fbpx

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Slimme weegschaal

Best geteste Slimme Weegschaal

Qumax Slimme weegschaal

Wil jij een goede slimme weegschaal in huis halen? Kijk dan niet verder. Deze Qumax slimme weegschaal is verkozen tot de beste weegschaal van 2023. Hiermee zit je dus sowieso goed!

En wat 'm dan zo goed maakt? Allereerst beschikt de weegschaal over maar liefst 11 verschillende functies. Behoorlijk wat dus. Je kan je spiermassa, vetpercentage, botmassa én metabolische leeftijd zien. Dat kan erg handig zijn, zeker wanneer je je bezig houdt met sporten bijvoorbeeld/

Verder wordt ook je BMI gemeten en kan je de weegschaal koppelen aan een Nederlandse app. Hierin kan jij een volledig lichaamsanalyse terugvinden. Ook kan de app je helpen je persoonlijke doelen te bereiken!

Een slimme weegschaal kan voor iedereen handig zijn. Wanneer je veel sport kan je zo makkelijk je progressie bijhouden. Maar ook wanneer je wil letten op je gezondheid kan zo'n weegschaal goed van pas komen. Maar goed, welke slimme weegschaal is het beste?

Het aanbod is tegenwoordig behoorlijk groot, waardoor het best moeilijk kan zijn om de juiste weegschaal te vinden. Maar geen nood, want wij zijn er om je te helpen. Zo staan er een aantal handige tips op een rijtje die jou gaan helpen bij het vinden van de beste slimme weegschaal.

En dat niet alleen! Ons team heeft ook een slimme weegschaal test gedaan. In de test hebben we tientallen verschillende weegschalen uitgebreid met elkaar vergeleken. Zo wordt een slimme weegschaal kopen wel érg makkelijk. Meer weten? Lees dan gauw verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slimme weegschalen

Best geteste Slimme Weegschaal

Beste koop Slimme weegschaal
1. Qumax Slimme weegschaal

Beste Budget Slimme weegschaal
2. JAP Slimme Weegschaal

Beste Design Slimme Weegschaal
3. Silvergear Premium Slimme Weegschaal

Beste Luxe Slimme weegschaal
4. Garmin Index™ S2 Slimme Weegschaal

Beste Prijs- kwaliteit verhouding Slimme weegschaal
5. Sacoma Slimme Weegschaal

Top 10 beste Slimme weegschalen

Wil je zo snel mogelijk een slimme weegschaal in huis halen? Klik dan op onderstaande knoppen. Je ziet dan direct een overzicht van de beste slimme weegschalen. Dat is niet alleen handig, maar ook lekker snel.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een slimme weegschaal?

Het vinden van een goede slimme weegschaal kan dus best een uitdaging zijn. Zeker als je je bedenkt dat het aanbod zo groot is. Maar geen zorgen. Hieronder staan een aantal punten op een rijtje om op te letten tijdens het kopen van de beste slimme weegschaal.

Wanneer je deze punten opvolgt vind je zonder enige twijfel de beste weegschaal. Oh, en nog een tip: kijk ook naar wat jij belangrijk vindt. Zo hoeft de beste weegschaal volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie bijvoorbeeld.

Maximale gewicht

Sommige weegschalen hanteren een maximaal gewicht. Wanneer je zwaarder bent dan dit gewicht kan de weegschaal jou geen goede info geven. Het is altijd goed om dit even te checken. Zo voorkom je dat de weegschaal niet goed werkt wanneer je deze hebt gekocht. Dat is uiteraard zonde van je geld. 

Garantie

Een goede garantietermijn is altijd een goed idee. Het zal je maar gebeuren dat de weegschaal na een paar maand al niet meer goed werkt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van je geld. Het is dan dus wel zo fijn als je kan terugvallen op de garantie. De verkoper kijkt dan samen met jou naar een passende oplossing zoals bijvoorbeeld een vergoeding van het aankoopbedrag. Idealiter is de garantietermijn op jouw nieuwe slimme weegschaal minstens één jaar. 

Functies

Tot slot is het ook goed om een blik te werpen op het aantal functies van de weegschaal. De ene weegschaal biedt meer functies dan de ander. Zo kan je bijvoorbeeld je botmassa zien, maar ook je BMI en spiermassa. Best handig wanneer je intensief sport bijvoorbeeld. Probeer je van tevoren te bedenken welke functies absoluut niet mogen missen. Zo maak je de zoektocht een stuk makkelijker.


Wat is de beste slimme weegschaal van 2023? 

Ondertussen ben je alweer aangekomen bij het laatste onderdeel van dit artikel. Zoals eerder aangegeven zijn wij in een speciale slimme weegschaal test op zoek gegaan naar de beste weegschalen van dit jaar. En daarvoor zijn behoorlijk wat verschillende modellen uitgebreid met elkaar vergeleken.

Aan de hand van de test is een selectie gemaakt van de best scorende slimme weegschalen. Deze hebben zo een plekje weten te bemachtigen in onze populaire top vijf. Weten welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste slimme weegschalen van 2023!

1. Qumax Slimme weegschaal

Best geteste Slimme Weegschaal

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste slimme weegschaal van 2023 is deze Qumax slimme weegschaal. Deze wist op alle geteste vlakken als beste te scoren. En eigenlijk kwam dat niet als een verrassing. Zo beschikt de weegschaal over maar liefst 11 verschillende functies. En dat niet alleen! De onderkant is voorzien van handige anti-slip.

Hierdoor blijft de weegschaal goed op zijn plek staan. Er zijn overigens 11 verschillende meetfuncties beschikbaar. Behoorlijk wat. Je kan bijvoorbeeld je BMI, botmassa, metabolische leeftijd en vochtpercentage inzien. Dat kan enorm waardevol zijn. En de bijbehorende app is dan ook nog eens helemaal gratis.

Voordelen Qumax Slimme weegschaal

 • De bijbehorende app is in het Nederlands én gratis
 • Heeft 11 verschillende, unieke meetfuncties
 • Onderkant heeft antislip waardoor de weegschaal altijd goed blijft staan

Nadelen Qumax Slimme weegschaal

 • In de app komen af en toe advertenties voorbij

2.  JAP Slimme Weegschaal

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil jij een slimme weegschaal in huis halen tegen een lage prijs? Kies dan voor de JAP slimme weegschaal. De weegschaal is behoorlijk goedkoop in vergelijking met soortgelijke weegschalen. En daar krijg je aardig wat handige functies voor terug! Zo kan je de weegschaal koppelen aan Apple Health, Google Fit, Samsung Health en fitbit.

Verder kan je je gewicht, lichaamsvet, vochtmassa, botmassa én spiermassa meten. En dat is natuurlijk erg waardevolle informatie. Ook wordt je BMI vastgesteld en krijg je een overzicht van het ideale aantal calorieën dat je op een dag moet eten. En dat dan allemaal voor zo'n lage prijs? Als je op zoek bent naar een slimme weegschaal aanbieding hoef je niet verder te kijken.

Voordelen JAP Slimme Weegschaal

 • Je kan in één oogopslag zien of je een gezond gewicht hebt
 • Uitzonderlijk goedkoop in vergelijking met soortgelijke slimme weegschalen
 • Je kan kiezen tussen kg, lb en st

Nadelen JAP Slimme Weegschaal

 • Laat niet je metabolische leeftijd zien

3. Silvergear Premium Slimme Weegschaal

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer we kijken naar het design is deze Silvergear Premium slimme weegschaal de echte winnaar. Over alles is goed nagedacht, en dat merk je ook. Zo kan je op de weegschaal in één oogopslag allerlei handige informatie zien. Zo krijg je inzicht in je spiermassa, botmassa, vochtmassa, vetpercentage, hartslag én BMI.

Uiteraard kan je dit ook bijhouden en terugkijken in de bijbehorende app. Zo kan jij heel erg makkelijk je progressie bijhouden. Je kan tot 24 gebruikers toevoegen aan de weegschaal. Handig voor een groot gezin of voor in de sportschool bijvoorbeeld. Dat is ook erg bijzonder voor een slimme weegschaal. 

Voordelen Silvergear Premium Slimme Weegschaal

 • Lange batterijduur waarmee je zelfs een grote villa goed schoon kunt krijgen zonder een gedwongen oplaadpauze
 • De weegschaal is zeer accuraat in vergelijking met de concurrenten
 • Met de handige app kan je je progressie bijhouden

Nadelen Silvergear Premium Slimme Weegschaal

 • De app is in het Engels

4. Garmin Index™ S2 Slimme Weegschaal

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb jij wel wat geld over voor een goede slimme weegschaal? Dan is de Garmin Index S2 jouw perfecte match. De weegschaal is wat aan de dure kant, maar het geld dubbel en dwars waard. Garmin is niet alleen bekend van weegschalen, maar ook van de smartwatches bijvoorbeeld.

Wat de weegschaal voornamelijk zo bijzonder maakt is hoe accuraat er gewogen wordt. Zo meet de schaal erg accuraat met een nauwkeurigheid van 100 gram. Verder kan 'ie ook via de app tot 16 personen onthouden. En wist je wel dat het gewicht kan worden weergegeven in KG, Pounds én Stones? Precies af te stellen naar eigen voorkeur dus!

Voordelen Garmin Index™ S2 Slimme Weegschaal

 • Het gewicht kan worden weergegeven in KG, Pounds en Stones
 • De app kan tot 16 personen onthouden en progressie bijhouden
 • De weegschaal meet zeer accuraat in vergelijking met de concurrenten

Nadelen Garmin Index™ S2 Slimme Weegschaal

 • Je kan niet je hartconditie of caloriebehoeften meten

5. Sacoma Slimme Weegschaal

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ondertussen ben je aangekomen bij alweer de allerlaatste slimme weegschaal in dit rijtje. Namelijk de Sacoma slimme weegschaal. Deze wist de vijfde plek te bemachtigen door de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. En geloof ons: beter dan dit ga je écht niet vinden.

De weegschaal is super simpel USB oplaadbaar. Geen gedoe met batterijen vervangen dus. Verder bevat de weegschaal 4G sensoren waardoor de metiing enorm accuraat is. En wat deze weegschaal zo bijzonder maakt zijn de zwangerschaps- en atleetmodus. Dit zie je niet vaak bij een slimme weegschaal, maar kan natuurlijk wel heel erg handig zijn.

Voordelen Sacoma Slimme Weegschaal

 • Bevat 4G sensoren voor zeer accurate metingen
 • De weegschaal is USB oplaadbaar waardoor je geen gedoe meer hebt met batterijen
 • Heeft een unieke zwangerschaps- en atleetmodus

Nadelen Sacoma Slimme Weegschaal

 • Je kan alleen meten met blote voeten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel slimme weegschalen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten slimme weegschalen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de slimme weegschalen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste slimme weegschalen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste steelstofzuigers  zijn.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>