fbpx

Publicatie datum: 2 augustus, 2023

Door: Thea

Best Geteste Lunchbox

Mepal Take a Break Bento lunchbox

Mepal Take a Break Bento lunchbox

Met de Mepal Take a Break Bento lunchbox kan jij gemakkelijk je lunch van thuis overal mee naar toe nemen. Door de verschillende compartimenten blijft je eten gescheiden van elkaar en blijft het lekker vers. Met de bijgeleverd vork hoef je niet meer met je handen te eten. Door het kliksysteem is hij lekvrij en blijven alle sappen en kruimels in de lunchbox. Kortom, is dit onze favoriete lunchbox van 2023!

Wat is de beste lunchbox van 2023? Daar gaan we dit artikel antwoord op geven! Je lunch elke keer kopen kost een fortuin en je eten meenemen van thuis kan heel gemakkelijk.

Een goede lunchbox is stevig en gaat voor een langere tijd mee. Daarnaast is het belangrijk dat je je eten kan scheiden van elkaar zodat het lekker vers blijft. Wij van Top-X hebben meerdere producten getest om zo een ultieme Top 5 te maken.

Deze producten zijn getest aan de hand van verschillende criteria. Er is dan ook een korte review over geschreven. Zo heb je zelf een goede indruk van het product. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder en misschien zie je nog een lunchbox aanbieding!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Lunchboxen

Mepal Take a Break Bento lunchbox

Beste Koop Lunchbox
1. Mepal Take a Break Bento lunchbox

Brabantia Make & Take Bento Lunchbox

Beste Grote Lunchbox
2. Brabantia Make & Take Bento Lunchbox

Mepal Lunchpot Ellipse

Beste Beker Lunchbox
3. Mepal Lunchpot Ellipse

Gadgy Lunchbox

Beste Lunchbox Koeltas
4. Gadgy Lunchbox

Lock&Lock Yoghurtbeker

Beste Yoghurt Lunchbox
5. Lock&Lock Yoghurtbeker

Top 10 Beste Lunchboxes

Kan jij niet wachten en wil je zo snel mogelijk een nieuwe lunchbox kopen? Bekijk dan de top 10 beste lunchboxen van Bol hieronder. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de lunchbox test 2023.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Lunchbox?

Een lunchbox kopen kan best lastig zijn, aangezien je met een aantal dingen rekening moet houden. Die punten hebben wij ook meegenomen in dit artikel. Hieronder hebben we dus de criteria uitgewerkt.

We raden het aan om dit goed door te nemen. Op deze manier kan je een miskoop voorkomen. Wij denken dat het voor iedereen dus van groot belang kan zijn. Ook hebben we punten van de beste lunchbox volgens de consumentenbond meegenomen.

Lees dus gauw al deze criteria door. Daarna kan je weer verder gaan naar onze ultieme Top 5 en de reviews hiervan.

Inhoud

Hoeveel er in de lunchbox is natuurlijk zeer belangrijk. Als jij namelijk 4 boterhammen meeneemt, heb je geen grote lunchbox nodig waar je enorm veel eten in kunt doen. Het neemt alleen maar ruimte in beslag. 

Hoe groot de lunchbox moet zijn, hangt natuurlijk af van je eetlust. Ben jij een grote eter, dan heb je waarschijnlijk een grote lunchbox nodig.

Materiaal 

Ook is het handig om te kijken naar het materiaal van de lunchbox. De meeste lunchboxen worden gemaakt van kunststof of van roestvrij staal. Afhankelijk van je voorkeur voor een bepaald materiaal kan je een lunchbox kopen. Controleer dan ook gelijk of het materiaal vaatwasser bestendig is. 

Design

We eten tegenwoordig niet meer allemaal een broodje tussen de middag. Je kunt ook een yoghurtje eten als lunch. Hiervoor heb je echter wel een ander soort lunchbox design nodig.

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten lunchboxen die allemaal gericht zijn op een specifieke lunch. Wat wil jij voor een lunch eten, daar zul je de keuze van het design op moeten baseren.

Compartimenten

Naast het design is het belangrijk dat je naar compartimenten gaat kijken. Eet jij alleen maar boterhammen, dan is dit niet interessant voor jou. Vind jij een fruitje tijdens de lunch lekker is dit zeer belangrijk.

De compartimenten zorgen ervoor dat het eten van elkaar gescheiden blijft. Hierdoor blijft alles lekker vers en behoudt het zijn eigen structuur. Net zo lekker al zeg ik het zelf.


Wat is de beste Lunchbox van 2023?

We zijn nu eindelijk aangekomen bij de leukste en belangrijke sectie van dit artikel! Hier geven we namelijk antwoord op 2 belangrijke vragen: welke lunchbox is het beste? En welke lunchbox past het beste bij mij?

Aan de hand van verschillende criteria hebben we de producten getest. Dit was aan de hand van ruimte, materiaal en prijs-kwaliteit. Op basis van deze punten hebben we een beknopte review geschreven over de producten.

Dit is uiteindelijk weer aangevuld met voor- en nadelen. Op deze manier heb je een goed beeld van de lunchboxen. Kan jij niet wachter om de producten te zien? Lees dan nu gauw verder!

1. Mepal Take a Break Bento lunchbox

Mepal Take a Break Bento lunchbox

9.4

Eindbeoordeling

Ruimte

9.4

Materiaal

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Op de eerste plaats staat de Mepal Take a Break Bento lunchbox. Deze lunchbox is perfect als je nog wat etensrestjes over hebt van gisteravond of even wat eten mee wilt nemen. 

Met 3 aparte bakjes kan je makkelijk al je eten van elkaar gescheiden. Hierdoor blijft je eten lekker zoals het hoort en wordt niet alles door elkaar gehaald. Wil je alleen een boterham mee dan haal je de bakjes er gemakkelijk uit.

Als je een fruithapjes mix meeneemt wil je die het liefst met een vork eten want anders worden je handen vies. Bij deze lunchbox zit een vork erbij zodat je niet met je handen hoeft te eten.

Als je weer thuis bent van een lange werk- of schooldag kan je hem gemakkelijk schoonmaken door hem in de vaatwasser te doen. Scheelt weer tijd en moeite.

De lunchbox is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren dus hou je niet van zwart wees dan niet betreurt. 

Voordelen Mepal Take a Break Bento lunchbox

 • Verkrijgbaar in 9 kleuren
 • Eten blijft gescheiden
 • Zit een vork bij
 • Kan in de vaatwasser

Nadelen Mepal Take a Break Bento lunchbox

 • Kan klein zijn voor grote eters

2. Brabantia Make & Take Bento Lunchbox

Brabantia Make & Take Bento Lunchbox

9.0

Eindbeoordeling

Ruimte

9.5

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een lunchbox waar je veel boterhammen in kwijt kan? Dan is de Brabantia Make & Take Bento Lunchbox een goede optie om eens naar te kijken.

In deze lunchbox is ruimte voor maar liefst 8 boterhammen. Hierdoor kan zelfs de grote eters genoeg eten meenemen zonder nog trek te hebben. Ook heb je 2 bakjes waar je eten in kunt doen. Dit wordt allemaal gescheiden van elkaar.

De lunchbox is multifunctioneel, zo kan je hem doen in de magnetron of vriezer. Heb jij bijvoorbeeld voor de volgende dag gekookt en wil jet vers houden kan je het in de vriezer doen en de volgende dag opwarmen in de magnetron.

Met het kliksysteem is hij volledig lekvrij. Je eten zal er niet uitvallen en de sappen van je fruit zullen niet gaan lekken in je tas.

Voordelen Brabantia Make & Take Bento Lunchbox

 • Is multifunctioneel te gebruiken
 • Er passen 8 boterhammen in
 • Het eten kan er niet uitvallen
 • Hij is 100% recyclebaar

Nadelen Brabantia Make & Take Bento Lunchbox

 • Past moeilijk in een kleine tas

3. Mepal Lunchpot Ellipse

Mepal Lunchpot Ellipse

8.7

Eindbeoordeling

Ruimte

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek hebben we de Mepal Lunchpot Ellipse. Ben jij helemaal klaar met telkens een broodje eten tijdens de lunch dan is deze lunchpot de perfecte oplossing.

Je kunt namelijk met deze lunchpot verschillende dingen meenemen die vloeibaar zijn. Door de vorm is hij perfect voor een yoghurtje of soep.

Daarnaast heeft deze lunchbeker 2 verschillende compartimenten. Hierdoor kan jij niet alleen saaie yoghurt eten, maar ook lekker fruit erin die al gesneden is. Doordat de vakken niet bij elkaar aangesloten zitten blijft alles vers.

Heb jij veel honger dan zit je met deze lunchbeker aan het goede adres want er kan namelijk 500 milliliter in. Hierdoor heb je nooit meer honger na de lunch.

Voordelen Mepal Lunchpot Ellipse

 • Perfect voor soep of yoghurt
 • 2 compartimenten
 • Er past 500 millilitres in
 • Gemaakt van duurzame materialen

Nadelen Mepal Lunchpot Ellipse

 • Je kunt geen brood er meenemen

4. Gadgy Lunchbox

Gadgy Lunchbox

8.5

Eindbeoordeling

Ruimte

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Gadgy Lunchbox is de perfecte lunchbox als je geen tas mee wilt nemen, maar alleen je eten. Doordat je hem makkelijk mee kan nemen als tas. 

De lunchbox ziet er op het eerste oog een beetje saai uit. Dat klopt ook wel het is een metalen box waar jij je eten in kan bewaren, maar daaromheen kan je de koeltas doen. Hiermee blijft je eten warm of koud en je kunt de lunchbox daardoor makkelijk meenemen.

In de box zitten 2 uitneembare vakken zodat jij je eten kan scheiden als dat nodig is. Dat is bijvoorbeeld handig als je fruit meeneemt. Er komen altijd sappen vrij dat in je brood kan trekken. Doordat het gescheiden blijft je brood lekker vers.

Voordelen Gadgy Lunchbox

 • Meerdere uitneembare vakken
 • Is vaatwasserbestendig
 • Komt met een koeltas
 • Gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal 

Nadelen Gadgy Lunchbox

 • Niet verkrijgbaar in een andere kleur

5. Lock&Lock Yoghurtbeker

Lock&Lock Yoghurtbeker

8.2

Eindbeoordeling

Ruimte

8.2

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek is weggelegd voor de Lock&Lock Yoghurtbeker. Deze lunchbox is perfect voor mensen die een yoghurtje mee willen nemen onderweg.

Bij deze lunchbeker heb je ruimte voor 500 milliliter voor je yoghurt maar ook nog eens 310 milliliter ruimte voor je fruit of muesli. Hierdoor heb je geen kale yoghurt, maar eentje met veel gezonde vitamines.

De beker kan je overal in doen van de vriezer tot de magnetron. Hierdoor kan je er eigenlijk van alles in bewaren. Na gebruik maak je hem makkelijk schoon door in de vaatwasser te doen.

Hij is daarnaast helemaal veilig doordat hij BPA-vrij is. Er kunnen geen schadelijke stoffen in je eten komen.

Voordelen Lock&Lock Yoghurtbeker

 • Is BPA-vrij
 • Kan overal in
 • Veel ruimte voor muesli of fruit
 • Zeer geschikt als je geen tijd hebt om thuis te ontbijten

Nadelen Lock&Lock Yoghurtbeker

 • Niet erg handig voor andere gerechten

Hoeveel soorten Lunchboxen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 lunchboxen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Lunchboxen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste lunchbox is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>