• Home
 • /
 • Sport
 • /
 • Beste Weerstandsbanden [Test 2022]

Laatste update: juni 2022

Door: Jack

                                Best Geteste Weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

Siston - Luxe Fitness Weerstandsbanden

De beste weerstandsband 2022 is zonder twijfel de Luxe Fitness Weerstandsband van Siston. Met een set van 5 verschillende weerstandselastieken en bijbehorende accessoires, is dit de perfecte weerstandsbanden set voor vrijwel elke oefening. De volledige set wordt geleverd met een handig tasje waardoor je de set overal mee naar toe kan nemen. Als je op zoek ben naar de best geteste weerstandsbanden set is dit product perfect voor jou. Klik op de button om direct de prijs te kunnen bekijken.

Wat is de beste weerstandsband? Weerstandsbanden zijn er in verschillende kleuren, weerstanden en soorten materiaal. De vraag die daarom vaak voorbij komt is: Welke weerstandsband past het beste bij mij? Om antwoord op die vraag te geven hebben wij voor jou speciaal een artikel geschreven over de verschillende soorten weerstandsbanden.

Weerstandsbanden zijn klein en toch erg effectief. Het voordeel van weerstandsbanden is daarom ook dat je ze overal mee naar toe kan nemen. Hierdoor kan je op elke plek trainen wanneer je maar wilt. Door verschillende weerstandsklassen kan je het zo zwaar maken als je maar wilt.

Door het aanschaffen van weerstandsbanden hoef je niet meer perse naar de sportschool om toch fit te blijven. Je kan trainen in de woonkamer, slaapkamer en zelfs op kantoor. 

Het aanschaffen van weerstandsbanden kent dus verschillende voordelen. Echter kan het nog best ingewikkeld zijn om de juiste set weerstandsbanden aan te schaffen. Om die reden zijn wij een uitgebreid onderzoek gestart naar welke set weerstandsbanden het beste zijn. 

In dit artikel ontdek je van alles over de verschillende soorten weerstandsbanden en waar je op moet letten bij het kopen van weerstandsbanden.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

Beste koop weerstandsband
1. Siston - Luxe Fitness Weerstandsbanden


beste weerstandsbanden

Beste weerstandsband vrouwen
2. Athletics Official Premium Weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

Beste weerstandsband stof
3. NINN Sports Weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

Beste weerstandsband fitness
4. NINN Sports Premium Weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

Beste goedkope weerstandsband
5. Workout Gear - Inclusief E-book

Top 10 Beste Weerstandsbanden

Wil je direct weten hoe de top 10 weerstandsbanden eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van weerstandsbanden?

Het kan best lastig zijn om de juiste set weerstandsbanden te kopen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten weerstandsbanden te koop in verschillende prijsklassen. Ook niet alle weerstandsbanden dienen het zelfde doel en  het is daarom belangrijk om er achter te komen welke weerstandsbanden het beste aansluiten bij jou workouts.

In het door ons uitgevoerde onderzoek hebben wij naar verschillende kenmerken gekeken van de producten. Hierdoor hebben wij duidelijk onderscheidt kunnen maken tussen de vele verschillende soorten banden. In het onderzoek hebben wij de banden op dezelfde kenmerken getest als de consumentenbond. 

Enkele belangrijke kenmerken waar wij de weerstandsbanden op hebben getest staan hieronder uitgebreid toegelicht.

Verschillende weerstanden

Om een goede workout uit te kunnen voeren is het van belang dat er genoeg verschillende weerstanden zijn. Hierdoor zorg je ervoor dat je lichaam de uitdaging krijgt die hij nodig heeft. In ons onderzoek hebben wij daarom goed gekeken naar welke weerstanden meegeleverd zijn en of deze onderling te combineren zijn. 

Bijbehorende accessoires

Om elke spiergroep te kunnen trainen is het belangrijk om de juiste bijbehorende accessoires te bezitten. Wij hebben daarom ook per product gekeken welke accessoires er worden meegeleverd. Hierdoor hebben wij de verschillende weerstandssets in verschillende categorieën kunnen verdelen. Zo zijn er sets gericht op simpele oefeningen, maar zijn er ook sets gericht op full body workouts.

Kwaliteit 

De kwaliteit van het product is een belangrijk onderdeel omdat er tijdens de oefeningen veel spanning op de banden komt te staan. De kwaliteit bepaalt daarom of een product wel of niet geschikt is voor zware trainingen. In onze top 5 hebben wij alleen de producten met de beste kwaliteit geselecteerd zodat u verzekert bent van de beste sets. 


Wat is de beste weerstandsband van 2022? 

Welke weerstandsband is het beste? In onze top 5 staan de weerstandsbanden die uit onze weerstandsbanden test het beste uit de test zijn gekomen. In onderstaande alinea hebben wij elke set weerstandsbanden kort beschreven. Hierin worden ook onze reviews van de verschillende producten beschreven.

Ook hebben wij de voordelen en de nadelen van elk product duidelijk beschreven. Alleen de allerbeste weerstandsbanden hebben de top 5 bereikt. Wij presenteren je daarom met trots onze top 5 beste weerstandsbanden 2022.

1.  Siston - Luxe Fitness

beste weerstandsbanden

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als je op elke plek, waar en wanneer je maar wilt wil trainen is de Siston - Luxe Fitness Weerstandsbanden de perfecte set voor jou. Uit ons onderzoek is duidelijk gebleken dat dit product alle andere weerstandssets overtreft.

De set wordt geleverd met 5 verschillende weerstandselastieken (4,5kg-9kg-13,6kg-18,kg1-22,7kg), 2 anti slip handgrepen, 2 enkelbanden, 1 stevige deuranker, gebruiksaanwijzing en een handig draagtasje. 

Het is mogelijk om meerdere banden tegelijkertijd te gebruiken zodat je elke workout zo zwaar kan maken als je maar wil. Hierdoor is het niet meer nodig om naar de sportschool te gaan voor een goede workout. 

Elke spiergroep kan getraind worden met deze set. Hierdoor is het mogelijk om alleen de biceps of triceps te trainen, maar ook is het mogelijk om een full body workout uit te voeren.

Siston Sport staat er om bekend de hoogste kwaliteit producten te leveren waardoor je er van verzekert bent, dat je traint met de juiste benodigdheden. 

De weerstandsbanden blijven goed zitten tijdens de oefeningen en zijn van een goed en stevig materiaal gemaakt. 

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste weerstandsbanden set voor thuis dan is dit je beste keuze. Via deze link bekijk je direct de beste prijs van dit product.

Bekijk hier de beste prijs van dit model. 

Voordelen Siston - Luxe Fitness Weerstandsbanden

 • Goede prijs-/kwaliteitverhouding
 • Handig bijbehorend tasje
 • Handig in gebruik

Nadelen Siston - Luxe Fitness Weerstandsbanden

 • Geen

2. Athletics Official Premium 

beste weerstandsbanden

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar de beste weerstandsbanden voor vrouwen? Kies dan voor de Official Premium Weerstandsbanden van Athletics. Deze set bevat alle benodigdheden die je nodig hebt tijdens een goede workout. 

De set bestaat uit vijf verschillende weerstandsniveaus en is daarom geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden en professionals. Daarnaast zijn de weerstanden goed te onderscheiden door de verschillende kleuren en gewichtsaanduidingen. 

Door de bijbehorende accessoires is het mogelijk om een full body workout te doen. Ook bevat de set een handig tasje om de weerstand set overal mee naar toe te nemen.

Ook deze set beschikt over meegeleverde handgrepen, enkelbanden en één deuranker. Het beschikt over een uniek design en bevat ook een handleiding.

De weerstandsniveaus bestaan uit de volgende weerstanden: 4,6kg - 6,8kg - 9,1kg - 11,4kg - 13,7kg. Daarnaast is het mogelijk deze verschillende niveaus met elkaar te combineren om de workout zo zwaar te maken als je maar wil. 

Benieuwd naar de prijs van deze weerstandsbanden set? Klik hier!

Voordelen Athletics Official Premium Weerstandsbanden

 • Comfortabel
 • Stevig materiaal
 • Glijden niet af tijdens het sporten

Nadelen Athletics Official Premium Weerstandsbanden

 • Banden misschien wat lang

3. NINN Sports Weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste weerstandsbanden gemaakt van stof? De NINN Sports Weerstandsbanden zijn, in tegenstelling tot de andere banden uit dit artikel, gemaakt van stof. Het voordeel van deze banden is dat zij niet snel dubbel zullen slaan.

De banden zijn voorzien van anti slip waardoor ze tijdens de oefeningen goed op hun plek blijven zitten. Ook zijn deze banden van hoogwaardige kwaliteit en bevat de set 3 verschillende weerstandsniveaus.

Het verschil met de vorige twee weerstandssets is dat deze set alleen 3 banden bevat. Er zijn verder geen andere accessoires meegeleverd. De weerstanden zijn ook een stuk zwaarder namelijk 45kg, 65kg en 75kg.

Hierdoor zijn deze banden geschikt voor fitness, yoga, fysiotherapie en krachtsport. Hierbij zijn het de perfecte banden voor het trainen van de bovenbenen en billen.

Met deze banden kan dus voornamelijk het onderste deel van het lichaam getraind worden. Deze spieren zijn een stuk sterker en hebben daarom meer weerstand nodig. Door de hoogwaardige kwaliteit irriteert de band niet aan de huid.

De 3 banden worden geleverd inclusief Mesh draagtas wat er voor zorgt dat je de set overal mee naar toe kan nemen.

 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Stoffen weerstandsbanden
 • Gaan lang mee

Nadelen NINN Sports Weerstandsbanden

 • Lastig om bovenlichaam mee te trainen

4. NINN Sports Premium Weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Liever een goedkope set weerstandsbanden? De NINN Sports Premium Weerstandsbanden zijn siliconen banden van hoge kwaliteit. De banden behouden hun stevigheid en glijden of rollen niet af tijdens de training.

De weerstandsbanden set wordt geleverd met 5 verschillende weerstandsniveaus (3,90kg - 8kg - 10kg - 12,20kg - 14,60kg. De verschillende weerstandsniveaus kunnen gemakkelijk onderscheiden worden door de verschillende kleuren en weerstandsaanduidingen.

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Met deze banden kan je op elke plek en op elk tijdstip trainen. Door de hoogwaardige kwaliteit zullen ook deze banden niet voor irritaties of reacties op de huid zorgen.

De banden zijn redelijk licht waardoor zij geschikt zijn voor de beginnende sporter. Ook zijn zij bruikbaar voor gevorderde sporters die het bijvoorbeeld rustiger aan willen doen.

 Voor het gebruiksgemak is de set voorzien van een handig meeneem tasje. Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Voordelen NINN Sports Premium Weerstandsbanden

 • Goede kwaliteit

Nadelen NINN Sports Premium Weerstandsbanden

 • Misschien wat licht voor gevorderde sporters

5. Workout Gear - Inclusief E-book

beste weerstandsbanden

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Workout Gear welke geleverd wordt inclusief E-book. Deze banden set valt ook in de categorie goedkoop waardoor u voor een koopje voorzien bent van een goede set weerstandsbanden. 

De weerstandsbanden hebben de volgende weerstandsniveaus: 3,90kg, 8kg, 10kg, 12,20kg en 14,60kg. Hierdoor kan je de training zo zwaar maken als je wilt. De banden zijn van top kwaliteit waardoor zij lang mee gaan.

Workout Gear staat bekend om haar goede producten waardoor je verzekert bent van goede kwaliteit banden. Met deze banden gaat de intensiviteit van elke training omhoog. De banden zijn makkelijk te onderscheiden door de verschillende kleuren.

De afmetingen van de banden zijn 25cm x 5cm en worden geleverd inclusief tasje. Hierdoor is het makkelijk om op elke gewenste plek te trainen. De set is niet bedoelt voor hele zware trainingen door de lichtte weerstandsniveaus maar daarom wel ideaal voor de beginnende sporter. 

Voordelen Workout Gear - Inclusief E-book

 • Goede kwaliteit

Nadelen Workout Gear - Inclusief E-book

 • Lichtte weerstandsniveaus

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel weerstandsbanden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten weerstandsband getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de weerstandsbanden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste weerstandsband op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>