fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Jack

Best Geteste Koptelefoon onder 100 euro

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

De Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos beschikt over een draadloze over-ear koptelefoon met active noise cancelling. Ook heeft deze koptelefoon een microfoon ingebouwd en wordt hij geleverd inclusief carry case, USB draad en AUX kabel. Na 3 uur heb je deze koptelefoon volledig opgeladen en ben je voorzien van 30 uur luisterplezier.

Een goede koptelefoon hebben is een must. Je gebruikt het als je met het openbaar vervoer naar je werk gaat, wanneer je losgaat in de sportschool of gewoon thuis wanneer je bijvoorbeeld helemaal wilt opgaan in de muziek die je luistert. Er is momenteel een erg groot aanbod in deze apparaten en het kan daarom lastig zijn een goede betaalbare koptelefoon uit te zoeken.

Je zult denken: kan een goede koptelefoon goedkoop zijn? Jazeker! Ben je op zoek naar een design headphone of de beste bluetooth koptelefoon onder 100 euro? In dit artikel krijg je de 5 beste koptelefoon onder de 100 euro te zien. Deze top 5 hebben wij zorgvuldig uitgezocht aan de hand van onze beste koptelefoon test.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

19

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste koptelefoons onder 100 euro

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

Beste koop koptelefoon
1. Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

JBL Tune 760NC

Beste koptelefoon draadloos
2. JBL Tune 760NC


beste koptelefoon onder 100 euro

Beste koptelefoon met noise cancelling
3. Sony WH-CH710N Zwart


beste koptelefoon onder 100 euro

Beste koptelefoon voor sporten
4. Fresh ‘n Rebel Clam – Draadloze over-ear koptelefoon - Ruby Red - Rood

beste koptelefoon onder 100 euro

Beste goedkope koptelefoon
5. JBL Tune 500BT - Draadloze on-ear koptelefoon - Zwart

Top 10 beste koptelefoons onder 100 euro

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koptelefoons, dit zijn direct de meest verkochte koptelefoons bij onderstaande webshops.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een koptelefoon onder 100 euro?

Vaak krijgen wij de vraag: Waar moet ik op letten bij het kopen van een koptelefoon en welke koptelefoon past het beste bij mij? Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een koptelefoon. Ze zijn er namelijk in allerlei vormen, maten en met verschillende functies. Om het overzicht wat duidelijk te maken hebben wij hieronder enkele specificaties toegelicht waar je rekening mee moet houden.

Deze specificaties hebben wij ook getest in onze beste koptelefoon onder 100 euro test. De uitslag van deze test vind je verderop in dit artikel. Aan de hand van deze test hebben wij namelijk een top 5 opgesteld waardoor er voor iedereen een perfecte koptelefoon tussen zit. Bij deze test hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de wat zijn de beste koptelefoons volgens de consumentenbond test. 

Noise cancelling

Koptelefoons beschikken al een langere tijd over de noise cancelling functie. Voorheen waren dit voornamelijk de duurdere varianten, maar tegenwoordig beschikken ook goedkopere modellen over deze functie.

In het Nederlands heet dit actieve ruisonderdrukking en houdt dat in dat de koptelefoon afleidende geluiden vanuit de omgeving wegfilteren. Zo heb je zelfs in een drukke trein of op school nooit last van de geluiden van je omgeving.

Draad of draadloos

Voorheen beschikten alle koptelefoons over een draad. Tegenwoordig zijn een heleboel koptelefoons te verkrijgen zonder draad waardoor zij draadloos vanaf jouw telefoon of laptop audio kunnen streamen. Dit werkt door middel van de ingebouwde bluetooth functie.

Het is dus belangrijk om vooraf na te gaan of jij behoefte heb aan een draadloze koptelefoon of eentje met draad. Zo is het tijdens het sporten handig om een draadloze koptelefoon te hebben, maar kan het tijdens het gamen juist handig zijn om een draad te hebben. Dit in verband met de accuduur van een draadloze koptelefoon.

Geluidskwaliteit

Natuurlijk is het belangrijk dat je een goed klinkende koptelefoon aanschaft! Dit is niet heel makkelijk meetbaar, zoals volume of prijs, maar wel kun je dit aflezen aan de gebruikersreviews van de koptelefoons.

Dat is dan ook de enige manier om er achter te komen of de koptelefoon goed of slecht klinkt, en of de basweergave goed genoeg is voor jouw soort muziek, et cetera.

On-ear / over-ear

Naast noise cancelling, met- of zonder draad en de geluidskwaliteit is het ook belangrijk om te kijken naar of de koptelefoons on-ear of over-ear zijn.

Dit houdt in dat de kussens van de koptelefoon rusten op je oren of over je oren heen vallen. Over-ear koptelefoons beschikken daarom over een grotere kap terwijl on-ear vaak smallere luisterkappen hebben. Ga dus vooraf na wat jou het fijnst lijkt.

Microfoon

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de microfoon. Sommige modellen beschikken over een microfoon wat het mogelijk maakt om met de koptelefoon te bellen, terwijl andere koptelefoons deze functie niet hebben.

Bedenk dus vooraf goed of jij van plan bent om te bellen met je koptelefoon of dat jij deze functie niet nodig hebt. Dit kan namelijk een groot verschil maken in de prijs. 


Wat zijn de beste koptelefoons onder 100 euro van 2023? 

Wat zijn de beste koptelefoons van 2023? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen en speciaal daarom hebben wij een beste koptelefoon onder 100 euro test uitgevoerd. Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 beste koptelefoons geselecteerd. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende categorieën koptelefoons en verschillende prijsklassen.

Dit om er voor te zorgen dat er voor iedereen een perfecte koptelefoon tussen zit. Bij deze test hebben wij elk product beoordeeld aan de hand van de factoren gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs/kwaliteitsverhouding. Daarnaast hebben wij rekening gehouden met verschillende reviews van verschillende websites. Als laatste hebben wij elke koptelefoon een eindbeoordeling gegeven om zo alleen de beste koptelefoons in onze top 5 op te nemen.

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees gauw verder!

1. Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.4

Op zoek naar de beste koop koptelefoon onder 100 euro? De Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos is absoluut een topper. Deze koptelefoon beschikt namelijk over alle specificaties die jij zoekt voor een lage prijs. Zo krijg je bij deze koptelefoon onder 100 euro een carry case, usb draad en aux kabel meegeleverd.

Verder beschikt de LifeGoods QuietSound Bluetooth Headphone over een over-ear model en heeft hij een active noise cancelling ingebouwd. Een ander voordeel is de ingebouwde microfoon die van uitstekende kwaliteit gemaakt is. Na 3 uur heb je deze koptelefoon volledig opgeladen en ben je voorzien van 30 uur luisterplezier.

Ook kun je twee apparaten tegelijk verbinden dankzij de ingebouwde multipoint-functie. De vliegtuigadapter zorgt er voor dat jij je koptelefoon ook tijdens het vliegen kunt gebruiken. Verder is de koptelefoon lichtgewicht en opvouwbaar waardoor jij hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

 • Fraai design 
 • Accuduur gaat tot wel 30 uur mee
 • Microfoon ingebouwd
 • Geweldige kwaliteit en active noise cancelling

Nadelen Auronic QuietSound Bluetooth Koptelefoon Draadloos

 • Sommige consumenten vinden hem wat strak zitten

2. JBL Tune 760NC


JBL Tune 760NC

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als tweede uit onze lijst van beste koptelefoons onder de 100 euro hebben wij de JBL Tune 760NC. Het model is echt een aanrader wanneer je als professional vaak een koptelefoon nodig hebt.

De koptelefoon beschikt over een krachtige bas dankzij de JBL Pure Bass Sound. Door middel van de multipoint pairing functie is het mogelijk om de koptelefoon met 2 afspeelapparaten te verbinden.

Verder zorgt de hoofdbandvulling voor een comfortabel gevoel tijdens gebruik en is het een over-ear type koptelefoon. Als je deze koptelefoon bestelt, zitten er een aantal accessoires bij het pakket. Zo krijg je een micro usb oplaadkabel en een audiokabel. 

Met de Noise Canceling kan je jezelf helemaal afsluiten van de buitenwereld voor optimale focus en luisterplezier.

Voordelen JBL Tune 760NC

 • De koptelefoon zit fijn 
 • De koptelefoon is van een stevig materiaal
 • Ook blijft de koptelefoon goed zitten tijdens het sporten
 • Noise canseling

Nadelen JBL Tune 760NC

 • Volgens onze specialist valt de noise cancelling van deze koptelefoon onder basisklasse, doordat monotone omgevingsgeluiden beperkt worden gedempt.

3. Sony WH-CH710N Zwart


beste koptelefoon onder 100 euro

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de best geteste koptelefoon met noise cancelling? Deze over-ear Sony koptelefoon beschikt over active noise cancelling wat de storende omgevingsgeluiden en ruis dempt. Hierdoor kan jij luisteren naar jouw favoriete muziek zonder gestoord te worden.

Ook beschikt de koptelefoon over een snellaadfunctie waardoor jij de koptelefoon met 10 minuten laden 1 uur lang kan gebruiken. Dit is ideaal als jij wil gaan sporten, maar vergeten bent je koptelefoon op te laden. De koptelefoon wordt ook geleverd met audiokabel wat het mogelijk maakt om als de accu leeg is, verder te luisteren door de kabel in te pluggen.

De koptelefoon beschikt over een vol basgeluid en heeft een maximale accuduur van 35 uur waardoor jij lang van muziek kan genieten zonder hem opnieuw te hoeven op te laden. Ideaal voor bellen, reizen en sporten.

Voordelen Sony WH-CH710N Zwart

 • Fijne bas weergave en geluidskwaliteit doet niet veel onder voor duurdere varianten
 • Accuduur die tot wel 35 uur meegaat
 • Beschikt over snellaadfunctie waarmee hij in 10 minuten opgeladen is voor 1 uur afspeeltijd
 • Fraai deisgn

Nadelen Sony WH-CH710N Zwart

 • De koptelefoon beschikt niet over multipoint pairing, waardoor je hem niet met 2 afspeelapparaten tegelijk kan verbinden.

4. Fresh ‘n Rebel Clam – Draadloze over-ear koptelefoon - Ruby Red - Rood

beste koptelefoon onder 100 euro

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook deze koptelefoon mag een van de beste goedkope koptelefoon genoemd worden. Het product heeft ontzettend veel fijne voordelen. Zo gaat het hier om een Over-Ear koptelefoon. 

Dat houdt in dat de specifieke vorm je hele oor bedekt en het geluid van de omgeving buitensluit. Je kunt ervoor kiezen het apparaat zowel met als zonder kabel te gebruiken door de bluetoothfunctie en het bijgeleverde snoer. Je hoeft niet bang te zijn dat de Fresh ’n Clam na een tijdje niet meer lekker op je hoofd zit. Hij is namelijk voorzien van zachte oorkussens en een diepe bass. Na een tijdje zul je merken dat het lijkt alsof je helemaal geen koptelefoon op hebt. 

Binnen drie uur is de koptelefoon opgeladen en dat staat gelijk aan maar liefst 35 uur non-stop muziek luisteren. Verder is de koptelefoon te koop in vier verschillende kleuren. Kies voor Ice Grey, Petrol Blue, Dusty Pink of Strom Grey. De Clam is inklapbaar, dus je kunt hem gemakkelijk in je sport- of werktas kwijt. Als je de koptelefoon bestelt, krijg je er direct een speciaal doosje bij, wat dient als extra veiligheid voor je apparaat wanneer je onderweg bent.

Voordelen Fresh ‘n Rebel Clam – Draadloze over-ear koptelefoon - Ruby Red - Rood

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Batterijduur tot wel 35 uur
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Goede geluidskwaliteit

Nadelen Fresh ‘n Rebel Clam – Draadloze over-ear koptelefoon - Ruby Red - Rood

 • Sommige gebruikers ervaren de koptelefoon als strak zittend op het hoofd

5. JBL Tune 500BT - Draadloze on-ear koptelefoon - Zwart

beste koptelefoon onder 100 euro

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar de beste goedkope koptelefoon? De JBL Tune 500BT is volgens onze test de beste goedkope koptelefoon die toch beschikt over de handigste functies. De koptelefoon heeft een on-ear model waardoor hij lekker klein is.

Dit is handig voor bijvoorbeeld het sporten of luisteren in de trein. De batterijduur van de koptelefoon gaat 16 uur mee en ook beschikt de koptelefoon over een microfoon.

Binnen 5 minuten is de koptelefoon opgeladen om vervolgens 1 uur af te kunnen spelen. Het design is modern en comfortabel waardoor jij makkelijk uren naar muziek kan luisteren. Ook weegt de koptelefoon slechts 155 gram wat dit model een echt lichtgewicht maakt. 

De beste prijs vind je hier!

Voordelen JBL Tune 500BT - Draadloze on-ear koptelefoon - Zwart

 • Beschikt over een goede geluidskwaliteit
 • Een echt lichtgewicht model
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Goedkope koptelefoon

Nadelen JBL Tune 500BT - Draadloze on-ear koptelefoon - Zwart

 • Batterijduur is wat korter dan de andere modellen namelijk 16 uur
 • Werkt niet met kabel

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel koptelefoons onder 100 euro hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten koptelefoons getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koptelefoons onder 100 euro op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koptelefoons op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP