Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Koekenpan

BK Easy Basic Koekenpan

5/5

De BK Easy Basic koekenpan is ideaal om lekkere gerechten in klaar te maken. De pan is zeer makkelijk te gebruiken en zorgt voor het ultieme bakresultaat.De Easy Basic Koekenpan heeft een Teflon Classic Plus coating die zorgt dat er niets aanbakt of blijft vastplakken. Bovendien zorgt deze PFOA-vrije coating ervoor dat je vetarm kan bakken.

Een degelijke koekenpan mag uit geen enkele keuken ontbreken. Je kan er op eenvoudige wijze de meest heerlijke gerechten mee bereiden. Spijtig genoeg zijn er veel koekenpannen van slechte kwaliteit, waardoor je eten aanbrandt of je hem na enkele maanden al moet wegsmijten. Wat een zonde van je geld! Om die reden gingen wij op zoek naar de beste koekenpan van het moment. Ben je benieuwd naar het beste merk koekenpan, de beste anti baklaag koekenpan en/of de beste professionele koekenpan? Je ontdekt het hier!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een koekenpan?

Voordat je een koekenpan gaat kopen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met je warmtebron. De beste koekenpan voor inductie is anders dan de ideale koekenpan voor een gasfornuis. Wat is de beste koekenpan voor inductie? De beste koekenpan voor inductie is (deels) gemaakt uit staal, zodat het contact kan maken met het magnetisch veld. Wat is de beste koekenpan voor gas? Voor een gasfornuis, moet je vooral naar het formaat kijken. Voor een keramische kookplaat zijn bijna alle koekenpannen geschikt, maar koekenpannen met een dikke bodem werken beter. Voor een elektrische kookplaat kan je alle koekenpannen gebruiken.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het formaat van de koekenpan. Je kiest het juiste formaat aan de hand van je gezinsgrootte: een koekenpan met een diameter van 20 centimeter is bijvoorbeeld goed voor één persoon en eentje met een diameter van 30 centimeter, voor 3-4 personen. Naast het formaat moet je ook letten op het materiaal. Sommige materialen gaan langer mee, andere zijn makkelijker schoon te maken, enzovoort.


Product


1. 1. BK Easy Basic Bakpan - Ø 28 cm​
Best getest overall

4.5/5

2. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Ø 20 cm​

4/5

3. Tefal Expertise Braadpan

4/5

4.  Tefal Elegance Pannenkoekpan

4/5

5. GreenPan Cambridge Inductie Braadpan

3/5

De beste koekenpan

Tijdens het testen van de koekenpannen, probeerden we verschillende soorten en merken uit. We keken daarbij naar de beste keramische koekenpan, de beste koekenpan voor inductie, enzovoort. Het was moeilijk om de best geteste koekenpan hieruit te kiezen, daarom maakten we een top 5:

1. BK Easy Basic Bakpan - Ø 28 cm

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Duurzaamheid 90%

Maak de heerlijkste gerechten met de BK Easy Basic koekenpan. Deze pan is makkelijk in gebruik en geschikt voor het bakken van gerechten op een inductiekookplaat, gasfornuis, keramische kookplaat, elektrische kookplaat, enzovoort. Hij is zelfs geschikt voor gerechten in de oven, bij een maximale temperatuur van 160 graden Celsius.

Deze koekenpan heeft een diameter van 28 centimeter en is daardoor geschikt voor het bereiden van gerechten voor gezinnen van 3 tot 4 personen. Dat is handig, want op die manier hoef je niet te veel pannen te gebruiken en moet je minder afwassen.

Met deze pan kan je bakken zonder zorgen, want hij heeft een coating die ervoor zorgt dat niets vast blijft plakken of aanbakt. Deze PFOA-vrije coating zorgt er bovendien voor dat je vetarm kan bakken en dat maakt gezond eten nog makkelijker!

Met deze pan bak je perfect, doordat de bodem van de pan gemaakt is uit aluminium, dit zorgt voor een gelijkmatige opwarming. Bij sommige pannen gebeurt het soms dat je eten aan de ene zijde verbrandt en andere delen nog bevroren zijn. Daar zal je dankzij deze bakpan nooit meer last van hebben!

Voordelen BK Easy Basic Bakpan – Ø 28 cm

 • Anti-aanbaklaag
 • Goede kwaliteit
 • Groot formaat

Nadelen BK Easy Basic Bakpan – Ø 28 cm

 • Niet vaatwasbestendig

2. DeBuyer Mineral B Element Koekenpan - Ø 20 cm

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Duurzaamheid 90%

Deze stalen koekenpan is een plezier om in de keuken te hebben! Hij is makkelijk in gebruik én duurzaam, waardoor hij je erg lang bakplezier zal bezorgen.

Het staal waaruit de Mineral B Element koekenpan werd gemaakt is roestvrij, waardoor je geen last zal hebben van vervelende roestplekken. Bovendien is het materiaal waaruit de pan gemaakt werd erg milieuvriendelijk en ook dat is niet onbelangrijk.

De koekenpan heeft geen anti-aanbakbescherming, maar dat is doelbewust. Hij heeft namelijk van nature een anti-aanbakfunctie. Het ijzer van de pan wordt donkerder naarmate het gebruik, waardoor voedsel niet zal aanbakken.

Deze pan is niet alleen erg milieuvriendelijk, maar ook veilig, want er werden geen schadelijke materialen aan de pan toegevoegd tijdens het vervaardigingsproces. Voedsel dat bereid wordt met deze pan, kan je dus eten met een gerust hart!

Voordelen DeBuyer Mineral B Element

 • Natuurlijk product
 • Milieuvriendelijk
 • Kwalitatief

Nadelen DeBuyer Mineral B Element

 • Klein formaat

3. Tefal Expertise Braadpan - Ø 28 cm

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Duurzaamheid 78%

De Expertise braadpan van Tefal is een pan die je écht in je keuken moet hebben. Met deze pan braadt en bak je op een eenvoudige manier overheerlijke gerechten. Over het aanbakken van je gerechten hoef jij je geen zorgen te maken, want de pan is voorzien van een luxe anti-aanbaklaag. De anti-aanbaklaag is veilig, doordat het vrij is van PFOA.

Bak gezonder met de Expertise koekenpan, want boter gebruiken is niet langer nodig. Op die manier kan je genieten van vetvrije gerechten. Dat maakt gezond leven zoveel eenvoudiger!

Deze pan is erg aangenaam in gebruik, want het heeft een warmte-indicator, zodat je weet wanneer hij de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Op het moment dat de cirkel in de rode stip, rood kleurt kan je beginnen met het bakken van je gerechten. Dat is handig, want op die manier gaan vitamines niet verloren en kan je genieten van een optimale smaak.

Deze braadpan zal je lang plezier bezorgen, want hij heeft een sterke roestvrijstalen bodem. Daarmee is hij erg duurzaam. Daarnaast zorgt dit materiaal er ook voor dat de warmte mooi verspreid wordt tijdens het bakken. De pan is geschikt voor elke warmtebron

Voordelen Tefal Expertise Braadpan – Ø 28 cm

 • Kwalitatieve anti-aanbaklaag
 • Goede kwaliteit
 • Groot formaat

Nadelen Tefal Expertise Braadpan – Ø 28 cm

 • Prijzig

4. Tefal Elegance Pannenkoekpan

0
Eindcijfer
Design 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 77%

De Tefal Elegance pan is dé ideale pan voor het bakken van de meest heerlijke pannenkoeken, maar er is nog veel meer dat je met deze pan kunt bakken en/of braden. Als je deze pan koopt, dan zal je er zeker geen spijt van hebben, want door zijn kwaliteit zal hij je nog veel leuke bakmomenten bezorgen!

De Tefal Elegance koekenpan is geschikt voor elke warmtebron. Met zijn diameter van 25 centimeter is hij geschikt voor het bereiden van gerechten voor 3 tot 4 personen. Een grotere pan is altijd handig om te hebben, omdat je zo minder vuilmaakt en dus minder moet afwassen.

Deze Tefal pan is voorzien van een kwalitatieve en veilige anti-aanbaklaag en heeft een speciale Thermo-spot functie. Dat houdt in dat de pan rood wordt, wanneer de ideale temperatuur wordt bereikt.

Voordelen Tefal Elegance Pannenkoekpan

 • Goede kwaliteit
 • Anti-aanbaklaag
 • Thermo-spot functie

Nadelen Tefal Elegance Pannenkoekpan

 • Prijzig

5. GreenPan Cambridge Inductie Braadpan - Ø 28 cm - Keramisch

0
Eindcijfer
Design 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Duurzaamheid 74%

De Cambridge pan van Greenpan is waarschijnlijk de meest trendy koekenpan die je ooit zal gezien hebben. Deze pan is door zijn bronzen omhulsel uiterst uniek. Dit is geen pan dat je in de keukenkast verstopt!

Schoonheid is natuurlijk niet alles waar het om draait, als je op zoek bent naar een koekenpan, vooral kwaliteit is belangrijk. Maar ook daar hoef jij je geen zorgen over te maken met deze kwalitatieve pan.

De Cambridge pan is voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor je eten nooit meer zal aanbranden. Met zijn grote diameter van 28 centimeter bereid je met gemak grote porties voeding. Dat spaart je afwaswerk!

De pan is gemaakt uit aluminium en heeft een cool touch handgreep. Je kan de pan dus zorgeloos weer van het vuur halen. Hij is ook erg aangenaam in gebruik, want de handgreep is ergonomisch.

Voordelen GreenPan Cambridge Inductie Braadpan – Ø 28 cm – Keramisch

 • Mooi design
 • Anti-aanbaklaag
 • Cool touch handgreep

Nadelen GreenPan Cambridge Inductie Braadpan – Ø 28 cm – Keramisch

 • Prijzig

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>