fbpx

Publicatie datum: 6 juli, 2023

Door: Thea

Best Geteste Kleine Airfryer

Tristar FR-6980
Tristar FR-6980

Met de Tristar FR-6980 haal jij het extra kookmiddel in huis voor een gezondere levensstijl. Doordat het geen vet gebruikt eet je een stuk gezonder. Ondanks het smalle design past er genoeg eten in voor 2 personen. De airfryer kan veilig binnen staan doordat hij goed beveiligd is. Zo stopt hij gelijk als hij oververhit raakt. Daarnaast kan je allerlei soorten gerechten in de airfryer maken van frituren tot braden, het kan allemaal!

Tegenwoordig wordt een airfryer steeds populairder en dat is niet gek want het is een stuk gezonder dan een frituur. Ondanks dat je de patatjes erin kan maken is hij een stuk gezonder.

Als jij een kleine eter bent of een kleine keuken dan heb je niet zo'n xxl airfryer nodig. Dan is een kleine airfryer precies de juiste maat voor bij jou thuis.

Wij kregen dan ook geregeld de vraag: 'Welke kleine airfryer is het beste?'. Om deze vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden hebben wij een uitgebreide kleine airfryer test uitgevoerd. 

Aan de hand van onze test resultaten wisten wij een handige top 5 samen te stellen met de best geteste opties. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

48

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kleine Airfryers

Tristar FR-6980

Beste Koop Kleine Airfryer
1. Tristar FR-6980

BluMill Mini Airfryer

Beste Handige Kleine Airfryer
2. BluMill Mini Airfryer

Tefal Easy Fry Compact

Beste Kleine Airfryer Energiezuinig
3. Tefal Easy Fry Compact

Instant Pot Vortex Mini Airfyer

Beste Snelle Kleine Airfryer
4. Instant Pot Vortex Mini Airfyer

Aigostar Mini Cube

Beste Premium Airfryer
5. Aigostar Mini Cube

Top 10 Beste Kleine Airfryers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kleine airfryers! Deze top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de kleine airfryer test.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kleine Airfryer?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een kleine airfryer kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want er zijn heel veel verschillende soorten airfryers te kopen.

Om ervoor te zorgen dat jij het beste product voor jouw keuken aanschaft hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij hebben alle door ons geselecteerde airfryers uitvoerig op deze punten getest.

Wij raden je dan ook aan om deze punten goed door te lezen, want zo kan je een miskoop voorkomen. Ook lijken deze punten sterk op die van de beste kleine airfryer volgens de consumentenbond.  

Functies

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de functies die de airfryer allemaal heeft. Zo kan een airfryer meer dan alleen frituren. Is dit iets belangrijks voor jou raden we aan om dit goed te bekijken. Want door een airfryer te kopen met meerdere functies kan je veel gerechten maken.

Snelheid

Als tweede is het belangrijk om te kijken hoe snel de airfryer is. Dit is normaal gesproken altijd hetzelfde. Dit komt doordat de airfryer werkt op hete lucht en dat kan niet zo makkelijk aangepast worden. Er zijn echter wel modellen die sneller zijn, maar die zijn een stuk duurder.

Prijs

Als derde is de prijs natuurlijk enorm belangrijk. Want de prijs van een airfryer kan van 45 euro tot 150 euro. Dat is natuurlijk een enorm verschil. Het betekent echter niet dat een dure airfryer gelijk beter is. Wij hebben namelijk gekeken wat de beste is in prijs-kwaliteitverhouding. 


Wat is de beste Kleine Airfryer van 2023? 

We zijn al weer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker nog de moeite waard om nog even verder te lezen! Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In de onderstaande uitgebreide top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer langs. Dit keer zijn ze voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende kleine airfryers geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste kleine airfryer tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Tristar FR-6980

Tristar FR-6980

9.2

Eindbeoordeling

Verzorgende werking

8.8

Effectiviteit

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de beste kleine airfryer van dit moment! De Tristar FR-6980 is uit onze test gekomen als beste kleine airfryer. 

Deze compacte airfryer is perfect voor als je in een huishouden van 1 of 2 personen woont. Ondanks het compacte design past er 2 liter in de airfryer. Hierdoor is het precies genoeg voor 2 personen.

Een belangrijk ding van een product dat je in huis gebruikt is de veiligheid. Doordat deze airfryer een overhittingsbeveiliging heeft kan hij veilig binnen staan zonder in de fik te gaan. Toch een fijn gevoel.

Wil je niet alleen eten frituren in de airfryer? Met dit apparaat kan je op verschillende manieren je eten bereiden. Dat kan door middel van bakken, braden, roosteren, grillen of te frituren. Hierdoor kan je elk soort gerecht er mee maken.

Voordelen Tristar FR-6980

 • Voorzien van een overhittingsbeveiliging
 • Je kunt maaltijden op meerdere manieren bereiden
 • Compact design
 • Hij is snel op temperatuur

Nadelen Tristar FR-6980

 • Er zijn geen voorgestelde programma's

2. BluMill Mini Airfryer

BluMill Mini Airfryer

8.9

Eindbeoordeling

Verzorgende werking

8.9

Effectiviteit

8.6

Prijs / kwaliteit

9.3

Als je thuis komt van een lange werkdag wil je niet te lang bezig zijn met het eten. Koken is nog nooit zo makkelijk geweest met de BluMill Mini Airfryer. Met 2 keer draaien aan de knop en het eten wordt klaargemaakt.

Zoals al gezegd is deze airfryer heel makkelijk te gebruiken. Je kiest de knop van wat voor soort gerecht je maakt. Hierbij kies je de temperatuur en tijd en je hoeft niks meer te doen. Als hij klaar is, maakt hij een geluid waardoor je meteen weet dat je eten klaar is.

In de airfryer kan wel 500 gram patat in. Dat is ongeveer voor 2 personen, hierdoor hoef je niet elke keer naar de ongezonde snackbar toe. Dit is nog eens goedkoper en gezonder.

Na het gebruik kun je hem gemakkelijk schoonmaken doordat er een antiaanbaklaag op zit. Hierdoor blijft de airfryer lekker hygiënisch en schoon.

Voordelen BluMill Mini Airfryer

 • Voorzien van een antiaanbaklaag
 • Makkelijk te gebruiken
 • Temperatuur tot 200 graden
 • Kan 500 gram patat in

Nadelen BluMill Mini Airfryer

 • Is in een kleur beschikbaar

3. Tefal Easy Fry Compact

Tefal Easy Fry Compact

8.5

Eindbeoordeling

Verzorgende werking

8.2

Effectiviteit

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Met de Tefal Easy Fry Compact heb jij niet alleen de perfecte airfryer voor 2 personen. Hij is ook nog eens heel energiezuinig waardoor je ook kosten bespaart.

Energie is iets wat we al snel veel gebruiken. Om energiezuinige producten te kopen scheelt het jaarlijks een groot bedrag. Deze airfryer bespaart tot wel 70% ten opzichte van een traditionele oven met een energielabel A.

Als je gaat koken kun je kiezen uit de 6 automatische programma's die de airfryer kent. Hierdoor hoef je bijna niets in te stellen. Na een half uur schakelt hij zichzelf uit. Dus als je je eten eruit hebt gehaald en je vergeet hem uit te doen doet hij het zelf.

Na gebruik kan je een aantal onderdelen gemakkelijk schoonmaken door ze in de vaatwasser te doen.

Voordelen Tefal Easy Fry Compact

 • Een aantal onderdelen kunnen in de vaatwasser
 • 6 automatische programma's
 • Automatische uitschakeling
 • Bespaart tot 70% aan energie vergeleken met een oven

Nadelen Tefal Easy Fry Compact

 • Je kan maar maximaal 400 gram erin doen

4. Instant Pot Vortex Mini Airfyer

Instant Pot Vortex Mini Airfyer

8.3

Eindbeoordeling

Verzorgende werking

8.6

Effectiviteit

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij snel je eten klaar hebben als je het erin gedaan hebt? Dan zit je met de Pot Vortex Mini Airfyer aan het goede adres. Deze airfryer staat bekend om dat hij eten snel klaar maakt.

De Pot Vortex Mini Airfyer is 20% sneller dan andere airfryers. Hierdoor heb je extra snel je eten. Allen moet je wel oppassen dat je het niet er lang in laat staan. Doordat hij sneller is dan de verpakking.

Door de handige shake en turn functie weet je precies wanneer je je eten moet draaien. Hierdoor wordt elke kan even goed klaar gemaakt en is een kant niet zwart.

Mocht je niet zo van zwart houden kan je kiezen uit 13 andere kleuren. Hierdoor is er altijd een eentje voor in jouw keuken.

Voordelen Instant Pot Vortex Mini Airfyer

 • 20% sneller dan andere airfryers
 • Shake en turn functie
 • In verschillende kleuren beschikbaar
 • Maakt gebruik van touchscreen

Nadelen Instant Pot Vortex Mini Airfyer

 • Je eten moet minder lang dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking

5. Aigostar Mini Cube

Aigostar Mini Cube

8.0

Eindbeoordeling

Verzorgende werking

8.4

Effectiviteit

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats in de top 5 voor kleinste airfryers staat de Aigostar Mini Cube. Deze airfryer valt in de duurdere prijsklasse waardoor hij niet voor iedereen aantrekkelijk zal zijn.

Deze kleine airfryer heeft ondanks zijn kleine formaat toch een inhoud van 3,5 liter. Waardoor je er nog steeds veel eten in kan doen.

Deze airfryer heeft een geavanceerd luchtcirculatiesysteem. De hete lucht wordt 360 graden door het apparaat geblazen, hierdoor wordt alles gelijkmatig verwarmd. De textuur wordt daarom beter van het eten.

Onderaan de airfryer zitten er anti-slip voetjes waardoor hij goed en stevig blijft staan. Dit is natuurlijk handig als je bezig bent en per ongeluk tegen de airfryer komt. Hij zal dan gewoon op zijn plek blijven staan.

Voordelen Aigostar Mini Cube

 • Inhoud van 3,5 liter
 • 360 graden luchtcirculatiesysteem
 • 7 voorgeprogrammeerde programma's 
 • Anti-slip voetjes

Nadelen Aigostar Mini Cube

 • Aan de duurdere kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kleine airfryers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kleine airfryers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kleine airfryers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kleine airfryer op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>