fbpx

Publicatie datum: 21 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Hoelahoep

Beste hoelahoep

STRK Fitness Hoelahoep

Zoals met iedere wedstrijd geldt, kan er natuurlijk maar eentje de beste zijn. En in dit geval was dit overduidelijk de hoelahoep van STRK!

Deze hoelahoep is verkozen tot de beste hoelahoep van 2023. En daar zijn wij ook absoluut niet verrast over.

Zo is deze hoelahoep van ongelooflijk goede kwaliteit door de roestvrijstalen buis met een dichtheid van NBR 6mm dik foam!

Oh, en nog een klein voordeeltje: deze hoelahoep erg goed voor het trainen van alle spieren in het lichaam en is dus ideaal als je graag beter in vorm wil komen!

De hoelahoep: iedereen kent het wel. De meesten waarschijnlijk alleen vanuit de kindertijd, maar tegenwoordig is dat heel anders!

Een hoelahoep is niet alleen bedoeld om leuke dansjes mee te kunnen doen, je kan dit ook daadwerkelijk gebruiken als een fitness attribuut! 

Naast dat het dan erg leuk is om alleen te doen of bijvoorbeeld met vrienden, kan je er dus ook je vorm mee verbeteren. Dat is natuurlijk super fijn, en het houdt het sporten ook leuk.

Omdat de hoelahoep al een bekend fenomeen is onder de kinderen en ook steeds populairder wordt onder de volwassenen, is er veel aanbod. De aanbieders van deze hoepels schieten als paddenstoelen uit de grond.

Heel fijn natuurlijk voor jou als consument, zodat jij de ruime keuze hebt uit verschillende artikelen.

Echter kan dit natuurlijk ook een overweldigend gevoel geven, want wat is dan de beste hoelahoep?

Omdat we jou graag willen helpen dit overweldigende gevoel tegen te gaan, hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt met alles waar je op moet letten tijdens het kopen van een hoelahoep.

Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop! En dat is nog niet alles natuurlijk. We hebben ook ontzettend veel verschillende hoelahoepen met elkaar vergeleken om zo tot de beste resultaten te komen.

Vanuit deze resultaten hebben wij de beste hoelahoepen op een rijtje gezet in de ultieme review! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hoelahoeps

Beste hoelahoep

Beste Koop
1. STRK Fitness Hoelahoep

Jobber - SET - Hoelahoep - Hoepel - Glitter springtouw - Paars - Roze

Beste budget hoelahoep
2. Jobber Playground Hoela Hoep

Fitness Hoelahoep - 1 KG - Ø 95 cm - grijs - Sport Hoepel - Thuis - Sporten - Gym

Beste luxe hoelahoep
3. Morgenstern Fitness Hoelahoep

Sportbay FIT+ - Fitness hoelahoep - 1.5 kg - Ø 100 cm - Roze/Grijs

Beste design hoelahoep
4. Sportbay FIT+ 

Fitness Hoelahoep - Fitness Hoepel - Hula Hoop - Inclusief Gratis Springtouw - 1.5 KG - Ø 100 cm -Roze/Grijs

Beste prijs- kwaliteitverhouding hoelahoep
5. Planit Products Fitness hoelahoep

Top 10 beste hoelahoeps

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hoelahoeps , dit zijn direct de meest verkochte hoelahoeps bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Hoelahoep?

Een hoelahoep is dus super leuk voor kleine kinderen om mee te dansen, maar minstens zo leuk voor volwassenen. Je kan er heel fijn mee sporten en dat zorgt ook voor een goede afwisseling!

Zoals beloofd hebben wij erg overzichtelijk alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste hoelahoep. Zo kom je af van dat overweldigende gevoel én maak je gegarandeerd de juiste keuze!

Materiaal

Ten eerste is het materiaal van de hoepel een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Hoe steviger de hoepel is, hoe langer deze mee gaat en hoe meer je in gewicht bent tijdens het hoepelen.

Hierbij is stevige kunststof het beste, omdat dit ervoor gemaakt is om tegen een stootje te kunnen en ook op lange termijn goed meegaat.

Gewicht van de hoepel

Hierbij geldt dat een hoepel niet te licht moet zijn, maar ook zeker niet te zwaar. Het zit namelijk zo: jij moet met je lichaam proberen de hoepel in balans te houden zonder dat deze valt.

Klinkt niet heel moeilijk, maar wanneer je dan een te lichte of te zware hoepel hebt gaat dit een stuk lastiger. En dat wil je natuurlijk voorkomen, anders ben je wel héél lang aan het sporten.

Daarom moet je ervoor zorgen dat het gewicht van de hoelahoep idealiter ergens tussen de 600 en 700 gram is, afhankelijk van hoeveel tape erom heen zit. Dan weet je zeker dat je goed kan hoelahoepen!

Diameter hoelahoep

De grootte van de hoelahoep is ook een erg belangrijk punt waar je rekening mee moet houden. Hierbij is in principe de vuistregel: hoe groter de hoepel is, hoe makkelijker je deze omhoog kan houden.

Je wil hierbij dan ook weer niet een super grote hoelahoep nemen, want dan kan je je lichaam niet van de linkerkant naar rechterkant bewegen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. 

Meestal staan er ook wel formaten vermeld bij de hoelahoepen. Dit is dan ook vaak het standaard formaat, en daar zit je sowieso goed mee.

Garantie

Het laatste belangrijke punt waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste hoelahoep is de garantie. Garantie is een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Is er dan geen garantie op de hoelahoep die jij wil kopen? Dan moet je eerst goed bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je wil gaan kopen? Wanneer er dan iets mis mee is, heb je ook niks om op terug te vallen.

Zorg daarom dat de garantie van jouw hoelahoep ten minste twee jaar is, zodat jij er optimaal van kan genieten (en dansen)!


Wat is de beste hoelahoep van 2023? 

Op basis van bovenstaand genoemde factoren en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende hoelahoepen.

Dit zodat we jou kunnen garanderen van alleen de allerbeste kwaliteit. De test was dan ook erg spannend en veel hoelahoepen gingen gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk hebben wij na zwaar wikken en wegen uit de test een top vijf beste hoelahoepen kunnen halen, waarbij iedere hoelahoep uitblinkt in een andere categorie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooiste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij nou ook benieuwd naar welke in deze top vijf zijn belandt?

Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste hoelahoepen van 2023!

1.  STRK Fitness Hoelahoep

Beste hoelahoep

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Er kan er maar eentje de beste zijn natuurlijk, en dat was zonder twijfel de hoelahoep van STRK! Zo wordt deze hoelahoep geleverd met een gratis tas waar je alle spullen in op kan bergen.

Ook kan je de hoelahoep super makkelijk uit elkaar halen en dus overal mee naar toe nemen, zo ook bijvoorbeeld de sportschool!

En naast dit alles is deze hoelahoep ook nog eentje van de goedkopere op de markt, wat ook goed is voor jouw portemonnee. Een echte winnaar is het zeker!

Voordelen STRK Fitness hoelahoep

 • Wordt geleverd met een gratis tas
 • Is makkelijk uit elkaar te halen en mee te nemen
 • Ziet er mooi uit

Nadelen STRK Fitness hoelahoep

 • Weegt 1 kilo en is daardoor wel een beetje zwaar

2. Jobber Playground Hoelahoep

Jobber - SET - Hoelahoep - Hoepel - Glitter springtouw - Paars - Roze

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je minder budget te besteden hebt en toch graag in beweging wil blijven is deze hoelahoep van Jobber een prima optie.

Deze hoelahoep is namelijk één van de allergoedkoopte hoepels die je kan vinden! En dat zonder in te leveren op de kwaliteit.

Zo komt deze hoelahoep in een mooie vrolijke kleur en krijg je ook een gratis springtouw bijgeleverd. Daarnaast is deze op een perfect gewicht waardoor je de hoepel aanzienlijk langer omhoog kan houden. Ideaal dus!

Voordelen Jobber Playground hoelahoep

 • Ziet er leuk en vrolijk uit
 • Handig in gebruik
 • Makkelijk mee te nemen op reis

Nadelen Jobber Playground hoelahoep

 • Korte garantietermijn

3. Morgenstern Fitness Hoelahoep

Fitness Hoelahoep - 1 KG - Ø 95 cm - grijs - Sport Hoepel - Thuis - Sporten - Gym

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je iets meer te besteden hebt wil je natuurlijk graag investeren in een goede kwaliteit hoelahoep. En dan is deze hoelahoep de investering meer dan waard!

Zo komt deze mooie fitness hoelahoep in verschillende mooie, opvallende kleuren. Daarnaast is deze zo gemaakt dat de hoepel niet af kan vallen! 

Je kan dus net zo lang hoepelen als je wil en er daarom de optimale workout van maken. Hij mag dan misschien iets duurder ijn, maar is de prijs meer dan waard!

Voordelen Morgenstern Fitness Hoelahoep

 • Komt in veel mooie kleuren
 • Uniek ontworpen en valt daarom niet af 
 • Gratis bal meegeleverd voor extra intense workout

Nadelen Morgenstern Fitness Hoelahoep

 • Iets prijziger dan soortgelijke hoepels

4. Sportbay FIT+

Sportbay FIT+ - Fitness hoelahoep - 1.5 kg - Ø 100 cm - Roze/Grijs

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je de mooiste hoelahoep hebben van iedereen waar je met trots mee kan sporten in de sportschool? Dan is deze hoelahoep van Sportbay de perfecte voor jou!

Deze hoelahoep onderscheidt zich door een simpel, maar toch erg mooi design. Daarnaast is de hoepel zo gevormd dat je optimale grip hebt tijdens het gebruik.

Ook is de hoelahoep natuurlijk van erg goede kwaliteit en heb je dan ook een lange garantietermijn te pakken. Wanneer er dan wat mis mee is staat het team van Sportbay voor je klaar!

Voordelen Sportbay Fit+

 • Ziet er heel erg mooi uit
 • Beschikbaar in twee erg mooie kleuren
 • Zo gevormd dat je extra veel grip hebt

Nadelen Sportbay Fit+

 • Iets duurder dan soortgelijke hoepels

5. Planit Products Fitness hoelahoep

Fitness Hoelahoep - Fitness Hoepel - Hula Hoop - Inclusief Gratis Springtouw - 1.5 KG - Ø 100 cm -Roze/Grijs

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit? Dan spreek je over de hoelahoep van Planit Products!

Deze hoepel scoorde als veruit de beste op het gebied van de verhouding tussen prijs en kwaliteit en heeft daardoor een eervolle plek in de top vijf kunnen bemachtigen.

De hoepel heeft een erg verfrissend design en je krijgt ook gratis een springtouw meegeleverd. Daarnaast is het gewicht precies goed en krijg je ook nog eens een opbergdoos bij de hoepel! 

Voordelen Planit Products Fitness hoepel

 • Ziet er erg leuk uit
 • Gratis springtouw bij de hoepel
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Planit Products Fitness hoepel

 • Het springtouw past niet bij de hoepel

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hoelahoeps hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten hoelahoeps getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hoelahoeps op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hoelahoeps dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>