fbpx
 • Home
 • /
 • Kussens
 • /
 • Beste Kussen bij Nekklachten [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Kussen bij Nekklachten

Cloudpillo Hoofdkussen 

Heb jij vaak last van je nek? We snappen dat dit heel vervelend is. Gelukkig zijn er manieren om de nekklachten te verminderen en te voorkomen, namelijk een kussen bij nekklachten. Deze kussens zijn speciaal ontworpen om nekklachten te verminderen en te voorkomen. 

Om er achter te komen wat de best geteste kussens bij nekklachten zijn hebben wij een uitgebreide kussen bij nekklachten test uitgevoerd. Het Cloudpillo Hoofdkussen is uit onze test gekomen als beste kussen bij nekklachten 2022!  

Met dit hoofdkussen van het merk Cloudpillo is geschikt voor alle soorten slapers. Het kussen is gemaakt van traagschuim zodat deze zicht vormt naar je lichaamshouding. Zo kun je nek- rug- en hoofdpijn verminderen en voorkomen.

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste kussen bij nekklachten? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Een goede houding is heel belangrijk, maar tegenwoordig zitten we veel achter de laptop of een ander elektronisch apparaat. Veel mensen zitten dan niet in een goede houding. Het gevolg hiervan is dat veel mensen kampen met nek- en of rugklachten. Dat kan natuurlijk erg vervelend zijn. Het verminderen en voorkomen van deze klachten begint allemaal bij een goede houding ook tijdens het slapen. 

Om die reden zijn wij van Top-x op zoek gegaan naar de beste kussens bij nekklachten. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten kussens bij nekklachten op de markt waardoor het lastig kan zijn om een goed kussen bij nekklachten aan te schaffen.  

Daarom hebben wij een uitgebreide beste kussen bij nekklachten test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste opties zijn. Aan de hand van onze testresultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste kussens bij nekklachten van dit moment. Ook hebben wij verschillende kussens geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste kussen bij nekklachten tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kussens bij Nekklachten

Beste Koop Kussen bij Nekklachten
1. Cloudpillo Hoofdkussen 

Beste Kussen bij Nekklachten voor Zijslapers
2. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Beste Kussen bij Nek- en Rugklachten
3. Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten 

Beste Kussen bij Nekklachten met Dons
4. Slaapcity - Dons Hoofdkussen

Beste Budget Kussen bij Nekklachten
5. Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

Top 10 Beste Kussens bij Nekklachten 

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire kussens bij nekklachten bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top 10 kussens bij nekklachten bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een kussen bij nekklachten?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een kussen bij nekklachten kopen. Toch raden wij je aan nog even verder te lezen. Zoals we eerder al noemde zijn er heel veel verschillende opties op de markt waardoor het lastig kan zijn om een goed kussen bij nekklachten te kopen. Daarom vertellen wij je in dit deel van het artikel waar je op moet letten bij het kopen van een kussen bij nekklachten. 

De onderstaande criteria zijn de criteria waarop wij de kussens bij nekklachten op hebben getest. Wij raden je aan om deze criteria goed door te nemen en om op deze criteria te letten weet je zeker dat je een goed kussen bij nekklachten koopt. Ook lijken deze criteria sterk op die van het kussen bij nekklachten volgens de consumentenbond. 

Type slaper 

Allereerst is het belangrijk om bij jezelf na de gaan welk type slaper jij bent. Ben jij een buik-slaper, rug-slaper of zij-slaper? Elk ergonomisch kussen is geschikt voor een bepaald type slaper. Controleer dus altijd goed voor welk type slaper het kussen bij nekklachten geschikt is en ga na welk type slaper je zelf bent.

Buikslapers: Als je op je buik slaapt dan kun je het beste kiezen voor een dun kussen. Op deze manier belemmer je de ademhaling het minste.
Rugslapers: Slaap jij altijd op je rug? Dan is het belangrijk dat het kussen wat hoger is bij je nek dan bij het achterhoofd. Hierdoor krijgt je nek extra steun waardoor je een goede, natuurlijke slaappositie aanhoudt.
Zijslaper: Slaap je altijd op je zij? Dan is het belangrijk dat je schouders niet op het kussen liggen. Dit realiseer je door te kiezen voor een dik kussen. 

Afmetingen

Daarnaast is het ook belangrijk om de afmetingen van het kussen bij nekklachten te controleren. Het is natuurlijk wel fijn als je nieuwe kussen in een van je kussenslopen past. De afmetingen van het kussen staan altijd aangegeven in de productomschrijving. Zo weet je zeker dat je een kussen bij nekklachten koopt die goed in je kussensloop past. 

Vulling van het kussen

Als laatste is het van belang dat je let op de vulling van het kussen bij nekklachten. De meest voorkomende vullingen zijn dons en veren, polyester vezels en schuimblokken van koudschuim, traagschuim of latexsschuim. Een kussen van dons en veren is makkelijk zelf te vormen. Echter kunnen deze niet in de wasmachine, het nadeel van van zo'n kussen is dat je gevoeliger voor stofmijt. Een synthetisch / polyester hoofdkussen is wel makkelijk zelf te wassen. Ook zijn deze kussens vrij elastisch, hierdoor zijn ze dus minder goed te vormen dan een verenkussen. Voordeel van dit type kussen is dat ze minder gevoelig zijn voor stofmijt. Nekkussens of schuimblokkussens zijn meestal niet wasbaar en voelen warm aan. Ook kan er een sterke geur van deze kussens afkomen.


Wat is het beste kussen bij nekklachten van 2023? 

Welk kussen bij nekklachten is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden! Aan de hand van onze kussen bij nekklachten test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste kussens bij nekklachten van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle kussens voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar de kussen bij nekklachten uit onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een leuke kussen bij nekklachten aanbieding. 

1. Cloudpillo Hoofdkussen 

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wij van Top-x hebben een beste kussen bij nekklachten test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste kussen bij nekklachten. Het Cloudpillo Hoofdkussen is uit onze test gekomen als beste kussen bij nekklachten 2023! Dit kussen is zo ontworpen dat het bij iedereen de juist ondersteuning biedt tijdens het slapen. 

Dit kussen bij nekklachten van het merk Cloudpillo is gevuld met versnipperd memory, dit wordt ook wel traagschuim genoemd. Het traagschuim past zicht aan naar jouw lichaamshouding. Zo lig je altijd in de juiste houding. Ook blijft het kussen door het traagschuim warm in de zomer en koel in de winter. Het kussen zelf is geschikt voor ieder type slaper, omdat je het kussen zelf kan afstellen. Verder voorkomt het kussen nekpijn, rugpijn en hoofdpijn. 

Voordelen Cloudpillo Hoofdkussen 

 • Door 1.500+ Nederlanders beoordeeld met 5 sterren op Trustpilot 
 • Heeft een traagschuim vulling 
 • De buitenkant kan gewassen worden 
 • 30-dagen proefslapen

Nadelen Cloudpillo Hoofdkussen 

 • Het kussen kan voor sommige mensen te hard zijn

2. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Slaap jij altijd op je zij en heb je daarom nog niet het juiste kussen bij nekklachten gevonden? Geen zorgen wij hebben er nu eentje gevonden wij hebben namelijk het Best Life Hoofdkussen Nekklachten geselecteerd als beste kussen bij nekklachten voor zijslapers. Dit kussen bij nekklachten is speciaal ontworpen voor mensen die op hun zij slapen. Met dit kussen krijg je als zijslaper optimale ondersteuning bij de nek en schouders. 

Met dit kussen bij nekklachten van het merk Best Life wordt de wervelkolom in een neutrale houding gebracht, hierdoor ligt je hoofd in een rechte lijn met je wervelkolom. Op deze manier lig je in een goede slaaphouding. Ook zorgt dit kussen voor een bevordering van de bloedsomloop, dit omdat het kussen is gevuld met traagschuim. Het traagschuim zorgt er namelijk voor dat er minder druk op het lichaam komt te staan, hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd. 

Voordelen Best Life Hoofdkussen Nekklachten

 • Optimale ondersteuning voor nek en schouder 
 • Brengt je wervelkolom in een neutrale positie 
 • Traagschuim vulling bevorderd de bloedsomloop 

Nadelen Best Life Hoofdkussen Nekklachten

 • Niet geschikt voor kinderen 

3. Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten 

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij vaak last van je nek en breiden deze klachten zich uit naar je rug? We snappen dat dit heel vervelend is en dat je daardoor niet lekker slaapt. Om die reden hebben wij het Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten geselecteerd als beste kussen bij nek- en rugklachten. Dit kussen is geschikt voor zij-, rug- en buikslapers. Het kussen is zo ontworpen dat de nek en schouders in een neutrale houding komen te liggen. 

Het merk Sleepcomfort® werkt nou samen met verschillende orthopedisch chirurgen om zo de beste orthopedische producten te ontwikkelen. Het kussen heeft een vulling van traagschuim om er op deze manier voor de zorgen dat je lichaam in de juiste houding komt te liggen. Ook is dit kussen bij nekklachten voorzien van een OEKO-TEX certificering. Dit laat zien dat het kussen hypoallergeen is. Het kussen irriteert de huid dus niet. 

Voordelen Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten 

 • Aangeraden en gebruikt door fysiotherapeuten en sporters
 • OEKO-TEX certificering
 • Ontwikkeld in samenwerking met orthopedisch chirurgen

Nadelen Sleepcomfort® - SWISS-BED Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten 

 • Sommige gebruikers vinden het kussen te zacht 

4. Slaapcity - Dons Hoofdkussen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar een kussen bij nekklachten, maar heb je al meerdere kussens met traagschuim geprobeerd en werkte dit niet optimaal tegen de klachten? Wij snappen dat je dan een kussen wil proberen met een ander soort vulling, daarom hebben wij het Slaapcity - Dons Hoofdkussen geselecteerd als beste kussen bij nekklachten met dons. Dit kussen heeft geen traagschuim vulling, maar dit kussen is gevuld met dons. 

Dit kussen bij nekklachten van het merk Slaapcity is geschikt voor elk type slaper. Het kussen helpt tegen slapeloosheid, nekpijn en stress. Het kussen zorgt er namelijk voor dat je in een goede slaaphouding komt te liggen. Dit omdat het kussen verstelbaar is in hoogte, omdat het kussen bestaat uit drie binnen lagen. Deze binnen lagen kun je zelf aanpassen. Ook is dit kussen anti-allergie en hierdoor dus zeer geschikt voor mensen die vaak last hebben van allergieën. 

Voordelen Slaapcity - Dons Hoofdkussen

 • Het kussen bestaat uit drie lagen en is in hoogte verstelbaar 
 • Anti-allergie 
 • Te gebruiken met je normale kussensloop

Nadelen Slaapcity - Dons Hoofdkussen

 • Niet geschikt voor vegans 

5. Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb jij vaak last van je nek en wil je een kussen bij nekklachten aanschaffen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen even veel geld kan uitgeven aan een kussen bij nekklachten. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een goed kussen bij nekklachten voor mensen met een wat kleiner budget. Wij hebben namelijk het Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen geselecteerd als beste budget kussen bij nekklachten. 

Dit kussen bij nekklachten van het merk Sleep Comfy is een kussen met dubbelzijdige nekondersteuning. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat je in een goede houding ligt tijdens het slapen. Op deze manier kunnen je spieren zich goed ontspannen. Het kussen is gevuld met traagschuim. Dit bevorderd niet alleen de ontspanning van de spieren, maar zorgt ook voor een verbetering van de bloedsomloop. 

Voordelen Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Zorgt voor ontspanning van de spieren 
 • Aanbevolen voor mensen met cervicale hernia

Nadelen Sleep Comfy - Neksteun Traagschuim Serie - Hoofdkussen

 • De traagschuim binnenkant kan niet in de wasmachine

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel kussens bij nekklachten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kussens bij nekklachten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kussens bij nekklachten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kussens bij nekklachten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP