverd inclusief kabel dus ook bij een lege koptelefoon kun jij nog steeds van je favoriete muziek genieten.

Benieuwd naar de beste prijs van de deze koptelefoon? Check hem hieronder!

Je hebt vast wel eens last gehad van irritante geluiden in de trein of bus, wanneer je met je oortjes of koptelefoon naar muziek aan het luisteren was. Of je werd 's ochtends luid gewekt door je moeder die aan het stofzuigen is. Op dat soort momenten kan je je nog tien keer zo veel irriteren aan geluiden van buitenaf, zoals een stel kakelende dames voor je in de bus of een huilende baby achter in de treincoupé.

Kon je jezelf maar even volledig afsluiten van de buitenwereld zonder dat er iemand was die je kon storen door irritante geluiden te maken.Gelukkig is er een uitvinding gedaan waardoor je op je gemakje naar je muziek kunt luisteren, zonder gestoord te worden: noise cancellation.

Noise cancellation is in het Nederlands onterecht vertaalt naar ruisonderdrukking, want de technologie dempt niet alleen achtergrondruis, maar ook alle andere soorten geluid die storend kunnen zijn tijdens het luisteren naar muziek.

Als je dus in de trein een paar noise-cancelling headphones op zet hoor je alleen maar je muziek en niks anders, en als je huisgenoot besluit om te gaan stofzuigen om 8 uur 's ochtends, zal dat met een van deze koptelefoons alsnog als muziek in de oren aanklinken.

Maar welke koptelefoon kun je het beste kiezen? Wij vergelijken 5 van de beste draadloze noise cancelling headphones die nu beschikbaar zijn om te kopen, zodat jij geen last meer hebt van keuzestress. Dit zijn de beste noise cancelling headphones van 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

55

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Noise Cancelling Headphones

Beste Noise Cancelling Headphones

Beste koop noise cancelling headphone
1. Bose QuietComfort 35 serie II - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

Beste Noise Cancelling Headphones

Beste noise cancelling headphone met microfoon
2. Bose QuietComfort 35 - Draadloze koptelefoon

Beste Noise Cancelling Headphones

Beste noise cancelling headphone Beats
3. Beats Studio3 - Draadloze over-ear koptelefoon

Beste Noise Cancelling Headphones

Beste budget noise cancelling headphone 
4. JBL E65BT NC - Draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling

Beste Noise Cancelling Headphones

Beste noise cancelling headphone onder 200 euro
5. Sony WH-1000XM3 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

Top 10 beste noise cancelling headphones

Wil je direct weten hoe de top 10 Noise cancelling headphones eruit ziet? Klik dan op de onderstaande buttons om te zien wat de top 10 beste headphones van 2023 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 headphones wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een noise cancelling headphone?

Maar waar moet je op letten bij het kopen van een noise cancelling headphone en welke noise cancelling headphone past het beste bij mij? Om hier achter te komen hebben wij de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet. Wanneer je rekening houdt met deze criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet. Er is namelijk voor iedereen een andere soort noise cancelling headphone het beste.

Deze onderstaande criteria hebben wij ook getest in onze beste noise cancelling headphone test. Ook zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste noise cancelling headphone volgens de consumentenbond test. Het is namelijk zonde om een koptelefoon te kopen en er later achter te komen dat het niet het beste exemplaar is voor jouw situatie.

Verbinding

Hoe verbind je een draadloze koptelefoon? Niet met een draad, natuurlijk, maar dan nog zijn er meerdere opties: Bluetooth, WiFi of radio, bijvoorbeeld.

Prijsklassen

Noise cancelling headphones zijn er in allerlei soorten en prijscategorieën. Het vinden van de juiste koptelefoon kan daarom soms een lastige keuze zijn. Het is namelijk niet nodig om de duurste koptelefoon te kopen terwijl jij niet alle functies nodig hebt. Goedkopere modellen beschikken vaak over minder functies maar zijn voor sommige gebruikers juist wel een betere optie.

Bekijk daarom vooraf goed welke functies jij zoekt in een headphone en of deze koptelefoon deze functies ook heeft. Koop niet een te dure als je daar ook geen baat bij hebt.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van een koptelefoon is natuurlijk het allerbelangrijkste. Als je een film op je tv kijkt of via je tv naar muziek luistert, wil je niets anders dan de beste kwaliteit. Geluidskwaliteit is lastig te meten in cijfers of statistieken, dus daarom raden we aan om vooral naar gebruikersreviews te kijken - zoals wij ook hebben gedaan in onze draadloze koptelefoon voor tv test.

Bediening

Het geluid van een koptelefoon, maar ook andere dingen zoals de noise cancelling, kun je het beste bedienen op de koptelefoon zelf. Zoek dus het liefst een koptelefoon die deze knoppen op de koptelefoon heeft zitten, en dat je het niet elke keer met een app in moet stellen.


Wat is de beste noise cancelling headphone van 2023? 

Nu weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een noise cancelling headphone, maar wat zijn nou de beste opties van dit moment? Wij gaan het je haarfijn uitleggen in onze top 5 beste noise cancelling headphones. Hierbij hebben wij de 5 beste modellen uit onze beste noise cancelling headphone geselecteerd per categorie en prijsklassen.

Ook hebben wij elk model van een korte product omschrijving voorzien waarbij wij de voor- en nadelen van elk model hebben toegelicht. Naast bovenstaande criteria hebben wij ook gekeken naar het gebruiksgemak, de functionaliteiten en de prijs-/kwaliteitsverhouding. Als laatste hebben wij elk model van een eindbeoordeling voorzien. Benieuwd naar de beste opties van dit moment? Lees dan gauw verder!

1. Bose QuietComfort 35 serie II - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

Beste Noise Cancelling Headphones

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Bose QuietComfort 35 serie II houdt vast aan het ouderwetse studio headphones design (die ook te zien is in zijn voorloper, eerder in de lijst!), en doet veel denken aan koptelefoons die worden gedragen door professionals in een muziekstudio.

Het verschil is dat deze headphones geen draad hebben die je in de weg kan zitten. Je kunt alsnog op één batterijduur meer dan 20 uur achter elkaar luisteren, zodat je de hele dag door met de koptelefoon rond kan lopen zonder dat hij leeg gaat.

Als de accu leeg is kun je alsnog gewoon de kabel aansluiten om door te luisteren. De noise cancelling op de Bose QC headphones wordt door gebruikers als zeer goed ervaren, wat je ook wel kun verwachten voor deze prijs.

Samen met de goede geluidskwaliteit die de headphones produceren en de hele comfortabele ligging op je oren en hoofd, en de makkelijke manier van verbinden (via bluetooth of NFC) maakt deze koptelefoon de terechte winnaar voor de beste koop noise cancelling headphones op de markt!

Voordelen Bose QuietComfort 35 serie II - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

 • Batterijduur van maar liefst 20 uur
 • Goede noise cancelling
 • Sterke bluetooth verbinding zodat de muziek niet uitvalt als je naar de keuken loopt
 • Ontzettend mooi geluid

Nadelen Bose QuietComfort 35 serie II - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

 • Misschien wat prijzig voor sporadisch gebruik

2. Bose QuietComfort 35 - Draadloze koptelefoon

Beste Noise Cancelling Headphones

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Bose QuietComfort 35 wordt door zowel gebruikers als professionals beschreven als het ultieme paar draadloze noise cancelling headphones, mede door het simpele en traditionele design en de sterke technologie achter de actieve noise cancelling, oftewel ruisonderdrukking, die in de koptelefoon zit ingebouwd.

Professionals zeggen haast geen verschil te merken tussen deze koptelefoon in de trein opzetten, en een paar professionele headphones gebruiken in een afgesloten studio. Zo weinig geluid komt er dus door de oorkussens heen.

De met USB oplaadbare batterij gaat zo'n 20 uur mee, en gebruikers melden dat de bluetooth verbinding van dit paar headphones sterk is en zelden uitvalt, met een bereik van maar liefst 50 meter! Dat is nogal veel in vergelijking met de meeste concurrenten in deze lijst, die blijven steken op zo'n 10 meter met bluetooth 4.2.

Bekijk deze headphone direct op Bol.com

Voordelen Bose QuietComfort 35 - Draadloze koptelefoon

 • Geweldige geluidskwaliteit
 • Ontzettend goede noise cancelling
 • Gaat maar liefst 20 uur mee
 • Sterke bluetooth verbinding

Nadelen Bose QuietComfort 35 - Draadloze koptelefoon

 • Groot formaat

3. Beats Studio3 - Draadloze over-ear koptelefoon

Beste Noise Cancelling Headphones

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Apple kocht in 2014 het audiobedrijf Beats by Dre, wat veel mensen in het begin maar een rare zet vonden. Maar door de jaren heen heeft Apple de producten van Beats aanzienlijk verbeterd door hun eigen technologie in de koptelefoons toe te passen. 

Zo bevat de Beats Studio 3 niet alleen een geweldige geluidservaring, maar zit er in deze koptelefoon ook een Apple W1 chip. Dit maakt dat de koptelefoon snel en makkelijk met meerdere verschillende Apple apparaten kan verbinden, zonder dat je daar extra setup voor moet ondergaan. 

De naam van de koptelefoon is niet zomaar bedacht: de Studio 3 beschikt over Hi-Res audiokwaliteit, oftewel dezelfde scherpte en zelfde frequentiebereik als een paar studio headphones. De noise cancelling van Beats is iets minder krachtig en accuraat als die van Sony en Bose, maar veel verschil is er niet te merken en ook met dit apparaat ga je weinig meer horen van vervelende geluidjes in de bus of in de kantine.

De batterij van de Beats koptelefoon gaat 22 uur mee, maar er is een batterijbesparingsmodus ingebouwd die deze tijd kan uitstrekken tot 40 uur. Hiermee wordt de actieve geluidsonderdrukking wel uitgezet. Ook dit apparaat is jammer genoeg alleen goed te gebruiken in combinatie met Apple apparaten!

Bekijk deze headphones direct op Bol.com

Voordelen Beats Studio3 - Draadloze over-ear koptelefoon

 • Snel te koppelen met Apple apparaten
 • Batterij gaat 22 uur mee
 • Heel voordelig voor wat je krijgt

Nadelen Beats Studio3 - Draadloze over-ear koptelefoon

 • Alleen te gebruiken met Apple

4. JBL E65BT NC - Draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling

Beste Noise Cancelling Headphones

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De JBL E65BT NC koptelefoon komt met een modern, simplistisch design, en voor de wat lagere prijs is dit product een geschikte keuze als goedkope entry in onze noice cancelling koptelefoon test. Het compacte en opklapbare design maakt dat je deze koptelefoon makkelijk mee kunt nemen in je tas zonder een speciale case of tas, en de batterijduur van 24 uur is lang genoeg om meerdere dagen mee te kunnen doen zonder op te hoeven laden. 

Deze koptelefoon heeft drivers van 40mm, die zorgen voor een hele sterke basweergave en een helder geluid in de bovenste klankfrequenties. De speciale bass boost functie zorgt er voor dat al je beats keihard binnen dreunen. Jammer genoeg kun je niet heel ver van je telefoon af lopen zonder draadloze verbinden want de kabel is vrij kort, namelijk maar 1.2 meter. Zo kun je bijvoorbeeld niet even naar de andere kant van je huis lopen zonder je telefoon mee te nemen, wat ook zonder de kabels nog voor bewegingsrestricties zorgt.

Bekijk Sony MDR-XB950N1 op Bol.com

Voordelen JBL E65BT NC - Draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling

 • Het beste geluid van JBL
 • Accu gaat tot 24 uur mee zonder noise cancelling
 • Met noise cancelling tot 15 uur batterij
 • Lichtgewicht en comfortabel op je hoofd

Nadelen JBL E65BT NC - Draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling

 • Over-ear pasvorm dus kan als groot worden ervaren

5. Sony WH-1000XM3 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

Beste Noise Cancelling Headphones

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Sony WH-1000MX3 heeft ten opzichte van zijn voorloper een vernieuwd design, een nieuwe oplaadtechnologie om de batterij nog sneller vol te krijgen, en er is veel verbetering gemaakt in de noise cancelling technologie van Sony. Deze werd al beschouwd tot de beste op de markt, maar na deze upgrade is Sony niet meer van de markt van noise cancelling koptelefoons. 

Met een batterijduur van wel 38 uur en een snellaadfunctie maakt dat deze headphones helemaal nooit leeg gaan. Zelfs niet als je gebruik maakt van de ingebouwde bass boost functie waardoor je geluiden tot zo laag als 2 Hz kunt afspelen. Dit zal een menselijk oor niet kunnen horen, maar je zult zeker wel de trillingen kunnen voelen. In tegenstelling tot de Sony MDR koptelefoon hierboven hebben we hier te maken met een Bluetooth 4.2 - connectie, die zorgt voor een veel groter bereik van maar liefst 10 meter.

Dat is nog eens handig voor mensen die graag al dansend het hele huis willen doorkruisen met muziek op hun oren. Klanten rapporteren wel dat de oorkussens van de XM3 kunnen opwarmen als het warm is, en ze kunnen niet heel goed tegen zweet. Voor hele warme dagen is dit dus misschien niet de beste optie voor een koptelefoon.

Voordelen Sony WH-1000XM3 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

 • Batterijduur van maar liefst 38 uur
 • Beschikt over bass boost functie voor een nog betere bass
 • Goede bluetooth connectie (tot 10 meter)

Nadelen Sony WH-1000XM3 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

 • Kunnen niet goed tegen zweet dus niet ideaal voor sporten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel noise cancelling headphones hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten noise cancelling headphones getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de noise cancelling headphones op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste noise cancelling headphones op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>