fbpx

Publicatie datum: 22 december, 2022

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Kantoorplanten

Kentia Howea XXL

Kentia Howea XXL

Ben jij op zoek naar de beste kantoorplant van 2023? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij hebben namelijk de kantoorplant test gedaan en de Kentia Howea XXL is als best getest eruit gekomen. Het is namelijk een mooi plant die je op meerdere plekken kan plaatsen. De mooie groene bladeren geven meer kleur aan de ruimte!

Daarnaast is het makkelijk om de plant te onderhouden. Zo moet je de grond altijd een beetje vochtig houden. Je hoeft de plant maar slechts 1 keer per 5 dagen water te geven. Als je meerdere dagen op kantoor bent is dit dus makkelijk bij te houden!

Ben jij benieuwd naar de Kentia Howea XXL? Klik dan op de onderstaande button.

Je spendeert redelijk veel uren van je leven in een kantoor. Dat is een plek waar je aan het werken bent en daarom moet het een goede omgeving zijn. Het kantoor moet zo ingericht worden dat je genoeg motivatie krijgt. Kantoorplanten kunnen daarbij helpen en ze geven meer kleur aan de omgeving.

Een goede kantoorplant gaat voor een lange tijd mee en blijft in dezelfde staat. Daarbij heb je vaak genoeg keuze in de planten en elke plant moet anders verzorgd worden. Maar wat is de beste kantoorplant? Dat is een goede vraag en daarom hebben we ook dit artikel geschreven.

We hebben meerdere kantoorplanten getest en uiteindelijk een Top 5 gemaakt. Dit zijn de beste producten van 2023. Elk product heeft een eigen categorie zodat je de geschikte kantoorplant kan vinden. Ze zijn omschreven met een review en hebben een beoordeling gekregen.

Ben jij benieuwd naar de Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kantoorplanten

Kentia Howea XXL

Beste Koop Kantoorplant
1. Kentia Howea XXL

Calathea Orbifolia

Beste Kantoorplant Klein
2. Calathea Orbifolia

Strelitzia Nicolai in zeegras mand

Beste Kantoorplant Cadeau
3. Strelitzia Nicolai In Zeegras Mand

Monstera Deliciosa mosstok

Beste Kantoorplant Met Stok
4. Monstera Deliciosa Mosstok

Kentia Howea

Beste Kantoorplant Groot
5. Kentia Howea

Top 10 Beste Kantoorplanten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste kantoorplanten. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vraag: welke kantoorplanten passen het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kantoorplant?

Het kan redelijk moeilijk zijn om een kantoorplant aan te schaffen. Je kan kiezen uit veel verschillende opties en ze moeten allemaal anders onderhouden worden. Het is dan ook aan te raden om te kijken naar de beste kantoorplant volgens de consumentenbond. Dit kan je goed op weg helpen.

Maar wil jij dus een kantoorplant kopen en weet je niet waar je moet beginnen? Dan zit je bij dit artikel goed! Hieronder hebben we namelijk een aantal criteria omschreven die je zeker mee moet nemen bij het aankoopproces. Op deze manier voorkom je een miskoop en ben je tevreden met de plant.

Plek

Het eerste belangrijke punt is de plek waar je de kantoorplant wil neerzetten. Dit hangt natuurlijk ook af van de grootte van het kantoor. Maar je kan het op verschillende plekken plaatsen. Denk aan het bureau maar je kan het ook bij het raam plaatsen. Je kan er voor kiezen om het in een hoek te plaatsen. Bij een hoek of het raam kan je bijvoorbeeld een grotere plant plaatsen. Denk hier dus goed over na.

Verzorging

De verzorging is misschien wel het belangrijkste punt. De voorkeur hiervan kan voor iedereen verschillen. Zo houden sommige mensen ervan om dagelijks bezig te zijn met de planten. Anderen vinden het weer fijn om de planten slechts een paar keer per week water te geven. Denk dus goed na over wat voor persoon jij bent. Op deze manier kan je ook gerichter op zoek gaan.

Maat

Planten zijn er in verschillende vormen en maten. Zo he je hele kleine planten maar je hebt ook grotere planten die niet op een bureau kunnen. Daarom is het goed om naar de maat te kijken. Ze kunnen namelijk kleiner of groter zijn dan je verwacht. Sommige planten kan je ook in verschillende maten halen. Dit gaat ook nauw samen met de plek waar je de plant wil zetten.

Budget

Het laatste belangrijke punt is het budget dat je hebt. Dit kan voor iedereen anders zijn. Grotere kantoorplanten zijn vaak wat duurder en nemen ook meer ruimte in beslag. Zo heb je sommige planten die wel 100 euro zijn. Kleinere versies zijn vaak tussen de 20 en 30 euro. Bepaal dus van te voren een budget zodat je ook beter op zoek kan gaan. Dit bespaart je zeer veel tijd.


Wat is de beste Kantoorplant van 2023? 

Welke kantoorplant is het beste? Dit is een hele logische vraag waar we graag antwoord op geven in de onderstaande sectie. Aan de hand van onze testresultaten uit onze kantoorplant test hebben wij namelijk een handig top 5 overzicht samengesteld. Elk product is gecategoriseerd en voorzien van een omschrijving.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk product afgewogen om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Hierdoor bespaar je veel tijd en kom je er in een mum van tijd achter welke kantoorplant het beste bij jou past. De beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen van elke kantoorplant hebben wij gebaseerd op onze testresultaten en reviews van andere consumenten.

Benieuwd welke producten het allerbeste zijn? Lees dan gauw verder!

1. Kentia Howea XXL

Kentia Howea XXL

9.4

Eindbeoordeling

Onderhoud

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We hebben veel uren gespendeerd aan het onderzoek maar eindelijk hebben we een winnaar van de kantoorplant test 2023. Dat is namelijk de Kentia Howea XXL!

De Kentia Howea XXL is een mooie kantoorplant die een tropische sfeer geeft. Het is ook redelijk grote plant aangezien het een hoogte heeft van 180 centimeter. Daarbij is de potdiameter 27 centimeter waardoor het redelijk veel ruimte in beslag neemt. Het is een plant dat heel erg op valt. Als je dus mensen op bezoek hebt is dit het eerste wat ze zien. Het geeft dan ook een natuurlijke sfeer aan je kantoor.

Verder heeft het redelijk grote bladeren. Het heeft veel bladeren waardoor je het op een tactische plek moet plaatsen. Je hoeft de plant heel weinig water te geven. Dit hoef je slechts 1 keer per 5 dagen te doen. In de winter is 1 keer per 10 dagen al meer dan genoeg. Daardoor hoef je er weinig tijd aan te besteden en de plant blijft in een goede staat. Om al deze redenen is het de beste kantoorplant van 2023!

Klik hier om de beste prijs van het model te zien!

Voordelen Kentia Howea XXL

 • Geeft een exotische sfeer
 • Makkelijk te bewateren
 • Kan op verschillende plekken geplaatst worden
 • Goede kwaliiteit

Nadelen Kentia Howea XXL

 • Geen

2. Calathea Orbifolia

Calathea Orbifolia

9.2

Eindbeoordeling

Onderhoud

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij eerder op zoek naar een kleine kantoorplant? Neem dan een kijkje bij de Calathea Orbifolia! Deze schattige plant kan je namelijk op meerdere plekken plaatsen.

Dit is een plant die je goed op het bureau kan plaatsen. Zo kan je het in een hoek zetten en neemt het weinig ruimte in beslag. Het zorgt voor een leukere sfeer op je bureau. Alles ziet er wat natuurlijker uit. Deze plant komt uit Zuid-Amerika waardoor je echt het gevoel hebt alsof je de natuur inademt. Hierdoor moet je de plant wel redelijk vaak water geven. Je moet het 2 keer per week water geven om de kwaliteit te behouden.

De Calathea Orbifolia beschikt ook nog over een aantal kenmerken. Zo is het niet giftig voor huisdieren. Je kan de hond dus makkelijk een dagje meenemen naar het kantoor. Het is een plant die gewend is om in de schaduw te staan. Probeer het dus niet te dicht bij het raam te plaatsen. Maar gelukkig is het een redelijk kleine plant en heeft het niet heel veel verzorging nodig. Het is de goedkoopste optie uit de lijst en daarom heeft het de beste kantoorplant aanbieding!

Voordelen Calathea Orbifolia

 • Goedkoopste optie uit de lijst
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Hoeft het maar 2 keer per week water te geven
 • Mooie plant uit Zuid-Amerika

Nadelen Calathea Orbifolia

 • Slechts in 1 formaat te verkrijgen

3. Strelitzia Nicolai In Zeegras Mand

Strelitzia Nicolai in zeegras mand

8.6

Eindbeoordeling

Onderhoud

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een kantoorplant als cadeau geven en ben je op zoek naar een goede optie? Ga dan voor de Strelitzia Nicolai In Zeegras Mand! Dit is namelijk een mooie plant met een simpel design.

De naam van de Strelitzia Nicolai In Zeegras Mand zegt het eigenlijk al. Deze plant wordt geleverd met een mooie mand. Hierdoor is het een uitstekend cadeau of kan je het zelf op je eigen kantoor plaatsen. Het is een redelijk simpele plant maar het ziet er wel heel mooi uit. Zo heeft het mooie groene en natuurlijke bladeren. Deze bladeren staan mooi omhoog en daarom is de plant goed zichtbaar.

Het is een echte eye-cather en je kan het ook in andere ruimtes plaatsen. Denk aan in de woonkamer of slaapkamer. Je moet deze plant regelmatig besproeien. Daarnaast moet je het 1 keer per week water geven. Je moet de plant daarna goed laten opdrogen en daarom heeft het niet hele veel zorg nodig. Verder kan je deze plant nog goed bij het raam plaatsen. Daardoor kan je de mooiste bladeren zien.

Voordelen Strelitzia Nicolai In Zeegras Mand

 • Kan je goed als cadeau geven
 • Simpel maar mooi design
 • Staat mooi bij het raam
 • Is een echte eye-cather

Nadelen Strelitzia Nicolai In Zeegras Mand

 • Moet de plant regelmatig besproeien

4. Monstera Deliciosa Mosstok

Monstera Deliciosa mosstok

8.5

Eindbeoordeling

Onderhoud

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we de Monstera Deliciosa Mosstok. Dit is de beste kantoorplant met een stok. Het zorgt er namelijk voor dat de plant recht omhoog kan groeien.

Deze plant ziet er echt uit alsof het net geplukt is uit de jungle. Dit komt door de mosstok die eraan zit. Dat geeft meer sfeer aan de plant en daardoor kan het ook beter groeien. De Monstera Deliciosa Mosstok hoef je niet te veel water te geven. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn voor de plant. Daardoor is het wel weer makkelijk te onderhouden. Het heeft natuurlijke bladeren en het past weer goed bij andere planten.

Verder is de Monstera Deliciosa Mosstok te verkrijgen in 3 verschillende formaten. Dit gaat van maat M tot XL. Maat M heeft een hoogte van 120 centimeter terwijl de XL optie 60 centimeter hoger is. Hierdoor kan je zelf de geschikte keuze maken. Dat is toch fijn aangezien bijna elk kantoor ander is! Deze plant kan je 3 uur zonlicht per dag geven. Hierdoor wordt de plant op z'n mooist en blijft de kwaliteit goed.

Voordelen Monstera Deliciosa Mosstok

 • In meerdere formaten
 • Stok houdt de plant recht
 • In de winter mag je de plant een beetje laten uitdrogen

Nadelen Monstera Deliciosa Mosstok

 • Gevoelig voor te veel water

5. Kentia Howea

Kentia Howea

8.1

Eindbeoordeling

Onderhoud

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Kentia Howea. Dit is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een grote kantoorplant! Het heeft daardoor een mooi plekje in je kantoor.

De Kentia Howea is dus te verkrijgen in elk formaat. Dit gaat van maat S tot XXXXL. Bij maat S is de plant slechts 80 centimeter hoog. De plant heeft bij de grootste maat een hoogte van wel 3 meter. Je kan het dus ook gemakkelijk in andere ruimtes plaatsen. Het is een hele mooie plant met veel bladeren. Daardoor kan het wel wat veel ruimte in beslag nemen. Hiernaast is het een plant die de lucht zuivert.

Je krijgt dus elke keer frisse lucht binnen waardoor je goed door kan werken. Verder moet je de plant niet heel vaak water geven. Slechts 1 keer in de 5 dagen. Hierdoor heeft het ook niet zoveel onderhoud nodig. Deze plant is gewend op verschillende plekken te staan. Zo kan je het op een schaduwrijke plek plaatsen maar kan het ook tegen de zon. Hierdoor is het een hele fijne plant om te hebben.

Voordelen Kentia Howea

 • Verkrijgbaar in elk formaat
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Kan op een zonnige en schaduwrijke plek staan

Nadelen Kentia Howea

 • Je moet de plant goed in de gaten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kantoorplanten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kantoorplanten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kantoorplanten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kantoorplanten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!