fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Gietijzeren Koekenpan

Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

Ben jij op zoek naar de beste gietijzeren koekenpan van dit moment? Wij hebben de Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan verkozen tot de beste gietijzeren koekenpan van dit moment. Deze gietijzeren koekenpan is namelijk geschikt voor alle soorten warmtebronnen.

Met deze gietijzeren koekenpan hoef jij je dus geen zorgen te maken dat hij niet geschikt is voor jouw warmtebron. Verder is de Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan vaatwasser bestendig en heeft hij een inhoud van 2 liter. Deze beste koop gietijzeren koekenpan is tevens PFAS en PFOA vrij.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Ben jij een echte koning in de keuken of hou jij gewoon graag van koken? Dan snappen wij dat je graag met de beste producten aan de slag gaat. Het vinden van de meest geschikte koekenpan kan dan best een klus zijn. Een gietijzeren koekenpan is een van de beste keuzes aan koekenpannen. Maar ook hiervan zijn er ontzettend veel verschillende opties.

Wil jij weten wat de beste gietijzeren koekenpan van dit moment is? In dit artikel bespreken wij uitgebreid wat de beste gietijzeren koekenpan van dit moment is en waar je op moet letten. Daarnaast hebben wij de beste opties van dit moment op een rijtje gezet in onze handige top 5. 

Deze top 5 hebben wij opgesteld aan de hand van de door ons uitgevoerde beste gietijzeren koekenpannen test. Bij deze test hebben wij tientallen verschillende gietijzeren koekenpannen getest op verschillende belangrijke criteria. Benieuwd welke criteria belangrijk zijn om op te letten en wat de beste opties van dit moment zijn? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gietijzeren Koekenpannen

Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

Beste gietijzeren koekenpan
1. Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood

Beste gietijzeren koekenpan gezond
2. Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood

Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm

Beste gietijzerenkoekenpan met steel
3. Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm

Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

Beste outdoor gietijzeren koekenpan
4. Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

Imperial Kitchen Koekenpan - 25 cm - Gietijzer

Beste budget gietijzeren koekenpan
5. Imperial Kitchen Koekenpan - 25 cm - Gietijzer

Top 10 Beste Gietijzeren Koekenpannen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire gietijzeren koekenpannen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top producten bij deze webshops.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Gietijzeren Koekenpan?

Maar wat zijn de belangrijkste criteria om op te letten bij het aanschaffen van een gietijzeren koekenpan? Wij hebben in onze beste gietijzeren koekenpannen test verschillende criteria getest op tientallen verschillende modellen. Elke gietijzeren koekenpan is namelijk weer anders en heeft andere voor- en nadelen.

Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop. Deze criteria zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste gietijzeren koekenpan volgens de consumentenbond. Bekijk deze criteria dus goed voordat je een gietijzeren koeken aanschaft.

Antiaanbaklaag

Allereerst is het belangrijk om te kijken of de gietijzeren koekenpan een antiaanbaklaag heeft of niet. Dit kan namelijk een groot verschil maken. Een antiaanbaklaag voorkomt namelijk dat jou eten aanbakt en de pan vervolgens moeilijk schoon te krijgen is. Gietijzeren koekenpannen met een antiaanbaklaag kunnen dus veel tijd besparen en gaan vaak langer mee.

Met steel of handgrepen

Ook zijn er gietijzeren koekenpannen met een steel en panen met handgrepen. Het is voor jezelf belangrijk om na te gaan wat jij liever hebt. Sommige handgrepen kunnen erg warm worden tijdens het koken wat er voor zorgt dat jij de pan niet makkelijk op kunt tillen door de warmte. Een steel kan dan een betere oplossing zijn.

Prijsklassen

Een derde belangrijke criteria is de prijsklassen van de gietijzeren koekenpan. Ze zijn er namelijk in heel veel verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Zo heb je voor een paar tientjes al een koekenpan maar kan het ook hoog oplopen. Duurdere varianten beschikken vaak over meer functies zoals een antiaanbaklaag. Ook zijn deze vaak geschikt voor meerdere soorten warmtebronnen.

Maat

Als laatste is het belangrijk om naar de maat van de gietijzeren koekenpan te kijken. Deze zijn er namelijk in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen. Wat voor maat jij het liefst hebt is volledig uw eigen voorkeur. Toch kan het handig zijn om rekening te houden met de grootte van jouw fornuis of inductie eiland.

Bedenk dus vooraf goed of de gewenste gietijzeren koekenpan ook geschikt is voor jouw keuken.


Wat is de beste Gietijzeren Koekenpan van 2023? 

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een gietijzeren koekenpan is het tijd om de 5 beste opties van dit moment te benoemen. Aan de hand van de door ons uitgevoerde beste gietijzeren koekenpannen test hebben wij namelijk de 5 beste opties van dit moment op een rijtje kunnen zetten. 

Hieronder hebben wij elk model uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij hierbij de voor- en nadelen van elk model benoemd om jouw keuze makkelijker te maken. Als laatste hebben wij elk model voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde test in combinatie met reviews van andere consumenten.

1. Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op nummer 1 hebben wij de Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan geselecteerd als beste koop gietijzeren koekenpan van dit moment. Een voordeel van deze gietijzeren koekenpan is bijvoorbeeld dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen. Verder heeft hij een inhoud van 2 liter en een diameter van 23,5 cm.

De Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan is volledig PFAS en PFOA vrij en heeft een vierkante vorm. Door de schenktuit kun jij gemakkelijk de inhoud van de pan overschenken. Wil jij deze gietijzeren koekenpan schoonmaken? Dan kun je hem gemakkelijk in de vaatwasser doen omdat hij vaatwasser bestendig is.

Met de Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan kun je tevens energiezuinig koken doordat de pan gemaakt is van hoogwaardig gietijzer. Dit gietijzer geleidt de warmte heel goed waardoor jij jouw eten binnen no time gegrilld hebt. Ook wordt de warmte zeer goed behouden.

Voordelen Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

 • 100% PFAS en PFOA vrij
 • Erg energiezuinig
 • De koekenpan is vaatwasser bestendig

Nadelen Daumonet Auguste Noir gietijzeren grillpan

 • Deze gietijzeren koekenpan is erg zwaar

2. Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood

Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer 2 hebben wij de Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood geselecteerd. Deze gietijzeren koekenpan is PFAS-vrij en is geschikt voor het koken op een inductiekookplaat. Daarnaast is de gietijzeren koekenpan van hoogwaardige kwaliteit en is hij erg stevig. 

Het voordeel hiervan is dat deze gietijzeren koekenpan ontzettend lang mee gaat. Het enige nadeel is dat de Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood niet vaatwasser bestendig is. Met een breedte van 28 cm past deze koekenpan op vrijwel elk gasfornuis of inductie eiland.

Voordelen Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood

 • Geschikt voor inductie
 • PFAS-vrij

Nadelen Le Creuset Gietijzeren Koekenpan 28 cm Kersenrood

 • Niet geschikt voor vaatwasser

3. Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm

Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 hebben wij de Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm geselecteerd omdat deze geschikt is voor de warmtebronnen elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramisch. Daarnaast is deze gietijzeren koekenpan erg breed met een breedte van 35 cm.

Ook beschikt de Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm over een fraai design wat hem geschikt maakt voor elk keuken interieur. Niet iedereen vind je koekenpan even fijn omdat hij erg groot is. Het voordeel hiervan is wel dat je veel tegelijk kunt braden.

Voordelen Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm

 • Uitstekende kwaliteit
 • Fraai design

Nadelen Petromax skillet - gietijzer - koekenpan met steel en handgreep - ø35cm

 • Koekenpan is vrij groot

4. Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een gietijzeren koekenpan zonder een steel? Dan is de Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm een goede keuze voor jou. Deze gietijzeren koekenpan beschikt niet over een steel maar wel over 2 handige handgrepen. Deze koekenpan beschikt over een breedte van 30 cm en weegt ruim 3 kilo.

Dit maakt de Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm ook een van de zwaardere variant gietijzeren koekenpannen. Daarnaast beschikt deze koekenpan ook over een grote inhoud van wel 2,2 liter. De beste prijs vind je via de bovenstaande button!

Voordelen Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

 • Inclusief schenktuit
 • Fabrieksgarantie van 1 jaar

Nadelen Valhal Outdoor Skillet / Koekenpan met 2 handvatten - VH30H - gietijzer, diameter 30cm

 • Niet vaatwasserbestendig

5. Imperial Kitchen Koekenpan - 25 cm - Gietijzer

GreenChef Diamond Inductie Koekenpan - Ø28 cm - keramisch - PFAS-vrij

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een budget gietijzeren koekenpan die toch over hoogwaardige kwaliteit beschikt? Dan is de Imperial Kitchen Koekenpan - 25 cm - Gietijzer de beste optie voor jou. Deze koekenpan kost vrij weinig maar beschikt wel over goede kwaliteit. Zo is deze koekenpan geschikt voor de warmtebronnen elektrisch, gas, inductie en keramisch. 

De breedte van deze koekenpan is 25 cm waardoor hij in elke keuken past. De Imperial Kitchen Koekenpan - 25 cm - Gietijzer beschikt over een optimale warmtebegeleiding wat zorgt voor een gelijkmatige bruining van de inhoud. Wil je meer weten over deze koekenpan of de beste prijs van dit product zien? Klik dan op de bovenstaande button en kom er achter!

Voordelen Imperial Kitchen Koekenpan - 25 cm - Gietijzer

 • Vrij kleine koekenpan van maximaal 25 cm
 • Optimale warmtebegeleiding

Nadelen Imperial Kitchen Koekenpan - 25 cm - Gietijzer

 • Te klein voor grote gezinnen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel gietijzeren koekenpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gietijzeren koekenpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gietijzeren koekenpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gietijzeren koekenpannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>