fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste Weckpot

Best geteste Weckpot

Rocco Bormioli Fido Weckpot

De Rocco Bormioli Fido Weckpot is door onze experts uitgekozen als beste weckpot 2023! Waarom? Omdat deze Rocco Bormioli Fido Weckpot het langst mee gaat van alle weckpotten die we hebben getest.

Door de rubberen sluiting gaat de pot zachter dicht dan de meeste andere weckpotten in onze weckpot test 2023. Een goede weckpot heeft altijd een dikke beugel zodat hij zo lang mogelijk mee kan.

In de Rocco Bormioli Fido Weckpot past een liter aan wat je er ook maar in wil doen, van pasta tot yoghurtdrink of groentemixen. Je sluit de pot hermetisch af met de beugel en zet hem zo eenvoudig in de koelkast om eten lang te kunnen bewaren!

Een weckpot is één van de oudste uitvindingen die tot op de dag van vandaag nog steeds veel wordt gebruikt. De manier waarop je zo makkelijk eten kunt bewaren in een luchtdichte pot, is nog steeds erg praktisch voor veel mensen.

Helaas zijn er ook weckpotten te vinden op het internet die minder goed zijn in de praktijk. Een minder goede weckpot, vaak een slap aftreksel van het originele model, hebben vaak minder dikke beugels waardoor ze los kunnen schieten of zelfs kapot kunnen gaan na een paar weken.

Om de beste weckpot 2023 te vinden en de goede weckpotten te onderscheiden van minder goede weckpot sets, hebben we een weckpot test 2023 gedaan. Zo weet jij welke weckpotten je wel en welke je vooral niet moet kopen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Weckpotten

Best geteste Weckpot

Beste koop Weckpot
1.  Rocco Bormioli Fido Weckpot

Beste sixpack weckpot
2. Rocco Bormioli Weckpot Fido

Beste hoge weckpot 
3.Kilner - Gefacetteerde bokaal - Met beugelsluiting

Beste design weckpot
4. Kilner - Voorraadbokaal met Beugelsluiting

Beste multipack weckpot
5. 4x stuks Weckpotten/inmaakpotten met klepdeksel

Top 10 beste Weckpotten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Weckpotten.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Weckpot?

Hoe kies je een goede weckpot uit? Om een goede weckpot te kunnen vinden raden we je aan om de onderstaande punten in je achterhoofd te houden. Zo kun je een miskoop voorkomen!

Inhoud

De inhoud van een weckpot is natuurlijk belangrijk, om te weten hoeveel spul je er in kwijt kan.

Beugels

De sterkte van de beugels wordt bepaald door het materiaal en de dikte ervan. Een goede weckpot met stevigere beugels gaat vaak jaren mee, en goedkope weckpotten hebben soms slappe beugels die snel kapot gaan.

Vorm

De vorm van een weckpot heeft niet alleen een aesthetische functie. Ook is een vierkante weckpot soms makkelijker om in de koelkast kwijt te kunnen, bijvoorbeeld in de drinkla.

Hoeveelheid

Je kan weckpotten ook kopen in sets. Dan zijn ze vaak goedkoper per stuk en heb je gelijk een assortiment aan verschillende soorten goede weckpotten.


Wat is de beste Weckpot van 2023? 

Welke weckpot is het beste? Om je te helpen met je keuze en vooral om een miskoop te voorkomen, hebben we bij Top-X een uitgebreide weckpot test 2023 gehouden. We hebben deze weckpotten onder een langdurige stresstest gehouden en gekeken naar goede weckpotten en minder goede weckpotten. De beste weckpotten vind je hieronder!

1. Rocco Bormioli Fido Weckpot

Best geteste Weckpot

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Rocco Bormioli Fido Weckpot is door onze experts uitgekozen als beste weckpot 2023! Waarom? Omdat deze Rocco Bormioli Fido Weckpot het langst mee gaat van alle weckpotten die we hebben getest.

Door de rubberen sluiting gaat de pot zachter dicht dan de meeste andere weckpotten in onze weckpot test 2023 Een goede weckpot heeft altijd een dikke beugel zodat hij zo lang mogelijk mee kan.

In de Rocco Bormioli Fido Weckpot past een liter aan wat je er ook maar in wil doen, van pasta tot yoghurtdrink of groentemixen. Je sluit de pot hermetisch af met de beugel en zet hem zo eenvoudig in de koelkast om eten lang te kunnen bewaren!

Voordelen Rocco Bormioli Fido Weckpot

 • Stevige beugels
 • Makkelijke vorm
 • Vaatwasserbestendig
 • Past in de meeste koelkast deuren

Nadelen Rocco Bormioli Fido Weckpot

 • Sluiting kan soms wat onprettig dicht gaan

2.  Rocco Bormioli Weckpot Fido

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je graag wat meer zelfgemaakte kruiden, specerijen of andere etenswaren langdurig opslaan? De lekkerste kruidenmixjes maak je zelf, en die kun je goed bewaren doormiddel van de Rocco Bormioli Weckpot Fido!

Deze potjes komen in 6 verschillende groottes, en je krijgt er gelijk zes van opgestuurd zodat je ruimte hebt voor verschillende items. De Rocco Bormioli Weckpotten zijn gemaakt van echt glas en daardoor helemaal potdicht.

Of je nou groente, kruiden of gewoon je avondeten van gisteravond vacuüm wil bewaren - met de Rocco Bormioli Weckpotten doe je dit probleemloos!

Voordelen Rocco Bormioli Weckpot Fido

 • 6-pack
 • in verschillende maten verkrijgbaar
 • Netjes verpakt
 • Makkelijke sluiting

Nadelen Rocco Bormioli Weckpot Fido

 • Ijzerwerk kan na lange tijd beetje gaan roesten

3. Kilner - Gefacetteerde bokaal - Met beugelsluiting

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een weckpot heeft meestal ongeveer dezelfde vorm. Daarom hebben we ook de Kilner - Gefacetteerde bokaal - Met beugelsluiting in deze lijst verwerkt. Deze weckpot is veel hoger dan de gemiddelde weckpot, en dat heeft een aantal voordelen.

Zo kan je in de Kilner - Gefacetteerde bokaal - Met beugelsluiting veel meer spul kwijt, en zo'n mooie hoge pot staat tevens heel leuk op de keukenkastjes.

De beugelsluiting is stevig en gaat jaren mee. Ook is de Kilner - Gefacetteerde bokaal - Met beugelsluiting voorzien van een rubberen beschermingslaag die de pot nog soepeler laat openen en sluiten, zodat je je vingers niet bezeert!

Voordelen Kilner - Gefacetteerde bokaal - Met beugelsluiting

 • Stevige sluiting
 • Mooi hoge vorm
 • 2,2 liter is lekker veel inhoud

Nadelen Kilner - Gefacetteerde bokaal - Met beugelsluiting

 • Past vaak niet in de koelkast

4. Kilner - Voorraadbokaal met Beugelsluiting

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het Kilner - Voorraadbokaal met Beugelsluiting is een goede optie voor een compactere weckpot. Deze pot is tevens voorzien van een leuke print op de voorkant, van het bekende keukenmerk Kilner.

De pot heeft een complexere vorm dat zorgt voor een luxe uitstraling. Ook heeft de pot alles waarvan we eerder noemden dat het een goede weckpot maakt; stevige beugels, een soepele sluiting dankzij de rubberen beschermingslaag aan de bovenkant, en gemaakt van volwaardig helder glas.

Ook is de Kilner - Voorraadbokaal met Beugelsluiting geschikt voor de vaatwasser - handig dus als je er etensresten in bewaart!

Voordelen Kilner - Voorraadbokaal met Beugelsluiting

 • Vaatwasserbestendig
 • Stevige beugelsluiting
 • Bescherming van rubber aan bovenkant

Nadelen Kilner - Voorraadbokaal met Beugelsluiting

 • Niet de handigste vorm voor in de koelkast

5. 4x stuks Weckpotten/inmaakpotten met klepdeksel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot een stijlvolle set met weckpotten, die je kunt bewaren voor allerlei uiteenlopende doeleinden. Deze set bevat vier identieke weckpotten die aan alle eisen voldoen voor de beste weckpot 2023!

Het merk Le Parfait heeft goed nagedacht over het ontwerp, want in de meeste koelkasten past deze pot zonder enige problemen. Daarnaast staat de pot ook erg leuk op het aanrecht of op de keukenkastjes.

De sluiting is beschermd met een rubberen laag, zodat je je vingers niet snel bezeert als je hem dicht doet of open klapt. En dankzij de stevige bouw is de Le Parfait weckpot zelfs geschikt voor de vaatwasesr!

Voordelen 4x stuks Weckpotten/inmaakpotten met klepdeksel

 • Geschikt voor vaatwasser
 • Goede praktische vorm
 • Beschermde opening

Nadelen 4x stuks Weckpotten/inmaakpotten met klepdeksel

 • Beugels kunnen roesten na een tijdje

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel weckpotten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten weckpotten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de weckpotten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste weckpotten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>