...

Laatste update: januari 2021

 • Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Hardloop Horloges [Test 2020]

Best Geteste Hardloop horloge

Garmin Forerunner 35 GPS

5/5

Forerunner 35 is een dun en licht toestel dat ideaal is voor uw dagelijkse hardloopsessies, trainingen en wedstrijden. Het toestel beschikt over Garmin Elevate polshartslagtechnologie en ingebouwde GPS die onder andere afstand, tempo en intervallen bijhoudt. Omdat het horloge al deze statistieken vastlegt, hebt u geen andere toestellen, telefoons of hartslagmeters nodig. Doe de Forerunner 35 om en u bent klaar voor de start.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een hardloophorloge?

Misschien ben je een ervaren hardloper of ben je nog niet zo lang geleden begonnen met trainen voor je eerste vijf kilometer. Een hardloophorloge kan je in beide gevallen helpen bij je training. Een sporthorloge met navigatie is de basis. Een horloge met GPS laat zien hoeveel kilometers je gelopen hebt. Met zo’n horloge kan je je voortgang meten. Het laat je tijdens je training zien hoe hard je loopt, welke afstand je aflegt en hoeveel calorieën je verbrandt. Naderhand kan je je training analyseren en vergelijken met eerdere trainingen. Ook kan je doelen instellen.

Een hardloophorloge met hartslagmeter is handig als je een wat meer ervaren hardloper bent en ook trainingen doet waarbij je op hartslag loopt. Een meer geavanceerd sporthorloge met navigatie meet bijvoorbeeld ook je VO2 max, het niveau van je lichamelijke conditie. Ook is het bij sommige horloges mogelijk om meerdere sporten te combineren. Handig als je bijvoorbeeld traint voor triatlons.

Als je het fijn vindt om tijdens het lopen naar muziek te luisteren is een hardloophorloge in combinatie met muziekbediening misschien wel wat voor jou. Je telefoon kan je dan voortaan thuis laten.Het is moeilijk om een algemene uitspraak te doen over wat het beste hardloophorloge is. Dat is afhankelijk van jouw wensen. Maar welk horloge is nu getest als het beste hardloophorloge 2020? Wij hebben een aantal hardloophorloge voor je op een rijtje gezet. Het is nu aan jou om te bepalen wat het beste hardloop horloge voor jou is.

Top 5 Beste hardloophorloges

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de best geteste hardloophorloges van dit moment. Om de uitgebreide review per product te lezen kun je verder naar beneden scrollen.


Product


1. Garmin Forerunner 35

Best getest overall

4.5/5

2. OPTIBLE-Activity tracker​
Beste Activity tracker

4/5

3. Garmin Fenix 5X
Beste budget keuze

4/5

4. Quality for less

4/5

5. Polar OH1

4/5

1. Garmin Forerunner 35

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Garmin Forerunner 35 is in onze ogen momenteel het best geteste hardloop harloge van dit moment. Dit horloge, dat geschikt is voor meerdere sporten, heeft alle functies die je maar kan bedenken voor een sporthorloge. Het is alleen geen smartwatch. Naast een ingebouwde hartslagmeter beschikt dit horloge natuurlijk over GPS, maar ook over Running power.

Dit horloge meet zo bijvoorbeeld of je een heuvel op rent wat natuurlijk meer vermogen kost dan op een vlakke ondergrond. Op die manier kan je in de gaten houden of je binnen je grenzen blijft lopen. Bij veel hartslagmeters is de meting niet altijd even nauwkeurig. Dit horloge combineert een optische meting met huidcontact zodat je een nauwkeuriger meting krijgt. Dit is het beste sporthorloge voor hardlopers die op zoek zijn naar veel functionaliteiten.

Voordelen Garmin Forerunner 35:

 • Heel veel functionaliteiten
 • Nog nauwkeuriger hartslagmeting

Nadelen Garmin Forerunner 35:

 • Niet veel smart functies

2. OPTIBLE-Activity tracker

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Deze tracker kan je natuurlijk alleen gebruiken als hardloophorloge, maar het apparaat kan zoveel meer. Deze acitivity tracker houdt al je bewegingen bij. Je kan de OPTIBLE dag en nacht omhouden. Zo kan je ook je slaapgedrag meten en de tracker is ook ’s nachts comfortabel genoeg om te dragen. Je hebt veel keus uit verschillende kleuren bandjes. Dat is fijn, zeker omdat je het apparaat dag en nacht draagt. De OPTIBLE is waterdicht en je kan er dus ook mee zwemmen.

De tracker is te koppelen met je smartphone, zodat je meldingen, krijgt van inkomende telefoontjes en berichten. De bijbehorende app kost helaas wel veel energie.

Voordelen OPTIBLE-Activity tracker:

 • Veel kleuren bandjes beschikbaar
 • Houdt je slaapritme bij
 • Lage prijs
 • Waterdicht

Nadelen OPTIBLE-Activity tracker:

 • Bijbehorende app op smartphone kost veel energie

3. Garmin Fenix 5X (Plus)

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

De Garmin Fenix 5 is de opvolger van de Fenix 3. De Fenix 3 is inmiddels niet meer verkrijgbaar. De Fenix 5 is misschien wel het beste hardloophorloge van 2020. Het is een sporthorloge dat ontwikkeld is voor mensen die meerdere sporten beoefenen. De vele functionaliteiten maken het tot het beste sporthorloge voor hardlopers of anders sporters met meer ervaring. Het type 5X heeft het grootste scherm en heeft ook een navigatiefunctie. Je kan zelfs interessante locaties zien

De Fenix 5 heeft een ingebouwde polshartslagmeter. De bandjes kan je makkelijk wisselen en er zijn ook bandjes beschikbaar in verschillende kleuren. Niet alles is beter bij de Fenix 5. In tegenstelling tot de Fenix 3 beschikt dit sporthorloge niet meer over WiFi. Tegenover de hogere prijs voor de Fenix 5 staan de goede kwaliteit van het display, de kleine omvang en de extra data.

Voordelen Garmin Fenix 5X (Plus):

 • Lokaliseert interessante locaties
 • Goede kwaliteit van het display

NadelenGarmin Fenix 5X (Plus):

 • De Fenix 5, beschikt in tegenstelling tot de Fenix 3 niet over WiFi
 • Hogere prijs

4. Quality4Less stappenteller Pro

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 77%

Deze stappenteller geeft inzicht in je bewegingspatroon. Je kunt het apparaat met de ingebouwde GPS-sensor gebruiken voor hardlopen, maar ook gebruiken om je bewegingen gedurende de dag bij te houden. Dat geldt ook voor de nacht, want met de functie TrueSleep wordt je slaap ook bijgehouden.

De stappenteller kan je koppelen met zowel Android als iOS smartphones. Helaas is de stappenteller niet heel nauwkeurig. Tijdens het hardlopen wordt je snelheid en afstand bijgehouden.

Voordelen Quality4Less stappenteller Pro:

 • Te koppelen met zowel Androi als iOS smartphones
 • Houdt je slaap bij

Nadelen Quality4Less stappenteller Pro:

 • Stappenteller is iets minder nauwkeurig

5. Polar OH1 OHR – Hardloophorloge

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 80%
Prijs / Kwaliteit 92%
Functionaliteiten 84%

Dit is eigenlijk geen hardloophorloge met hartslagmeter, maar alleen een optische hartslagmeter. Veel mensen vinden een borstband niet fijn zitten. Het voordeel van deze hartslagmeter is dat je deze om je arm draagt. Je kan deze hartslagmeter gebruiken als stand-alone apparaat, maar je kan het ook combineren met bijvoorbeeld de Polar M400 of de Polar M460 als vervanger van de borstband die bij die horloges hoort. Als je de hartslagmeter als stand-alone gebruikt, kan je je hartslag tijdens de training niet aflezen. Wellicht een nadeel, maar het dwingt je ook om soms gewoon op gevoel te lopen. De OH1 heeft geen GPS-sensor, dus je hardlooproute wordt niet geregistreerd. In combinatie met een GPS-apparaat kan dit natuurlijk wel.

Bij ingebruikname maak je een Polar-account aan en registreer je het apparaat. De hartslagmeter gaat wel 12 uur mee, voordat je het weer moet opladen. De sensor heeft maar één knopje, dat kan dus niet mis gaan. Een Led-lampje geeft met verschillende kleuren licht en morse-codes aan welke modus is geactiveerd.

Bestel deze hartslagmeter direct via bol.com

Voordelen Polar OH1 OHR:

 • Lange batterijduur
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen Polar OH1 OHR:

 • Bij stand-alone gebruik kan de hartslag tijdens de training niet afgelezen worden
 • Geen GPS-sensor bij stand-alone gebruik
Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>