• Home
 • /
 • Gezondheid
 • /
 • Loopbaancoaching nodig? Vind de beste loopbaancoach

Laatste update: december 2022

Door: Sam

Weet je niet precies wat je wil met je carrière? Ben je 'in-between jobs' en op zoek naar een baan waar je energie uithaalt en wat je echt gelukkig maakt? Dan is loopbaancoaching wat voor jou. Op deze pagina vertellen we er meer over en vind je een overzicht van de beste loopbaancoaches van Nederland.

Belangrijk:
De loopbaancoaches op deze website zijn in het bezit van de benodigde certificaten en keurmerken (Nobco Senior Practitioner, ICF PCC of CMI-C). Zij worden ook meermaals per jaar gecheckt op meer dan 30 verschillende kwaliteiten. Top-X werkt samen met een erkend en landelijk coachingsbureau in Nederland. Plan direct een kosteloos oriëntatiegesprek in en er wordt z.s.m. contact met u opgenomen voor een intake.


Top 5 Beste Loopbaancoaches Nederland

loopbaancoaching afb

Loopbaancoaching, jobcoach
1.  Dorris Meesters

matti

Jobcoach en Re-integratie
2.  Matti Groot

Loopbaan, Burn-out en stress, Carriere
3. Maarten Emmelkamp

Outplacement, loopbaan coach
4. Petra Saaijers

Lopopbaancoaching, outplacement trajecten
5. Ronald Schippers

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

29

coaches vergeleken

7

Uur onderzoek gedaan

216

 Ervaringen gecheckt


Wat is een loopbaan coach?

Een loopbaancoach is iemand die mensen helpt om hun huidige loopbaan te veranderen. Zij komen dan met bepaalde loopbaanvragen bij de coach. Vervolgens zal de loopbaancoach kijken naar het probleem/ de behoefte en aan de hand hiervan een traject opstellen om dit te verbeteren en aan te pakken. 


Eigenlijk zorgt de coach er dus voor dat de kern van het probleem boven water zal komen. Dit probleem kan van alles zijn. Misschien heb je een nieuwe leidinggevende rol en weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken. Daar kan een coach je bij helpen.


Het kan natuurlijk ook zijn dat je twijfelt of je huidige loopbaan überhaupt iets voor jou is. Misschien ben je nog zoekende naar wat je precies wil met je carrière. Zo’n coach kan jou helpen te ontdekken wat goed bij je past en waar je gelukkig van wordt.


Maar ook dingen als meer zelfvertrouwen, assertiever zijn op het werk en een betere verhouding tussen werk- en privéleven zijn dingen waar een loopbaancoach mee kan helpen. Eigenlijk helpt een coach dus jou om de beste versie van jezelf te worden.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een loopbaancoach?

Zoals we al eerder hebben gezegd helpt een loopbaancoach jou bij alle vragen en/of dingen waar je tegenaan loopt in je loopbaan. Samen met jou wordt er gekeken naar een plan van aanpak om dit te kunnen verbeteren.

Omdat je zo intensief samenwerkt met een coach en dit ook best persoonlijk is, is het van belang dat je een coach vindt die daadwerkelijk goed bij je past. Het liefste heb je natuurlijk zelfs de beste loopbaancoach!

Om jou te helpen bij het vinden van de beste loopbaancoach hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Met behulp van deze tips vind jij een coach die goed bij je past en waarmee je (hopelijk) enige zorgen in je loopbaan kan verbeteren of zelfs helemaal kan wegnemen.

Locatie

De eerste tip die wij je mee willen geven is misschien een beetje voor de hand liggend. Maar de locatie van je loopbaancoach is natuurlijk erg belangrijk. Heel leuk als je een goede coach hebt gevonden in Amsterdam, maar als je in Groningen woont heb je daar vrij weinig aan.

Zorg bij voorkeur dat de coach enigszins in de buurt woont, bijvoorbeeld op rijafstand. Of nog beter zelfs: in hetzelfde dorp of dezelfde stad.

Ervaring

Naast de regio is ervaring toch ook een belangrijke tip die we je mee willen geven. Vaak is het namelijk zo: hoe meer ervaring, des te beter een coach je kan helpen. Als een coach al een aantal jaren meedraait kan je er vanuit gaan dat hij/zij aardig wat mensenkennis heeft opgedaan.

En mensenkennis is in een beroep als coach natuurlijk erg belangrijk. Dit biedt nieuwe inzichten waarmee de coach jou kan helpen die een nieuwe coach misschien nog niet heeft. En tuurlijk, een nieuwe coach doet het vast en zeker ook goed. Maar ervaring vinden wij toch een belangrijke factor.

Certificaten

Het zijn van een coach is in principe een vrij beroep. Dat houdt in dat je geen diploma hoeft te hebben om het beroep uit te oefenen. En ja, dat betekent dus dat in principe buurman Henk ook een coach kan worden als hij dat wil.

En dit kan gevaarlijk zijn. Niet iedere coach die je tegenkomt is even betrouwbaar en kundig als je misschien denkt. Een manier voor coaches om te laten zien dat zijn beschikken over de juiste kunde om je te helpen is met behulp van certificaten. 

Hierbij zeggen wij altijd: hoe meer certificaten, des te beter. Dit betekent ook dat een coach verschillende methodieken kan gebruiken om jou te helpen. Let er dus goed op of de coach die je op het oog hebt ook daadwerkelijk certificaten heeft behaald.

Persoonlijke klik

Misschien wel het allerbelangrijkste punt tijdens het vinden van de beste loopbaancoach: een persoonlijke klik. Zoals we hiervoor al kort hebben besproken werk je met een coach intensief samen.

Dat betekent dat je deze persoon met enige regelmaat zal zien en hij/zij ook persoonlijke informatie over jou te weten komt. En persoonlijke informatie vertellen we over het algemeen alleen bij mensen die ons een comfortabel gevoel geven, toch?

En precies daarom is een goede klik met je coach zo belangrijk. Zo haal jij het optimale uit het begeleidingstraject en boek je de beste resultaten. Bevalt een eerste oriëntatiegesprek nou niet? Aarzel dan niet om dat aan te geven. Coaches zijn ook maar mensen, en je bent heus niet de eerste die toch liever een andere coach wil spreken!


Wie is de beste loopbaancoach van Nederland?

Wij hebben je verschillende tips gegeven om de beste loopbaancoach te vinden. Echter zijn er zoveel coaches tegenwoordig dat wij ons goed kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet.

Wie is dan de beste loopbaancoach van Nederland? Wij willen je graag bij deze vraag helpen! Daarom hebben wij hieronder een selectie gemaakt van de top vijf beste loopbaancoaches. Dit is natuurlijk wel vrij persoonlijk.

Je kan bij ons ook een vrijblijvend oriëntatiegesprek aanvragen bij een andere coach wanneer deze top vijf toch niks voor jou is. Geen zorgen, je vindt bij ons hoe dan ook de coach die het beste bij je past!

1. Dorris Meesters

loopbaancoaching afb

De eerste coach die we in dit artikel bespreken is direct een top-level coach: Dorris. Zij is benoemd tot een top-level coach dankzij haar 7 verschillende certificeringen en jarenlange ervaring. Daarnaast staat Dorris bekend om haar energieke persoonlijkheid en is ze zeer oplossingsgericht en pragmatisch. 

Ze levert graag een bijdrage aan plezier én succes in je werk. Zij wil jou de handvatten bieden om je passie (terug) te vinden en de regie te nemen over je werk en loopbaan.

Soort Coaching

 • Jobcoaching
 • Stress & Burn-out
 • Outplacement

Locaties

 • Verschillende steden door heel Nederland
 • Telefonisch
 • Online

Waar kan Dorris Meesters je mee helpen?

Wanneer jij je graag als leidinggevende wil verbeteren en wil zorgen voor een betere en prettigere band met je team zit je goed bij Dorris. Maar ook wanneer jij toe bent aan een volgende stap in je carrière kan Dorris je helpen om te kijken wat voor stap dit dan precies moet zijn.

En dat niet alleen. Ook wanneer je je afvraagt of je wel het juiste werk doet kan Dorris je hier door middel van verschillende methodieken bij helpen. Zij zorgt ervoor dat jij weer grip en regie krijgt op je werk en je eigen koers kan vinden. Sterker nog, ze heeft zelf een tijd als HR manager gewerkt, en weet dus precies hoe jij je voelt op werk!


2. Matti groot

matti

Matti is niet alleen een loopbaancoach, maar ook een senior psycholoog! Zo heeft Matti de Wo opleiding Klinische Psychologie aan de universiteit van Amsterdam gestudeerd. Hierdoor is hij nóg beter in staat jou te helpen bij al je loopbaanvragen.

Matti is een zeer begripvolle en empathische psycholoog die zorgt voor maatwerk. Zijn doel is om te zorgen dat jij hem vertrouwt en hij is daarnaast ook zeer geduldig. Hij werkt integratief en op basis van je persoonlijke behoeftes zet hij succesvolle methoden in om jou te helpen.

Soort Coaching

 • Carrière coaching
 • Re-integratie
 • Stresscoaching

Locaties

 • Verschillende steden door heel Nederland
 • Telefonisch
 • Online

Waar kan Matti Groot je mee helpen?

Matti kan jou helpen op zowel werkvlak als in je privéleven. Op het gebied van werk kan hij je bijvoorbeeld beter leren omgaan met stress. Maar ook werkdruk en gevoelens hierover zijn aspecten waarmee je terecht kan bij Matti. En ook als je beter wil leren leidinggeven ben je bij hem op het juiste adres.

Op privégebied kan hij jou helpen meer innerlijke rust te ervaren. Heb je last van angst en somberheid? Ook dat is één van de specialisaties van de senior psycholoog. En zelfs met vragen over de opvoeding van jonge kinderen of pubers kan je bij Matti terecht.

3. Maarten Emmelkamp

Een andere zeer goede senior coach is Maarten! En dat kan je alleen al zien aan zijn certificeringen: hij heeft er namelijk maar liefst 12. Dit laat direct zien dat Maarten beschikt over een brede omvang aan kennis om jou verder te helpen bij je loopbaan/carrière. 

Hij staat bekend om onder andere zijn betrokkenheid, oprechtheid en daadkrachtigheid. Hij hecht ontzettend veel waarde aan dat jij je op je gemak voelt bij hem en dat je het volste vertrouwen hebt in de samenwerking. Ook krijg je regelmatig huiswerkopdrachten mee zodat je ook thuis aan de slag kan met de coaching

Soort Coaching

 • Loopbaancoach
 • Outplacement
 • Burn-outs & Stress

Locaties

 • Verschillende steden door heel Nederland
 • Telefonisch
 • Online

Waar kan Maarten Emmelkamp je mee helpen?

Wanneer jij zoekende bent naar wie je graag wil zijn (op zowel gebied van werk als leven) is Maarten de perfecte coach om je hierbij te helpen. Samen met jou brengt hij je sterkste kwaliteiten in kaart en zal hij je helpen je onmogelijkheden onder ogen te komen voor een nieuw maar zeer verfrissend perspectief op je loopbaan. 

En dat is nog niet alles. Maarten kan je ook helpen inzicht te krijgen in je eigen gedragspatronen en belemmerende overtuigingen. Daar tegenover staat dat hij je ook helpt je talenten in kaart te brengen en deze nog meer te laten schitteren. Zo kom je tot bloei en word je de beste versie van jezelf die je kan zijn.


4. Petra Saaijer

Ben jij van jezelf een vrij nuchter persoon? Dan heb je zeer waarschijnlijk al gauw een goede klik met de top-level coach Petra. Zij staat namelijk bekend om hoe down-to-earth ze is. Daarnaast is de coach ook zeer respectvol, betrokken en sympathiek ingesteld.

Haar aanpak is zeer persoonlijk en met oog voor de situatie waarin je werkt. Zij gaat samen met jou op zoek naar de handvatten die voor jou relevant en toepasbaar zijn. Hierbij maakt ze gebruik van verschillende methoden die ze heeft geleerd aan de hand van haar drie certificeringen. En ook mooi: er is ook de mogelijkheid tot online coaching bij Petra.

Soort Coaching

 • Loopbaan
 • Stress, life / lifestyle & Assertiviteit
 • Outplacement

Locaties

 • Verschillende steden door heel Nederland
 • Telefonisch
 • Online

Waar kan Petra Saaijer je mee helpen?

Goed, waar kan Petra jou nou precies bij helpen? Petra kan jou helpen beter leren om te gaan met de belangen van je organisatie als manager of professional. Ook wanneer je je leiderschapsstijl wil ontwikkelen en je net een nieuwe positie hebt gekregen binnen je bedrijf kan zij je goed helpen. 

Maar ook bij twijfels in de betekenis van je werk kan Petra je helpen. Past je werk wel bij jou, of ben je toch op zoek naar iets anders? Dit zijn allemaal vragen waar Petra al veel andere mensen bij heeft geholpen. En ook de balans tussen werk en privé is één van de specialiteiten van deze coach.


5. Ronald Schippers

En de laatste persoon die volgens ons nog een plekje verdiende in deze top vijf is de top-level coach Ronald. Hij heeft deze titel te danken aan zijn jarenlange ervaring (hij is al meer dan 20 jaar actief in dit werkveld) en aan zijn drie belangrijke certificaten. 

Ronald staat bij menig mens bekend als een ontzettend empathische man die goed kan reflecteren waar nodig op een juiste manier. Doordat hij zoveel ervaring heeft beschikt hij over zeer belangrijke sociale vaardigheden om het werk enthousiast en motiverend uit te voeren. Zijn mensenkennis is één van zijn vele krachten.

Soort Coaching

 • Carrière & Loopbaan
 • Outplacement
 • Re-integratie

Locaties

 • Verschillende steden door heel Nederland
 • Telefonisch
 • Online

Waar kan Ronald Schippers je mee helpen?

Omdat de top-level coach zoveel ervaring heeft kan hij je op veel verschillende gebieden van dienst zijn. Hij kan je onder andere helpen met het verstevigen van de balans in je draagkracht in je privéleven, gezin en op het werk.

Ook begeleidt hij mensen met burn-out klachten en/of stressklachten en zorgt hij dat deze verminderd kunnen worden. En als jij je leiderschap competenties wil verbeteren in je loopbaan is Ronald een goede coach om je hierbij te helpen.


Veelgestelde vragen:

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is er om jou te helpen bij alle problemen waar je tegenaan loopt in je loopbaan/carrière. Zo kunnen zij je helpen meer balans te krijgen tussen je privéleven en je werk. Maar ook het ontwikkelen van je talent en je leiderschapscompetenties is één van de vele dingen waar zij je in kunnen ondersteunen.

Wat kost loopbaancoaching?

Hoeveel een loopbaancoach kost is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het aantal certificaten en de ervaring. vaak geldt: hoe meer ervaring, hoe meer geld je kwijt bent. Gemiddeld kost een coach 80 euro per uur, maar een ervaren coach kan zelfs een uurtarief van 100-200 euro per uur hanteren. Een traject is dan 6 tot 8 sessies.

Wanneer gebruik maken van een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is waardevol voor eigenlijk iedereen die tegen bepaalde aspecten in zijn/haar carrière aanloopt. Dit kan van alles zijn. Zo helpt een coach bij het ontwikkelen van je talent en leiderschap competenties. 

Maar ook als je twijfelt welke kant je op wil in je loopbaan kan een coach je hierbij helpen. Er wordt dan samen met jou gekeken naar waar je gelukkig van wordt en wat voor baan het beste bij je past. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP