fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste Softijsmachine

Best Geteste Softijsmachine

KitchenBrothers IJsmachine

Heb jij altijd al zelf de lekkerste soft-, room- of sorbetijs willen maken? Dan heb je op het juiste artikel geklikt! Wij van Top-x zijn de afgelopen weken namelijk bezig geweest met een softijsmachine test. Hierdoor zijn we erachter gekomen welke softijsmachines tot de beste opties van 2023 horen!

Er kan er natuurlijk maar één de allerbeste zijn. De KitchenBrothers IJsmachine is gekroond tot de beste softijsmachine 2023! Dit op basis van de vele functionaliteiten en de uitstekende kwaliteit. 

Daarnaast is de softijsmachine zeer eenvoudig te gebruiken, binnen enkele minuten heb je 1,5 liter softijs op tafel waar jij en al je vrienden en familieleden van kunnen genieten!

Wil je meer weten over de beste softijsmachine van 2023? Klik dan snel op de onderstaande button!

Eerlijk is eerlijk iedereen heeft wel eens trek in een lekker ijsje, hoe zou jij het vinden als je binnenkort thuis snel en gemakkelijk al jouw favoriete ijssoorten op tafel kan zetten? Soft-, yoghurt-, sorbet en roomijs het kan tegenwoordig allemaal met een softijsmachine! De afgelopen jaren hebben softijsmachines een flinke opmars gemaakt tot het punt waarbij je nu uit talloze softijsmachines kunt kiezen, maar hoe kies je de allerbeste?

In dit artikel geven we voor eens en voor altijd antwoord te geven op de vraag: welke softijsmachine is het beste? Wij van Top-x hebben namelijk een softijsmachine test 2023 uitgevoerd waarbij we tientallen softijsmachine uitvoerig hebben getest. Aan de hand van de testresultaten hebben we een handig overzicht opgesteld met de 5 beste opties van dit moment die we graag verder in dit artikel toelichten.

Verder hebben de moeite genomen om een aantal belangrijke punten samen te stellen die je kunnen helpen aan een beste softijsmachine. Ben jij benieuwd naar de beste softijsmachines uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

20

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Softijsmachines

Best Geteste Softijsmachine

Beste koop softijsmachine
1. KitchenBrothers IJsmachine

Domo DO2309I Roomijsmachine

Beste softijsmachine tafelmodel
2. Domo DO2309I Roomijsmachine

PRIMO PR404IM IJsmachine

Beste softijsmachine met compressor
3. PRIMO PR404IM IJsmachine

Nedis IJsmachine

Beste budget softijsmachine
4. Nedis IJsmachine

Princess 282605 - IJsmachine

Beste capaciteit softijsmachine
5. Princess 282605 - IJsmachine

Top 10 Beste Softijsmachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste softijsmachines. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag: welke softijsmachine past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een softijsmachine?

Ga jij een softijsmachine kopen? We begrijpen dat dit lastig kan zijn, een softijsmachine koop je immers niet iedere dag in de supermarkt en een aantrekkelijke softijsmachine aanbieding is niet altijd even betrouwbaar als dat je denkt. Gelukkig hebben we een aantal handige aandachtpunten voor je opgesteld die je verder kunnen helpen aan een goede softijsmachine!

Door deze criteria in je achterhoofd te houden bespaar je jezelf veel tijd, geld en nog belangrijk een miskoop! De onderstaande criteria hebben we zelf ook gebruikt in onze softijsmachine test, tevens lijken deze criteria sterk op de beste softijsmachine volgens de consumentenbond.

Type softijsmachine

Voordat je een softijsmachine aanschaft is het belangrijk om van te voren te bedenken welk type softijsmachine het beste in je persoonlijke wensen en behoeftes vallen. Over het algemeen zijn er 2 type softijsmachines, dit zijn softijsmachines met een compressor en een softijsmachines met koelelementen. 

Een zelf vriezende softijsmachine beschikt over een compressor waardoor je snel grote hoeveelheden softijs kan voorbereiden. Daarnaast zijn er softijsmachines met losse koelelementen die in de vriezer geplaatst moet worden. Het voordeel van dit soort softijsapparaten is dat ze vaak compact, licht van gewicht en doorgaans veel goedkoper zijn.

Neem gerust je tijd en bedenk goed welk type softijsmachine het beste bij jou past!

Snelheid

Ten tweede is het natuurlijk belangrijk om te letten op de bereidingstijd van het softijs. Na een heerlijke maaltijd heb je natuurlijk geen zin om urenlang te wachten op een lekker ijsje. De bereidingstijd verschilt per type softijsmachine. Het is aan te raden om een softijsmachine aan te schaffen die binnen 20 minuten tot 60 minuten jou kan voorzien van een soft ijsje. 

Capaciteit

Natuurlijk wil je je ijsje niet alleen opeten, vaak hebben je vrienden en familieleden ook wel trek in een lekker ijsje. Het is dus ook van belang dat je rekening houdt met de capaciteit van je softijsmachine. Doorgaans varieert de capaciteit van een softijsmachine tussen de 1 en 1,5 liter. Dit is voldoende capaciteit om jezelf en je vrienden of familieleden te trakteren op een lekker ijsje. Echter zijn er ook kleinere formaten beschikbaar, het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Garantie

Tot slot kan er gekeken worden naar de garantie voorwaarden van een softijsmachine. Goede garantie voorwaarden geven je automatisch meer rust en zekerheid. Een goede garantie gaat vaak gepaard met de geloofwaardigheid van de beloofde kwaliteit van een softijsmachine. Zorg er dus voor dat je bij je aankoop ook de garantievoorwaarden in je achterhoofd houdt


Wat is de beste softijsmachine van 2023? 

Na lang wachten zijn we eindelijk aangekomen bij de testresultaten en onze felbegeerde top 5 lijst. Hieronder volgen de beste opties van 2023. Om iedereen in zijn of haar persoonlijke wensen en behoeftes te voorzien hebben we de softijsmachines gecategoriseerd zodat niemand dit artikel met lege handen verlaat.

Elke softijsmachine wordt geïntroduceerd middels een korte product omschrijving waarna de voor- en nadelen tegenover elkaar worden afgewogen. Ook staan de  beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen weergegeven. De eindbeoordelingen zijn tot stand gekomen door testresultaten, externe reviews en de input van consumenten die jou voor gingen. We zijn zeer benieuwd naar jouw persoonlijke favoriet, laat het ons weten door een reactie achter te laten!

1. KitchenBrothers IJsmachine

Best Geteste Softijsmachine

9.5

Eindbeoordeling

Kwaliteit

8.8

Functionaliteiten 

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals je wellicht al eerder hebt gelezen is de KitchenBrothers IJsmachine verkozen tot de beste softijsmachine van 2023 en hierdoor de beste koop die je in huis kan halen. Hieronder vertellen we je graag wat meer over de functionaliteiten-, kwaliteit en het gebruiksgemak van dit artikel.

Hoe zou je het vinden om al jouw favoriete ijssoorten binnenkort zelf te maken? Met de KitchenBrothers IJsmachine maak je eenvoudig de lekkerste soorten ijs in je eigen woning! Deze softijsmachine beschikt over een los koelelement die je in de vriezer dient te stoppen. Na een klein half uurtje wachten zet je 1,5 liter van jouw persoonlijke favoriete ijs op tafel waar al je vrienden en familie leden van mee kunnen genieten. 

Naast het gebruiksgemak en de uitstekende kwaliteit beschikt deze softijsmachine over extra handige functionaliteiten. Zo maakt deze softijsmachine amper geluid en is het apparaat voorzien van anti-slip pootjes waardoor hij altijd stabiel op zijn plek blijft staan. Ook is beschikt deze softijsmachine over een doorzichtige deksel met een vulopening waardoor je eenvoudig extra ingrediënten kunt toevoegen aan je ijsrecept. Tot slot is deze softijsmachine energiezuinig en CE-gecertificeerd. Kortom een top product!

Voordelen KitchenBrothers IJsmachine

 • Geschikt voor alle soorten ijs
 • 1,5 liter capaciteit 
 • Snelle bereidingstijd
 • CE-gecertificeerd, geluidsvriendelijk & energiezuinig  

Nadelen KitchenBrothers IJsmachine

 • Geen

2. Domo DO2309I Roomijsmachine

Domo DO2309I Roomijsmachine

9.3

Eindbeoordeling

Kwaliteit

9.3

Functionaliteiten 

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Domo DO2309I Roomijsmachine geselecteerd als beste softijsmachine tafelmodel. Deze softijsmachine is compact en licht van gewicht waardoor je deze softijsmachine eenvoudig na het diner op de tafel kan plaatsen.

Met een druk op de knop je favoriete ijsrecepten maken? Knijp jezelf maar want de Domo DO2309I Roomijsmachine maakt dit straks de normaalste gang van zaken. Dankzij de vulopening en het doorzichtige deksel kan je snel nog wat aardbeitjes of nootjes toevoegen aan dit ijsfestijn. Na je heerlijke toetje zijn alle onderdelen net zo makkelijk weer los te maken en klaar om in de vaatwasser te stoppen. 

Tevens kan je gebruik maken van de bijgeleverde ijsrecepten die je als inspiratiebron kan gebruiken. Deze softijsmachine beschikt ook over een oververhittingsbeveiliging, mocht dit product toch onverhoopt niet naar toebehoren werken dan kan je altijd gebruik maken van de 2 jarige garantie. Handig he!

Voordelen Domo DO2309I Roomijsmachine

 • Compact tafelmodel
 • Deksel met vulopening
 • Eenvoudig uit elkaar te halen en net zo makkelijk weer schoon te krijgen
 • 2 jarige garantie

Nadelen Domo DO2309I Roomijsmachine

 • Geen timer

3. PRIMO PR404IM IJsmachine

PRIMO PR404IM IJsmachine

8.7

Eindbeoordeling

Kwaliteit

8.2

Functionaliteiten 

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De derde topper in deze top 5 lijst is verkozen tot de beste softijsmachine met compressor, we hebben het natuurlijk over de PRIMO PR404IM IJsmachine. Met deze zelf vriezende softijsmachine kan je zonder een vriezer binnen klein uurtje de lekkerste ijssoorten op tafel te zetten.

Door de krachtige geïntegreerde compressor tover je binnen een mum van tijd 1,2 liter softijs op je schoot. Deze compacte softijsmachine is makkelijk schoon te maken en eenvoudig op te bergen. Hecht je veel waarde aan het design van een softijsmachine dan is dit wellicht de perfecte match! Het glanzend zwart en moderne ontwerp past bijna in elk wooninterieur. Gaaf he! Deze softijsmachine voor thuis komt daarnaast ook nog eens met een spatel en een maatbeker.

Voordelen PRIMO PR404IM IJsmachine

 • Krachtige compressor
 • Geschikt voor alles ijssoorten 
 • Uniek en modern design
 • Inclusief spatel & maatbeker

Nadelen PRIMO PR404IM IJsmachine

 • Duurder geprijsd

4. Nedis IJsmachine

Nedis IJsmachine

8.3

Eindbeoordeling

Kwaliteit

9.0

Functionaliteiten 

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De vierde plek gaat uit naar de Nedis IJsmachine. Ben je opzoek naar een goede softijsmachine maar zit je helaas aan een beperkt budget gebonden? Dan hebben ben je vast blij om te lezen dat de Nedis IJsmachine is verkozen tot de beste budget softijsmachine.

Genieten optimaal van je zelfgemaakte ijs door tijdens het bereiden zelf fruit-, nootjes-, yoghurt of slagroom toe te voegen aan je ijsrecept. Deze softijsmachine beschikt over een los koel element dat je van te voren in de vriezer dient te stoppen, maar dan heb je ook wat! Binnen 30 minuten kan je genieten van je zelfgemaakte ijs of je kan ervoor kiezen om de ruim 1,2 liter aan softijs samen te delen met je huishouden.

Voordelen Nedis IJsmachine

 • Voordelige prijs
 • Vulopening om smaakvolle extraatjes toe te voegen 
 • Snelle bereidingstijd

Nadelen Nedis IJsmachine

 • Minder geschikt voor hard ijs

5. Princess 282605 - IJsmachine

Princess 282605 - IJsmachine

8.1

Eindbeoordeling

Kwaliteit

8.4

Functionaliteiten 

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste softijsmachine hebben we de Princess 282605 - IJsmachine. Dankzij de capaciteit van wel 1,5 is deze softijsmachine is ideaal voor de ijsliefhebbers onder ons die geen genoeg kunnen krijgen en maar blijven door eten.  

Deze softijsmachine is wederom geschikt om al je gewenste ijssoorten op tafel te zetten. De Princess 282605 - IJsmachine is compact en beschikt over vele handige functionaliteiten die al eerder zijn uitgelicht in dit artikel. Hierbij kan je denken een vaatwasser bestendig ontwerp, deksel met vulopening en een efficiënte en gemakkelijke bereidingswijze. Wat deze softijsmachine uniek maakt is het LCD display dat de tijd weergeeft. Zo weet je altijd hoelang je nog te gaan hebt om te genieten van je yoghurt-, soft-, sorbet- of roomijs. Lekker smullen!

Voordelen Princess 282605 - IJsmachine

 • Grote capaciteit
 • Geschikt om al jouw favoriete ijssoorten klaar te maken
 • Efficiënte en gemakkelijke bereidingswijze
 • LCD display

Nadelen Princess 282605 - IJsmachine

 • Zonder automatische uitschakeling

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel softijsmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten softijsmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de softijsmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste softijsmachines van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>