• Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Noise Cancelling Headphones [Test 2021]

Laatste update: november 2021

Door: Leon

Best Geteste Noise Cancelling Headpones

Bose QuietComfort 35 serie II

5/5

De Bose QC35 is in een nieuw jasje gestoken, namelijk de Bose QuietComfort 35 II. De beste van Bose, met een ontzettend zuiver geluid en verschillende noise cancelling standen zodat jij in elke omgeving het best kan genieten van jouw muziek. Een draadloze verbinding met jouw telefoon of tablet komt gemakkelijk tot stand dankzij bluetooth of NFC. Je kunt met een volle batterij maar liefst tot 20 uur genieten. Mocht de accu toch leeg zijn? Geen probleem, met de meegeleverde audio kabel kun je toch gewoon genieten van de Bose koptelefoon. Hiernaast beschikt de QC35II over een geïntegreerde Google Assistent.

Je hebt vast wel eens last gehad van irritante geluiden in de trein of bus, wanneer je met je oortjes of koptelefoon naar muziek aan het luisteren was. Of je werd ‘s ochtends luid gewekt door je moeder die aan het stofzuigen is. Op dat soort momenten kan je je nog tien keer zo veel irriteren aan geluiden van buitenaf, zoals een stel kakelende dames voor je in de bus of een huilende baby achter in de treincoupé.

Kon je jezelf maar even volledig afsluiten van de buitenwereld zonder dat er iemand was die je kon storen door irritante geluiden te maken.Gelukkig is er een uitvinding gedaan waardoor je op je gemakje naar je muziek kunt luisteren, zonder gestoord te worden: noise cancellation.

Noise cancellation is in het Nederlands onterecht vertaalt naar ruisonderdrukking, want de technologie dempt niet alleen achtergrondruis, maar ook alle andere soorten geluid die storend kunnen zijn tijdens het luisteren naar muziek.

Als je dus in de trein een paar noise-cancelling headphones op zet hoor je alleen maar je muziek en niks anders, en als je huisgenoot besluit om te gaan stofzuigen om 8 uur ‘s ochtends, zal dat met een van deze koptelefoons alsnog als muziek in de oren aanklinken.

Maar welke koptelefoon kun je het beste kiezen? Wij vergelijken 5 van de beste draadloze noise cancelling headphones die nu beschikbaar zijn om te kopen, zodat jij geen last meer hebt van keuzestress. Dit zijn de beste noise cancelling headphones van 2021!


Product

1. Bose QuietComfort 35 serie II ​

Best getest overall

4.5/5

2. Bose QuietComfort 35

4/5

3. Beats Studio 3​

4/5

4. Sony MDR-XB950N1
Beste noise cancelling koptelefoon met een budget​

4/5

5. Sony WH-1000XM3 ​

4/5

Top 10 beste noise cancelling headphones

Wil je direct weten hoe de top 10 Noise cancelling headphones eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste headphones van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 headphones wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Bose QuietComfort 35 serie II

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Bose QuietComfort 35 serie II houdt vast aan het ouderwetse studio headphones design (die ook te zien is in zijn voorloper, eerder in de lijst!), en doet veel denken aan koptelefoons die worden gedragen door professionals in een muziekstudio.

Het verschil is dat deze headphones geen draad hebben die je in de weg kan zitten. Je kunt alsnog op één batterijduur meer dan 20 uur achter elkaar luisteren, zodat je de hele dag door met de koptelefoon rond kan lopen zonder dat hij leeg gaat.

Als de accu leeg is kun je alsnog gewoon de kabel aansluiten om door te luisteren. De noise cancelling op de Bose QC headphones wordt door gebruikers als zeer goed ervaren, wat je ook wel kun verwachten voor deze prijs.

Samen met de goede geluidskwaliteit die de headphones produceren en de hele comfortabele ligging op je oren en hoofd, en de makkelijke manier van verbinden (via bluetooth of NFC) maakt deze koptelefoon de terechte winnaar voor de beste koop noise cancelling headphones op de markt!

Voordelen Bose QuietComfort 35 serie II

 • Batterijduur van maar liefst 20 uur
 • Goede noise cancelling
 • Ontzettend mooi geluid

Nadelen Bose QuietComfort 35 serie II

 • Geen

2. Bose QuietComfort 35 - Traditioneel design zonder compromissen

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De Bose QuietComfort 35 wordt door zowel gebruikers als professionals beschreven als het ultieme paar draadloze noise cancelling headphones, mede door het simpele en traditionele design en de sterke technologie achter de actieve noise cancelling, oftewel ruisonderdrukking, die in de koptelefoon zit ingebouwd.

Professionals zeggen haast geen verschil te merken tussen deze koptelefoon in de trein opzetten, en een paar professionele headphones gebruiken in een afgesloten studio. Zo weinig geluid komt er dus door de oorkussens heen.

De met USB oplaadbare batterij gaat zo’n 20 uur mee, en gebruikers melden dat de bluetooth verbinding van dit paar headphones sterk is en zelden uitvalt, met een bereik van maar liefst 50 meter! Dat is nogal veel in vergelijking met de meeste concurrenten in deze lijst, die blijven steken op zo’n 10 meter met bluetooth 4.2.

Bekijk deze headphone direct op Bol.com

Voordelen Bose QuietComfort 35 

 • Ontzettend goede noise cancelling
 • Gaat maar liefst 20 uur mee
 • Sterke bluetooth verbinding

Nadelen Bose QuietComfort 35 

 • Geen

3. Beats Studio 3

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Apple kocht in 2014 het audiobedrijf Beats by Dre, wat veel mensen in het begin maar een rare zet vonden. Maar door de jaren heen heeft Apple de producten van Beats aanzienlijk verbeterd door hun eigen technologie in de koptelefoons toe te passen. 

Zo bevat de Beats Studio 3 niet alleen een geweldige geluidservaring, maar zit er in deze koptelefoon ook een Apple W1 chip. Dit maakt dat de koptelefoon snel en makkelijk met meerdere verschillende Apple apparaten kan verbinden, zonder dat je daar extra setup voor moet ondergaan. 

De naam van de koptelefoon is niet zomaar bedacht: de Studio 3 beschikt over Hi-Res audiokwaliteit, oftewel dezelfde scherpte en zelfde frequentiebereik als een paar studio headphones. De noise cancelling van Beats is iets minder krachtig en accuraat als die van Sony en Bose, maar veel verschil is er niet te merken en ook met dit apparaat ga je weinig meer horen van vervelende geluidjes in de bus of in de kantine.

De batterij van de Beats koptelefoon gaat 22 uur mee, maar er is een batterijbesparingsmodus ingebouwd die deze tijd kan uitstrekken tot 40 uur. Hiermee wordt de actieve geluidsonderdrukking wel uitgezet. Ook dit apparaat is jammer genoeg alleen goed te gebruiken in combinatie met Apple apparaten!

Bekijk deze headphones direct op Bol.com

Voordelen Beats Studio 3

 • Snel te koppelen met Apple apparaten
 • Batterij gaat 22 uur mee

Nadelen Beats Studio 3

 • Alleen te gebruiken met Apple

4. Sony MDR-XB950N1 - Beste noise cancelling koptelefoon met een budget

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Sony MDR-XB950N1 koptelefoon komt met een modern, simplistisch design, en voor de wat lagere prijs is dit product een geschikte keuze als goedkope entry in onze noice cancelling koptelefoon test. Het compacte en opklapbare design maakt dat je deze koptelefoon makkelijk mee kunt nemen in je tas zonder een speciale case of tas, en de batterijduur van 22 uur is lang genoeg om meerdere dagen mee te kunnen doen zonder op te hoeven laden. 

Deze koptelefoon heeft drivers van 40mm, die zorgen voor een hele sterke basweergave en een helder geluid in de bovenste klankfrequenties. De speciale bass boost functie zorgt er voor dat al je beats keihard binnen dreunen. Jammer genoeg kun je niet heel ver van je telefoon af lopen zonder de verbinding met je headphones te verliezen, namelijk maar 1.2 meter. Zo kun je bijvoorbeeld niet even naar de andere kant van je huis lopen zonder je telefoon mee te nemen, wat ook zonder de kabels nog voor bewegingsrestricties zorgt.

Bekijk Sony MDR-XB950N1 op Bol.com

Voordelen Sony MDR-XB950N1 

 • Modern, simplistisch design
 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Sony MDR-XB950N1 

 • Bluetooth sterkte is niet hele goed ( maar tot 1.2 meter)

5. Sony WH-1000XM3

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Sony WH-1000MX3 heeft ten opzichte van zijn voorloper een vernieuwd design, een nieuwe oplaadtechnologie om de batterij nog sneller vol te krijgen, en er is veel verbetering gemaakt in de noise cancelling technologie van Sony. Deze werd al beschouwd tot de beste op de markt, maar na deze upgrade is Sony niet meer van de markt van noise cancelling koptelefoons. 

Met een batterijduur van wel 38 uur en een snellaadfunctie maakt dat deze headphones helemaal nooit leeg gaan. Zelfs niet als je gebruik maakt van de ingebouwde bass boost functie waardoor je geluiden tot zo laag als 2 Hz kunt afspelen. Dit zal een menselijk oor niet kunnen horen, maar je zult zeker wel de trillingen kunnen voelen. In tegenstelling tot de Sony MDR koptelefoon hierboven hebben we hier te maken met een Bluetooth 4.2 – connectie, die zorgt voor een veel groter bereik van maar liefst 10 meter.

Dat is nog eens handig voor mensen die graag al dansend het hele huis willen doorkruisen met muziek op hun oren. Klanten rapporteren wel dat de oorkussens van de XM3 kunnen opwarmen als het warm is, en ze kunnen niet heel goed tegen zweet. Voor hele warme dagen is dit dus misschien niet de beste optie voor een koptelefoon.

Voordelen Sony WH-1000XM3

 • Batterijduur van maar liefst 38 uur
 • Beschikt over bass boost functie voor een nog betere bass
 • Goede bluetooth connectie (tot 10 meter)

Nadelen Sony WH-1000XM3

 • Kunnen niet goed tegen zweet dus niet ideaal voor sporten

Leon

Over de productexpert

Voor veel mensen speelt muziek een belangrijke rol in hun leven, in die van mij ook. Op jonge leeftijd ben ik als hobby begonnen met het mixen en produceren van muziek. Iets waar ik dus ontzettend blij van word is een harde bas door mijn koptelefoon of speakers. In de zomer ben ik dan ook als bezoeker te vinden op de leukste festivals.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP