fbpx

Publicatie datum: 7 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Kleine Waterkoker

Aigostar Juliet 30HIO

Aigostar Juliet 30HIO

Met de Aigostar Juliet 30HIO heb jij de perfecte kleine waterkoker in huis. Hij neemt niet te veel ruimte in beslag terwijl je 1 liter water kunt koken. Je water is helemaal schoon en veilig doordat er geen BPA is gebruikt voor de waterkoker. Daarnaast zit er ook een filter in die al het kalk eruit haalt. Zo maak je alleen maar gebruik van schoon water. Ideaal als je het gaat drinken of er mee koken. Kortom, dit is onze favoriete waterkoker van 2023!

We gebruiken allemaal warm water om thee te zetten of om te koken. Door een waterkoker gaat dit proces een stuk sneller. Maar als je een kleine keuken hebt wel je dat hij niet te veel ruimte in beslag neemt.

Daarom zijn er tegenwoordig ook kleine waterkokers die niet te veel ruimte in beslag nemen. Ze kunnen ook makkelijk mee als je op reis gaat. Zo kan je overal water koken.

Om die reden hebben wij van Top-x een kleine waterkoker test uitgevoerd. De test resultaten hebben wij samengevoegd in een handige top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kleine Waterkokers

Aigostar Juliet 30HIO

Beste Koop Kleine Waterkoker
1. Aigostar Juliet 30HIO

Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus

Beste Snelle Kleine Waterkoker 
2. Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus

Taylor Swoden Abel 30IAS

Beste Glazen Kleine Waterkoker 
3. Taylor Swoden Abel 30IAS

SMEG KLF05BLEU

Beste Premium Kleine Waterkoker
4. SMEG KLF05BLEU

TeaTime Opvouwbare waterkoker

Beste Kleine Waterkoker voor Onderweg
5. TeaTime Opvouwbare waterkoker

Top 10 Beste Kleine Waterkokers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kleine waterkokers. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de kleine waterkoker test 2023!


Waar moet op je letten bij het kopen van een Kleine Waterkoker? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel meteen een kleine waterkoker kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een goede waterkoker is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om jou te helpen met het vinden van een goede kleine waterkoker hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. 

Als je na het lezen van deze punten nog wat extra informatie wil over een goede waterkoker, raden wij je aan om te kijken naar de beste kleine waterkoker volgens de consumentenbond. 

Inhoud

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de waterkoker. Omdat we aan het kijken zijn naar een kleine waterkoker is de inhoud over het algemeen wat kleiner.

Nog steeds is het belangrijk dat je kijkt hoeveel inhoud je wilt. Zo zijn er verschillende kleine waterkokers met andere inhouden. Als je alleen bent heb je niet zoveel nodig natuurlijk.

BPA-vrij

In de Europese Unie is het verboden om BPA te gebruiken voor producten en verpakkingen van voedsel. BPA kan onder andere zorgen voor een lager immuunsysteem en voedselintoleranties bij kinderen. Controleer daarom altijd of de waterkoker vrij is van BPA. 

Design

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten waterkokers die je kunt koken. Deze hebben allemaal een ander design. Zo'n design heeft zijn voor- en nadelen. 

Het is goed om die te bekijken voordat je een specifiek model gaat kopen. Zo is een model zeer goed voor het maken van thee en de andere voor op reis.

Snelheid

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de snelheid van het koken van water. Je koopt natuurlijk een waterkoker om te zorgen dat je water kookt. Als dit zeer lang duurt kan het zijn dat je ongeduldig bent.

De snelheid heeft vooraal te maken hoe krachtig de waterkoker is. Wij raden daarom aan om daar goed naar te kijken.


Wat is de beste Kleine Waterkoker van 2023? 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij. Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende type kleine waterkokers geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een goede kleine waterkoker tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en misschien zie je een kleine waterkoker aanbieding! 

1. Aigostar Juliet 30HIO

Aigostar Juliet 30HIO

9.4

Eindbeoordeling

Kooksnelheid

9.5

Filter

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plaats van de kleine waterkoker test staat de Aigostar Juliet 30HIO. Deze waterkoker is ideaal voor elk klein huishouden die snel warm water wil.

De materialen die gebruikt zijn voor het maken van de waterkoker zijn BPA-vrij. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen in je water kan komen. Ook na langere tijd gebruik te hebben gemaakt van de waterkoker.

In Nederland hebben we er niet zoveel last van dat het kraanwater niet zuiver is. Maar mocht er toch iets in het water zitten wordt het eruit gefilterd als je het uit de waterkoker haalt. Bij het uiteinde zit er namelijk een filter.

Het kan de beste overkomen om de waterkoker uit te doen na gebruik. Om te zorgen dat het niet gevaarlijk wordt geschakeld hij zich automatisch uit na een tijdje.

Voordelen Aigostar Juliet 30HIO

 • BPA-vrij
 • Er zit een filter in
 • Schakelt zich automatisch uit
 • Ingebouwde thermostaat

Nadelen Aigostar Juliet 30HIO

 • Het kan even duren voordat het water kookt

2. Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus

Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus

9.2

Eindbeoordeling

Kooksnelheid

9.3

Filter

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een waterkoker waardoor je snel een kopje thee kan drinken? Dan is de Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus de perfecte waterkoker voor jou!

Met deze waterkoker heb je binnen 50 seconden een warm kopje thee. Dat is natuurlijk ideaal als je even snel wat wilt drinken of haast hebt.

Je hebt drie verschillende opties bij de waterkoker. Zo kan je kiezen om 1, 2 of 3 koppen thee te maken. Door deze optie kan je tot wel 66% energie besparen doordat hij maar een kopje thee maakt in plaats van 3.

Daarnaast kan je zeer lang genieten van de Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus doordat hij gemaakt is van roestvrij staal. Hierdoor zal hij ook na een lange tijd nog steeds goed werken.

Voordelen Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus

 • Binnen 50 seconden een warm kopje thee
 • Keuze uit 1, 2 of 3 koppen thee 
 • Makkelijk in te schenken
 • Gemaakt van roestvrij staal

Nadelen Russell Hobbs 24992-70 Colour Plus

 • Redelijk prijzig

3. Taylor Swoden Abel 30IAS

Taylor Swoden Abel 30IAS

8.7

Eindbeoordeling

Kooksnelheid

8.8

Filter

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de derde plaats staat de Taylor Swoden Abel 30IAS. Deze waterkoker is perfect voor de mensen die graag thee drinken. Er zit namelijk een theefilter in.

Doordat er een theefilter in zit maak je heel gemakkelijk de lekkerste thee. Dit kan door losse thee of een theezakje. Je kunt lekker afwisselen om de lekkerste thee te vinden.

De waterkoker is gemaakt van glas waardoor je naar binnen kunt kijken. Dat is natuurlijk zeer fijn als je thee aan het maken bent. Zo weet je meteen of de thee goed is en niet te sterk.

Het kan zijn dat je meerdere kopjes thee wilt hebben. Door de warmhoudfunctie blijft de thee lekker warm zonder dat je hem hoeft op te warmen. Zo blijf je genieten van warme thee.

Voordelen Taylor Swoden Abel 30IAS

 • Gemaakt van glas
 • Zit Led verlichting in
 • Ideaal voor theedrinkers
 • Heeft een warmhoudfunctie

Nadelen Taylor Swoden Abel 30IAS

 • Kan niet tegen een stootje

4. SMEG KLF05BLEU

SMEG KLF05BLEU

8.5

Eindbeoordeling

Kooksnelheid

8.7

Filter

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een wat luxere waterkoker die je keuken net af maakt? Dan is SMEG KLF05BLEU een goede waterkoker om zeker eens te bekijken.

De waterkoker beschikt over een dubbele wand. Dit heeft twee voordelen want het water blijft langer warm in de waterkoker zodat je het niet opnieuw moet laten koken. Daarnaast wordt de buitenkant niet heet, waardoor je niet opeens je hand kan verbranden.

De SMEG KLF05BLEU is ontworpen naar het idee van de stijlvolle jaren 50. Hierdoor heb je een waterkoker die vol doet aan onze tijd, maar wel de oude looks heeft.

De pot gaat heel fijn open door de soft opening. Hierdoor schiet hij niet opeens open en ligt er overal water.

Voordelen SMEG KLF05BLEU

 • Dubbele wand
 • Jaren 50 style
 • Snoer is niet in zicht
 • De waterkoker beschikt over een soft opening

Nadelen SMEG KLF05BLEU

 • Aan de duurdere kant

5. TeaTime Opvouwbare waterkoker

TeaTime Opvouwbare waterkoker

8.1

Eindbeoordeling

Kooksnelheid

8.0

Filter

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

Zoek jij nog een waterkoker die je mee kan nemen voor onderweg? Dan heb je met de TeaTime Opvouwbare waterkoker de ideale waterkoker gevonden.

Deze waterkoker is namelijk opvouwbaar waardoor hij zeer makkelijk in je tas of koffer past. Hij neemt nog minder ruimte in beslag wat je natuurlijk niet wilt als je weg gaat.

Daarnaast is hij gemaakt van siliconen wat een materiaal is dat zeer licht is. Dit scheelt natuurlijk weer als je je spullen moet tillen.

Hou je niet van de roze kleur? Geen zorgen. Hij is namelijk in 3 verschillende kleuren beschikbaar.

Voordelen TeaTime Opvouwbare waterkoker

 • Makkelijk voor onderweg
 • Ergonomisch handgreep
 • Gemaakt van siliconen
 • In drie kleuren beschikbaar

Nadelen TeaTime Opvouwbare waterkoker

 • Een kleine inhoud met 0,6 liter

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kleine waterkokers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kleine waterkokers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kleine waterkokers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kleine waterkokers op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>