fbpx

Publicatie datum: 7 september, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Keukenkraan

Noswo Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Keukenmengkraan - Handdouche - Flexibele Slang - Zwart

Noswo Keukenkraan

De Noswo Keukenkraan werkt niet alleen heel goed, maar het zorgt er ook voor dat je keuken er nog mooier uit gaat zien! Het heeft een capaciteit van maar liefst 7 liter per minuut. Hiernaast kan je ook zelf gemakkelijk de temperatuur regelen tot wel 90 graden. Deze keukenkraan beschikt over 2 verschillende slangen. De flexibele slangen zorgen ervoor dat je alles zeer goed schoon kan maken. Wie wil dat nou niet?

Thuis is het belangrijk dat alles goed op orde is. Elke ruimte moet er zo uit zien zoals jij precies wilt hebben! Daarom moet de keuken ook heel fijn zijn om in te werken. Denk bijvoorbeeld aan een goede keukenkraan.

Hiermee kan je alles goed wassen en het zorgt ervoor dat alles in de keuken makkelijker wordt. Maar wat is dan de beste keukenkraan van 2023? Daar gaan wij van Top-X in dit artikel antwoord op geven.

Zo hebben we meerdere keukenkranen getest en de beste 5 hebben we in een lijst verwerkt. Ze hebben ook een eigen categorie gekregen zodat je precies weet welk product bij jouw past. Dat is toch mooi!

Verder zijn ze nog omschreven met voor- en nadelen. Lees dus gauw verder als je benieuwd bent naar de beste producten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Keukenkranen

Noswo Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Keukenmengkraan - Handdouche - Flexibele Slang - Zwart

Beste Koop Keukenkraan
1. Noswo Keukenkraan

Mizzo Mauro RVS Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Mengkraan met Handdouche - Keuken Kraan Zwenkbare Uitloop - 100% RVS

Beste Keukenkraan Met Handdouche
2. Mizzo Mauro RVS Keukenkraan

GROHE Minta Keukenkraan - Uittrekbare handdouche - Draaibare L uitloop - Chroom

Beste Keukenkraan Grohe
3. GROHE Minta Keukenkraan

Mizzo Trigo Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Semi-professionele Keukenkraan zwart met Sproeikop - Hoge Mengkraan 44cm hoog met Douchefunctie - Uittrekbaar Mat Zwart

Beste Keukenkraan Zwart
4. Mizzo Trigo Keukenkraan

GROHE Costa-L Keukenkraan - wandmontage - C-bovenuitloop - zonder koppelingen - chroom - 31186001

Beste Keukenkraan Klein
5. GROHE Costa-L Keukenkraan

Top 10 Beste Keukenkranen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste keukenkranen. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de keukenkraan test 2023!


Waar moet op je letten bij het kopen van een keukenkraan? 

Nu je wat inzicht hebt gekregen over het product, is het nu handig om over te gaan naar een ander belangrijk aspect bij het kopen van een keukenkraan. Een keukenkraan kopen kan namelijk best lastig zijn.

Daarom hebben we ook dit artikel geschreven. Om je verder op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Het is belangrijk om dit goed door te nemen om een miskoop te voorkomen.

We hebben hier ook de criteria van de consumentenbond meegenomen. Na het lezen van deze criteria kan je weer gauw verder gaan naar onze ultieme Top 5 en zo dus de beste keukenkranen!

Stijl van de kraan

Het eerste belangrijke punt klinkt heel erg logisch, maar toch veel mensen vergeten dit gedeelte. Dat is namelijk de stijl van de kraan. Dit moet namelijk wel bij je keuken passen.

Als jij een modern huis hebt, dan is het ook handig om een moderne kraan te kopen. Dat geldt ook voor klassieke huizen natuurlijk. Op deze manier kan je ook afkaderen en dus gerichter op zoek gaan. Dat is altijd mooi meegenomen!

Eenmengs- of tweemengs?

Eerst moeten we even nagaan wat nou precies het verschil is. Een eenmengskraan wordt bediend met 1 greep en tweemengskranen worden bediend met 2 grepen. Ieder product heeft weer zijn eigen nadelen.

Zo moet je de kraan goed in de gaten houden bij een eenmengskraan omdat het anders heel warm kan worden. Hierbij is het vervelend om aan 2 kranen te zitten als je de warmte moet bepalen. Lees je verder nog goed in!

Uitrekbaar

Een uitrekbare handdouche komt terug in onze Top 5 aangezien veel mensen het heel erg fijn vinden. Hiermee kan je namelijk heel gemakkelijk de gootsteen mee schoonmaken en dit maakt je heel erg flexibel.

Je kan het ook weer goed gebruiken om je handen en de pannen te wassen. Daarom raden wij hier zeker aan om een goed kijkje te nemen voordat je een aankoop doet. Anders mis je zeker wat!

Design

Het laatste belangrijke punt waar goed op gelet moet worden is het design van de kraan. Hierin zijn namelijk 2 aspecten heel erg belangrijk. Denk aan de hoogte en de vorm van de kraan. 

Het moet namelijk hoog genoeg zijn, zodat het praktisch is voor het gehele huishouden. Daarbij moet het ook een goede vorm hebben, zodat het water niet overal terecht komt. Denk hier dus goed over na!


Wat is de beste keukenkraan van 2023? 

Eindelijk zijn we aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel! Hierin staat het beantwoorden van 2 belangrijke vragen centraal. Namelijk; welke keukenkraan is het beste? En welke keukenkraan past het beste bij mij?

We hebben deze vragen beantwoord door grondig onderzoek te doen. De 5 beste producten hebben we in een lijst verwerkt. Ze zijn beoordeeld aan de hand van 3 verschillende criteria: gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs / kwaliteit.

Er is een korte review geschreven over het product. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Na het lezen van deze Top 5 weet je precies welke keukenkraan bij jouw past en waar je het kan aanschaffen!

1. Noswo Keukenkraan

Noswo Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Keukenmengkraan - Handdouche - Flexibele Slang - Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plek hebben we natuurlijk de Noswo Keukenkraan! Het product hebben we net al geïntroduceerd omdat het de beste keukenkraan van het moment is, en daarmee ook de beste koop!

De Noswo Keukenkraan heeft een flexibele slang waardoor je alles gemakkelijk kan schoonmaken. Denk aan pannen, maar ook aan je handen. De uitrekbare uitloop zorgt er weer voor dat je flexibel te werk kan gaan.

Het heeft een stevige straal maar je kan ook zelf bepalen hoe hard het gaat. Er komt ook voldoende capaciteit uit, aangezien er 7 liter per minuut uit de kraan komt. Verder kan je nog kiezen uit 2 verschillende stralen.

Deze stralen komen weer uit 2 verschillende slangen. Het is dus zeker geen normale keuken kraan aangezien het allemaal extra functies heeft. Door de lage prijs heeft het zo'n hoge plek in onze lijst.

Hiermee kunnen we ook wel zeggen dat het de beste keukenkraan aanbieding van 2023 is! Wie wil dat nou niet?

Voordelen Noswo Keukenkraan

 • Uittrekbare loop zorgt ervoor dat je flexibel te werk kan gaan
 • Heeft 2 verschillende stralen
 • Is bestand tegen roestvorming
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Noswo Keukenkraan

 • Alleen te verkrijgen in deze kleur

2. Mizzo Mauro RVS Keukenkraan

Mizzo Mauro RVS Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Mengkraan met Handdouche - Keuken Kraan Zwenkbare Uitloop - 100% RVS

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.8

De tweede plek is dan weggelegd voor de Mizzo Mauro RVS Keukenkraan! Deze keukenkraan beschikt namelijk over een handdouche waardoor je alles goed kan schoonmaken.

Met de Mizzo Mauro RVS Keukenkraan kom je nooit wat te kort in de keuken. Dat komt omdat het een uitstekende straal heeft waarmee je alles goed kan schoonmaken. Het is gemaakt van roestvrij staal.

Dit betekent dat het product ook nog is lang meegaat. Verder beschikt het over een waterbesparende perlator. Op deze manier werk je ook nog mee aan een betere wereld. De straal is 360 draaibaar.

Dit betekent dat je alles gemakkelijk kan bereiken met het water, dat maakt het schoonmaken dan nog gemakkelijker. Heb jij 2 linkerhanden? Dan is dat geen probleem! Dit product is namelijk gemakkelijk te installeren!

Voordelen Mizzo Mauro RVS Keukenkraan

 • Verkrijgbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren
 • Is eenvoudig te monteren
 • Heeft een stevige straal
 • De hendel is 90 graden draaibaar

Nadelen Mizzo Mauro RVS Keukenkraan

 • Is geen eWaste product

3. GROHE Minta Keukenkraan

GROHE Minta Keukenkraan - Uittrekbare handdouche - Draaibare L uitloop - Chroom

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We kennen allemaal het merk GROHE wel. Daarom hebben we ook de GROHE Minta Keukenkraan in onze lijst meegenomen! Dit is het beste product van dat merk op het gebied van keukenkranen.

Dat komt omdat de GROHE Minta Keukenkraan een eenmengelskraan is. Dit betekent dat je de temperatuur van het water makkelijk kan bedienen. Zo is het nooit te warm of te koud. Dat is altijd mooi meegenomen.

Ook dit product is gemakkelijk te installeren en dat komt voornamelijk door het snelmontage systeem. Dit kan dus door iedereen gedaan worden! Verder heeft het nog een krasbestendige beschermlaag. 

Op deze manier blijft de kwaliteit van de kraan altijd goed! Je moet wel een beetje ruimte overhouden aan de achterkant aangezien de hendel naar achter beweegt. Maar verder haal je echt een topproduct in huis!

Voordelen GROHE Minta Keukenkraan

 • Is gemakkelijk te monteren
 • Beschikt over een uitrekbare handdouche
 • Heeft een krasbestendige beschermlaag
 • Heeft 1 greep en daardoor kan je goed de temperatuur bepalen

Nadelen GROHE Minta Keukenkraan

 • Duurste optie van de lijst

4. Mizzo Trigo Keukenkraan

Mizzo Trigo Keukenkraan met Uittrekbare Uitloop - Semi-professionele Keukenkraan zwart met Sproeikop - Hoge Mengkraan 44cm hoog met Douchefunctie - Uittrekbaar Mat Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb jij een modern huis en ben je op zoek naar een zwarte keukenkraan? Verspil dan geen tijd en neem gauw een kijkje bij de Mizzo Trigo Keukenkraan!

De Mizzo Trigo Keukenkraan heeft een 90 graden draaibare hendel. Dit betekent dat je het gemakkelijk tegen de achterwand kan plaatsen. Ook als je weinig ruimte hebt, is dit dus een uitstekende optie!

Door de hoge druk aansluiting heeft het een stevige straal. Hiermee kan je dus alles gemakkelijk schoonmaken. Na de aankoop kan je het gemakkelijk installeren, zodat je gelijk aan de slag kan gaan.

Je hebt ook nog is 5 jaar garantie. We gaan ervan uit dat er niets gebeurd, maar dit is toch een fijne gedachte. Hierdoor kan je met een fijn gevoel het product aanschaffen. Het merk Mizzo zorgt er in ieder geval voor dat je huis er mooier uit gaat zien!

Voordelen Mizzo Trigo Keukenkraan

 • Ook te verkrijgen in een andere kleur; wit
 • De kraan is makkelijk te bedienen
 • Het design en de afwerking van de kraan is prachtig

Nadelen Mizzo Trigo Keukenkraan

 • Niet geschikt als je op zoek bent naar een tweemengsel kraan

5. GROHE Costa-L Keukenkraan

GROHE Costa-L Keukenkraan - wandmontage - C-bovenuitloop - zonder koppelingen - chroom - 31186001

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

De laatste plek is uiteindelijk weggelegd voor de GROHE Costa-L Keukenkraan! Dit is namelijk een kleine kraan die geschikt is voor een kleiner huis. Dit is dan ook een zeer praktische kraan.

Het merk GROHE heb je al eerder in deze lijst gezien en dat komt omdat ze uitstekende producten maken. De GROHE Costa-L Keukenkraan valt hier dus ook zeker onder. Dat komt omdat het product makkelijk te installeren is.

En het makkelijk te onderhouden. Hiernaast beschikt het ook nog is over metalen grepen. Dit product wordt al sinds de jaren 70 geproduceerd en het wordt telkens verbeterd. Zo heb jij dus de beste versie van het moment.

Met een harde straal en een zachte straal wanneer dit nodig is. haal je echt een goed product in huis. Het heeft een 'normaal' design maar het doet ook zeer goed zijn werk. Voor de lage prijs is het zeker een aanrader!

Voordelen GROHE Costa-L Keukenkraan

 • Goedkoopste optie van de lijst
 • Beschikt over metalen grepen
 • Bekend en betrouwbaar merk

Nadelen GROHE Costa-L Keukenkraan

 • Heeft niet de beste kwaliteit als je het vergelijkt met de andere producten uit de Top 5

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel keukenkranen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten keukenkranen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de keukenkranen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste keukenkranen op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>