Laatste update: december 2022

Door: Jack

Beste Hardloop Horloge

Beste hardloophorloge

Fitbit Sense

Het beste hardloop horloge van dit moment is de Fitbit Sense. Dit is gebleken uit onze beste hardloop horloges test. De reden dat dit het beste hardloop horloge is zit hem bijvoorbeeld in de hoeveelheid functies waarover dit hardloop horloge beschikt.

Zo heeft het horloge een betaalmogelijkheid waarmee je door middel van Fitbit Pay kunt betalen. Ook bezit hij een EDA scanner waarmee je inzicht krijgt in je stressniveau. Daarnaast is het ook mogelijk om meldingen te ontvangen of zelfs met je horloge te bellen.

Benieuwd naar de beste prijs voor deze ontzettend goede smartwatch? Klik dan op de rode knop hieronder!

Het vinden van het perfecte hardloophorloge voor jouw situatie kan best lastig zijn. Er is namelijk ontzettend veel keuze uit allerlei verschillende soorten horloges. De ene beschikt over nog meer functies dan de andere. Om die reden hebben wij dit artikel geschreven over de beste hardloophorloges van dit moment. 

Hierbij hebben wij tientallen horloges met elkaar vergeleken en hebben wij uitgezocht wat nou echt belangrijk is om te weten voordat je een horloge aanschaft. Daarnaast hebben wij de voordelen opgezocht die het hebben van een hardloop horloge met zicht meebrengt. Bij het uitvoeren van deze beste hardloop horloges test hebben wij verassende conclusies kunnen trekken.

Benieuwd naar de beste opties van dit moment en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hardloop Horloges

Beste hardloophorloge

Beste koop hardloop horloge
1. Fitbit Sense

Beste hardloophorloge

Beste hardloop horloge met gps
2. Garmin Venu 2S

Beste hardloophorloge

Beste hardloop horloge dames
3. Samsung Galaxy Watch 44 mm

Beste hardloophorloge

Beste hardloop horloge stappenteller
4. Polar Vantage M

Beste hardloophorloge

Beste budget hardloop horloge
5. Garmin Forerunner 35 Smartwatch

Top 10 Beste Hardloop Horloges

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hardloop horloges.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een hardloop horloge?

Waar moet je nou op letten bij het kopen van een hardloop horloge en welk hardloop horloge past het beste bij mij? Dit zijn vragen die wij vaak voorbij zien. Misschien ben je een ervaren hardloper of ben je nog niet zo lang geleden begonnen met trainen voor je eerste vijf kilometer. Een hardloophorloge kan je in beide gevallen helpen bij je training

Om er achter te komen welk hardloop horloge het beste bij jou past en waar je op moet letten hebben wij de belangrijkste criteria hieronder op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste sport horloges test. Dit zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste sporthorloges volgens de consumentenbond test. Zo weet je namelijk zeker dat je geen miskoop doet!

Navigatie (GPS)

Een sporthorloge met navigatie is de basis. Een horloge met GPS laat zien hoeveel kilometers je gelopen hebt. Met zo’n horloge kan je je voortgang meten. Het laat je tijdens je training zien hoe hard je loopt, welke afstand je aflegt en hoeveel calorieën je verbrandt. Naderhand kan je je training analyseren en vergelijken met eerdere trainingen. Ook kan je doelen instellen.

Meters en indicatoren

Een hardloophorloge met hartslagmeter is handig als je een wat meer ervaren hardloper bent en ook trainingen doet waarbij je op hartslag loopt. Een meer geavanceerd sporthorloge met navigatie meet bijvoorbeeld ook je VO2 max, het niveau van je lichamelijke conditie. Ook is het bij sommige horloges mogelijk om meerdere sporten te combineren. Handig als je bijvoorbeeld traint voor triatlons.

Muziek bediening

Als je het fijn vindt om tijdens het lopen naar muziek te luisteren is een hardloophorloge in combinatie met muziekbediening misschien wel wat voor jou. Je telefoon kan je dan voortaan thuis laten.

Functies

Naast de bovenstaande criteria beschikken de nieuwste en luxere varianten vaak ook nog over allerlei verschillende functies. Denk hierbij aan een betaal functie waardoor jij kan contactloos kan betalen met je smartwatch. Ook zijn er mogelijkheden zoals spelletjes en andere handige ingebouwde functies. 

Bekijk deze goed voordat je zomaar een horloge aanschaft. Misschien zitten de functies die jij zoekt namelijk niet op de gekozen horloge. Tips hierbij zijn bijvoorbeeld het goed lezen van de beschrijving en reviews.


Wat is het beste hardloop horloge van 2022? 

Maar wat is nou de beste smartwatch van 2022? Het is moeilijk om een algemene uitspraak te doen over wat het beste hardloophorloge is. Dat is afhankelijk van jouw wensen. Maar welk horloge is nu getest als het beste hardloophorloge 2022?

Wij hebben een aantal hardloophorloge voor je op een rijtje gezet. Het is nu aan jou om te bepalen wat het beste hardloop horloge voor jou is. Onze top 5 beste hardloop horloges is opgesteld aan de hand van verschillende categorieën en prijsklassen. Zo zit er voor iedereen een perfect exemplaar bij. 

Benieuwd naar de top 5 hardloop horloges van dit moment? Lees gauw verder!

1. Fitbit Sense

Beste hardloophorloge

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar een smartwatch die er voornamelijk op gericht is metingen te doen van jouw lichaam. De Fitbit Sense beschikt niet over de hoeveelheid functies waar een duurdere smartwatch over beschikt. Wel beschikt de Fitbit over de belangrijkste functies om een goed inzicht te krijgen in jouw gezondheid en andere handigheidjes.

Zo is het mogelijk om via de Fitbit Sense inzicht te krijgen in jou slaapritme, hartslag en geeft hij jou elke keer na het slapen een slaapscore waardoor jij je kwaliteit van slapen in de gaten kan houden.

De batterijduur is extreem lang en gaat tot wel 5 dagen mee. Ook is het mogelijk om via de Smartwatch muziek te luisteren en nummers op te slaan. Het is ook mogelijk om met de Fitbit te betalen via de Fitbit Pay functie. 

Voordelen Fitbit Sense

 • Geeft inzicht in stressniveau
 • Batterij gaat 5 dagen mee
 • Ziet er stijlvol uit met RVS afwerking
 • Werkt perfect samen met een iPhone

Nadelen Fitbit Sense

 • Bandje met pinsluiting is even wennen

2. Garmin Venu 2S

Beste hardloophorloge

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar het een na beste horloge van dit moment? Uit onze test is gebleken dat de Garmin Venu 2S een van de beste horloges van dit moment is. De batterij van dit horloge gaat namelijk tot wel 10 dagen mee. Daarnaast krijg je een volledig inzicht in je gezondheid dankzij de Health Snapshot functie. 

Vrouwen kunnen er zelfs hun menstruatiecyclus en zwangerschap mee bijhouden. Al om al beschikt dit horloge dus over de belangrijkste functies om mee te kunnen hardlopen. De ingebouwde GPS en optische hartslagmeting zorgen er namelijk voor dat jij tijdens en na je training goed inzicht kunt krijgen. 

Voordelen Garmin Venu 2S

 • Prachtig design
 • Makkelijk te installeren
 • Optische hartslagmeting
 • Werkt perfect samen met een Android devices

Nadelen Garmin Venu 2S

 • Navigatie is minder accuraat
 • Niet compatibel met Huawei smartphones

3. Samsung Galaxy Watch4 44 mm

Beste hardloophorloge

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een smartwatch maar toch liever geen Apple Watch? De Samsung Galaxy Watch4 is de beste Android Smartwatch van dit moment. Zo is hij in 2 kleuren te verkrijgen en ook in 2 formaten. Daarnaast kan de smartwatch in bundels geleverd worden waardoor jij hem bijvoorbeeld samen met Draadloze oortjes en één van de vier kleuren bandjes kan bestellen.

De smartwatch beschikt over Bioelectrical Impedance Analysis functie, ECG hartslagmeter en bloeddrukmeter waardoor jij makkelijk inzicht in je gezondheid kan verkrijgen. Via de Samsung Health Monitor app kan je deze gegevens teruglezen. Het is op deze smartwatch ook mogelijk om jouw favoriete apps te downloaden omdat de smartwatch beschikt over een handige Wear OS besturingssysteem en de Google Play Store.

Voordelen Samsung Galaxy Watch4 44 mm

 • Prachtig design
 • Makkelijk te installeren
 • ICM Samsung telefoon heel veel functionaliteiten
 • Werkt perfect samen met een Android devices

Nadelen Samsung Galaxy Watch4 44 mm

 • Sommige consumenten vinden de batterijduur wat tegenvallen
 • Metingen kunnen wat afwijken

4. Polar Vantage M - Multisport horloge

Beste hardloophorloge

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plek 4 hebben wij de Polar Vantage M geselecteerd. Dit hardloop horloge heeft een batterijduur van 30 uur. Dat is een stuk minder dan vergelijkbare horloges. Je betaald er daarom ook een stuk minder voor. Het mooie aan dit horloge is wel weer dat hij beschikt over 130 sportprofielen. Ook beschikt hij over functies zoals hartslagfunctie, stappenteller, GPS en is hij swimproof.

Al om al is dit dus een top horloge om mee te hardlopen. Heel veel extra functies beschikt hij niet over. Hij beperkt zich daarom ook specifiek tot een horloge die fijn is om mee te sporten. Hij weegt daarom ook niet veel en zit soepel om de pols.

Voordelen Polar Vantage M - Multisport horloge

 • 130 sportprofielen
 • Goedkoper 
 • Hartslagfunctie, stappenteller, GPS en swimproof

Nadelen Polar Vantage M - Multisport horloge

 • Batterijduur van 30 uur

5. Garmin Forerunner 35 Smartwatch

Beste hardloophorloge

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Garmin Forerunner 35 is in onze ogen momenteel het best geteste hardloop harloge van dit moment. Dit horloge, dat geschikt is voor meerdere sporten, heeft alle functies die je maar kan bedenken voor een sporthorloge. Het is alleen geen smartwatch. Naast een ingebouwde hartslagmeter beschikt dit horloge natuurlijk over GPS, maar ook over Running power.

Dit horloge meet zo bijvoorbeeld of je een heuvel op rent wat natuurlijk meer vermogen kost dan op een vlakke ondergrond. Op die manier kan je in de gaten houden of je binnen je grenzen blijft lopen. Bij veel hartslagmeters is de meting niet altijd even nauwkeurig. Dit horloge combineert een optische meting met huidcontact zodat je een nauwkeuriger meting krijgt. Dit is het beste sporthorloge voor hardlopers die op zoek zijn naar veel functionaliteiten.

Voordelen Garmin Forerunner 35 Smartwatch

 • Heel veel functionaliteiten
 • Nog nauwkeuriger hartslagmeting
 • Comfortabel en licht om de pols

Nadelen Garmin Forerunner 35 Smartwatch

 • Niet veel smart functies

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hardloop horloges hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hardloop horloges getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hardloop horloges op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hardloop horloges op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>