fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Koekenpan

Best geteste Koekenpan

BK Easy Basic Bakpan - 20 cm

De BK Easy Basic Bakpan - 20 cm is de best geteste koekenpan van 2023! Dit is uit de ultieme koekenpannen test gebleken van 2023. De BK Easy Basic Bakpan - 20 cm is ideaal om lekkere gerechten in klaar te maken. 

De pan is zeer makkelijk te gebruiken en zorgt voor het ultieme bakresultaat. De Easy Basic Koekenpan heeft een Teflon Classic Plus coating die zorgt dat er niets aanbakt of blijft vastplakken. Bovendien zorgt deze PFOA-vrije coating ervoor dat je vetarm kan bakken.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste koekenpan? Een degelijke koekenpan mag uit geen enkele keuken ontbreken. Je kan er op eenvoudige wijze de meest heerlijke gerechten mee bereiden. Spijtig genoeg zijn er veel koekenpannen van slechte kwaliteit, waardoor je eten aanbrandt of je hem na enkele maanden al moet wegsmijten. Wat een zonde van je geld!

Om die reden gingen wij op zoek naar de beste koekenpan van het moment. Wij hebben een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in koekenpannen. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende koekenpannen en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel. Benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koekenpannen

Best geteste Koekenpan

Beste Koop Koekenpan
1. BK Easy Basic Bakpan - 20 cm

DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm

Beste Koekenpan Gas
2. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - 28 cm

Westinghouse Koekenpan Inductie

Beste Koekenpan Inductie
3. Westinghouse Koekenpan Inductie - 24 cm

GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - Ø 28 cm - Keramisch

Beste Koekenpan Keramisch
4. GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - 28 cm

Le Creuset Les Forgées Koekenpan - Ø20 cm

Beste Koekenpan 20 cm
5. Le Creuset Les Forgées Koekenpan - 20 cm

Top 10 Beste Koekenpan

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire koekenpannen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top koekenpannen bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Koekenpan?

Het kopen van een goede koekenpan is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste koekenpannen. 

Voordat je een koekenpan koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Warmtebron

Voordat je een koekenpan gaat kopen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met je warmtebron. De beste koekenpan voor inductie is anders dan de ideale koekenpan voor een gasfornuis. Wat is de beste koekenpan voor inductie? De beste koekenpan voor inductie is (deels) gemaakt uit staal, zodat het contact kan maken met het magnetisch veld.

Wat is de beste koekenpan voor gas? Voor een gasfornuis, moet je vooral naar het formaat kijken. Voor een keramische kookplaat zijn bijna alle koekenpannen geschikt, maar koekenpannen met een dikke bodem werken beter. Voor een elektrische kookplaat kan je alle koekenpannen gebruiken.

Formaat

Daarnaast moet je ook rekening houden met het formaat van de koekenpan. Je kiest het juiste formaat aan de hand van je gezinsgrootte: een koekenpan met een diameter van 20 centimeter is bijvoorbeeld goed voor één persoon en eentje met een diameter van 30 centimeter, voor 3-4 personen.

Materiaal

Naast het formaat moet je ook letten op het materiaal. Sommige materialen gaan langer mee, andere zijn makkelijker schoon te maken, enzovoort. Bekijk dus goed voor jezelf welk materiaal het beste is voor jou kookkunsten. Op deze manier voorkom je een miskoop.

Handgrepen

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de handgrepen van de koekenpannen. De ene zijn wat dikker dan de andere. Sommige handgrepen zijn veel langer dan andere. Ga voor jezelf na wat voor handvat je fijn zal vinden zodat je de pan goed kan vasthouden.


Wat is de beste Koekenpan van 2023? 

Wat is de beste koekenpan van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten koekenpannen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste koekenpannen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke koekenpannen het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  BK Easy Basic Bakpan - 20 cm

Best geteste Koekenpan

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Onze enige echte nummer 1 uit de koekenpannen test is geworden de BK Easy Basic Bakpan - 20 cm! Dit is de best geteste koop van een koekenpan in 2023. Met deze koekenpan maak je de heerlijkste gerechten voor mensen.

Deze pan is makkelijk in gebruik en geschikt voor het bakken van gerechten op een inductiekookplaat, gasfornuis, keramische kookplaat, elektrische kookplaat, enzovoort. Hij is zelfs geschikt voor gerechten in de oven, bij een maximale temperatuur van 160 graden Celsius.

Deze koekenpan heeft een diameter van 28 centimeter en is daardoor geschikt voor het bereiden van gerechten voor gezinnen van 3 tot 4 personen. Dat is handig, want op die manier hoef je niet te veel pannen te gebruiken en moet je minder afwassen.

Met deze pan kan je bakken zonder zorgen, want hij heeft een coating die ervoor zorgt dat niets vast blijft plakken of aanbakt. Deze PFOA-vrije coating zorgt er bovendien voor dat je vetarm kan bakken en dat maakt gezond eten nog makkelijker! Met deze pan bak je perfect, doordat de bodem van de pan gemaakt is uit aluminium, dit zorgt voor een gelijkmatige opwarming. 

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen BK Easy Basic Bakpan - 20 cm

 • Anti-aanbaklaag
 • Goede kwaliteit
 • Groot formaat

Nadelen BK Easy Basic Bakpan - 20 cm

 • Niet vaatwasbestendig

2. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - 28 cm

DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Zilver - Rond - Ø 28 cm

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij thuis op gas kookt dan is de DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - 28 cm echt wat voor jou! Dit is de best geteste koekenpas voor gas in 2023. Deze koekenpan bereikt hoge temperaturen waardoor er lekkere gerecht gemaakt worden.

De DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - 28 cm heeft een organische constructie waardoor het voor 99% uit zuiver bestaat. Het is speciaal geschikt voor afdichten, aanbraden en grillen. Het blinkt uit op het gasfornuis maar kan ook gemakkelijk op inductie, elektriciteit en andere platformen.

Hoe vaker de pan gebruikt wordt, hoe donkerder de pan wordt. Schrik dan niet! Hierdoor worden de prestaties van de pan alleen maar beter. Verder gaat hierdoor het anti-aanbak systeem ook nog is beter werken. Al met al een uitsteken pan voor het gasfornuis.

Voordelen DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - 28 cm

 • Geschikt voor hoge temperaturen
 • Anti-aanbak bescherming

Nadelen DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - 28 cm

 • Smalle handvat

3. Westinghouse Koekenpan Inductie - 24 cm

Westinghouse Koekenpan Inductie

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

We hebben net de beste koekenpan voor het gasfornuis besproken. Maar wat is dan de best geteste koekenpan voor inductie? Dat is de Westinghouse Koekenpan Inductie - 24 cm!

Met de Westinghouse Koekenpan Inductie - 24 cm haal je een uitstekende inductiepan in huis. Deze koekenpan kan ook op andere platformen zoals gas en elektrisch. Door het materiaal van de pan (aluminium) wordt het heel snel opgewarmd en kan er snel begonnen worden met koken.

Hiernaast zit er ook een anti-aanbaklaag op waardoor je minder olie in de pan moet stoppen dan gewoonlijk. Dit zorgt er ook voor dat er minder resten op blijven waardoor het gemakkelijk is schoon te maken. De pan kan ook in de vaatwasser. Altijd handig als je haast hebt!

Voordelen Westinghouse Koekenpan Inductie - 24 cm

 • Vaatwasserbestendig
 • Minder olie nodig dan bij andere pannen

Nadelen Westinghouse Koekenpan Inductie - 24 cm

 • Geen deksel erbij

4. GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - 28 cm

GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - Ø 28 cm - Keramisch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste koekenpan voor een keramisch platform? Dan is de GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - 28 cm wat voor jou! Dit is de beste koekenpan voor een keramisch platform in 2023.

De GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - 28 cm is bestemd voor alle platformen maar blinkt uit op het keramische gebied. De warmte komt gelijkmatig in de pan en wordt ook goed verspreid. Hierdoor wordt al je eten gelijkmatig gebakken en is het dezelfde kwaliteit.

Het heeft ook een duurzame bakoppervlak waardoor het ook geschikt is tegen metalen spatels. Met een diameter van 28 centimeter kan het genoeg monden tegelijk voeden. Verder is het gemaakt door GreenPan, wat zich vooral focust op mensen die gezond willen koken en eten.

Voordelen GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - 28 cm

 • Kan ook in de oven
 • Eenvoudig te reinigen

Nadelen GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - 28 cm

 • Niet magnetronbestendig

5. Le Creuset Les Forgées Koekenpan - 20 cm

Le Creuset Les Forgées Koekenpan - Ø20 cm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Le Creuset Les Forgées Koekenpan - 20 cm. Dit is de best geteste koekenpan van 20 centimeter in 2023. Met deze koekenpan kan je heerlijke gerechten maken.

De Le Creuset Les Forgées Koekenpan - 20 cm is een stevige koekenpan met een fijne handvat. Deze handvat wordt niet warm waardoor je gemakkelijk kan wokken. Het is geschikt voor alle platformen zoals gas, inductie en keramisch etc. Met een diameter van 20 centimeter is het uitstekend voor gerechten van 1 persoon.

Verder is de koekenpan vaatwasserbestendig waardoor je het niet met de hand hoeft af te wassen. Hierdoor is de pan zeer goed schoon te houden. De koekenpan is ook nog niet te zwaar. Dat komt ook omdat het kleiner is dan gewoonlijk maar dat is toch wel fijn!

Voordelen Le Creuset Les Forgées Koekenpan - 20 cm

 • Vaatwasserbestendig
 • Kan op verschillende platformen

Nadelen Le Creuset Les Forgées Koekenpan - 20 cm

 • In 1 kleur bestendig

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel koekenpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koekenpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koekenpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koekenpannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>