Laatste update: december 2022

Door: Sanne

Best Geteste Krukken

EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

Ben jij opzoek naar de beste krukken? Dan heb je het juiste artikel uitgekozen! Wij van Top-x zijn opzoek gegaan naar de beste krukken 2022 door een uitgebreide krukken test uit te voeren en met succes! 

Er kan er natuurlijk maar een de allerbeste zijn, het resultaat? De EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken zijn gekroond tot de allerbeste krukken van dit moment! Dit komt voornamelijk door de zachte anatomische handgrepen die de druk beter op de arm veel beter verdelen ten opzichte van een traditionele loopkruk.

De ergonomische krukken van EZ - Crutch zijn voorzien van een uitstekende kwaliteit die je armen en ellebogen excellent ondersteunen waardoor je minder belastbaar gewicht op je polsen ervaart.

Wil je meer te weten komen over de EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken? Klik dan op de onderstaande button. 

Na een chirurgische ingreep of een medische behandeling geven dokters, artsen of hulpverleners je vaak het dringende advies mee om niet te veel op je benen te leunen, wat nu? Het is een heel vervelend vooruitzicht maar je bent dan toch genoodzaakt om een paar goede krukken aan te schaffen. Gelukkig hebben de medische loopkrukken zich de afgelopen jaren optimaal ontwikkeld waardoor je niet meer gebonden zit aan een paar ongemakkelijke houten krukken. Er zijn nu talloze opties waaruit je kan kiezen!

Welke krukken zijn het beste? Gelukkig voor jou hebben we net de resultaten van onze krukken test 2022 ontvangen! Aan de hand van deze testresultaten hebben we een handig overzicht opgesteld met de beste krukken van dit moment. Deze krukken zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Op deze manier voorzien we iedereen in zijn of haar persoonlijke wensen en behoeftes!  

Verder hebben we in dit artikel een paar handige criteria opgesteld die je kunnen helpen in je koopoverweging. Ook brengen we handige alternatieve opties in kaart. Ben jij ook zo benieuwd naar de testresultaten en onze ultieme top 5 lijst? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Krukken

EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

Beste koop krukken
1. EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

EZ-Crutch Kinder Loopkrukken - Ergonomisch

Beste kinder krukken
2. EZ-Crutch Kinder Loopkrukken - Ergonomisch

Beste krukken specifieke maat
3. MulitMotion Elleboogkrukken ergonomisch zwart. Maat M/L

Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort

Beste comfortabele krukken
4. Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort

Skanstaal Elleboogkrukken Zilver

Beste verstelbare krukken
5. Skanstaal Elleboogkrukken Zilver

Top 10 Beste Krukken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste krukken. Het enige nadeel hiervan is dat je onze testresultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag: welke krukken passen het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van krukken?

Nadat je onze top 5 lijst helemaal heb doorgelezen wil je misschien wel een paar krukken kopen. Het zal voorkomen dat je een hele aantrekkelijke krukken aanbieding tegenkomt en je gelijk een aankoop wilt verrichten om er maar vanaf te zijn. Voordat je definitief een paar krukken aanschaft raden we je toch aan om rekening te houden met een aantal criteria die je helpen bij het kiezen van de allerbeste krukken!

De onderstaande criteria hebben wij tevens ook gebruikt in onze eigen test. Om er zeker van te zijn hebben we ook gekeken naar de beste krukken volgens de consumentenbond. Door deze criteria in je achterhoofd te houden voorkom je niet alleen een miskoop, je bespaart hiermee ook veel tijd en geld!

Gebruikswijze krukken

Voordat je weet welke krukken je moet aanschaffen is het handig om te weten op welke manier je de krukken in verschillende situaties gebruikt. Vanzelfsprekend raden we je aan om een paar schoenen aan te trekken die je lichaam goed ondersteunt.

Heb je een advies hebt meegekregen waarin wordt aangegeven dat je je zwakke been wel mag belasten? Dan gebruik je de krukken als twee hulpbenen waarbij je de krukken tegelijkertijd verplaatst.

Als je je zwakke been niet mag belasten dan raden we je aan om de krukken tegelijkertijd naar voren te plaatsen met het zwakke been waarbij je met je gezonde been ondersteuning, kracht en balans biedt.

Het kan ook voorkomen dat je maar één kruk nodig hebt. Mocht dit het geval zijn dan raden we je aan om de kruk aan de kant van het gezonde been te plaatsen. Zet de kruk tegelijk met het zwakke been naar voren waarna je vervolgens met je gezonde been ondersteuning, kracht en balans biedt.

Hoogte

Als tweede is het belangrijk dat je controleert of je eigen lengte wel matcht met de krukken die je aanschaft. Tegenwoordig zijn de meeste krukken verstelbaar in tientallen standen waardoor je je helemaal geen zorgen hoeft te maken over de lengte van de krukken. Echter zijn sommige krukken alleen beschikbaar in één formaat. Mocht dit het geval zijn dan raden we je aan om de volgende stappen aan om een misskoop te voorkomen.

Ga eerst helemaal rechtop staan met je rug recht en je armen naast het lichaam. De handvatten van een goede loopkruk dient ongeveer op de hoogte van de pols zitten. De sluiting van de kruk (manchet) moet ongeveer 5 centimeter onder de ellebogen komen.

Gesloten of open manchet?

Ten derde raden we je aan om een paar loopkrukken aan te schaffen die zijn voorzien van een gesloten manchet. Deze sluitingen zorgen voor een extra ondersteuning doordat ze aan je armen in de kruk blijven hangen wanneer je bijvoorbeeld iets wilt pakken.

Echter raden we je aan om bij kinder-krukken altijd te gaan voor een open manchet. Hierdoor blijft de jas of trui niet iedere keer aan de kruk hangen. Mocht je kind onverhoopt ten val komen dan zorgen de sluitingen ervoor dat de krukken niet aan de arm blijven hangen.

Handvat

Tot slot raden we je aan om te kijken naar de handvatten van de desbetreffende krukken. Hierbij raden we je aan om altijd te gaan voor een paar anatomische handvatten. Deze handgrepen komen in de vorm van een " echte " hand waardoor de druk beter wordt verdeeld. Dit zorgt ervoor dat het belastbaar gewicht op de polsen aanzienlijk wordt verminderd en dit zorgt voor een algehele betere ondersteuning van de arm. 


Wat zijn de beste krukken van 2022? 

We zijn nu eindelijk aangekomen bij de testresultaten en onze ultieme top 5 lijst. In de onderstaande sectie geven we dan ook graag uitgebreid antwoord op de vraag: wat zijn de beste krukken? Dit doen we aan de hand van onze testresultaten. Iedere loopkruk wordt geïntroduceerd middels een productomschrijving waarna de voor en nadelen op een rijtje worden gezet.

Verder heeft iedere plaats in de lijst zijn eigen categorie toegekend gekregen waardoor niemand deze pagina teleurgesteld verlaat. Dit overzicht bespaart je veel tijd en geld doordat je straks precies weet welke krukken het beste bij jou passen en wat de beste opties van dit moment zijn. We zijn zeer benieuwd welke krukken jouw persoonlijke favoriet zijn. Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

1. EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

9.3

Eindbeoordeling

Comfort

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de beste krukken van dit moment. Het was weer spannend maar er kan er maar een de allerbeste zijn! Graag introduceren we de EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken als beste koop krukken van 2022. Benieuwd waarom?

Ten eerste zijn deze krukken van alle functionaliteiten en een uitstekende kwaliteit voorzien. Daarnaast zijn deze krukken geschikt voor verschillende lengtes dankzij de verstel mogelijkheden. De zachte anatomische handgrepen zorgen ervoor dat het belastbaar gewicht op de polsen aanzienlijk wordt verminderd en de gehele arm goed wordt ondersteund. De geïntegreerde antislip methodiek die tevens ook is toegepast in dit ontwerp zorgt ervoor dat je handen er moeilijk vanaf glijden. Om het plaatje nog completer te maken zijn de handvatten voorzien van een eindstop!

Overigens zijn de sluitingen half gesloten waardoor je een beter gevoel van ondersteuning krijgt en de krukken niet uit je ellebogen komen wanneer je iets wilt pakken. Tot slot zijn deze krukken CE gecertificeerd, dit betekent dat deze krukken geheel voldoen aan de Europese veiligheid regels.

Voordelen EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

 • Tot meerdere lengtes verstelbaar
 • Half gesloten sluitingen
 • Anatomische handvatten met antislip
 • CE-gecertificeerd 

Nadelen EZ - Crutch Ergonomische Loopkrukken

 • Geen

2. EZ-Crutch Kinder Loopkrukken - Ergonomisch

EZ-Crutch Kinder Loopkrukken - Ergonomisch

9.0

Eindbeoordeling

Comfort

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Natuurlijk hebben we ook gedacht aan de kinderen! Als tweede topper in deze lijst hebben wij de EZ-Crutch Kinder Loopkrukken - Ergonomisch geselecteerd als beste kinderkrukken! Doordat deze kinderkrukken specifiek op de lengte van je kind is afgesteld zorgen ze voor de best mogelijke ondersteuning dat een kind maar kan wensen!

In het vrolijke regenboog design zitten een aantal reflectoren verwerkt waardoor je kind goed zichtbaar is en de veiligheid van je kind ten alle tijden wordt gewaarborgd. Ook deze kinderkrukken zijn voorzien van anatomische handvatten met antislip. Wat deze kinderkrukken uniek maken zijn de open sluitingen die ervoor zorgen dat de trui of jas van je kind niet blijft vast zitten. Mocht je kind onverhoopt toch vallen dan zorgen de open sluitingen ervoor dat de krukken niet vast blijven zitten in de armen. Overigens zijn ook deze krukken CE gecertificeerd en zijn deze krukken dus geheel kind veilig!

Voordelen EZ-Crutch Kinder Loopkrukken - Ergonomisch

 • Zeer geschikt voor kinderen
 • Specifiek afgesteld op de lengte van je kind
 • Vrolijk kind vriendelijk regenboog design
 • Geïntegreerde reflectoren & CE markering

Nadelen EZ-Crutch Kinder Loopkrukken - Ergonomisch

 • Niet opvouwbaar

3. MultiMotion Elleboogkrukken ergonomisch zwart. Maat M/L

8.7

Eindbeoordeling

Comfort

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de geselecteerd MultiMotion Elleboogkrukken ergonomisch zwart. Maat M/L als beste krukken die in een specifieke maat beschikbaar zijn! Deze krukken zijn geheel op jouw persoonlijke maat afgesteld waardoor je zelfs in de ongelukkigste situaties er altijd comfortabel bij loopt!

Deze krukken zijn afgesteld op de maat M/L, echter kan je de maat nog specifieker afstellen middels het druksysteem. Klik de gewenste maat in en schuif de kruk naar boven of beneden. Naast lengte die op de centimeter is afgesteld zijn deze krukken ook voorzien van anatomische handgrepen en een gesloten manchet. Mocht je niet tevreden zijn met de kleur zwart dan ben je vast blij om te lezen dat deze set ook in andere kleurvariaties beschikbaar is!

Daarnaast is er in dit ontwerp ook gedacht aan de gronddoppen die niet snel verslijten waardoor deze krukken nog beter functioneren. De deelnemers in de test waren er enthousiast over deze krukken, jij ook?

Voordelen MultiMotion Elleboogkrukken ergonomisch zwart. Maat M/L

 • Specifieke maten
 • Anatomische handgrepen en een gesloten manchet
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Gedetailleerd ontwerp waarbij zelfs gedacht is aan de gronddoppen

Nadelen MultiMotion Elleboogkrukken ergonomisch zwart. Maat M/L

 • Geen mogelijkheid om een losse kruk aan te schaffen

4. Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort

Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort

8.6

Eindbeoordeling

Comfort

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het is erg vervelend als je door een operatie of een medische behandeling gebonden zit aan een paar loopkrukken. Het minste wat je voor jezelf kan doen is om een paar krukken aan te schaffen die zeer comfortabel in de hand liggen! Daar hebben wij wellicht de perfecte krukken voor gevonden! Graag introduceren we de Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort als beste comfortabele krukken van dit moment. 

Deze krukken zijn in 10 verschillende posities verstelbaar waarbij je ook nog eens kan rekenen op een verstelbare armleuning voor het optimale comfort. De druk wordt verdeeld in de handpalm waardoor je polsen minder belastbaar gewicht ervaren en je bijna vergeet dat je op krukken loopt. De Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort beschikken over alle functionaliteiten en gebruiksgemakken die al eerder zijn aangekaart in deze lijst. Wat deze krukken nog comfortabeler maken zijn de rubberen uiteindes die zacht contact maken met de grond, relaxed hè!

Voordelen Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort

 • Extra comfortabel
 • Anatomische handvatten en gesloten manchetten
 • Meerdere verstel opties
 • Zachte rubberen doppen

Nadelen Thuasne Set van 2 Elleboogkrukken / loopkrukken Comfort

 • Alleen verkrijgbaar in de kleur blauw

5. Skanstaal Elleboogkrukken Zilver

Skanstaal Elleboogkrukken Zilver

8.3

Eindbeoordeling

Comfort

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste krukken uit deze lijst hebben we de Skanstaal Elleboogkrukken Zilver geselecteerd als een van de betere verstelbare krukken op de markt. Deze krukken beschikken over een systeem waarbij je de krukken op maar liefst 18 verschillende hoogtes kunt verstellen. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken of je wel de juiste maat hebt geselecteerd.

Net als de overige krukken in deze lijst beschikken deze krukken over anatomische handgrepen en een gesloten manchet. Dankzij het hoge belastbaar gewicht, de verstelopties en de rubberen doppen verdiende deze top krukken een plaatsje in dit overzicht. Overigens scheelt het niet veel maar deze krukken zijn ook de goedkoopste optie tot nu toe. Wil jij meer te weten komen over de Skanstaal Elleboogkrukken Zilver? Klik dan gauw op de bovenstaande button en haal ze in huis voor het te laat is!

Voordelen Skanstaal Elleboogkrukken Zilver

 • 18 verstelstanden 
 • Hoog belastbaar gewicht
 • Rubberen uiteindes 
 • Scherpe prijs

Nadelen Skanstaal Elleboogkrukken Zilver

 • Alleen verkrijgbaar in zilver

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel krukken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten krukken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de krukken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste krukken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP